haha tak sam si ja prosle godine pocela sama postavljat dijagnoze :D= Citat =:
Izvorno postao Moby
nego ozbiljno sto je AST-0? zanima me.
Printable View
haha tak sam si ja prosle godine pocela sama postavljat dijagnoze :D= Citat =:
Izvorno postao Moby
nego ozbiljno sto je AST-0? zanima me.
To je test koji iz krvi pokazuje kolika je sklonost organizma na streptokok.= Citat =:
Izvorno postao malena01
Vjeruj mi, nisam ni ja imao pojma, a ovo ljeto sam postao "polu-liječnik". Ti bokca, do ljeta nisam znao tko je nefrolog, internist, niti me uopće to zanimalo...
ja sam imao streptokoke u grlu
haha a meni svaka informacija dobrodosla, to mi buduca struka ;)= Citat =:
Izvorno postao Moby
pa ako te strah onog najgoreg, napravi tumorski biljeg mada ti ni to nije 100 posto pouzdano, u svakom slucaju manje pusi, ponovi urin normalan i urinokulturu pa ces vidjeti, ja vjerujem da ce sve bit 5+ ;) :thumbup:
nije baš da nemaju nikakvu korist...samo je kod nekih ljudi (koji imaju stalno nekakve upale) manje zlo da ih nemaju nego da imaju pa ih zato vade.= Citat =:
Izvorno postao Compov
Dakle saznali smo da si
- Težak pušač
- Imao e.coli
- Imaš sjebane krajnike
- Povišen krvni tlak
Koliko sam shvatio, kao laik, svi ti razlozi mogu imati veze s tvojim problemom. Zašto ne počneš rješavati to po redu? Smanjiš pušenje, počneš trčati, s vremenom i prestaneš pušiti.. Osjećati ćeš se bolje, drugi će se osjećati bolje uz tebe i bit ćeš i zdrav i zadovoljan uspjehom i samim sobom ;) :spin:
E, prijatelju kad bi to bilo lako!
Već godinama zapalim cigaretu nakon dobrog (i manje dobrog;D ručka), pušim uz dobar film, Milijunaša... Kako to odjednom ostaviti?
Čini mi se gotovo pa nemoguće. Strah me ovo s grlom. Ne znam može li se grlo pregledati običnim ultrazvukom ili moram na specijalistički pregled u onaj "tunel".
Mislim, tek mi je 26 godina. Iako to ne mora puno značiti, ali opet nisam tamo neki sredovječni muškarac. Što ću raditi kad mi bude 56 godina!!!:-/
Ja zapalim nakon dobrog seksa ;D , nakon jela mi se jednostavno gadi, pokvari mi ručak/večeru. Zapalim uz pivu, a milijunaša ne gledam.
U koji to tunel ideš? Na magnetsku rezonancu? Ja idem slijedeći tjedan na CT mozga, if they find one :spin:
Dobra!= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Ne, nego pitam, za pregledati grlo (ždrijelo) jel dovoljan onaj "običan" ultrazvuk ili moram u taj "tunel", odn. magnetsku rezonancu?
Koliko ja znam za grlo je dovoljan ultrazvuk. Magnetska i CT su za pregled dijelova tijela pod kostima (lubanja) jer ultrazvuk ne prolazi kroz kosti. Može bit da magnetska daje točnije podatke od ultrazvuka, mislim sigurno daje, ali sumnjam da će te uputit na magnetsku prije nego si prošao ultrazvuk. Šta je najgore, magnetska je skupa i ne ide se tek tako. Ako ipak budeš išao, nadam se da nisi klaustrofobičan, jer zna bit očajno izdržat 15 minuta unutra, (ko u grobu) :notooth:
E, vidiš. Moram zvati ovu privatnu liječnicu (ima privatnu ambulantu s ultrazvukom), ali užasno me strah!= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Čak mi je spomenula da možda krv u urinu imam zbog možebitne povećane prostate (malo sam "jači" čovjek;D ).
Uf, ljudi!:king:
Čisto sumnjam da imaš povečanu prostatu u tim godinama. Otiđi na pregled prostate.
heh, tolika ogromna rasprava a ništa se ne poduzima... daj odi doktorima malo se pokreni...
odi i na alergotest.... moj stari je alergičan na nešto u cigarama pa ima problema...
pokret dosta piskaranja! :thumbup:
:closed: :king:
Evo sam se jutros naručio kod doktorice. Ona je internist, pitah je može li mi napraviti ultrazvuk grla, kaže može bez problema.
