Ja sam kompetentan! N73 savršeno slika u svim uvjetima!
Imam N73 od ožujka mjeseca i vrlo brzo sam shvatio što imam u ruci.
Dakle, kao prvo, odgovorim osobi koja je započela thread.
N73 nije ni blizu takvo smeće kakvim si ga opisao, iako ja s mnogo čime nisam zadovoljan.
Tipkovnica je problem i istina je da se desi da se u brzini prilikom pisanja SMS-a stisne zeleni gumb umjesto jedinice. Tipkovnice su inače rak-rana Nokie i oni očito tu lekciju nikad neće savladati. Nokia je jednostavne nesposobna napraviti dobru tipkovnicu. Tu je Motorola sa Razr-ima čisti zakon.
Nokia je jedine dobre tipkovnice napravila na kliznim i nekim preklopnim modelima.... 6280 ima fenomenalnu tipkovnicu, ali ja više volim modele koje možeš početi koristiti odmah, bez otvaranja. Ali, čak i N95 ima lošu tipkovnicu, preplitak je hod i čudno je oblikovana tipka. Ja bih vjerojatno ostao na ne-Symbian Nokiji 6233 koja je FENOMENALNA, ali je tipkovnica imala izrazito kratak hod što ju je za moje brzo pisanje SMS-ova činilo neupotrebljivom. Za ne vjerovati!
Problem je i mjesto gdje je smještene "C" tipka za brisanje (N73), nema šanse (ili uz rizik da ti ispadne iz ruke) da ćeš palcem desne ruke stisnuti tu tipku ako mob koristiš samo jednom rukom.
Joystick je problem jer mi je masu puta, umjesto da ide ulijevo ili udesno, bio pritisnut prema unutra. Ali, mogo je biti i gori....
Što se tiče fotoaparata na N73 - tu si totalno fulao! Očito se baš ne razumiješ u fotiće, kad očekuješ da će ti ovaj aparat sam sve slikati kako bi ti htio.
I ja sam se malo razočarao kad sam vidio kako slika u zatvorenom prostoru, dok nisam skužio da postoji opcija "User defined". Lijepo sam podesio sve parametre i sad, kad slikam unutra, samo stisnem opciju User defined i slika savršeno ispada. Ako slikaš u zatvorenom ili navečer (onda automatski slika s flešom) bijela boja će ispasti uvijek jako žuta i to me stvarno zbunjivalo.
Što se tiče tvrdnje da je slika "dobra samo za gledanje na veličini pol kutije cigareta", dragi moj V3rt!g(o), tu je tvoj post prešao u čisto baljezganje.
Kvaliteta tih slika je takva da se printaju na veličinu A4 sa savršenom kvalitetom. Ja sam vrlo zahtjevan po pitanju foto mogućnosti u mobitelu, a otkad sam ovo nabavio, više digitalni aparat ni ne koristim. Foto-aparat u N73 je za svaku preporuku! Kad sam ga dobio, slikao sam u uredu, ne baš pri svjetlu, stranicu na ovom site-u, s pola metra udaljenosti i - vidio sam svako slovo kad sam ga gledao na displayu mobitela!!! Pametnom dosta...
E sad, što se tiče operativnog sustava, to već nije do mobitela, već do čuvenog Symbiana. Tu ću biti vrlo oštar, jer sam prije imao N70 i već dugo koristim to g....
Najsmješnije mi je kad bilo gdje na ovom sajtu naiđem na tvrdnje kako je Symbian za vrlo zahtjevne korisnike, fenomenalan, upotrebljiv i prilagodljiv i bla bla bla....
Symbian je najobičnije S-M-E-Ć-E !! Ili, ako hoćete malo kulturnije - radi se o čistom polu-proizvodu. Neispitano, nestabilno, nepouzdano - neupotrebljivo. Samota je da nam za to još uzimaju i novce. Microsoft Windowsi na PC-ju su sinonim stabilnosti i sigurnosti u usporedbi sa ovom bugovitom podvalom...
To nije čak ni u beta fazi.... O sporosti ne treba trošiti riječi, ali me najviše nervira postupno usporavanje sistema kako ga koristiš. Na kraju mogu otići skuhati kavu kad dam naredbu da mi otvori poruku....
Vidio sam ovdje nekoliko puta da se to djelomično može riješiti instaliranjem nekakvog softverića koji upravlja memorijom... moram priznati, ne mogu se sjetiti o čemu se radi, neka mi netko javi o čemu je riječ i kako se to radi... .I nervira me da moram nešto kupiti kako bi mobitel kako-tako radio normalno.
Za sada to rješavam da potpuno iznova instaliram sistem, bez postavki koje sam backupirao na comp, nego ga pola sata ponovo modificiram kako mi odgovara, a svi znate da tu ima posla. Tek onda vratim imenik u mob.... Onda radi brzo, kao nov, ali to traje najviše mjesec dana...
Symbian je neupotrebljiv i pitanje je hoće li to ikada proraditi. Radi se o najobičnijoj PREVARI korisnika i kupaca. Trebalo bi im zapapriti milijunske kazne za ovo jer se podrazumijeva da se na tržište pusti nešto što je provjereno i stabilno. Ali, Microsoft bi onda trebalo ukinuti, a NOKIU spaliti sa zemljom....
@Vepar - u vezi tvog posta o foto-aparatu na N73, pogledaj gore.... vrijedi isto o mogućnostima fotića... tko treba pojedinosti kako se (i što) radi User defined, neka mi se javi...