Previše novaca za mobilni aparat jer ipak nije to laptop! IMHO= Citat =:
Izvorno postao _King_Illidian_
Printable View
Previše novaca za mobilni aparat jer ipak nije to laptop! IMHO= Citat =:
Izvorno postao _King_Illidian_
Za mene mob vrijedi onoliko koliko ti je potreban. A meni je vjeruj mi vrlo potreban. Često putujem i uz to želim slušati glazbu ili čitati mail, a ne želim vući torbetinu s laptopom (vjeruj mi ni ti ne bi želio da toliko često putuješ). A kako mi ni plaća nije baš mala odlučio sam si kupiti ovaj phone iako mi se neki drugi modeli više sviđaju (Samsung SGH-D730).
A šta da vam kažem. Phone sam kupio najviše zbog mp3-a, mail-a i memorije od 4 Gb (u stvarnosti 3988 Mb). Slika je odlična, a kamera slika 1600x1200 (iako najbolje ispadne 1280x960). Phone ima 3.5 mm jack za slušalice i podržava stereo (pravi stereo, a ne kao kod nekih drugih modela "stereo"). Čita sve poznate formate zvuka i videa, a snima osim u 3gp i u avi formatu. Snima video VGA kvalitete. Jedina zamjerka je na ekran čija je rezolucija 176x208 sa 262 000 boja koji se čini malim. Phone nije težak i lijepo leži u ruci. U standardnom paketu dolazi baterija (bl-5c 900mAh), usb kabel, cd s uputstvima i data suitom, dvoje slušalice (DA DVOJE SLUŠALICE) te mali priručnik o postavkama wi-fi za povezivanje s kompatibilnim uređajima. Za svoju cijenu super. Sorry za slike, al ne mogu uploadat (nije mi dopušteno) :deal:
@king illidan
Nije mi namjera cjepidlacit, ali kako je 1300 jena 7000kn? (100 jpy=5,319kn)??
Opet, ne zelim cjepidlacit, vjerojatno sam u krivu, ali do sad jos nikad nisam cuo da Nokia izdaje modele prije najave (Q1 2006), a nisam ni bio u uvjerenju da im je Japan trziste od primarnog interesa, gotovo sve premijere su do sada bile u Europi.
I jos jedno pitanje; pise da imas 18.g., koji posao radis da moras toliko putovati i da tako dobro placa?
Hvala na strpljenju!!!
je, slažem se s marko6630 (može malo pojašnjenje) ako nije bed
Karivo dam napisao. Cijena je 130000, a ne kako sam prije napisao 13000. Sorry. A to što je izašla u Japanu prije nego kod nas neznam zašto je tako. Imam 18 god. i radim u svojoj firmi (dobro ne baš svojoj, stari je vlanik). Bavi se uvozom zamjenskih djelova za hyundai, kia, honda, mitsubishi, daewoo vozila. Pa sam ja tako često u Aziji. A usto sam i druga godina na EC-u (Elektrotehnički Fakultet) u Melbourneu
Da i zaboravih reći da se firma zove "MAKI"
Kod Nas taj mobitel dolazi za 3-4 dana i cijena će mu biti 1550 AUD, što je oko 7000 kn. A _King_Illidian_ je u pravu. U Japanu je N91 u NEKIM trgovinama po cijeni od oko 130000 JPY. Jučer sam se vrati iz Tokia i ondje vidio takve modele. Malo sam se raspitao i saznao da su u trgovine došli otprilike prije 2 tjedna, ali su razgrabljeni već prvi tjedan.
ok, pa daj onda postaj neku sliku sa VIP ili T-mobile karticom unutra, ili sliku n91 pored Jutarnjeg ili sl. :)
ma nemoraš dokazivat da ga imaš,ali bilo bi krasno kad bi si odvojio malo vremena posliko mobitel ,napiso usporedbu spram priješnjih modela (vidim da si s60 korisnik),možda koja iz ruke jel mi se čini da je stvarno velik uređaj
...... i malo skrinšotova.........dojmova i tako to.....
I jas mislio da je veći, ali nije. Naspram N7650 je mali. Nije baš ni težak. A što se slika tiče stižu uskoro. I pitanje za Druga Milu, kakav je N70. Daj napiši nešto. Još nisam čuo ništa o njemu.
Ajde dobro ako je tebi 160g lagano onda dobro, ali mi se ipak čini glomaznim i preskupim za svoju kvalitetu. Kod nas ti je sad hit N6680 i N6682 pa mi se N91 čini malo povećim.
Evo dragi, sve piše, ima tu literature ;D
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=14694
E thanks! Sad sam i nju vidio.
Nije fer na N70 ti slike rezolucije 1600x1200 zauzimaju +-400kb, a meni na N91 +-800kb. Koja im je to šema???????????????????????
Ma caka ti je u fw-u. U N91 ti se ugrađuje noviji fw koji očito ima nekih bugova pa ti slika toliko zauzima. Pa zamisli ti da s digitalcem slikaš takvu sliku i bude ti oko 1Mb a kvaliteta je puuuno bolja. Nosi ti mob na servis pa nek oni to pogledaju. Nadam se da imaš garanciju inače ti negine pljunut 500-600kn.
Pa naravno da imam garanciju, kupljen je u dućanu, ali u Japanu. Pa neznam dal će mi ovi šupci iz Nokie HR priznat. E da šuška se i da je N91 izašao u SAD-u i nekim drugim zamljama. Izgleda nam Nokia sprema neki zajeb. Fuc... Europe and Balkan
Da moguće. U N91 je Symbian 9.1. ali nije sigurno da je to razlog. Naime u 6630 je kemra 1.3 pa slike zauzimaju više KB nego ove od 2 MP.
E hvala na brzom odgovoru čovječe već sam se pobojao da sam kupio pokidan mob. Hvala!!!
A može i to bit. Vidiš toga se nisam sjetio. Sorka što sam te uplašio.
Mislim da će slike ostat te veličine. Ali nek te to ne zabrinjava kad imaš HDD 4GB ;D
A to je što kažeš. A i ja baš ne slikam svakih 5 min. Koliko ja slika uslikam bit će mi dovoljno 50Mb
o ukusima se ne raspravlja ali N91 mi nije u popisu želja ni pod razno ma kakve da su mi potrebe
Ljudi,kad već pričamo o 91-dinici,kažu da je 3G mobitel,odn smartphone.Ali ja onu prednju kameru,bar iz novina,ne vidim.Jel to nešto 3G a la N6630?