Sretno!
Nadam se da ce ove komponente prezivjeti! Bilo bi steta da se desi suprotno!
Javi se sto cesce!![]()
Evo ljudi dugo se nisam javio a to je zbog toga što sam učio 2 tjedna sve o overclocku,temeraturama,voltaži i svemu i svačemu...
Prvo da kažem da je došo novi komp...stvarno sam prezadovoljan, izvrstan je.
Drugo..evo odlučio sam napraviti jedan big project i napraviti odličan overclock te se prijaviti na ocklub.net listu a možda i dalje ako clock bude dobar i stabilan...
Odlučio sam se na hlađenje suhim ledom, trenutno mi se izrađuju containeri za suhi led koji će biti namontirani na procesor,chiset i grafičku karticu. Suhi led sam naručio iz Srbije (30 kg) pa i to moram čekat.
Biti će malih testova na nekom starom kompu kojeg ću ubrzo kupiti pa tamo ću to sve namontirat, isprobat i odvrtit koji benchmark...
Za vrijeme dok mi ne dođu containeri i suhi led moram malo srediti kako ću kućište stavit jer mi mora biti polegnuto okomito (možda nagovorim didu da mi napravi case od drveta), i moram nabavit termometar koji se spaja onako da samo zalijepim tamo gdje hoću izmjeriti temperaturu (ako netko zna gdje to ima kod nas za kupit i koliko košta neka mi obavezno napiše).
Onda ide ona prava stvar...vrćenje testova na novoj mašini sliedećih komponenti:
MBO DFI LANPARTY UT ULTRA-D
CPU AMD ATHLON 3800+
MEM CORSAIR 3200 PRO,TWINX,KIT,2X512 LAT 2-2-2-5 (TVORNIČKE POSTAVKE)
ATI RADEON X800
NAPAJANJE TAGAN 480W+TAGAN 480W = 920W
Ljudi biti će slika,biti će svega...držite mi fige...
Očekujem temeraturu oko -60 celzijusa...
Javljat ću se povremeno sa slikama containera kako budu izrađene itd.
Log into the irc for instant help and chat 1. irc.wikkedwire.com | 2. /join #rohitab | 3. /nick yourusername
all you need is one place: http://www.rohitab.com
Sretno!
Nadam se da ce ove komponente prezivjeti! Bilo bi steta da se desi suprotno!
Javi se sto cesce!![]()
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
daj samo javi i koliki je buđet za taj projekt naravno kada sve bue gotovo. tek toliko da se zna![]()
...pa pošto je suhi led na -88C gdje gubiš 20 stupnjeva???![]()
Ja sam mu i na racunala.org rekao, mogao bi i ja slično pokrenuti, ali se dvoumim između celerona i stare 486-ice...
ako bi se "natjecali" tko će postići više Mhz, onda bi uzeo celerona i hladio vodenim sa rashladnim sredstvom i propuhom, a ako bi se "natjecali" ko bi napravio više % cloka, onda bi definitivno uzeo 486DX2 koja bi mogla sa 66Mhz ići na 200Mhz hlađena ASUSTEK ICE towerom
Neznam ali vjerojatno se gubi zbog toga što nije direktno na procesoru nego kroz dno bakrene cijevi ide hladnoća !Izvorno postao dmi
A i rekao sam oko...to sve ovisi...
Log into the irc for instant help and chat 1. irc.wikkedwire.com | 2. /join #rohitab | 3. /nick yourusername
Nemislim podbadati ali čemu sve to kada se samo nekakav rezultat "ko bi napravio više % cloka" dešava, a takva confa nije u normalnoj upotrebi iskoristljiva.
To mi dođe kao drag race - makine a opet niš` koristi u normalnom prometu.
Dali je to zbog osobnoga zadovoljstva ono - "vidi šta sam ja uspio napraviti" ??
A opet ako što krivo pođe moguče financijske posljedice!
![]()
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
pa ono ak im se probavaju nek probavajuu ..
svako ima svoje veselje.
Tak sam ja jedno vrjeme clocko Rivu tnt2 u nvmaxu .... dok sve nije oslo kvragu pa sam ju prodo![]()
ček ček -60˙C - nemoj se ljutit al jesi ti normalan al ti to neće smrznit comp-ja mislim da ti je to puno ladno ali ja sam amater
kada je ljeto onda sjednes pored compa i hladis seIzvorno postao Hacker
.....
.....cute but psycho.....
Neće,neće...zbog toga se i rade posebni containeri...Izvorno postao Hacker
Moram priznati da mi je malo izblijedilo znanje o suhom ledu, pa ako može kratki podsjetnik o kakvoj kemiji se radi...?
cyber - kakvi su to spremnici? Ne propuštaju hladnoću prema van na sve strane ili u čemu je fora?
