I Info Gama je opcija.
I oni imaju ovu Sigmu i za Nikon i za Canon tijela.
Oba objektiva nece biti dostatna za slabije osvjetljene interijere, pogotovo ako se radi o objektima u pokretu i koristenju visih tele vrijednosti. Radi se o polivalentnim "turističkim" objektivima koji svoj maksimum daju u eksterijerima sa poprilicno svjetla. Definitivno nisu kadri zadovoljiti u fotografski zahtjevnijim uvjetima. Kupnja bljeskalice rijesava ovaj problem. Ipak to je dodatno ulaganje (za kvalitetniju bljeskalicu) pa je uvijek dvojba da li uloziti u objektiv jacih svjetlosnih vrijednosti i boljih performansi ili uzeti jeftiniji objaktiv i uluziti u bljeskalicu.
I jedno i drugo stajaliste imaju razloge za i protiv. Njihova vaznost najvise ovisi o afinitetima korisnika. Stoga je konacna odluka tvoja. Moj je savjet da ako vise koristis aparat u zatvorenim prostorima svakako izdvojis i nesto vise novca za kakav f2,8 objektiv, jer ces prema mojim iskustvima biti mnogo zadovoljniji i pri uporabi i sa rezultatima. Ako si pak orijentiran na eksterijere, panorame, pejsaze, moj glas ide Sigmi 18-200. I da ova Sigma ima IS sustav.