@dj_markom
napravi mu test point (pazi da ti ruka ne zadrhti :) ) i ako ni onda neće još može biti kabal u pitanju, a ako nije ni kablić onda ti je nešt ošlo što neš moć sam popravit (presitno je)
Printable View
@dj_markom
napravi mu test point (pazi da ti ruka ne zadrhti :) ) i ako ni onda neće još može biti kabal u pitanju, a ako nije ni kablić onda ti je nešt ošlo što neš moć sam popravit (presitno je)
Gle...Meni kad je dosao u ruke, bio je "ispravan"...Plavi ekran bzzzzz!Onda sam ja prckao i prckao sa svim mogucim programima, a stari kad je vidio samo je cekao da odem van da on to "popravi"...WinSwup mi je normalno sljakao ali isti problem...TP sam napravio jako davno i nakon toga ga probao flashirati i sad se uopce nece upalit.Ne zelim spominjat da sam se isao uvjerit dali je dobro napravljen TP i napravio rupu do pola pločice:( swup mi govori boot core not detected, tako da je valjda dobro.Jel moguce da sam ja nesto zeznuo sa svojim busenjem ili mi stvarno fale eeprom blokovi.Imam m55 kojega sam vec dvaput ubio i uspio sam sredit, ali ovaj jedino reagira kad stisnem crvenu tipku da ga povezem i to je to.U niti jednom programu nista.Jedino mi u jokeru bar malo reagira.Kad idemo bilo sta ocitat izbaci mi verziju fw imei.Kad idem ocitat eeprom Error Read Flash block 0x7C0000 size 0x004000!= Citat =:
Izvorno postao milo dete
a kad ga idem upisat
HASH: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
ReadEEP0067 does not answer!
ReadEEP0076 does not answer!
ReadEEP5005 does not answer!
ReadEEP5007 does not answer!
ReadEEP5008 does not answer!
ReadEEP5009 does not answer!
ReadEEP5012 does not answer!
ReadEEP5077 does not answer!
ReadEEP5093 does not answer!
ReadEEP5121 does not answer!
ReadEEP5122 does not answer!
ReadEEP5123 does not answer!
WriteFlash block at 0x7C0000 does not answer!...Da ja jednostavno odustanem od toga...???
Mislim da si na dobrom put da odustaneš (prolazi vrijeme, a ti na mrtvoj točki, vjeruj mi poznat mi je taj osjećaj sa starim a36. 5 sam dana razbijao glavu:wall: i onda njega o zid. Nije se dao ni flashat, ni eeprom niti je blicnuo kad se pali, ni puni bateriju, ništa, komad plastike)
Eeprom bi se morao dati učitati ako je hardwerski sve u redu. Možda si još nešto cvaknuo dok si radio TP, ko će ga znat :dunno:
jesi stisnuo crvenu tipku?= Citat =:
Izvorno postao dj_markom
Budi uporan, ja sam jednog M35 riješio nakon tri tjedna natezanja.
Jesam stisnuo sam...Jel on meni tek pocne "nesto" radit kad stisnem tipku ali i ostane na tome nesto!Ma napravit cu ga ja pa sta bilo.Imam jednog frenda koji ima servis u zadru i on kaze da ga on moze napravit ja ga uvjeravam da se ne moze i da sam 5 puta informiraniji o siemensu nego on...On keze da martech rijesava sve siemens probleme!= Citat =:
Izvorno postao Ba®t
Ako ima orginal Martech box onda da. Ako nije orginal oprez, Martech( krekirana verzija) voli ubiti Siemense.
vjeruj mi da martech ne rijesava nista vise nego joker, smao sto je martech bolje upakiran i vise je friendy user nego papua...
kako je rekao SLjaka, ako se radi o crackiranoj verziji, dakle samo soft bez boxa - zaboravi, s tim ne mozes nista...
aj da ne otvaram istu temu.Ja sam probao od starog otkljucat c60 i kad odem na frei ono za use original imei on ispise boot file is not accepted.Na njemu je jos cak Sw 16.U cem je tu problem?
imas ovaj poseban kabel i sve kako je napisano gore?= Citat =:
Izvorno postao sirius
da,kupio ga u solvens-u,imao sam m55 i njega sam bez problema otkodirao,bez ovog tp i patch-a.
ne ne, za c60 ne pase m55 kabel imas poseban kabel s 12V napajanjem.
nemoj me zezat!znaci sve mogu sa ovim kabelom od m55 na c60 osim otkodirat?
si ti nešto pomiješao :spin: , to s 12v je za c62= Citat =:
Izvorno postao khideg
možeš sve :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao sirius
ma pomjeso sam brojeve.. c62 ima poseban kabel... c60 mozes m55 kabelom.. my bed..= Citat =:
Izvorno postao sirius
mozda ces morat TP raditi, ako ti ne prihvaca boot.
skini si jokera najnovijeg pa probaj s njim,,pusti za sada feriu na miru.
skinuo sam joker,no jel moguce bez TP to sve napravit?i da stari isto ukucao krivo onaj phone kod.Zato i je ralog za odkodiravanje.
oznaci c60
idi na CALC Skey pa da vidimo sto ti pise?
kopiraj pa cemo viditi ... to sve radi sa normal boot.
ako ne stima idi na bootcore BUG
i onda ide na BootKey.
PHONE CODE idi na= Citat =:
Izvorno postao sirius
service
5008 Phone code
to klikni , dok telefon RADI --znaci dok pise umetni sim karticu
i eto ti phone code.. ne trabas raditi otkodiranje... nisam siguran da li za to treba Skey, no nekako me sve to vuče da treba, a Skey neces moci dobiti bez TP, ako je boot zasticen.
Izbaci mi ovo:= Citat =:
Izvorno postao khideg
na normal boot
Start...
Loading BootsModel(A65)...
StartBoot does not answer!
bootcore Bug
Start...
StartBoot does not loded!
i na bootkey
Start...
BootKey: 6E75747A6F6973746865626573740000
Sending PapameterBoot: Ok.
Error: StartBoot answer code 0x00!
nemogu jer je mobitel bio ugasio se i sad mi stari veli da nije nista ceprkao po tome vec je stavio drugu karticu i izbacilo mu samo taj kod.I on pokusao one kao tvornicke i tak ga zakljucao.= Citat =:
Izvorno postao khideg
Izbaci mi ovo:= Citat =:
Izvorno postao sirius
na normal boot
Start...
StartBoot does not answer!
to znaci trebas TP
bootcore Bug
Start...
StartBoot does not loded!
trabas TP
i na bootkey
Start...
BootKey: 6E75747A6F6973746865626573740000
Sending PapameterBoot: Ok.
Error: StartBoot answer code 0x00!
trebas TP
nista bez TP.
ali ne samo to... ako ti se na da upalit ti trebas i flesanje.jer ti je fles od moba totalno crko...
EEPROM ti je zeznut,
znači što dalje:
trebaš TP
trebas kresnit full flash
i open all - to ti popravi EEPROM, tako da popuni praznine s kodovima koji su zeznuti.
ma upali bez beda on alnapise da je tel kod blokiran.
ma onda ok...
trebas:
TP
Calc Skey
Send Skey
service
5008 Phone code
Mater code
i onda uneses taj kod i gotovo
ili Open all.. ako zelis i popravit EEPROm,ako ne onda ce ovo biti dovoljno.
upotrijebi pm55amd midlet i onda ga otkljucaj s bilo kojim programom koji podrzava c60
uplai ga da ti kaze da je blokiran i onda probaj ici na SERVICE= Citat =:
Izvorno postao sirius
5008 Phone code..
pa da vidimo.