potpuno sam za to! samo zato da bi se hrpa seljaka naučila nekim pravilima! neki postori jednostavno nisu namjenjeni za pričanje na mob i uopće pričanje! eto očito su to i naši političari shvatili (a mislim kad oni nešto shvate...;D )!
Printable View
potpuno sam za to! samo zato da bi se hrpa seljaka naučila nekim pravilima! neki postori jednostavno nisu namjenjeni za pričanje na mob i uopće pričanje! eto očito su to i naši političari shvatili (a mislim kad oni nešto shvate...;D )!
Gle to je puno kompliciranije, jer netko mora pokazati prstom na ovoh koji se dopisuje i svjetlom ekrana bode u oči ljude okolo ili nešto slično. Sad taj koji se odluči uperiti prst mora proči neugodnu situaciju, ljudi se okreću (i oni kojima nije zasmetao mob), a može doći i do toga da se okrivljni počne bahatiti, pa čak i do fizičkog obračuna. A dok dođe ovaj koji je zadužen za izbacivanje, pa dok on ovog istjera van (pod uvjetom da se okrivljani ne zakači i s izbacivačem), prođe pol filma i ljudima se upropasti večer koja im je trebala biti ugodna i opuštajuća. A sve zbog jednog debila.= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
A na kraju bi ljudi izbacili i ovog koji je pokazao prstom, baš zato što im je priredio takav šou. A njega bi vani opet dočekao ovaj koji je prvi izbačen, pa evo opet incidenta. Ne daj Bože da ova još ima PTSP ili se radi o teškoj primitivčini (a oni koji razgovaraju u kinu na mob obično i jesu teške primitivčine), pa postoji i velika vjerojatnost da ovaj ima oružje i da ga je spreman upotrijebiti zbog takve gluposti. Dalje si zamisli sam.
Šta nije jednostavnije sve to izbjeći pa postaviti jammer ograničenog dometa?
Evo nešto novo na tržištu smanjenoga dometa::
Za još više zanimljivih podataka Google >> Cellular JammerCode:Cellular Jammer cover 30 Meters radius
This advance cellular jamming device utilizes unique and intelligent technique that interferes the linkage between cellular handset and cellular base station by very low output power radio signals.
Ensure a cellular phone communication free environment for desired period of time and control compound or to avoid information being disclosed secretly during meetings. And yet, it is jamming silently without cellular phone users' awareness.
Easily operated and user-friendly, no hassle installation needed, need no professional knowledge or skill, a DIY designed device to suit everyone, everywhere and anytime.
http://img446.imageshack.us/img446/2...52493mj.th.jpg
Cellular Jammer cover 30 Meters radius(SH-066BM)
Specifications:
* Size: (L)245 x (W)85 x (T)98 (mm)
* Weight: about 650g
* Input Power: 6VDC, 3A (using switching power adaptor)
* Output Power: about 320mW (good in hospital)
* Signal Source: PLL synthesized
* Antenna: Internal
* Effective Range: About 20~30 meters radius, depending on the type and location of cellular system.
* Including ALL types of cellular system including analog (AMPS, TACS) and digital (GSM, CDMA, TDMA, PHS, PCS)
Features:
* Prevent medical instruments should not disturbance by cellular signal.
* Avoid information being disclosed secretly during meeting.
* Restaurants, theatres, cinemas, museums, art galleries, libraries and schools that should free from cellular phone communication.
Čekaj, sad razmišljam, onaj lola na dnevniku je rekao da "zastupnici neće moći koristiti mobitele koji rade na mrežana Vipnet i T-mobile" A di je Tele2? Hn, vjerovatni jammeri ometaju sam 900 Mhz, a 1800 ostaje (tele2) ;D;D;D.
da i ja sam to čuo. tele2 se nigdje ne spominje!
ili tamo uopće nemaju Tele2 signala :)
1. Zastupnici večinom imaju VPNove stranaka koje im Tele2 još uvijek nemože ponuditi.
2. i što da imaju Tele2. pa da ih probaju naučiti kako prebacit sa Tele2 mreže na VIP ili obrnuto kad ima ili nema signala. Pa nisu u stanju se koristit elektronskim glasanjem a kamoli nešto drugo.
