Pa ja sa mislio da me to pita!:respect: :comp:
Printable View
ja bih isto nešto naručivao... pa ako se dogovorimo
pa zajedno naručimo... ima koga ?
vidim da je najbolje putem pay pal plačati
pa me zanima dali trebam imati kakvu karticu uz to
jer bez kartice koliko sam vidio se može do 100$ poslovati...
da visa karticu najbolje!
Evo to sam baš ja napravio, neće ti računati posebno, ako predmete ne uzimaš kod odvojenih prodavača, npr, uzeo sam dva crystal case, dobio sam popust na količini i naravno zaračunata poštarina i sve skupa iz Njemačke oko 11 eura, što vjerujem nikad ne bih našao tu
Možeš imati VISA, MasterCard ili AMEX bilo koje vrste (revolving ili obična), debitne ne primaju tj. njih ne možeš koristit. Procedura je takva da kad se regaš na ebay, onda moraš otvorit paypal account. Kad to napraviš imaš opet jedan postupak potvrde prijavljene kartice kad ti oni skinu 1.95$ sa računa, onda ti pogledaš nakon par dana (preko internet bankarstva) tu transakciju u čijem nazivu piše neki broj od 4 znamenke kojeg moraš zapisati i onda upisati na paypal-u na card verification. Onda ti vrate nazad taj 1.95$ i kartica je potvrđena tj. možeš slobodno kupovati. Kupovati možeš i prije te potvrde ali samo do 100$ troška. American express je najgora jer u transakcijama ti naplaćuju neku konverziju u dolare ako si kupio nešto u eurima ili funtama. VISA i MC/EC su najbolji izbor.
kad ste vi nesto narucivali za koliko bi vam to dana doslo.
npr.iz amerike.
ako neka stvar košta 2 eura i kad prebacim na croatia poveča se na 5 koliko bi me došlo na kraju to sve?:hm:
Nema pravila, kod svakog predmeta piše u kojem roku je isporuka. Rok se računa obično u radnim danima.
o majke ti...
Vidim da nekima bas nije jasan princip ebaya.
Ebay nije jedna trgovina iz koje narucujes nego je vise nesto poput tržnice gdje svako prodaje svoje.
Neki prodavači daju popust na shipping, poštarinu-dostavu, ako uzmeš više itema od njih (jer ih stave u jedan paket npr).
Ako se pazi od kog se kupuje nema velikog rizika.
Netko sa feedbackom od nekoliko tisuća, prometom od preko 1k usd mjesečno, pozitivnim feedbackom i hrpom artikala se time bavi pa će i poslovno obaviti svoje.
Imate cijenu artikla i cijenu shippinga. Da biste vidili cijenu shippinga trebate odabrati Hrvatsku, a ukupan iznos koji plaćate je artikl+ shipping.
Na ebayu se zaista svasta moze naci i mnoge stvari povoljno (koristite advanced search i odmah odaberite item available to: croatia, da vam izlista sam premete koji mogu biti poslani nama), ALI NE NASJEDAJTE na npr. tek registrirane likove koji prodaju npr N95 za 500kn.
Neke stvari se isplati, neke ne kupovati prek ebaya i imajte na umu da vas moze zadesiti i carina.
Uz malo opreza i zdravog razuma te bez pohlepe, kupnja na ebayu protjece bez problema.
Nisam siguran, rekao sam da mislim da ne može. Treba probati tu karticu registrirati pa ćeš vidjet sam jel ide ili ne. Prijatelj je probao sa Visa electron karticom od neznam koje banke pa nije išlo jer ta kartica nije ista kao i neka kreditna. Inače prilikom registracije svake kartice sistem ti traži da odabereš vrstu kartice, upišeš broj, dokle vrijedi i identifikacijsku oznaku. E sad ako to ta kartica sve ima, onda vjerovatno može, ali kažem probaj se registrirati pa prijaviti tu karticu i onda ćeš sigurno znati.
Pa evo sto se vremena dolaska paketa tice, ja nijedan paket nisam cekao vise od 8 dana, a sva 4 sam iz AMERIKE narucio!
E sad postoji caka...npr.evo 16.7. sam si narucio nesto iz amerike cija je ukupna cijena(znaci paket+postarina) bila 315 kn, paket je u ZG stigao već 23.7., ali ja ga nisam dobio sve do jucer, e sad....
Caka je ta da je paket vrijednosti iznad 300 kn, sto znaci da podliježe CARINI i carini se prema njihovim pravilima , oko 30%od ukupne cijene(znaci od paketa + postarine zajedno-to vrijedi za internacionalni promet)+ razlicite pristojbe cekenja na carini i to....OCARINILI su me jos 160 kn i sve zajedno me kostalo 475 kn...sto i nije tako strasno...ta stvar dodje kod na s 800kn.
Gospođa na Carini je uzasno bahata , poludio sam tamo jucer, nevjerojatno su bahati, osim ovih na recepciji koji se stvarno trude...
Svima vam predlažem ako mislite nesto kupovat tražite da vam prodavac da BROJ za pracenje posiljke (taj proj vam vrijedi i u HR posti i na njihovoj stranici paket mozete pratit!)...tako cete znati kad vam je paket usao u HR, i u ZG!!!
ja vam preporucam PBZ karticu, dobijete ju za 5 dana, i regate se bez problema...
Ak imate pitanja ...pitajte...bolje spriječit nego lijecit!!!(mislim da ne zaj. nesto)!
bok
State/Province/Region ? to je županija?
@Chief...koristio sam znaci PBZ deviznu karticu!!!
@VuXs...ne to ti je ja mislim podrucje poste npr 10410 Velika gorica, ja misli, ajd raspitaj se jos...
oprostite za dupli post..dole je post koji sam htjela napisati...:respect:
http://cgi.ebay.com/OOAK-NEEDLE-FELT...QQcmdZViewItem
kako ovdje piše da je free shippment za Hrvatsku,a negdje pak na nekim predmetima je Not specified...
imam još jedno pitanje @ Kljaja kažeš da si koristio PBZ karticu,a što se onda ovdje treba upisaati??i kako PBZ može ako nije ni Visa, Mastercard, American Express, a ni Discover?
:respect:
http://img512.imageshack.us/img512/2730/untitledlt6.jpg
@TERA-gle pod PBZ mislio sam na VISU ELECTRON koju dobijes kad otvoris devizni u banci(sorry kaj nisam objasnio)
..e sad, sa toga se linka vec vidi da se za tu "zivotinjicu " traži oko 200 kn, sto po pravilu nije realno, a to znaci da je cijena posiljke uracunata u cijenu!!!
...ja mislim da se u onaj zaokruzeni dio treba upisati onaj 16-znamenkasti broj sa kartice a u ovo polje ispod onaj security broj za poleđine kartice!!!
pozz