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
uuuuu ovo ce biti zanimljivo....izvjestavaj nas, slike i to....
Koliko mislis da ces ga moci klokati?!?
- too risky to do drunk...to precious to be drugged -
Suhi led je full ohlađeni ugljik koji kada se stopli ne dolazi u vodeno stanje nego odmah prelazi u plin.Izvorno postao whiteboy
Spremnici su od bakra...recimo kao kutija od pringlesa (koja usporedba) koja na dnu mora biti toliko izglancana da bude kao ogledalo jer taj dio sjeda na proc. Okolo toga se stavlja spužva radi izolacije, a u njih trpaš led koji će onda hladit proc. Za gpu je na istu foru samo ide na L što znači da se spaja ovako:
L| S TIM DA JE | KARTICA.
Uglavnom sve to treba raditi sa posebnom pažnjom da ne dođe do problema i dobro izolirati ostatak matične.
@VandaL stvarno neznam...nemam nikakva predviđanja, samo se nadam da će biti dosta... ma pusti ti brige o tome koliku ću ga moći klokati, ja se samo brinem da ne dođe do cold bug-a ! I razmišljam kako da na najbolji način ohladim chipset...
Zadnji uredio cyber : 16-11-2005 u 18:02
Pa ja mislim da bi za pocetak trebao nec neki forum/stranicu vise specijaliziranu za tak nesto , ocito ej da si pionir u tome , kod nas nebus ziher nis nasel ...
naznam probaj na guglu il negdje .. ziher ima jso tak ekipo ko ti.
Evo ja razmisljam al fakat neznam ..
cyber daj malo linkova što kažeš da si čitao o klokanju za nas koji smo amateri u tome područiju. Možda se nađe nešto i upotrebljivo.
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
www.ocklub.net
www.xtremesystems.org
ima ih jos puuno na engleskom pa ako koga zanima nek javi....
btw. ovo su cyberove preporuke
- too risky to do drunk...to precious to be drugged -
evo kao što kaže VandaL ovo su moje preporuke.
Domaće:
www.ocklub.net
www.pcekspert.com
www.elitesecurity.org
Strani:
www.xtremesystems.com
www.ocforums.com
www.overclockers.com
www.overclock.net
:thumbsup:
šta reći...sretno i podnesi nam taj raport kad dobiješ "led"..
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Svaka čast na pothvatu
Evo tek sam sada vidio da si pitao za buđet...Izvorno postao Skyward
znači ovako:
Suhi led je 8 kn / kg
Meni za jedan vikend testiranja treba otprilike 5 kg leda znači to je 40 kn !
Treba mi i metanol za kojeg još nisam vidio koliko košta ali ne vjerujem da je jako skupo.
Onda idu containeri za led koji me dođu 2000 kn
Onda par ventilatora koji će mi puhat direktno u memoriju i chipset...
Onda rukavice da mi se nešto ne desi sa rukama dok budem stavljao suhi led= 60 kn
I na kraju izolatori,spužve,daske i ostalo što mi treba za postavljanje u garažu = 100 kn
što dođe:
=40
+40
+2700
+300
+60
+100
------
3220 kn+ što će mi stara pasti u nesvijest jer još nezna da će ta testiranja biti na novom kompu i + što će me ubiti kada garaža bude sva zadimljena i sve bude smrdilo po alkoholu !![]()
a ti si na ocklub pitao za suhi led nego di si naso to za 8kn/kg?
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
A kaj taj suhi led nikada nemre zagrijati (čak niti u plinvitom stanju)? Znači to je vječan izvor hlađenja??
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Ja sam naručio iz Srbije jer nisam mogao naći u hrvatskoj pa sam sada tamo pitao i malo sam zvao kemijsku industriji i institut pa su mi rekli da nazovem firmu ICETECH, zvao sam i oni isto imaju 8kn/kg tako da nakon toga znam od kuda ću moću naručivati !Izvorno postao flOorKilla
@whiteboy: ma može se zagrijati...on je sada recimo na -70 celzijuvih, polako se otapa ali otapa se tako da ne dolazi u vodu nego u dim pa samo ispari...pri ovom projektu trebat će puniti container više puta da ne ponestane leda !
EDIT: evo sada sam vidio da si mi tamo odgovorio ali već sam jučer našao tu firmu...svejedno hvala !
da ja sam ti dao link na icetech mislim, nego, ko ti izradjuje te kontejnere?
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
Bookmarks