Ako postoji podrška za edge možeš surfati...
Printable View
Ako postoji podrška za edge možeš surfati...
Možeš surfati...ali nema baš smisla, jer se VFL portal učitava prilično jednakom brzinom.
Ovisno o zoni gdje se nalazis mislim da mob automatski ako edge nije dostupan prebacuje na gprs
Vip je otkrio taj propust s wap protokolom i nema više free gprs za sve stranice samo za vodafone live portal.
Kada sam se spajao sa wap protokolom u statusu mi je pisalo rc5 ili rsa sifriranje i wtls zastita uključeno zahvaljujući wtls certifikatima
treba naći tls ili ssl certifikat za secure connection kao na wap protokolu kada se aktivirao wtls certifikat
nije niti za to. samo spajanje na vodafone portal se ne naplačuje ali mb koje skineš se naplačuju. ja sam platio 0.006 mb oko 2 kn bez pdv-a. a to ti je bilo nekih 5 minuta u cijelom mjesecu kaj sam proveo na netu. to kolko ti kaj naplate najbolje vidiš kad ti dođe ispis za pretplatu
na vip-u je besplatno surfanje po njihovom(vodafone)portalu.Neki su sadržaji besplatni dok se neki naplaćuju..ali samo surfanje je badava.I to već godinu dana.
zašto se onda meni naplačuje samo surfanje interentom na vodafone posrtalu. i to nisam niš drugo gledo osim opcije moj vip???
nazvao vip szk i pitao zaš se to meni naplačuje. i kao neka trebica mi kaže da kad sam u vodafone live portalu da se nesmijem vračat na prethodnu stranicu sa crvenom tipkom već sa njihovim linkom za nazad. rolf
e pa rekla mi je da bu mi vratili lovu tek kad račun pređe 10 kn ili tako neš
seru... nece ti vratiti, inac emeni su vratili i za 1 kn...
meni uvjek vrate neovisno kolko imo, kojput odmah koj put nakon nekoliko min od kako ih nazovem
ja kad sam imao Nokiju 6280 isto nije bilo problema sad kad imam N73 se to dešava.
mwni nwovisno o mjenjanju moba se to uvijek naplačuje. i na moto v360 i na e-250. sobzorom da sam na pretplatu kak da mi vrate pare. ja se ženi žalim da ni skidaju pare a ona kaže pa nevidim ja tu neki iznos, to je zanemarivo,(a račun nekih 5 kn i tak svaki mjesec) . šta moram par sto kuna nabit da bi mi oni vratili....
trebas izricito traziti da se ustanovi zbog cega ti se to naplacduje i isto tako povrat novca.
Nabvite neki tls ili ssl certifikat ubacite ga u mob i upisite https://live.vip.hr
i ako otvori vlive portal možete sufrfati po cijelom net-u a da ništa ne skida para;D
skinuo sam onu zakrpu kaj ima na vipovim starnica da ti pošalje na mob postavke za vodafone i sad sve savršeno radi, ne skida više pare. bar se nadam da bu tak ostalo... inaće kolko sam vidio nema veze ono s čime ideš nazad, to mi treba na szk valjala gluposti.
ma nema to nikakve veze, nemoze tak nekaj utjecat na (ne)naplacivanje...
ja sam imao mob. u džepu, nije mi bila zaključana tipkovnica i sam mi je išao na internet!Ja nisam to skužio nekih pola dana.Taj dan sam kupio bon od 100 kn,navečer sam došo doma i počeo neš gledat po mobu kad sam skužio da mi je išao na internet i bio tamo 5 sati!!bio sam lud,išao sam vidit kolko imam na računu,3.50 kn!odtad nikad više nisam primirisao internetu preko moba!al dobar je taj internet barem sam 100 kn potrošio na nešto pametno!
ja sam novi na forumu...dali bi mi mogao itko pojasnit koji su vragovi ti EDGE-ovi,UMTS-i,3G-ovi i ta sranja ja to nista ne kuzim.Dali se preko ijedne od tih stvari moze besplatno spojit na net prek moba
GPRS je, kako se često naziva, "druga i pol" generacija mobilne telefonije. GSM kao takav opravdao je očekivanja u pogledu prijenosa glasa, no posljednjih godina primijećen je, naravno, sve veći trend prijenosa podataka preko mobilnih telefona: od slanja i primanja faksova, preko spajanja na Internet kako bi se pročitala elektronička pošta, pa do korištenja WAP-a. Osim toga, ručna računala (PDA) doživjela su snažnu ekspanziju, te sve veći broj korisnika želi pristupati raznim informacijskim uslugama koristeći upravo tu kombinaciju, PDA računalo i mobitel. GSM je tu, na žalost, ozbiljno ograničen: kapacitet prijenosa podataka od 9600 bps ni u kojem slučaju nije dovoljan. I tu u priču ulazi GPRS - General Packet Radio Service, nadgradnja GPRS sustava koja omogućava brži prijenos podataka, no realiziran na ponešto drugačiji način. Naime, vaš je mobilni telefon praktički uvijek online, odnosno veza s Internetom ostvaruje se za sekundu-dvije, slično kao kod ISDN-a.
EDGE-EDGE ili Enhanced Data for GSM Evolution,
koji je također standardiziran u Europskom
institutu za standarde u telekomunikacijama
(ETSI), predstavlja posljednju fazu razvoja
podatkovnih
komunikacija
unutar
GSM
standarda. Ova tehnologija sadrži novu
modulaciju koja će omogućiti protok podataka
brzinom 384 kbit/s kroz postojeću GSM
infrastrukturu. Posto je brzina od 384 kbit/s prva
ponuđena brzina u razvoju treće generacije
mobilne telefonije, EDGE će vjerojatno
predstavljati alternativni put operaterima bez 3G
licence. EDGE bi u perspektivi mogao ponuditi
brzine do čak 560 kbit/s.
UMTS (Universal Mobile Telephone Service) je
europski član treće generacije standarda mobilne
telefonije (3G). Cilj UMTS-a je da omogući
mrežama da ponude pravi globalni roaming i
podršku za veliki broj usluga prijenosa glasa,
podataka i multimedijalnih sadržaja. Nekoliko
načina prijenosa podataka je prisutno u ovom
standardu; UMTS će dopustiti prijenos podataka
brzinama do fantastičnih 2 MB/s. Komercijalne
mreže bazirane na novom standardu su zasada u
fazi izgradnje i testiranja, a njihov start očekuje
se u narednim godinama. UMTS će omogućiti
kreaciju novih, naprednijih mobilnih telefona
koji će biti sposobni da, pored glasa, primaju
velike količine podataka i multimedijalnih
sadržaja, kao što je video u realnom vremenu.
3G je skup različitih tehnologija koje omogućavaju vašem uređaju Internet pristup velike brzine. Na taj način možete gledati sadržaj velikog "bandwidtha", primjerice video i složene aplikacije, a omogućeni su i video telefonski pozivi. 3G je nova tehnologija koja će biti šire dostupna u 2004. i u godinama koje dolaze.
:comp:
imam pocket PC.dali se preko njega mogu konektat na Vodafone live (pocket PC ima HTML preglednik).