care petica za ovo
Printable View
kakva im plaća,zapošljavaju neuke ljude poput mene?
ovisi koga dobijes,nema pravila,pa nakraju i oni su samo ljudi.Nisam imala problema s njima.Ni s vipom ni t.comom.To kaj su me bili zakljucali je druga prica...:sheriff:
ovaj momak je ipak pomak u sistemu ,znači zanima ga mišljenje ljudi tj korisnika o njegovom poslu,nadam se da će nešto korisno iščitati iz postova pa to i primjeniti u obavljanju svojih zadataka,vidi se da je mlad i uzima stvari ka srcu što za posao koji radi nije dobro.
govorim iz osobnog 22 godišnjeg iskustva u različitim "SZK" ako se tako mogu nazvati ustanove u kojima sam radio
...stvar kod SZK je u tome što kod riješavanja poteškoća kada je generička greška sve ide kao po loju - čim se pojavi nešto vanredno to ide preko sto ruku i naravno da je reakcija sporija...
Uzmimo primjer automehaničara - koji bi skužio foru da mu samo dođete i kažete auto mi ne pali kad ima toliko stvari zašto se to dešava...
Feedback se daje svakodnevno i to više puta dnevno.
U aplikacijama s kojima se koristiš postoje opisi svih problema i načina riješavanja istih, u početku se služiš čitajući, a s vremenom naučiš.
Ništa se ne radi iz glave, osim ak nije neki banalni problem. A s obzirom na opširnost problema i samih riješenja uvijek imaš pred sobom otvorenu aplikaciju.
Svi prolaze treninge iz komunikacije - kak bi znao prepoznati problem i što učinkovitije a riješiti, na početku, a poslije se redovito pristupa treninzima po pitanju usluga, tehnike, financija itd., dakle stalno učiš nešto novo i usavršavaš staro. Zato mi je smiješno kada netko tvrdi da je najpametniji, a čemu onda svi ti silni treninzi ako jedan laik zna riješiti sve probleme, i zar bi onda firme plaćale sve te silne obuke svojih ljudi.
Naravno da netko zna neki problem riješiti brže od ostalih, ali uz malo strpljenja od strane korisnika svaki agent će riješiti bilo koji problem.
Zlatno pravilo je da nikada ne smiješ reći krivu informaciju, uzmi dovoljno vremena, konzultiraj se po potrebi i daj točnu informaciju.
Zato jer ste im vi, agenti, personifikacija operatera. Vi ste jedini gdje korisnici mogu iskazati svoj gnjev. ******, nisu ti korisnici krivi što radiš tu.
Moraš shvatit da je ovaj forum, pa i internet općenito - vox populi, ilitiga glas naroda, a znamo kakav je narod. Inače, kad ljudi kupe novu veš mašinu, najčešći opis kvara je - "ne radi", a prvo pitanje support centra je "jeste li uključili u struju". preko 50% njih ne uključi kabel u utičnicu.
Slažem se.
Sad možemo relativizirati do besvjesti, tipa cijene roaminga nisu ništa nego pljačka. Međutim, radi se o tome da je u pravilu "sustav" taj koji "krade", naravno zbog pogreške u radu, ali ljudi to doživljavaju kao krađu, ma koliko ona bila nenamjerna.
Ma frende, samo nek tebe čuva tko želi, ja nisam zainteresiran, samim odgovorom si pokazao koliko imaš radnog iskustva... Niti jedan posao se nikada ne podcijenjuje...
Aj sjedni malo razmisli, ak te ne boli dok razmišljaš, pa ćeš shvatiti glupost svog odgovora.
U pravu si!!!
Jedina stvar koju ja smatram pljačkom je roaming, zato jer je svijesno napravljen ili ti određen.
Ja nikada nisam naisao na neljubaznog agenta u skz-u kod t-mobilea ili vip-a.
...a neinformiranoga???
Teško je tu utvrditi nešto točno jer su agenti u skz isti kao korisnici. Znači ima debila i ima normalnih ljudi. Ima korisnika koji su razmaženi i žele da im se odmah uključi broj. Faxirali su potvrdu ali ne zanima ih! oni su PLATILI! Ali to što oni plate račun 30 dana nakon datuma dospijeća nije bitno.
Agent može ne znati nešto. Naravno. Ali to može provjeriti. Ko misli da su agenti glupi i neinformirani jer lud. Jer opseg posla je strašan. Nitko ne može znati sve. Samo treba imat strpljenja dok se to provjeri. A ako agent bubne pogrešnu informaciju..jebi ga. Debil je.
