ukucaj *#06# i provjei verziju FW-a...
razlikuje se postupak otkljucavanja za nize verzije i za v24... nije tesko, ali da sad ne pisem obje verzije, prvo to provjeri pa cemo dalje![]()
ima li netko iskustva s time, i moze li mi pomoci??
ukucaj *#06# i provjei verziju FW-a...
razlikuje se postupak otkljucavanja za nize verzije i za v24... nije tesko, ali da sad ne pisem obje verzije, prvo to provjeri pa cemo dalje![]()
maraschino - PTICICA
Verzija software-a je 25. Jel bi mi mogao, sad dalje pomoci???
vrlo vjerojatno ce ti trebati TP...
no prije nego ga pocnes raditi pokusaj i bez njega...
skini si Freia-u (mislim da ima na forumu siemens/ostalo/besplatni programi). podesi postavke (bootcore type na normal ili bug, com port i brzinu na 115200).
odaberi tvoj model telefona i onda odi na unlocking functions/unlock also saves map
ugasi mobitel i spoji ga na komp sa NEoriginalnim RS232 data kabelom (ili usb kabelom). Sad klikni Use original IMEI...
Kad dobije poruku Waiting to power on the phone... lagano klikni crvenu tipku na mobu (dovoljno dugo, ali ne predugo jer se mob NE smije upaliti). ako je sve ok, mob ce biti otkljucan za par sek...
ako ti sve ovo ne radi, onda prije TP, mozes probati i sa midletom pm55amd (imas ga na forumu siemens/ostalo/bespl. prog). Procitaj upute koje dolaze sa tim midletom i kad obavis to sto pise, onda ponovi postupak (ovaj gore), samo sad MORAS staviti bootcore type na Patched bootcore...
maraschino - PTICICA
Ovo me uzasno muci: " lagano klikni crvenu tipku na mobu (dovoljno dugo, ali ne predugo jer se mob NE smije upaliti)."
kad jednom uhvatis ruku neces imati problema...
dakle moras pravovremeno stisniti crvenu tipku na mobu (ON/OFF) i dovoljno dugo, ali ne smijes je drzati stisnutom predugo jer ce se mob upaliti, a to se ne smije desiti...
mozes ti i vise puta uzastopno stiskati tu tipku ako ne uspije iz prve...
maraschino - PTICICA
stisneš i pustiš odmah (bitno je da je primio kontakt), a ne stisnešššššššššššššš pa pustišIzvorno postao Kosta
![]()
najbolje školjke su srednjoškoljke
http://pics.livejournal.com/blblblblx/pic/000r554e
kak mogu provjeriti dali mi kabel radi?? Kad spojim problem je kaj mi nista ne javi! Jel trebaju kakvi driveri???
Ako je USB onda ti trebaju driveri!
Probaj spojit mob s nekim programom za to(VSFE,SiMoCo,MPM,...)
Ajd ti prvo u FREI probaj napravit read flash from phone, onda eeprom1 (nisam siguran dali se moze ako nema TP) i onda ces provjerit dali ti je kabal ispravan.Ali svakako ces dobit poruku "Waiting to power on the phone" i onda lagano stisnes tipku ali gledaj u program...Evo ti link pa probaj sa WINSWUP-om... ubacit novi FW http://eh.student.utwente.nl/~landy/...?dir=C60_C60A/
pass: mobile
user: elibom
Skini si neki koji nije xbz!
kako je sljaka rekao vec puno puta - da bi provjerio kabel (naravno uz TP ili java midlet) pokreni V_KLay, odaberi model telefona, spoji ga kabelom na komp, ugasi mob, klikni Refresh u V_Klay-u i onda crvena tipka - ako mob nije prepoznat, a napravio si TP ili si pokrenio midlet, nesto ne stima sa kabelom...
maraschino - PTICICA
E nešto me zanima.
Ubacim midlet, izvadim sim karticu, mob je ugašen, e sad kako pokrenem taj midlet prije nego u freiji uopće kliknem na Patched bootcore... itd.??? piše after starting enter code 39116
How starting?????
Može li detaljnija uputa, ne ono u natuknicama, jer u onim readme.txt na engleskom nije baš pojašnjeno?
I šta mu znači Midlet works only with AMD flash types?
software v27
readme.txt piše (copy/paste):
This midlet patches the bootcore of new Siemens M55,
C60 and possibly other Siemens phones, so you will
be able to work with them using Freia and V_Klay.
Midlet works only with AMD flash types.
After starting, enter protection code 39116.
When the menu appears, press 1 to backup original
bootcore, then 2 to patch. Midlet will turn the
phone off. After turning on, run the midlet again,
enter protection code, and if the bootcore was patched
successfully, it should display "Bootcore already
patched".
NEVER WRITE BOOTCORE FROM ANOTHER PHONES, NOR THE
WHOLE FULLFLASH WITH BOOTCORE AREA! DOING THIS MAY
KILL YOUR PHONE!
P.S. Mislim samo me zanima, tako i tako otključavam takve mobitele s skalpelom (kirurški zahvat zvan TP)
Zadnji uredio milo dete : 03-03-2006 u 09:55
FYI
iako se to zna, ali da se ponovi jer možda je kabal sasvim u redu, a svi zbunjeni
ako je odrađen TP onda FREIA (mislim na flashiranje, a može i unlock)Izvorno postao dj_markom
ako nije odrađen TP onda WINSWUP (mislim na flashiranje)
hoću reći ako je odrađen TP onda WINSWUP ne radi, ali radi FREIA i obrnuto
![]()
Zadnji uredio milo dete : 03-03-2006 u 10:10
ma ne trebas vaditi SIM, jednostavno ubaci midlet i pokreni ga dok je mob upaljen...
kad on napravi svoje, onda ugasi mob i pokreni Freia-u i odaberi patched bootcore...
maraschino - PTICICA
ma to me zanimaloIzvorno postao 3aTmr
, kako ga pokrenut kad je mob bez kartice.
al bolje je s TP-om (bar dok me još oči služe)
jedino kaj me muči nemam tak mali zvijezda šarafciger pa se otvara svakak![]()
to se zove Torx odvijac i imas ga kupiti u skoro svakoj prodavaonici opreme sa alatom...
pa nije bolje sa TP-om - ovo je jednostavnije i brze, ali dobro, mozes kako ti odgovara![]()
maraschino - PTICICA
Treba ti TORX broj 5 za otvaranje Siemensa, većina drugih proizvođača koristi TORX broj 6 pa nije loše i njega nabaviti. Kompleti koji se prodaju po trgovina najčešće počinju s brojem 6, stoga pripazi.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
posto, mi ocito kabel nije radio, ja sam ljudio to rijesio na jednostavniji nacin. odnio u ducan kod sebe u kvartu, i oni su mi ga odkodirali.
to ti je najlakse rjesenje, ali nazalost nije besplatno.
@3atmr Sto se tice mog c60...Ja mislim da sam ja nesto !To mislim zato sto meni preko niti jednog program on nece uspostavit pravu komunikaciju sa mobitelom...U friei mi cijelo vrijeme govori da boot file not accepted, v klay kaze, kad stisnem tipku koo comunications ok ali loader not ready.Neda mi ni ocitat ni upisat nista.Kad probam u eeprom tool scannira ga ali nece nista ocitat, kad stavim drugi aparat sve je ok(ocita ga itd... u Jokeru kad idem bilo sta ocitat sa moba javi mi EEPROM segments not found!WinSwup mi kaze no bootcore bug detected...Dali mi vrijedi ista drugo pokusavat???
Zadnji uredio Sljaka : 08-03-2006 u 19:51
Obrisao si EEPROM, djelomično ili u potpunosti. Servisi to rješavaju direktnim upisivanje podataka u EEPROM što tebi nije moguće. Pokušaj još isčitati EEPROM iz nekog drugog C60 i ubaciti ga u svoj.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
a cuj..mozda ti ja mogu to popraviti.. ako sve zivo probas, posaji mi mo daja probam.. ako ne u servis..Izvorno postao dj_markom
Ma uopce nebi htjeo direktno nekog zamarat sa mobitelom...Svakako ne vrijedi nistajednostavno pokusavam saznat u cemu je problem i pokusat ga rijesit cisto iz zabave, ali i da naucim nesto korisno!Ali meni ga cak ni eeprom tool ne prepozna tako da ne znam kako da uopce ubacim eeprom u njega...Imam ih hrpu ali nista...Sa kojim programom da ih ubacujem.Nekako mi je freia najbolja.Jel ovo eeprom file Siemens m55c lg8 v7 - 00fc0000.fls ili ovo m55sw4o2.eep to sam malo pobrkao...Koliko sam skuzio da ovaj prvi ubacujem preko freie ili v-klay-a, a ovaj drugi preko eeprom toola...Sta i kako bi vi probali?
probaj ga sa SST flesat ili papua
Evo probao i ne ide...Ali on meni uopce nece dignut service mode evo sta mi javi u jokeru
Start...
Loading ServiceBoot...
Sending ServiceBoot Ok.
No Ping Mobile!
U SST-u mi krene kao entering boot mode i blokada...
Bookmarks