Nemas bijesni mob?! Pa K800 je mrcina od moba! :hm:
Vince? To je neka americka verzija Da Vincija? ;)
Printable View
ja poslikam stranice iz knjige koje mi trebaju pa samo zumiram što mi treba.. naravno kažem da koristim kalkulator :D
l.l. ne kuzim, di ih napises i di stavis?
ravilov, ma ne- ja sam mislio da skripte kao neki program ili tak nesto :)
znam da mogu ovako ubacit tekst
najcesce koristim salabahter u rukavu, jednostavno brzo ga izvadis i vratis. znam ponekad si zaljepiti salic ispod koljena, potegnem hlace da vidim i to je to, ali kad ga odlijepim onda mi pola dlake na nogi iscupa. htio bih sloziti salabahter tako da skeniram etiketu od coca cole i na nju napisem gradivo, sprintam i zalijepim, mislim da to nikako ne bi skuzili. ali najbolji salabahter je onaj u glavi.:respect:
Cuo sam za šemu ogromnog umanjivanja teksta na papiru te instaliranje u improvizirani rucni sat s debelim staklom koji vrsi uvecanje po potrebi... Neznam dali je izvedivo,al cini se da nije losa ideja...
Probajte ovo
:D
Bilo bi interesantno kad si već stavio pitanje prepisujete li, da ima i odgovor ne :-)
Ja najčešće ne, ali često imam kalkulatoru više podsjetnik nego šalabahter, koji na kraju i ne upotrijebim jer samim pisanjem zapamtim. Više je psihološki efekt da to imam pri ruci.
nisam stavio jer mi treba tema prepisivanje.... koje su najčešće metode
hmm... moj nacin koji je bio zaista ucinkovit...
ovako:
Navecer pred ispit se napise cijela lekcija na papir obican A4, zatim se to procita dva-tri puta... a onda se pise mali papiric... a na njega samo ono najvaznije...
sutra na ispitu... se taj mali papiric stavi ispod testa ili neceg drugog... mada u vecini slucajeva mi nije ni zatrebao!
pisem na papirice pa ih gurnem u futrolu od digitrona :D ili drzim pernicu na stolu ako prof. dopusti.nemam pojma kako bi sakrila mob i sa njega prepisivala, jer ni jedan nebi povjerovao da mi je to digitron? papirici su za mene dosta, jedino mi malo znaju bockat dupe jer ih gurnem u hlace kako zavrsim s kojim:notooth:
Najsigurniji način je HP 49 G ili nešto slično ukoliko je dopušteno imati kalkulator na ispitu.
Predzadnji post na stranici baš sam neki dan pisao o tome ali meni to služi samo za štrebanje i podsjetnik prije ispita, naši nisu bedasti nesmijemo imati mob. na ispitu.
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=51915&page=3
Inače java programi najbolji za to su tequilacat book reader
http://tequilacat.org/dev/br/index-en.html
readmaniac
http://www.deep-shadows.com/hax/ReadManiac/
imaju search i bookmarke tako da u trenu nađete što trebate veličinu fonta podesite kako hoćete idu i slike
ako vam je to prekomplicirano telefoni obično čitaju txt ili html fileove dakle samo prebacite word u txt ili html (save as i umjesto doc izaberete html), telefon to čita kao web stranicu, samo trebate u baciti u folder saved web pages , a na mom telefonu bilo gdje kroz file manager ga nađem i telefon ga otvori kao web, ali više volim reader zapravo je dosta da instalirate samo njega poslije s njime svaki txt file nađete i otvorite bez problema. Ne da su mi cijele skripte unutra nego cijele knjige koji god pojam ili definiciju trebam samo ukucam u tražilicu.Nađem ga prije nego štreberica otvori stranicu u knjizi.
Možete i snimati zvuk pa pretraživati kroz playlistu, definiciju po definiciju ili pitanja ako je tako koncipirano gradivo.Igra i mp3 player ako može čitati txt fileove ili lyrics
ovo što netko spominje sa zumiranjem fotki je nepraktično i pipljavo za velike ispite, tražilica i skrolanje stranicu po stranicu ili po poglavljima si namjestite i u trenu nađete o tražite.
Ipod, na njega stavim tekst koji mi treba, tanak je jako i ekran je velik, slova se vide besprijekorno! Jedino sto ne mogu boldat slova, ali dobro je i ovako
Kada sam se ja školovao mobiteli nisu bili lakši od 4-5 kilograma! ;D
Klasični sitnotisak na šalabahteru sa 0.3 tehničkom a poslije se preljepi providnom tapetom ili širokim selotejpom da se nebi što umuljalo!
Još danas ima nekih među knjigama ;D
jeli zna tko dali postoji olovka sa malim displeyom, u koju se preko pc-a mogu staviti text dokumenti pa da se isti prikazuju na tom displeyu...
Ne znam baš da postoji sa uprabljivim displeyom, znam da ima onih sa malo većim- ali to je preuočljivo.
Ali, malo proguglaj, imaš danas puno tutoriala (npr. kako ugraditi ekran nokie 6230 u miša- miša za komp):
A i kako bi skrolao tekst, trebao bi biti mali ekran?
Frend kupio bubu,soma kn,al radi samo na nokijinom uredaju,inace prezestoka stvar,kad ju je stavljao previse ju je duboko stavio pa zavrsio u klaicevoj
interesantno... al sta mi imamo od toga... ako to necemo nauciti i ako ce nam nekad to zaista zatrebati a mi necemo znati???