a koga to pitas? nas?
nekako mi je logicnije da to pitanje postavis samom VIPu.
Moje je misljenje da nece.
Jeli vip misli ikako spustit cijenu internetu ili ce stalno ovako ostat, ili ce bar veca i jeftinija tarifa doci npr.1 gb prometa?
a koga to pitas? nas?
nekako mi je logicnije da to pitanje postavis samom VIPu.
Moje je misljenje da nece.
dobar grah daleko se čuje
Ma nesto je pisalo da ce cijena hspda ostat do zime ovakva kao na umts-u i edge-u pa me zanima kako ce izgledat cijene za pojedine usluge...
mozda cijene ostalih prijenosa padnu ali na HSDPA mislim da nece.
Ja imam umts karticu, moram jos 12 mjeseci placat, valjda ce u tome razdoblju malo past cijena, svakako cu uzet maxadsl kad mi prode ugovor...
pa ta usluga nije ni namjenjena za surfanje od doma. ADSL nemozes vuci sa sobom po gradu. To je za korisnike kojima treba net negdje gdje nemaju pristupa fiksnom netu a poslovnjacima je to dusu dalo.
A eto kao "neznam" da to nije namjereno za surfanje od kuce. Pa naravno znam nego nemam prikljucak za telefon (koji mi ne treba) pa tako nemam ni maxadsl. Jeli sada shvacas? A umts kartica mi ne treba za "vuc" po gradu... I kako je npr. u njemackoj, britaniji mobilni internet slican dsl po cijeni... A u nas..
a ćuj, čovjek ti je lijepo napisao svoje mišljenje, da ne misli da će uskoro pasti cijena, to je bilo tvoje pitanje, onda ti je u normalnom tonu rekao da je to takav paket, dakle MOBILE, a sad što su takve cijene u njemačkoj, austriji, sloveniji ili gdje već, on tu ništa ne može. dao ti je svoje mišljenje i svoj prijedlog, drugačije ti može teško pomoć, osim da probaš kontaktirat dotičnog davatelja usluge za konkretnije informacije. ja koristim mobile carnet, vip broadbend, edge modem, i koliko znam nema nikakvih nagađanja o pojeftinjenju usluge.Izvorno postao The Dragon
pa nisam ni rekao da ne znas.Izvorno postao The Dragon
shvacam, ali u ovom slucaju ne izgleda bas da ti tel. prikljucak ne trebaIzvorno postao The Dragon
isto tako sto meni kamion ne treba za vozit se po gradu nego da ns njemu drzim drva i neke druge stvari ali mi je to preskupo.Izvorno postao The Dragon
...meni je mobile carnet 512 čisto dosta i koristim ga praktički cijeli mjesec...definitivno mi se isplati platiti cca 130Kn mjesečno, ionako nemam nekih apetita za velikim downloadima....prije sam dobivao po 350Kn računa po provedenom vremenu
1. A tomo vidis u nas je obrnuto, da je meni flat rate... Jeli moras biti student da uzmes mobile carnet ili nemoras?
2. Sto se tice cijene OK nego jeli postoji ikakva mogucnost da uvedu flat rate? Eto u njemackoj je uveden hsdpa i flat rate, pa posto se i ovdje uveo (djelomicno) hsdpa pa me zanima hoceli li biti flat rate-a. U njemackoj kosta 50 eura...
Zadnji uredio The Dragon : 20-06-2006 u 23:52
gle, mogucnost uvijek postoji ali pitanje je koliko to mreza moze podnijeti. Tko zma kolika je propusnost Vip BTSova prema nekuda. Buduci da je telekom trziste sto se tice fiksne i zemaljskih vodova jos uvijek monopolizirano i Tcom svojata takve stvari ostali na trzistu iskljucivo njemu moraju placati tantjeme sa povezivanje baznih stanica sa svojom infrastrukturom.
U Njemackoj je druga prica pa je to jedan od razloga zbog cega je to tako.
BTWu pocetku je i GPRS bio flat i bio je besplatan ali su danas stvari drugacije. Mislim da vip ide na drugu stranu odnosno da je pogresno kako su neki shvatili da ce vipov bezicni pristup biti substitucija za ono sto danas imamo kod kuce. Barem jos neko vrijeme ne, ali stvari u svijetu se pokrecu prema takvim uslugama. Koliko znam vip moze ponuditi firmi cjelokupno rjesenje gdje su svi u firmi povezani mobitelima, fiksnom linijom i racunalima pa bilo to i na 25 lokacija.