Ma imaju oni svi i VIP i T-mobile a sad i TELE... nemaju toliko đepova na odjelima koliko imaju mobitela.
Ali ostajmo mi on-topic. Vidiš sad bi ovo moglo popularizirati korištenje TELE2.. .;D Nevjerojatno da se nisu sjetili i tu mrežu 'banat'. Nego jel to stvrano znači da je bilo promjena u zakonu, kad se počinje koristiti takav uređaj?
Zanimljivo da smo neposredno prije objave te vijesti baš ovdje započeli i raspravu o tome... :)
pa nisu govorili ništa o nikakvoj promjeni zakona! samo je rečeno da je u saborskoj velikoj vjećnici uveden uređaj za ometanje signala potrebnog za rad mobitela koji rade na vip i t-mobile mreži!= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
ha mi vidoviti!;D= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
...eto, da se uključim - ja nisam za to, iz razloga da ako me netko HITNO, VAŽNO, ili iz bilo kojeg drugog razloga treba, ne može me dobiti... a to što neki ne isključuju tonove i sl., to je nekultura i takve odmah treba izbacit van...
Pa već piše gore zašto je to praktičnije rješenje od izbacivanja= Citat =:
Izvorno postao Eminem
...ja kažem za sebe, ali pročitao sam i to tako da ne bi bilo da nisam...= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
Ma znam al daj razmisli da ti se dogodi situacija sa si slučajno ostavio upaljen zvuk na mobitelu i slučajno zazvoni u kinu recimo, i onda ti dođe tip i tjera te van. I to je jako neugodna situacija pred hrpom ljudi. I ak se još nađe neki debil pa se počne svađat i svim ljudima pokvari ugođaj. A i ak si neki zaposleni čovjek onda nećeš ići u kino jel moraš čekati poziv= Citat =:
Izvorno postao Eminem
upravo je bilo na 'istrazi' na novoj TV o blokatoru GSM signala. reportaža koju su izveli u uredništvu večernjaka pri čemu je rečeno da novinari u redakciji nisu ništa znali, nego je samo glavni urednik bio obaviješten za akciju, je izazvala u roku minute kaos...
vele da 350 eura dođe uređaj, pričali su s monterom (bez imena i prezimena i prikazivanja lica) koji tvrdi da je interes ogroman i da ima gomile posla i zahtjeva za instalaciju dotičnog uređaja. pri čemu je naveo da su preporuke iz vlade (i/ili nekog sličnog državnog tijela, nisam zapamtio) da se dotični instalira u ministarstva (?!), javne ustanove i slično... znači država izgleda radi protiv svojih zakona, ja barem ne znam da je donesen nekakav pravilnik ili izmjena zakona da bi se to smjelo napraviti.
osim toga, čisto me zanimaju reakcije operatera ako je stvarno navedena reportaža i tvrdnje dotičnog montera da država radi na instaliranju dotičnog uređaja u svoje prostore...
najgore u svemu, taj se uređaj prodaje za SAMO 350 eura. kolko sam skužio bez dozvole za njegovu kupnju, dozvola ne postoji jer i tako nema zakona na osnovu kojeg se izdaje... strašno
...znači, može ga kupiti skoro tko god hoće...
Mislim da bi benziske postaje mogle to prve iskoristiti jer je na njima izričito istaknuto da je zabranjen razgovori uporaba GSM uređaja!!
((Iako su MYTH~BUSTERS dokazali da benzinska isparavanja nemogu biti aktivirana gsm aparatima))
@ Vuki- oni to moraju napomenuti jer postoji vjerojatnost, a i nije samo zbog eksplozije, na benzijani postoje i druge naprave.
I ljudi moji sto bi sad bilo da tko god zeli montira tu stvarcicu?? a da se vi naazite u ulozi operatera a da drzavi placate jebenu lovu za koncesiju da biste mogli emitirati signal na neko podrucje??
