Pa šta ti nije nespretno svako malo puniti kontejnere i ponovno naručivati i plaćati led...???= Citat =:
Izvorno postao cyber
Printable View
Pa šta ti nije nespretno svako malo puniti kontejnere i ponovno naručivati i plaćati led...???= Citat =:
Izvorno postao cyber
Ako se nevaram ti kontejneri se izradjuju od bakra?= Citat =:
Izvorno postao cyber
Ako je ja bi ti mogao napraviti besplatno, samo mi trebaju dimenzije....
@ WB: taj projekt traje kratko, nije za stalnu upotrebu. Nece ga drzati doma u sobi....
Evo malo slikica kako bi to trebalo izgledati: http://www.xtremesystems.org/forums/...t=51838&page=4
@Vandal sve to lijepo izgleda preformanse na slikama su super ali pretpostavljam da se onda možeš oprostit od kućišta pošto je cilindar te velićine.
Nije malo preskupo dat toliko love samo za spremnike leda ako će projekt kratko trajat...?= Citat =:
Izvorno postao VandaL
ma ne... pa to nije zastalno kao sto je vandal rekao. kad zavrsi sa klokingom ce sve vratit na staro
A cujes ako ima love, zasto ne.....i ja bi da imam viska koju tisucicu...;D= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
A i zato sam mu se ponudio da mu ja napravim cilindre....jeftinije mu je...
EDIT: evo cilindar iz profila: h**p://users.telenet.be/jortcollijn/project%20dry%20ice/container1.JPG <---dead link
Molim moderatora da pobriše ovaj post jer sam bio zaustavio prvo slanje ali je svejedno posalo.
Hvala !
Ma biti će puno pokušaja...a i ti containeri se nemogu "potrošit" njih ću imat stalno....= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
btw. vandaL mislim da ti nemaš sav potreban materijal za izradu containera...
pogedaj ovdje kako mora biti
Dalo bi se nesto izkemijat ali ipak bolje da to naprave strucne osobe....najteze bi bilo napraviti dno onako ravno da prislanja na proc....ostalo je macji kasalj....
i šta ima od toga
ništa evo suhi led stigao sada mi se trenutno rade containeri...strpljenja dečki= Citat =:
Izvorno postao Hacker
Pošto iz tvojeg posta vidim da nemaš baš veliko znanje evo ti par upozorenja jer ti konfa baš nije jeftina, a i ukop je danas skup. Suhi led nije ohlađeni ugljik (ugljik se ne bi topio na sobnoj temperaturi) već ugljični dioksid koji pri sobnom tlaku se ne (kondenzira) topi već (de)sublimizira (led se pretvara u paru i obrnuto). Važno je da ako ne budeš imao dobru ventilaciju bi se mogao osječati malo pospano, a ako zaspeš nećeš se probuditi!
Dobro, recimo da si na to mislio. Sad malo o matičnoj:
Ako procesor ohladiš na -60 C ti možeš ne znam kako izolirati matičnu od cilindra, područje oko procesora će biti barem na -50 C, a udaljavanjem od procesora ta temperatura će rasti. Kao rezultat će ti matična biti okovana ledom u blizini procesora, a mokra dalje od procesora. Znači apsolutna vlaga u zraku ti mora težiti prema nuli. Sad još ostaje jedno pitanje - mehaničko naprezanje. Zbog razlika u naprezanju pojedinih materijala i zbog razlike u temperaturi bi se moglo dogoditi i pucanje matične i/ili procesora.
Sad još da ne misliš da baljezbam gluposti još ću ti napisati što mi se dogodilo jednom:
Radio sam s let-lampom spojenom na malo plinsku bocu. Bio je ljetni dan oko podne, ja na suncu, temperatura na granici izdržljive. Radim jedno 10-ak min, pogledam bocu, a ona okovana ledom koji se ne topi ni pri dodiru.
Preporučio bi ti dvije stvari:
-ili sistem prvo testiraj na nekom starom kompu kojeg ti neće biti žao
-ili ipak uzmi varijantu s freonskim hleđenjem - sistem hladnjaka (i još nakon početnog ulaganja nećeš imati veliki trošak)
Čini mi se da savjet malo kasni :D, a nikad nismo saznali kako je prošlo testiranje.
Zanima nas, tko je preživio ;D?
Pošto nam se cyber(eric) nije javljao pretpostavljam da je to bio komp
a ako nije komp onda testiranje nije preživjelo
u bilo kojem slučaju sprovod će biti održan sutra u 22.00h (2.11.2006 u 22.00h)
Počivao u miru Božijem. Amen.
Spam! :closed: :thumbup:
stvarno... bilo bi lijepo da je javio kako šta gdje...
no ja sam se nedavno čuo sa njim i njega muče drugi problemi...
kako prodati komp i kupiti Apple koji ( iako mi ne vjeruje ) neće koristiti ko komp... i jednostavno će se razočarat... heh...