Sutra u 9.30.
Buraz je imao tragove krvi u mokraći. Ispali su neki problemi s bubrezima, ne mali. Pa nije smio imati nikakve fizičke aktivnosti, pa ovo, pa ono, pa sranja, sim, tam, i onda samo od sebe nestalo. Jednostavno kako došlo tako prošlo. Hvala Bogu.
Ali buraz je sportaš, nikad bolestan, nikad pušio, ne pije, pazi na prehranu više-manje... Ono, zdrav život. Tak da ne mora bit sa čikanjem povezano, ali može. A pošto pušiš, ako ne uspiju naći zašto je to, reći će ti da se ostaviš cigarete, jer im je to najjednostavnije.
1300kn. prvo uzv, pa ct, magnet je krajnja metoda.= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
moze bit i od alkohola, nisam vidio da je nigdje navedeno...
Evo sam napravio još pretraga i konačna PREPORUKA liječnika, nefrologa (to su ovi za bubrege) je da bih trebao napraviti operaciju krajnika, tj. ukloniti ih.
Zna li netko kako to sve ide, koliko operacija traje, koliko traje oporavak od toga? E, još nešto, čuo sam da postoje, ne 2 nego 3 krajnika.
Navodno mi je ustanovljeno da gnjoj iz krajnika oštećuje stijenku bubrega. Hoće se bubrezi nakon toga regenerirati ili?
imas 3 vrste krajnika, faringealni krajnik koji ti se nalazi na stropu epifarinksa ili ti taj treci krajnik, jezicni krajnik koji ti se ne vidi izravno nego samo posrednim pregledom ogledalceim i nepcani krajnici koji su ove koje vide doktori kad zijevas i govoris A ;)
sto se tice same operacije moras dan prije ici u bolnicu kako bi ti se do kraja napravile sve pretrage. na dan operacije ne doruckujes, dobijes jednu injekciju atropina da bi ti se smanjila salivacija,budi hrabar ako se bojis pikica ;) operacija se moze radit i u opcoj i u lokalnoj anesteziji, kod odraslih to obicno ide lokalno.
sad koju ce ti operaciju radit pitanje je, tonzilektomija je da se krajnici prepariraju skarama i raspatorijem i rana se ne sije. postoji i tonzilektomija bilateralis+ adenotomija pa ti se odstranjuju nepcani i faringelani krajnik.
u svakom slucaju nakon operacije ces bit hospitaliziran, krv ne smijes guitati nego pljuj ili brisi u stanicevinu, ako slucajno primjetis svjezu krv obavjesti obavezno sestru. mozes si stavit hladan oblog na vrat da ti se strsnu zile i smanji krvarenje. ugl prvi dan jedes tekucu hranu potom kasastu, nedi neku sredinu, ne prehladno ne pretoplo, najbolje uzet sladoled. mozes osjetit bol koja sijeva prema uhu i nije znak upale tako da se ne brines.ugl svaki dan slijedecih par dana mjeri temperaturu i cuvaj se osoba koje su bolesne jer mozes jako lako nesto pokupit prvih dana.
ovo za bubrege ne znam, to bi trebo pitat nefrologa.
sretno ;)
(nadam se da volis sladoles :) )
edit: ako si imo neku infektivnu bolest, pricekaj sa operacijom barem 3 tj
Uf, Bog te mazo!
Navodno sam čuo da operacija traje jako kratko, kao da idem u zubara zub popraviti.
Nije me strah injekcija jer sam do sada vadio puno zuba, sve pod anestezijom.
Znači. dva dana u bolnici? Jer gore mi je od bilo čega upravo taj boravak po bolničkim sobetinama...
Ak su sestre mlade i vesele, nije ni to teško ;)= Citat =:
Izvorno postao Moby
Moraš nositi duboke pamučne gaće, gdje su ti papuče?, opet imaš gola leđa!, moraš probati one najnovije tablete, jako su skupe ali... :jump:
ne znam koliko dana ostajes u bolnici mislim da 2,3.
i da uzmi svoju pidamu ;) i svoj toplomjer ;)
Oh bože...i mene uplašiste. Ni ja nisam izvadio krajnike...A jel nužno da oni ikad stvore probleme?
nisam ni ja izvadio krajnike...
al sam zato slijepo crijevo
jel se to racuna?