Šta mislite kupiti tako šta ako živite iznad bučnoga kafića jer gazda je netolerantan prema vama da glazbu smanji poslije 22sata!!= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
:evil: ;D :evil: :thumbup:
Evo citat iz jednog drugog threada:
E sad, bilo bi baš OK kad bi se takve "rupe" pojavile po kazalištima, kinima... ;)= Citat =:
bio sam neki dan u HNK na predstavi i nitko nije imao signala osim mene,imao sam pun 3G signal sto ce reci da 3G isto ne ometaju, barem ne u HNK= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
C/P vecernji list
Ministarstvo poslalo inspekciju u nadzor radijskih uređaja, na udaru i ometači GSM signala
Gase se svi GSM ometači, osim u Saboru
Autor Valentina Junaci
Ometačima GSM signala iduće će godine odzvoniti u Hrvatskoj. Iako ih, naime, koriste crkve, tvrtke, kazališta, na što su ih naveli građani koji se od uporabe mobitela i neugodne zvonjave ne mogu suzdržati, oni zakonom nisu definirani i za njih nitko u Hrvatskoj nema odobrenje Agencije za telekomunikacije.
Ne trebaju dozvole
Iznimka je, neslužbeno doznajemo, jedino Hrvatski sabor čiji je ometač signala aktiviran početkom studenoga, a registriran je na Ministarstvo unutarnjih poslova, koje je i inače zaduženo za sigurnost toga objekta. Njemu, pak, dozvole za ugradnju uređaja ne trebaju. Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, naime, prekjučer je uputilo inspektora telekomunikacija u i nadzor TK uređaja u trgovine. Na udaru inspekcije su alarmni i dojavni sustavi, igračke na radijsko upravljanje, bežični mikrofoni, radiomodemi... Inspektor je obišao poslovnice Čipoteke, naložio je vlasniku neka u poslovnicama Osijeku, Rijeci i Splitu povuče proizvode koji su uvezeni bez odobrenja Agencije. Donio je rješenje o povlačenju opreme, ovaj put bez kazne, s obzirom na to da je riječ o prvome prekršaju vlasnika. Jučer je inspektor obišao i Magmu d.d.. Inspekcija će sljedeće godine obaviti i nadzor nad uvoznicima opreme što ometa signale mobilnih uređaja te svih ustanova koji ih stavljaju u uporabu.
Složena situacija
Situacija s takozvanim jammerima je složena. Nijedan ih zakon izrijekom ne spominje, no ipak je navedeno kako pravo na korištenje GSM frekvencija imaju jedino mobilni operateri. S druge strane, kako su nedavno potvrdili u Agenciji, sva radijska oprema mora udovoljiti bitnim zahtjevima članaka 97 i 98 Zakona o telekomunikacijama. Za njihovu je uporabu potrebna dozvola Agencije, a ona nikada nijednu u Hrvatskoj nije izdala, niti je dala suglasnost na uvoz. Službena preporuka CEPT-e jest zabrana uporabe uređaja za neutralizaciju i ometanje GSM signala.
eto o tomu sam pricao :)
I kaj si sad sretan?
Uostalom, ko kaže da se to i dalje neće koristiti kriomice? 'Rupe' u signalu ipak postoje, kako si i sam zaključio... ;)
pa nisam sretan. ali ****** ja vam trubim jedno a vi drugo.
vjerojatno su operateri pritisli ministarstvo.
Ništa me ne čudi. Zarada je ipak na prvom mjestu, mada ne bi ama baš ništa izgubili da i postoji ometanje signala na nekim lokacijama koja smo spominjali u temi.
ko je trubio drugo? pa svjesni smo toga bili i prije ovog iz večernjeg, ali želja nam je da nije takva regulativa...= Citat =:
Apsolutno se slažem da se ugrađuju takvi uređaji! Ali kad pogledaš ako ljudi posjećuju kulturne ustanove valjda su dovoljno kulturni da isključe ili ugase tonove na svom mobitelu ;D I mislim ako se to ugradi davatelji usluga će se potpuno protiviti tome...