I jesi utvrdio u cemu je problem??
Printable View
Stavi nove drivere, kontaktiraj SZK i savjet jedan savjet... stavi 120icu da ti piri na modem, LoL... po ljeti je to pod "must". Uvijek je dobro da ga se hladi ak radi danima. :crazy:
ja sam prije mj dana dobio adsl i cesto mi je po nekoliko puta pucala veza.nakon par dana nazvo sam SZK i rekli su da je problem u modemu D-LINK.bio je postavljen u mod da bude "stalno-online"(neznam sad tocno kak se to zove),a to je problematicno za taj modem.pa sam ga prebacio u bridge mod i sad mi ne puca, a koristim ga isto ko i kad je bio u "stalno-online" modu.
Dakle,pun mi je vise ***ac da mi puca veza U prizemlje dolazi glavni dovod telefonskog kabela,i tamo su u uticnicu spojeni fiksni i bezicni telefoni,i sve 5. Ja sam kasnije,kad sam se prebacio u sobu na prvom katu,improvizirao,i iz sredine dovodnog kabela dovukao sebi preko potkrovlja u sobu jedan kabel da imam telefon i internet. U sobi imam ADSL ruter i telefon,koji su spojeni na switch. Linija u LINE,ruter u DSL,a telefon u PHONE,i sve 5 takoder. Kad netko zove na telefon,ili kad nekoga zovemo s telefona u prizemlju,i nakon prekida razgovora,veza za net pukne. Kad istu stvar radim s prvog kata,veza ne puca jer imam switch (ili spliter kako ga vec zovu). Bi li se problem rijesio kad bih dobavio jos jedan switch i uvalio ga ispred telefonije u prizemlju?
Slika:
http://slike.hr/slika/linija0.bmp
Vjerojatno- jer splitter dijeli internet od telefona (mislim, njihove signale).
EDIT: Sad sam skužio da dolje nemaš ADSL.
Možda da onda samo običan splitter (2 ulaza i 1 izlaz) staviš.
Nije to skupo- koji 15- ak kuna.
Tak da mislim da nije problem isprobati.
Imam frenda u telekomu,pa mu lako mogu uzicat jednoga,ali samo ako provjereno radi,da ne zahebavam covjeka... :)
Dakle,u prizemlju ubost dovod u LINE u spliteru,a telefon u PHONE,i to bi trebalo bit to??
Isto tako imam ja doma spojeno i radi perfektno već godinama.
Dakle, trebaju ti dva splitera: jedan na koji spajaš adsl modem i telefon 2, i drugi na koji spajaš telefon 1.
Ovo je moja shema:
http://slike.hr/slika/adsl0.gif
a na ovom drugom spliteru tu pod ništa se može slobodno zastekat dsl modem,tako su i meni doma ostavili jos taj jedan "prikljucak" i tu imam jos jedab modem i radi mi sve super
ajd i ja da se učlanim u klub pucanja veze. meni se to isto događa u zadnje vrijeme i ne zeli se više pokrenit dak ne restartam komp ili ruter :dunno: