Koliko se puta može mater code,krivo upisati?
Printable View
Koliko se puta može mater code,krivo upisati?
Nisam siguran da li uopće postoji ograničenje, ako netko zna neka nas obavijesti.
Neznam,meni piše da sam ga jednom krivo upisao....
neznam ni ja koliko se puta moze krivo upisati
A eto i ja odkodirao mob C81 prije mjesec dana i eto cijelo vrijeme me zeza...naime svaki put kad pošaljem sms ili odgovorim na postojeći sms javlja mi Gresku na sim kartici i moram restart moba... mob je kupljen u tele2 koristi Vip-ov br. Ima tko ideju? ili da negdje nabavim i flasham novi soft....probao sam stavit ponovo novi update ali nije pomoglo...
Ova greška obično upućuje na loš kontakt između SIM kartice i mobitela. Pokušaj koristiti par dana neku drugu SIM karticu tako da vidiš da li je problem u SIM kartici ili kontaktima mobitela.
Evo malo sam testirao i evo zaključaka:
1. Koristio sam 2 Vip kartice 1 T-mobile karticu i 1 Tele2 karticu
2 Sa Vipovim karticama i T-mob. karticom kad šaljem odgovaram i primam poruke, javlja grešku sa sim karticom... jedino ponekad uspije proć bez toga a to je vrlo rijetko i zatim moram isključit i ponovo uključit mob
3 Na Tele2 kartici šalje, prima i odgovara na poruke bez i jedne greške
Po mom nestručnom mišljenju Tele2 ima još neku foru...to mislim zato jer je datoteka inicijalizacije hr-Tele2_001_C81 a i Verzija FFS-a je od Tele2 pa mi izgleda to ko brandirani mob nešto kao što inaće rade T-mob i Vodaphone... pa izgleda da bi trebalo i novi Firmware stavit na mob da bi radio kak ti spada... Nemam pojma ajd dajte neku ideju kako to riješit...znači nije do slabih kontakta ni na simu ni na mobu... :dunno:
Ak si već odkodirao,možeš probati,skini sa landy-a,ili probaj naći na siemensmania
Prije bih rekao da SIM kartica od Tele2 radi na drukčijem naponu od Vipove i T-mob tako da promjena firmavarea neće puno promijenitit. U svakom slučaju uvijek se isplati staviti novi firmware, ako postoji noviji od onog kojeg imaš u mobu. Za skidanje preporučujem www.siemensmania.cz jer su češki i hrvatski u istom jezičnom paketu.
ja imam c81 kao i ti i presa sam sa tele na vip. sam sam ga odkodirao ka sta vidis i radi savrseno. tako da ti 100% sigurno mogu reci da tele nema nikakve "cake". nikakvo brendiranje kao vodafon ili slicno nije u pitanju. sigurno je stvar nekih postavki na mobitelu ili slicno. probaj formatirati i staviti novi softwer, ako ne pomogne onda ti je problem u kontaktima izmedju kartice i mob. nije uopce bitno sto si probao sa vipo i t-mobile jer nemaju iste cipove tako da moze biti u pitanju problem kontakta sima i mob ali ja mislim da nije stvar ni toga jer onda bi gresku na kartici izbacilo neovisno o slanju poruka. izbacilo nakon nekog vremena neovisno o icemu. tebi greska najcesce izleti nakon rada sa porukama tj. koristenja broja centra za poruke mreze koje koristis. dakle moje misljenje je da postavke mob nisu u redu i trebalo bi pomoci formatiranje i stavljanje novog soft na cisto. neznam kad se radi update softwera dali postavke starog ostaju memorirane zbog toga spominjem format ali nikad ga nisam radio na mob pa neznam. uglavnom malo se igraj s tim to se da rjesit
Ali prije napravi backup podataka, da poslije ne bi bilo, nismo znali ;)
...korisno ...:klap:
Evo ja sam također uspio. U potpunosti sam sljedio ove upute i sve je prošlo u najboljem redu.
Zahvaljujem se MKCyber_u što je ovo podjelio s nama! :thumbup:
Samo mala napomena, COM port nije svima 3...
Sad baš razmišljam kako sam izgubio garanciju i zanima me, mogu li ja ikako ponovno zaključat mobitel u slučaju da zatrebam garanciju?
Možda ponovnim unosom onog koda?
zasto bi izgubio garanciju kad si mobitel otkljucao unosom koda? nisi otvarao mobitel, nisi radio test-point..... ne bi smjelo biti problema. frend je nasao neke pizdarije u zakonu gdje pise da ako npr. mobitel kupimo u paketu s pretplatom, nakon isteka obaveznog trajanja pretplate imamo potpuno pravo traziti od providera da nam besplatno otkljuca mobitel, jer je do isteka obveznog trajanja pretplatnickog odnosa on otplacen kao da smo kupili sam otkljucani aparat. naravno, zakon je uvijek moguce citati na vise nacina, pa stoga.....
To s garancijom je u sivoj zoni. Ako s takvim mobom dođeš na servis i kažeš da si ga kupio u slobodnoj prodaji i ako je kvar takve prirode da ne zahtijeva puno rada na njemu nitko neće gubiti vrijeme s provjeravanjem da li je mob otključavan ili nije. Druga stvar je problematičan mob, onda se sve živo provjerava, a prema propisima gubi se garancija.
A sad natrag na temu ;)
pozdrav svima
ja imam bs c81 vec mjesec dana,i u globalu je mobitel super,funkcije blabla,no muci me software,jako je spor i zna se zblokat,a novu verziju nema nigdje za skinut,sve sajtove sam pretrazio koje ste naveli ali sve su expired,pa ak bi mogli pomoc... i gdje se mogu skinuti ovi programi za unlock,novi sam u tome pa neznam,mada sam tako skurio davno novi m35,sad cu imat valjda vise srece....
hvala na pomoci
fala za linkove,javim kak je proslo...
Evo ja ga sinoć dekodiro sa papuom 097 bez ikakvih problema. Kupio kabal za 70 ćuna i odma obavio poso. Em sam uštedio na kablu, em sam uštedio samostalnim dekodiranjem :)
Sa kojim programom ubaciti BSreader u C81?
Inace koristim obicni serijski kabel.
Sve OK, ubacio sam preko bluetootha
Pitanj: kad se stavi novi software na C81 jel se makne oznaka za bljeskalicu kad ides slikat,jer kad ju sad ukljucis onda nemres slikat,to je vjerojatno software za vise mobitela,koji imaju bljeskalicu
thanks,sorry,znam da sam fulo temu,skuzio sam nakon poslanog posta