****** stvari su tu pomalo ko u Formuli1, prvo se nesto ponudi za poslovnjake a onda kada se stvari razviju i kada se jednim djelom otplate ulaganja i prosire resursi to isto je ponudjeno i obicnom puku.
da ti je netko pricao prije 7 godina da ces tako se spajati na internet kako se ti spajas nebi mu bas povjerovao na prvu, priznaj,
da, moraš biti student, imaš poseban APN, a login je u obliku domene fakulteta, ne ono public.srce.Izvorno postao The Dragon
evo ja si danas piknuo tu umts/gprs karticu.sad sam trenutacno na pagu. mogu rec da sam zadovoljan sa gprsom.ovdje nema umtsa, ali ak me ovo zadovoljava kaj je 57.6 kbps,onda cu s umtsom,384 kbps, bit prezadovoljan. i naravno cijena je i vise nego povoljna, 512 mb za samo 95 kn. mene samo zanima kak se naplacuju ovi sms-ovi kaj se mogu slati, dal to ide kao obican promet ili se posebno naplacuje
cijena SMS-a je 40lp, računa se posebno...
a onda se necu koristit s tim. ja sam mislio da je to sve uracunato u taj promet. jel tih 512 mb dosta za cisto surfanje? meni je ovaj u vip centru rekel da je brzina ove kartice 220 kbps/ 384kbps gprs/umts. malo se zahebo. jucer se ja spajam prvi put na pagu i vidim gprs 57.6. zovem info i lik mi veli da ovi u centru nisu bas informirani kak spada i da nemaju neko preveliko znanje.ali ja sam zadovoljan, glavno da imam net gdje god dodem. nadam se da ce prosirit taj umts ubrzo
Je*em im mater u pi____ iskreno - meni su rekli da se na surfanje ne trosi ni megabajt ja doso doma otiso na 10 stranica potrosilo mi se 2 megabajta... Reko mi to je kao dsl samo skidanje. P___ka mu materina... Boze sacuvaj al sta cu jedva cekam wdsl...
u cemu je problem, ne kuzim...daj malo provjeri kada surfas koliko trosis podataka. pa danasnje stranice su pune slika i multimedije, sta ti ocekujes???
a kak si ti mislil surfat, a da ne trosis mb? evo meni je lik reko da je gprs 220, a zapravo je 57.6. kaj je najbolje, pital sam valjda 10 puta dal je to sigurno 220 kbps, a on veli 100%.
edit: ispricavam se na duplom postu. nek mod izbrise. ipak dosta brzo radi kad mi je dva posta primil
ti izgleda imas problema sa shvacanjem pojma surfanje. Ko ti je mogao reci da se na surfanje ne placa promet? to je prvo,a drugo iskljuci si sve update da ti ne skidaju.Izvorno postao The Dragon
sve sto se prenosi od podataka za vrijeme kad si spojem ide ti u ukupan promet i naravno da ti se naplacuje. A to sto si pobrkao vrijeme i kolicinu to je druga prica. Koliko god da si spojen i nemas protoga podataka to ti se ne naplacuje vec samo preneseni podaci. A i dobro ti je rekao da je ko DSL jer se na DSLu takodjer surfanje naplacuje.
Izvorno postao ExCenTric
ako imas karticu koja podrzava EDGE i ako se nalazis na podrucju gdje je ok EDGE pokrivenost onda ti je dobro rekao. Iako je 200 kbps nekakva teoretska max brzina DLa sto ovisi o broju korisnika trenutno spojenim na BTS gdje s8i i ti i naravno o kvaliteti signala.
imam karticu gprs/umts,to je kartica koju mozes dobit kad ides prek carneta. znam da je brzina edge-a 220, ali on je meni tvrdio da je i gprs na 220 kbps.
Da...neinformirani "stručnjak"...GPRS ti je na klasičnih 80 kbps![]()
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
buduci da je EDGE pokrivenost gotovo svugdije gdje ima i GPRSa sam mozes zakljuciti koje brzine mozes ocekivati tamo gdje je GPRS.Izvorno postao ExCenTric
Izvorno postao KaKaV NeReD
ma sve je to ok,ali on je meni tvrdil da je gprs brzina ista ko i edge, a nije
Bookmarks