Imao sam slican problem al na kraju spliter nije dobro bio ustekan,pa provjeri to...
Imao sam slican problem al na kraju spliter nije dobro bio ustekan,pa provjeri to...
nije do splitera ... zvao sam opet ... ovaj put mi se napokon javio neko ko zna ... evo ovak(ˇˇˇˇ) treba namjestit postavke u ruteru ( 192.168.2.1 admin 1234 )
ovo(slike) i iskljucit dhpc
http://img110.imageshack.us/img110/9...0142146jp7.jpg
http://img95.imageshack.us/img95/860...0142055vz2.jpg
u szk kazu(ovaj zadnji lik koji mie rijesio ovo ..) ... kazu da je to sve trebo namjestit onaj sta mie doneso ruter i spojio al vecina njih nemaju pojma o tome pa zato problemi ....
meni sad sve funkcionira(^^^^) samo neznam namjestit portove za (apex)dc++ http://www.forum.hr/showthread.php?t=185396 pa ak je neko probo sve ... koji nacin funkcionira na edimax ruteru a da netreba svaki put upisivat adresu ...?
gdje se u dcu namjesti pasive i active mod .. jos nigdje nisam primjetio tu opciju xD ?
Meni je pucalo i nakon toga (3 puta u 10ak minuta). Onda sam ih opet zvao, pa su mi opet smanjivali linijsku brzinu (kolko sam skužio, meni brzina ostaje ista, a to sam i provjerio) i mjenjali neke profile.. Sad ćemo vidjeti što će biti. Najviše od svega mi se ne sviđa routing mode tako da se vraćam na obični bridge ako se uspostavi da nema problema.
ewo rijesio sam i problem sa portovima na dcu , u ruteru ukljucio ono da upnp aplikacija sama konfigurira postavke i onda tak neka opcija u dcu i sad sve radi :)
imal li kakvih pomaka u svezi glede pucanja veze?!
uzeo optimu i nakon dobra dva mj. cekanja dobio...i definitivno razocaran :( najradije bi sve vratio i prekinio ugovor....(sa T-om nisam imao nikada problema!)
ista stvar kao i kod vas...nemos skinuti file bez prekidanja...krene i pokazuje okej brzinu, al download stoji...i tako svako malo :(
Ako skidaš s Rapidsharea to ti je praktički normalna stvar ;) (link na temu)
Kod mene je problem sređen, mjenjali su nekakve profile oko linijske brzine i od mog zadnjeg posta tu problem se nije javljao. So far so good, sad više nemam primjedbi.
no name je u pravu....prevelika brzina koja puca vezu....e sad dali si probao zvati sluzbu korisnika?
Taj problem imam i ja; ali imam i jos 1:cry:. Hostam Voice servere, točnije hostao sam na T-Comu, ali otkad imam novi router i otkad sam na Opitimi, Voice serveri opće ne prepoznavaju IP adresu interneta, tj. kad hoću uć u server upišem svoj ip i server nepostoji, a kad gledam opcije, vidim IP = 192.168.2.2:8747; u čemu je problem?? Svi portovi na routeru su namješteni
P.S. internet se spaja iz virtual circuit-a PVC0 (spaja se iz routera)
Da ja napišem svoje iskustvo s Optimom, možda nekom pomogne.
Ne koristiti T-Com-ov spliter (annex B) u kombinaciji s Optimom (annex A), jer ruši brzinu uploada.
Kada koristim T-Com-ov spliter maksimalna brzina uploada je 667 kbps i ruter javlja CRC/FEC/HEC greške, a kada koristim Optimin spliter onda je brzina 1006 kbps i grešaka nema.
Brzina downloada je u oba slučaja ista (spliter nema utjecaja).
Stavio sam DHCP disabled i malo bolje radi, ne puca ali ovaj G.DMT u Advanced Setup mi ne daje nikakve znakove života rutera, samo blinka ADSL lampica dok ga stavim na ADSL+2 radi....
btw koristim CryptLoad i veze mi je skroz banana...ništa mi ne downloada:rifle::rifle::rifle::rifle::rifle::rifle :
daj te se više priviknite na činjenicu da je optimina mreža novija i da radi na drugom principu od t-coma...
prijavljujte na szk...
i šta kad ih opet nazovem...istu stvar će mi reći koju sam već milju puta probao...i opet će mi se svakih 5 min disconnectat....Zoltane
ništa dečki vidim ja da to nikome ne polazi za rukom....sve je to u banani...
pa sta su ti rekli 'svaki put' kad ih nazoves? trazi nek te spoje sa tehnickom sluzbom i neka ti se poigraju s mjenjanjem profila linijske brzine. mozda problem uopce nije do tebe i opreme.
neki kažu da imam crva, drugi pak virus a ja tek kupio komp i inst xp2...stvaio sam DHCP disabled i veza manje puca...fala Bogu
pitao sam za brzinu upravo i nešta su radili.....bilo je dobro 10ak min pa se sve vratilo na staro...evo zovem ih opet
žena mi se javila...izgubila se sva...prijavila kvar...ovo je već drugi put da mi dolaze...hehe....
Meni je brzina UVIJEK 20% niža od one koju plaćam, a plaćam 1Mbps. Uopće mi se više ovo ne sviđa.:angry:
znači da ih tražim da mi smanje linijsku brzinu??
e danas mi je bio lik...stavio je novi spliter i to je to...znači opet puca ko luda....hahaha neznam vishe sta da radim
e ovako...jučer sam nazvao szk i postavili su mi postavke na adsl2...nešto tamo kod njih i od danas sve super radi....za sada...
a evo da se i ja ukljucim, imam isti problem, pukla veza 3 puta u 15 minuta, zvao sam help desk i nesto su promijenili, neke postavke da bolje odgovaraju mom routeru (edimax) i sve je radilo OK nekih par sati i sad je opet veza pukla, nazvao sam opet, lik je nesto mijenjao neke postavke i sada čekam sta ce biti.
Zanimljivo je za vrijeme tih pucanja veze mom status i dalje stoji da sam spojen ali ne mogu pristupiti internetu, nakon nekog vremena veza se sama uspostavi opet.
Ma zvao sam ja sluzbu za korisnike vec dosta puta i svaki put kad bi dosli promjenili bi splitter i stavili druge kablove i otisli kao oni su toboze popravili uopce ih vise ne zelim zvati problem traje od pocetka od kad sam uzeo optimu,iako je nekih 2 mjeseca internet radio bez pucanja veze..sve u svemu optimom nisam zadovoljan :angry: