Zna li netko dali u Technomax-u imaju šta Panasonicova?
Printable View
Zna li netko dali u Technomax-u imaju šta Panasonicova?
Uzeo sam ga danas u Technomax-u.
Izgleda dobro, radi još bolje. Radi na postojećoj bazi, sve je dostupno, i prikaz broja, i interno zvanje drugih slušalica...
Savršeno.
Samo 250,00 kn
Sad tek vidim i jedan nedostatak... Nije tipkovnica osvjetljena... I čini mi se da čujem malo jeku, odnosno sam sebe kako govorim, kao da se čujem u zvučniku...
Ali sve u svemu, dobro je...
Mislim da su ipak Siemensi najbolji. Imaju najači domet a Siemens je najviše razvijao tu tehnologiju bežičnih i najdalje su s njom došli
Prije je Panasonic bio dosta popularan.
Evo neki članak o tome, prvi dio je razvoj, bla bla, a drugi dio su današnji modeli
http://www.usporedi.hr/vijesti/pogled/1546/
A tu je neki pregled bežičnih uređaja kod nas, nije najažurniji al možda nekom pomogne
http://www.usporedi.hr/katalog/proizvodi/38/
Najvažnije je da se svi ti uređaji proizvode u njemačkoji i dan danas, pa sad ako i košta malo više, mislim da je bolji od nekog proizvodenog u kini...
Siemensi su jako dobri iako sam ja zadovoljan i Panasonicom.imam ga 3 godine i samo sam bateriju mijenjao.pikirao sam i jedan Quadro,ali sam cuo da su jako kvarljivi pa sam odustao.:cry:
panasonic dectovi su mi se najbolji pokazali ... quardo mi je bio dosta loš, nebi ga nikad više uzeo...
ma ja sam se zapalio za jedan Quadro dok mi nije jedan prijatelj koji radi u Vinkopromu rekao da su smece i da se kvare.
pozdrav,evo pregorio nam prastari panasonic,onaj kaj se pojavljuje u svim filmovima :D (ubio ga grom) pa bi sad trebali nekaj kupiti,imate kakav savjet,nesto kvalitetno,dobar domet..do 300 kuna,moze i neki link,eto,hvala unaprijed!
PANASONIC KX-TG 8070FXS, srebrni-319kn.ima ekran u boji,SMS,200 mjesta u imeniku,handsfree.imas ga u HG Spotu.
Ma ja se potpuno slažem s mtk-om, koristim Siemens od devedeset i neke i fakat si više nemrem uopće pojmiti da doma imam nekaj drugo... Zadnjih pola godine koristim Gigaset C475 IP sa dodatnom S68 sluškom i stvarno je pila:
- fiksni telefon sa sekretaricom
- u isto vrijeme ga koristim za IP pozive (buraz radi u Austriji, nešto rodbine po Njemačkoj) i to uštedi svaki mjesec dosta love (s telefonom dođe account za IP telefoniranje s nekom sićom na računu od jednog HR providera)
- i ono najbolje kod njega: Gigaset.net - nema više da se ujutro kad idem na posao za*ebem i krivo obučem - na zaslonu mi piša vremenska prognoza za ZG za slijedeća tri dana - samo tenkre bi fulao i obukao kratku majcu kad mu lijepo piše da je jutarnja temperatura 9 stupnjeva a dnevna 13 i da je "naoblaka, kiša"
Da ne spominjem da sam uvalio curki i njenoj naj frendici Gigaset IP telefone, i sad one trkeljaju full besplatno cijelo vrijeme prek IP-ja (razgovori unutar iste mreže tog HR VoIP providera su besplatni) i mene ne zivka više da joj objašnjavam matiku i statistiku nego davi ovu frendicu... :-))
Skoro sam se odlučio za kupnju c475IP, pa sam sada naletio i na ovaj post koji mi je pomogao u odluci.
Volio bih da podijeliš s nama ime HR VoIP providera kojega si toliko nahvalio, ili barem pošalji na private.
Pozdrav ekipi a imam i jedno pitanje: Dali netko zna gdje se mogu nabaviti rezervne baterije za siemens micro 4000L dect telefon ili bar slušalica tog modela...
pokusaj ovdje:
http://gigaset.com/shc/0,1935,hr_hr_...rNrNrN,00.html
Imamo Panasonic KX-TG1100 i za naše obiteljske potrebe je odličan.
I sada razmišljamo uzeti još jedan...
Da objasnim situaciju, prvo :D:
B1- moja baka
B2- baka koja zove
Bakina i naša kuća su spojene.
Dijelimo telefonsku liniju (znači, imamo isti broj).
B" nazove B1.
Ja se, normalno :notooth:, prvi javim.
Shvatim da je za B1.
Trčim van do B1 da joj kažem da se javi.
B1 se javi.
Ja se vratim nazad.
Nakon minutu zvoni opet telefon.
Nešto se prekinulo i opet je to B2 koja treba B1.
B1 se ne javlja pa opet trebam ja ići do nje.
Naravno, nije meni to toliki problem- ali, kad već kupujemo novi telefon da iskoristim priliku (ako se može).
Uglavnom, zanima me je li moguće da kupimo isto neki Panasonic i da imamo ovakvu mogućnost:
Ja se javim i shvatim da je za B1.
Stisnem gumb i B1 ponovno zvoni telefon (B2 je još na liniji).
B1 se javi i nastavi pričati s B2.
Ako se može- moraju li telefoni biti identični ili samo od istog proizvođača?
Postoji li neka tablica kompatibilnih telefona?
Ili mi samo recite kako se ta "funkcija" zove (ako postoji)- pa budem sam potražio.
Naravno, ne mislim kupovati neki telefon od 100€ koji ima tu funkciju.
Već, ako ima neki za cca 200 kuna. :)
ovak, ja doma imam dva panasonica - jedan stariji par godina, ali bolji, i jedan star godinu dana(dobio ga od t-coma za produljenje ugovora, model KX-TGA110FX). i mogu ovo sto ti hoces napraviti - a telefoni su spojeni na istu bazu(ovu stariju). znaci kad neko zove, ako mi se starci jave, a za mene je, pritisnu tipku INT i broj 2(broj moje slusalice) i meni zvoni telefon(mislim da je za to druga melodija, ako bas hoces znati da je za tebe od druge slusalice). i takodjer mozes s jedne na drugu slusalicu pricati preko baze dok nitko ne zove(dakle, besplatno).
Mogu i sada pričati- pošto smo na istoj liniji.
Znači, imaš 2 različita (imaju različitu bazu) telefona- samo je bitno da su isti proizvođač?
Gledam da bih uzeo KX-TG1311FXH, pa zato pitam.
sada pricate tako da dignete oboje telefon, ali onda vma je linija zauzeta - ovako ide preko baze samo, linija ostaje slobodna.
da, ja imam 2 razlicita - starija baza je KX-TG7200FX a novija ova koja sam napisao. oboje su od Panasonica, sad, hoce li raditi ako su razliciti proizvodjaci, to ne znam, nisam isprobao.
Tražim neki DECT za koji je bitno da ima dobar domet i baterije koje se mogu mjenajti (AAA).
Ništa drugo. Nije važno kako izgleda, koje funkcije ima (samo za zvati, čak ni imenik ne treba :D ), u kojem dućanu. Samo da je cijena ispod 200-250kn.
Hvala! :)
Potraži u Intersparu Panasonic KX-TGA131FX. Cijena je bila 120 kn pred par mjeseci, ako je i rasla nije puno. Inače kod DECT telefona drži se Panasonica, zaboravi Quadro i slične marke. Siemens je kvalitetan, ali i skup, a sve drugo spada u rijetkost.
A što se tiče dometa, sa dvije baze i sličnim modelom kao ovaj (stariji model) na poslu (industrijsko okruženje) pokrivam prostor cca 300x50m.
Btw. čini mi se da taj model ima i T-com u ponudi, nešto je skuplji nego u Intersparu.
Namjeravam uzeti Philips CD4851 pa me zanima kakava su iskustva s Philips telefonima?
Kolega s posla ima neki prastari Phillips, zadovoljan je njime. Toliko znam o Phillipsu kao proizvođaču bežičnih telefona. Inače glavni problem Phillipsa kao marke općenito je taj što im kvaliteta proizvoda varira ovisno o zemlji gdje je uređaj proizveden. Kupovinom Phillipsa kupuješ mačka u vreći, može biti da će godinama raditi savršeno, a moguće je da ćeš ga poželiti baciti u zid. Osobno ne bi preporučio osim ako se radi o izuzetno povoljnoj cijeni koja može opravdati rizik.
Ono što mi treba je bežični tel sa:
- tajnicom koja ima opciju "answer only" (dakle, da izdiktira pozdravnu poruku bez mogućnosti da pozivatelj ostavi poruku)
- dvije slušalice (što moram zbog nedostatka ponude u hr riješiti kroz kupnju dva komplet telefona, u mom slučaju jednog sa i jednog bez tajnice)
- interfon
- bonus je ako ima mogućnost programiranja gašenja zvona
- navedeno dobiti za što manje novca
Gigaset odma otpada zbog toga što najjeftinija opcija dostupna u hr, a da ispunjava navedeno, košta duplo u odnosu na Philips i Panasonic.
Ovo bi se najjeftinije (490kn) dalo riješiti sa Panasonic kx-tg2521 + kx-tg2511, ali po upustvima tih modela nije moguće pridruživati slušalice osim u varijantama kad dolaze kao paketi s više slušalica (tada je zadnji broj modela različit)... iako mi je ovo čudno, nebi volio riskirati osim ako netko pouzdano zna da može.
Skuplja (760kn) Panasonic varijanta je KX-TG8061 + KX-TG8051 i udovoljava svemu.
E sad, Philips CD4851 + CD4801 bi koštao oko 660kn, udovoljava zahtijevima i ima ekran koji mi više odgovara i tipkovnicu sa neizbočenim tipkama (što mi je bitno radi lakšeg čišćenja zbog radne okoline u kojoj se tel nalazi). Iako nije toliko bitno, nije na odmet spomenuti da je Philips boljeg dizajna od bilo kojeg Panasonica.
Pa eto, ako tko možda ima kakav info ili dodatni prijedlog po ovom pitanju...
Kod svih modela Panasonica možeš bez problema pridruživat dodatne slušalice. Uostalom prema DECT standardu na jednu bazu ide do 8 slušalica, a jedna slušalica može ići na 4 baze. Na Panasonicove baze, a i obrnuto bez problema se spaja i Siemens i Quadro (provjereno), vjerojatno i druge marke unutar standarda. Isto tako podrazumijeva se da postoji mogućnost interkoma unutar jedne bazne stanice.
I ja sam jedan od zadovoljni Philipsovi korisnika bezicnih telefona....misljenja sam da nema boljih.
Došlo je vrijeme da se zamjeni smeće od motorole koja je počela uza svu nekvalitetu krepavat. Može mi netko ocijeniti kvalitetu zvuka na zvučniku od slušalice tj. kada je speaker uključen tako da se ne mora držati slušalica?
Može i neka druga marka, cijena do cca 500 kn.