imamo isti MP i meni nije spjelo micanje zaštite...
Printable View
imamo isti MP i meni nije spjelo micanje zaštite...
Čekaj, pa imate ovaj totorial od night_whisper-a OVDJE
i ako ste po njemu radili,morala bi bit maknuta,zar ne?
I kolko vidim da je postupak provjeren.....
A što se tiče micanja RSA zaštite na K1,pogledajte GoGs-ov tutor....
ajd pa javi...
jesi uspio sta druze?
meni je radio ovaj tutorial na k1 bez problema...
neznam...ako meni i gljivi1000 nije radilo...jel moguče da je to do softwarea pošto imamo isti?
BTW:druže jesi uspio?
Jes li provjerio RSA signature,jel maknuta?
Po ovom tutorialu od night_whispera bi trebala biti,a može se probat i ovaj od GoGs-a ali na K1... Evo ja sam još uvijek prelijen da bih na svojoj isprobo....
EDIT: @Ifrit...još sam pod stresom.....budem
cekamo te druze.....
pa night whisper je to radilo mali milijon puta , i fleshanje i ostala sranja i jos nije skurio mob, s fleshanjem i testpointom ces jako tesko sjebat mob , ne kazem da se nemoze ali vrlo tesko, a i kak mi je rekao uvijek ga mozes dobit u blank mode u kojem mu mozes sve radit , u blanku nema rsa zastite.
kita malo. skidanjem RSA na v3x, i zapisivanjem krivog i patchanog bootloadera na v3x sam uspio napraviti empty board flash sranje. i što se dešava? pikneš testpoint, on ga prepozna u blanku, odradiš repair i umjesto da ti prebaci u flash, on ga vraća kao da ga uopće ne prepoznaje. niti u blank modu. samo kaže da je not recognized. i šta onda? smart clip..... ništa drugo. nema home made vraćanja. Pitajte inovatora, on zna jako dobro što sam napravio. ;D
i da, softverski se ne može ubiti motorola, ali vjerujte mi da se može toliko ubiti da ni testpoint ne pomaže, nego jedino repair i popravljanje "praznine" na ploči. a to samo preko box-a
gledaj neznam za z3, ali pitaj njega on zna kaj je radio,neznam tocno.ja mislim da je moguce fleshat sa p2k easy toolom u blank modu, prvo repair i onda flesh.kad ga on prepozna da napravis repair, onda ga mozes fleshat,mjenjat bootloader ili ga stavit ak ga nema, s tim da moras stavit kompletni soft, najbolje neki original da ga ozivis. sorry ako grijesim.
ja sam napisao da se jako tesko moze sjebat mob softverski , ali nisam napisao i da se ne moze.
e da, kaj su v3x i z3 slicni, kaj imaju iste softvere???
je je... to što ti opisuješ stoji. Ali vjerovatno nisi bio u toj situaciji pa ti je neshvatljivo "Kako je moguće da se ne može popraviti ako postoji testpoint, i ako se da napraviti".
E sad, lijepo. PDS zona je sjebana. Bootloader imaš na mobu, i kad flashas sa patchanim flashom samo za TAJ bootloader, sve bude super. Sjetimo se da postoje različiti bootloaderi na svakom mobu. ja sam samo uzeo primjer v3x. tako i na Z3. pošto z3 ima jedan bootloader koji je najčešći (ne kažem da ih nema više), nema brige o zajebu. Dakle, ako se stavi patchani monster (uzimam primjer za v3x) za boot 0.6.8.1 na v3x, a gore imaš boot 0.6.8.3 primjerice, patchani monster sjebe prvo PDS zonu, zapiše krive adrese, cijelo adresiranje krivo zapiše na mob, sjebe bootloader, i ajmo uvjetno reći "zbuni testpoint". Dakle, kada se popravlja, testpoint jednostavno ne radi. ti ga pikneš, on se prebaci u blank. napraviš repair preko easy-a, kaže program da je uspješno napravljen i kad ga upališ, komp ti mob prepoznaje u blank modu. i tako stalno. jednostavno ne ide iz blank moda. I nakon toga, ponovno popravljanje PDS zone, bootloadera i empty board pizdarije koju si tim postupkom napravio možeš jedino napraviti preko smart-clipa, ultima box-a ili MSS box-a. mislim da i ultima light ima tu mogućnost i još neki box-evi, ali sad nisam siguran i neda mi se kopati i provjeravati.
