Hvala na trudu! I frend mi je potvrdio isto pa sam se sjurio kod drugoga i probao s njegovim kabelom od 750, tak da pouzdano radi bez ikakvih drivera na čistoj mašini dakle kao najobičniji usb stick, vidi se memorija telefona i kartica dakle pojave se dva removable drivea.Izvrsno oduševljen sam to mi je bila glavna namjera.I razlog zašto nisam uzeo 750 prije godinu dana.
Dakle OPREZ kabel u importaneu kod glavnog kolodvora koji košta 130 kn, i dolazi s nekim softvareom Mobile Phone Managment Tool - Handset Manager, ne radi bez instalacije drivera s cd-a koji dolaze s njime.Kabel ima ugrađen čip i faktički bi ga trebalo prerezati i spojiti običan konektor s drugog usb kabela da bi funkcionirao kao i originalni.
Papir na kojem u to piše nalazi se unutar kutije tako da to ne vidite dok ne dođete doma i shvatite da stvar ne funkcionira. Dva su pakiranja prvo koje sam uzeo nije uopće imalo tog papira pa sam se bezveze satima zajebavao i postao tuda po forumu, a cd se nije dao ulčitati. Prodavač baš nije bio oduševljen i bio je čisto uvređen što mu je kabel vraćen , kao radi pa u čemu je problem?Da radi ali na način da se driver mora ručno instalirati uz sto nekakvih greški i onda radi, ali u usb mass storage modu ne radi bez drivera, znači dođete na posao i štanga nema spajanja, a driver nemožete instalirati jer niste administrator, pa morate zajebavati admina da vam to odradi itd.I još kad tome dodamo da original kabel košta 149 kn, čemu zajebancija.Da savjetuje mi da skinem novu verziju softvarea sa sajta proizvođača , tamo naravno v640i uopće nemaju na listi, druga je stvar što radi s driverom za 610 čini mi se ili 630, pa zašto bi itko normalan gubio vrijeme i živce ili uostalom uopće to sve skupa trebao kužiti pogotovo ako ima modemsku vezu, a takvih još ima.Kad za faktički istu lovu imaš kabel koji uštekaš i gle čuda radi, a ako ti se skida softwer skineš sonyev koji je bolji ljepši i jednostavniji za instalaciju.
Dakle stvar je u kabelu trebate original kabel. Ako nećete koristiti telefon kao usb stick onda vam je i taj kabel dobar jer radi normalno sa sonyevim softwareom, dali mobil edit radi s origan kabelom ostaje za vidjeti kad ga nabavim. Edit ne radi ni s original kabelom verzija je 2507, vetziju 2.6 nisam uspio naći, šmrc.
Nešto sam se bavio s kodiranjem videa, javim se s detaljima uglavnom uredno sam odvrtio sa 100% baterijom dva filma, nešto spotova 225min = 3,75 h na maksimalnoj osvijetljenosti zaslona (bar mislim da je cijelo vrijeme bila jer sam eksperimentirao s osvijetljenošću), ako uzmemo da baterija još nije dosegla puni kapacitet (negdje nakon pet šest pujenja i pražnjenja) više nego dobro.
Zasada izvanredan mob za 1 kunu, samo još da se može snimati s radia i sreći nikad kraja.
Javim novosti.
Edit: Lažem zaboravio sam reći da sam dijelom dok su se vrtili filmovi koristio flight mod, dakle isključeni telefon i bluetoth pa je potrošnja manja zbog toga