Ali isto tako ima korisnika koji ne shvačaju da je agent voljan pomoći,ali ne može to učiniti jer ne može utjecati na to. Ali dobro..milijuni korisnika, tisuće debila..
A te priče koje slušam o TELE2 SKZ su strašne. Nikad ih nisam zvao. Ali za odgovore koje oni navodno nude bi tamo netko trebao otkaz dobiti. Vip i T-Mobile su općenito za klasu jači od njih.
pa agenti su ful dobri ljudi...makar ovi s kojima sam ja pricao...je da nikad u zivotu nisam uspio dobiti t-mobile sluzbu nego sam se pravio blesav pa isao preko neke druge sluzbe...a to za tele...a cujes...
Slazem se s autorom temom to su samo obicni zaposlenici ,oni su tamo da vam pokusaju pomoci,nisu oni krivi nego Cijelokupna XX firma zbog svoje infrastrukture koja nekad ne funkcionira i lose opreme koju daju,,,a sto se tice cekanja na liniji zamislite koliko ima korisnika i kad svi pocnu zvat a ima nas oko 2 miliona kariram....ni vrag ne bi to stigao zato imajte malo razumjevanja za njih...
no ovdje koliko vidim uvijek je kriv operator ako nije uspio rijesiti vas problem...
moram biti iskren da dok sam bio na simpi nika nisam imao problema...da dok sam sad na mućkam2 samo problemi...u biit i nisu to problemi ali ih oni u szk naprave....evo vjerovatno znate da se automatski svi korisnici mućki ubacuju u njihov imenik...bez obzira dali ti to hoces ili neces...e sad...ako ste u imeniku pokusajte se izbrisati ako mozete:)...evo da vidimo za koliko ce vas tip na szk obrisati i koliko puta cete ga zvati te koliko puta ce vas lagati....:)
sad ce svi reci nije do djelatnika szk...e a sto onda lazu non stop????
Pa kako ne bi pljuvao po njima kad ima i onih koji tamo rade a nemaju pojma...:njanja:
Imam primjer kada mi se javio muški operater i nije mi znao reći nešto dok je žena rekla ko iz topa istog trena :ideja:
Nemojte sada žene misliti da ste pametnije od nas...to je bilo slučajno :bigjump:
Bravo ljudi, takve vas volim kada konkretne odgovore dajete, ea ne kad tvrditi bez argumenata kako je netko bolji...
Moram prokomentirati anketu, nakon početnog vodstav T-moba, Vipnet ga polako ali sigurno sustiže i prema mojim procijenama to je i realnost, pa očekujem pobijedu vipove szk, tiesnu ali ipak pobijedu.
to bi znacilo da vipova szk ide nizbrdo jer da je ova anketa napravljena prije nekoliko godina stvar bi bila drugacija.
psujemo ih ocito sa opravdanim razlogom. dosta njih nema pojma o osnovnim stvarima nego te stavljaju na cekanje i onda cekas ko budala nekiuh pet minuta, onda te jos k tome i krivo informiraju. moram reci da muski "agenti" znaju puno vise. mislim da smo svi mi imali neka pitanja na koje "tzv." agenti nisu znali odg pa su nas muljali. PS. ocu i ja biti AGENT! Vote for me! :spin:
Ja nisam imao problema sa SZK vec sa Sluzbom na prituzbe (mislim da je kod njih jos veci stres) na VIPu jer mi je ta osoba odmah nakon predstvljanja rekla: "Vi ste to potpisali u ugovoru". To je cinjenicno u redu ali ipak je stvar u tome sto su u VIP djelatnici u centru ispunjavali ugovor.
Rijec je o homebox-call uredjaju za koji je ukljucena tarifa i za internet (a homebox-call moze samo obavljati pozive).
Tako su i meni u VUP-u u uvodnom govoru odmah citirali ugovor, ali meni je ugovor za VIP Connect card istekao i prešao sam na max adsl, i neću više imat s njima posla...
evo, ja upravo sjedim na tom poslu.
ulogirao sam se prije 10 minuta i već sam imao 13 poziva bez razloga. pa si sad razmislite...
ja i dalje stojim iza činjenice da su ljudi koji zovu szk gluplji od bilo kojeg (pa i najglupljeg) agenta u szk.
također, ljudi često miješaju t com i t-mobile. i tu je problem. zašto?
pa zato što je lako znati sve o nekom mobitelu. i o uslugama vezanim uz taj mobitel odnosno mrežu.
lako je znati sve i o internet vezama, i o modemima...
ali...
kako je moguće znati sve o računalima?
mobiteli nisu pretjerano podložni nekim divljim reakcijama. računala jesu. zato je t-com služba daaaleko zajebaniji posao.