mogu pitat kaj koristiš? VMC ili mob?
Printable View
mogu pitat kaj koristiš? VMC ili mob?
koga pitas? ja imam vmc karticu gprs/umts.
http://www.vip.hr/sp/d_show?idc=1593318&idnews=21922598
kao da su te slusali ;)
jel to dovoljno?
izvadak...= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
:thumbup:= Citat =:
Ulogu tehnološkog predvodnika na tržištu Vipnet je nedavno nastavio evolucijom 3G mreža i bežičnog širokopojasnog pristupa Internetu preko HSDPA tehnologije. Pritom su brzine prijenosa podataka tom mobilnom tehnologijom usporedive odnosno veće od onih koje se postižu fiksnim ADSL-om u Hrvatskoj", naglasio je Mladen Pejković, član Uprave i tehnički direktor. Najavio je i proširenje pokrivenosti HSDPA mrežom i to u Splitu (nakon Zagreba, Rijeke i Opatije) te tarifni model za mobilni prijenos podataka Mobile Broadband 1GB koji će omogućiti još lagodnije korištenje Vodafone Mobile Connect kartice i HSDPA mreže. Novi tarifni model stajat će 291 kunu mjesečno, što uključuje 1GB prometa, nakon čega je cijena prenesenog megabajta najpovoljnija na tržištu i iznosi 0,28 kunu.
Svaka čast, ali skupo, 1GB kod ADSL-a košta 119 kn, ipak puno manje, a i cijena od 0,28kn/1MB je poprilična. Sve u svemu višestruko skuplje od fiksnog ADSL-a! Neisplativo !
ako si student koštat će te 145,5kn što je skroz ok.= Citat =:
Izvorno postao tomislav10
a dobro, onda kada ti treba net u pokretu, najbolje da uzmes par km kabla, pa vuces fino od doma...evo sad ce ljeto, fino 500km kabla pa imas brzi net i na moru= Citat =:
i nemojte zaboraviti da ako koristite ovo na laptopu dobivate sw koji smanjuje velicinu stranica po kojima surfate za nekoliko puta, tako da je i 128mb mjesecno dovoljno za solidno mobilno surfanje
Nekim je dosta i 100 metara;DMotalicu na ramena i rastezi:evil:= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
Za 500 metara ti treba optika, po mogućnosti single mode, a da ne spominjem tek koliko su media converteri skupi, pa onda još i outdoor kabel... uff :)
Nisu svi vječni studenti ;D= Citat =:
Izvorno postao jay
Koji laptop? Onaj iz HT ponude?= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
A što će mi net na moru za onih 10-tak dana? Ako mogu bez kruha mogu i bez mreže ;D Stvar je da se ne zajebavaš sa žicama po doma... hm .... onda uzmeš Vlan ... pa da, taj HDSP mi uopće ne treba... ajd zdravo ;D= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
Tko je i rekao da je tebi namijenjen? :)
hmm, laptop iz ht ponude da bi isao preko vipa na net, hmmm= Citat =:
i da te pitam, jesi kupio mobitel zato da se doma ne zaj... sa fiksnim telefonom i zicama??
posto ti ovo ne treba mislim da onda netrebas ni pljuvati po tome
Hvalim te boze, da znate koliko sam sretan. Jeli se to odnosi na edge i umts ili samo za hsdpa karticu ? I kada krece?
1. pa ovo i jest za laptop, tko ovo koristi za kompjuter i kako, preko citaca kartice jeli?= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
2. zanima me ovo sw, software? Kakav, od kada, jeli moze za sve kartice?
Fastnet odnosno aplikacija za komprimiranje sadržaja ne radi za Carnet korisnike nego samo za klasicne Vipove korisnike.
@ Kakav nered - Super ja sam preko vip-a. Koliko se puta manje trosi? I od kada krece tarifa 1 gb, i hocul se ja koji imam umts moci pretplatiti ili samo onaj koji ima hsdpa?
tarifa je tarifa i to moze uzeti svatko neovisno o tomu koji HW koristi i gdje se nalazi. Mozes tih 1 GB trositi preko telefona koji ima samo GPRS.
kako nigdje ne pise kada tarifa krece valja pricekati i koji puta baciti oko na http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=8722797 i kad se pojavi onda ubodes tu tarifu
Hvala na odgovorima, imam samo jos jedno pitanje, jeli mi mozes reci koliko se manje trosi uz taj novi software i kada ce ga dijeliti i kako?
Fastnet se može besplatno downloadati sa VIPnetovih stranica...Fastnet ne možeš koristiti uz Carnet promociju zbog drugačijeg APN-a.
Jel možete sa sigurnošću potvrditi da će nova tarifa biti dostupna i za Carnetovce uz 50% popusta. Ja mislim da će to biti rezervirano samo za velikane.
Meni je žao što se ovaj HSDPA ne može omogućiti na UMTS+GPRS kartici, zato što je puno jeftinija...
mislim da će je staviti i za carnetovce.= Citat =:
Izvorno postao ttperic
Inače soft za nadogradnju UMTS+EDGE kartice na HSDPA je ovdje: http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=8748425&idnews=336744= Citat =:
Izvorno postao ttperic
Ko pljuje? Ja? Ma kakvi! Samo kažem da je taj način spajanja na internet višestruko skuplji, te za obične ljude (još uvijek) neisplativ... Osim toga treba se od istog (kao i od svega u životu) ponekad i malo odmoriti, zar ne?= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
visestruko skuplji od cega?? jedina konkurencija mu je umts-preko tmobilea, koji ima skuplje pakete i nema hsdpa, tako da je ovo najisplativija tarifa mobilnog prijenosa podataka
Da, a razlika u cijeni je koliko...9 kuna :)
Mozes dati link?= Citat =:
Izvorno postao ttperic