Dakle, DA! Mobitel se može toliko softverski ubiti da ga ne možeš kući popraviti BEZ BOX-a, ali sa box-om ide.
Da, Z3 je sasvim drugačija platforma od v3x. Z3 je LTE2, a v3x Rainbow POG. No to nikakve veze nema jer i u jednom i u drugom imaš flash prostor koji mora sadržavati dobre adrese, kojem mora PDS biti ispravan i koji na kraju mora imati bootloader. To troje sjebi, i sjebat ćeš sebe ako nemaš box.
P2k easy poznajem u dušu. Jedno 30 modela motorola sam na njemu testirao. Na E1000 sam uspio kritičnu grešku bootloadera 0x1DE popraviti i našao sam čak način i kako ga dekodirati preko tog programa. Izvrtio sam toliko unlocka i repaira da ni sam ne znam koliko. I kad kažem da se preko njega v3x nije mogla spasiti, onda je sve jasno. Volio bi da se Inovator izjasni i da potvrdi ove moje riječi, jer on također dobro zna da se mob može softverski ubiti ako nemaš box. ako imaš box, e onda je već malo teže.
Jasnije?
Opet ponavljam nisam rekao da se ne moze ubit softverski ali ako slijedis tutore zasigurno ne( night whisperove). Ja tebe i tvoje iskustvo postujem i sve ok.
Gle ti imas sjeban mob, sada ga spojis s kompom metodom testpointa, dobijes ga u p2keasytool , napomena da mob ima sjeban bootloader,krivi monster gore,za drugi mob...i sjebanu pds zonu. Sada napravis repair pds zone, mob se ugasi, spojis ga opet preko tp-a, sada write bootloader(stavis neki kaj znas da radi,tj.koji je isti kao na monsteru kaj bus stavio), opet tp napravis, i sada stavis kompletni monster gore(kaj ima sve kodne grupe,od flasha , flexa,dsigna,drm i ostalih), ako sada nebudes mogao upaliti mob ali sigurno ce ti biti bootloader ispravan, i moci ces fleshat u rsdu naprimjer.. to sve moras napravit sa p2k easy toolom.
Sada da napravimo mali rezime, znaci ti u tp-u dignes mob i flashas ga preko p2keastoola, znaci ne preko bootloadera neko ga zaobidjes, direktno zapisivanje adresa u flash memoriju, kao format, zato uzmes neki monster kaj ima sve cg grupe kaj prepise stari sjebani monster kaj je gore. tako bi radilo sto posto, znam jer sam vracao par v360 na tu foru, isto su bili mrtvi, ni bootloader se nije htio upaliti(*+#+on) i nista nikakvih znakova zivota.
kaj se tice platformi z3 v3x nisam imao pojma, pa sam te zato pitao.
gle ako nije ovako sory, ali mislim da se ovim nacinom moze rijesit stvar.
znam ja što ti misliš. ali da ponovim po treći put da može. Možeš ga ubiti. Nisi doživio pa ne znaš o čemu pričam. u tom je stvar. Tebi je neshvatljivo kako je to moguće. Ja govorim o takvom stanju kada ti napraviš tespoint (govorim samo o repairu, a kamoli flashanju), i kad ga napraviš, odradiš repair PDS-a (ako to ne odradiš, i ako nemaš dobar boot gore, đabe ti bacanje novog flasha na mob), nakon restarta moba on se sam vraća umjesto u Flash mode, natrag opet u Blank mode. stalno je u blanku. nikako ga neće podići u flash. I neda se flashati. Bez ispravnog boota i bez ispravnog PDS-a, ne možeš zapisati niti jedan flash jer flash sam po sebi ne pronalazi adrese pri flashanju, ili ih pronalazi, ali su krive. i flash proces prođe, ali mobitel se ne pali.
Dakle, može se.
ok, ja sam mislio na jedno ti na drugo, samo jos jednom nisam rekao da se nemoze nego sam mislio da se ovako nemoze. Sorry moja greska!!