Takva mjesta niti nisu za ljude koji nisu u stanju iskljuciti mob ili barem iskljuciti zvuk tih sat-dva vremena
Jesam
Nisam
Vidio sam da je počela praksa sa instaliranjem opreme za ometanje signala mobilnih uređaja u kinima, kazalištima i sličnim ustanovama. Zanima me da li odobravate takvo što ili mislte da to nije potrebno. Osobno mislim da je takvo što poželjno upravo u navedenim kulturnim ustanovama, jer većina ljudi koja ih pohodi s vremena na vrijeme, nemaju tu kulturu isključiti svoje uređaji ili barem iisključiti zvono.
Takva mjesta niti nisu za ljude koji nisu u stanju iskljuciti mob ili barem iskljuciti zvuk tih sat-dva vremena
Slažem se!Isto kao i u ambulanti,bolnici....Kod mene u domu zdravlja piše velikim slovima da isključe mob ali očito još ima nepismenih!!!
Apsolutno. Nema mi goreg nego kad u kinu nekome zazvoni mob ili kad se tamo dopisuje, pa u onom mraku svjetli sa mobom i bode u oči. Znam da će sad netko uletit sa onim zakonskim forama (znam i tko) kako se ne smije signal uskraćivat, ali mene kao običnog korisnika zaboli za to. Primitivci koji ostavljaju upaljen mob (da upaljen, ne samo stišan) u npr. kazalištu ili kinu, jednostavno ne razumiju ono 'molimo vas da tjekom... isključite vaše mobilne telefone...' pa ih treba rezati na taj način.
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
ja u pravilu jesam za to da se ometa signal tamo gdje je potrebno. Postoji naime zakonska regulativa da to nije legalno. Ako se stavite u položaj operatera i plačate koncesiju za područje čitave republike nebi vam baš bilo svejedno da se stvaljaju naprave koje ometaju vaš signal. Također ako u RH postoji dozvola za dva operatera da emitiraju na 900 MHZ (mislim na GSM) onda nemože još 20 ustanova emitirati na istom području.
dobar grah daleko se čuje
Slazem se sa wb. Zakon ili ne, boli me briga, meni smeta. Potpuno podrzavam takvo ometanje signala. Kad ne razumiju ljudi drugacije...
Znao sam da bu Nered uletio...
Ja da imam kino ili kazalište bi kupio ilegalno aparat za ometanje i ilegalno bi ometao... i boli me, sve dok se ne promjeni zakon ili nešto drugo ne poduzme u vezi s tim problemom.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
pa tvoj je problem što si znao.
******, mene isto neke stvari smetaju pa ih mogu rješavati na drugi način.
nebi bilo ljepo recimo da netko sjedne u tvoj auto i ljepo se odveze a ti si ga platio jer i njemu se isto recimo jebe za zakon.
Ista ti je stvar sa emitiranjem u području gdje emitiraju komercijalne (ili ne) radio stanice. Probaj pa štopaj koliko češ dugo to raditi dok ti netko ne pokuca.
Ne vidim u tome svoj problem... nisam ja predvidiv..Izvorno postao KaKaV NeReD
A jel mu trebam kaj platit za to?Izvorno postao KaKaV NeReD
Nek pokuca i nek samo nađu izvor ometanja. Isključio bi ga svaki put kad bi pokucali i nema šanse da ga nađu... ma LOLIzvorno postao KaKaV NeReD
Dobro, šalu nastranu, definitivno sam za to da treba promjeniti taj zakon. Yebiga, ak vani takve stvari normalno funkcioniraju, zakaj ne bi i kod nas?
Zadnji uredio KaKaV NeReD : 09-11-2005 u 16:04
A što da nekome pozli i umre u tvoj kinu/kazalištu jer nije mogao nazvati hitnu?
Postoji nešto što se zove fiksna linija. Kad kupiš mob i ako se kojim slučajem odlučiš pročitat pravila, na početku ili na kraju 'user manuala' ti obično piše da se nikada ne smiješ pouzdati u mobilni telefon za takve slučajeve.![]()
Ne bih se tužilo proizvođača telefona, nego tebe koji si ilegalno uskratio uslugu...
Zar u kinu vise ne postoji vatrogasac![]()
Što se tiće uređaja za ometanje i ometanja GSM signala kada smo radili jedan članak o tomu u Mobilu razgovarao sam sa nadležnim ministarstvima, razno raznim firmama za mjeriteljstvo, firmom koja je pokušala uvoziti uređaje za ometanje i sa ljudima iz crkve. Stvar je malo kompliciranije nego što vam se u prvi tren čini.
A što se tiče zakona on je nažalost jasan kao i svugdje. Ako ti kao pojedinac nešto zakupiš onda samo ti imaš pravo na to. Tako je i sa drugim stvarima.
Ako bi se dokazalo da je usluga bila ilegalno uskraćena, naime još postoje mjesta koja jednostavno nemaju signala...Izvorno postao gog
Uostalom, ja sam za to da se promjeni zakon, pa da to ne bude ilegalno.
Ja se u potpunosti slažem sa wb jer ako ima ljudi koji to nepoštuju onda se mora ići silom. Jedino što bi promijenio je to da se to prvo uvede na fakultete(po dvoranama nemislim da se cijeli faksovi izoliraju) i državne ustanove kao recimo sabor jer se današnji sabor može uspoređivati sa kvartovskim bircevima ali to je druga priča.
Nakon toga nek se to uvede u kazališta i kina.
@gog da postoji problem ako se nešto dogodi u kinu/kazalištu ali uvijek postoji mogućnost da istrčiš van i onda zoveš. Znam da je nezgodno ali kaj se tu može![]()
E da smo u americi nebi to nikome palo napamet niti spomenuti ,kada bi to postavili samo bi vidio tužbe zbog novčanog gubitka (izraženog sa 6 nula) zbog toga što ti je propao posao jel si bio nedostupan.....
Dragi moji moji kolege forumaši jedan takav exsperiment se pokušao i u Osijeku u jednoj ustanovi(nije važno koja) i propao je baš zbog nemogučnosti kontroliranja uređaja za ometanje koji je neznanjem svojih vlasnika ili instalera ometao ne samo signal u dotičnoj ustanovi nego i dva kafiča + par stambenih prostorija do nje (cc200m) ostalo bez signala, jer je isti uređaj imao daleko veči doseg blokade nego što je potreba ustanove.
E sada, neznam kako je to dalje išlo ali dok ne nabavi uređaj kontroliranoga opsega djelovanja ništa od toga (Ili par njih sa manjim opsegom djelovanja)
Koliko ide tehnologija i tehnika napred negdje sam čitao da je potrebna neka vrsta "kaveza(ne doslovno)" u zgradi-prostoru koji bi bio kontroliran blokadom za signal mobilnih aparata tako da ne izlazi iz svojih granica.
Edit . možda misle na faradejev kavez![]()
Zadnji uredio VuKi : 09-11-2005 u 18:28
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Ne znam baš koliko to stoji, jer kino ili kazalište nisu veliki kao stadion da se ne može proći 20-30 metara, izaći van i obaviti razgovor. A ako netko baš umire u tom trenutku, sumnjam da će uspijeti utipkati bilo kakav broj.Izvorno postao gog
![]()
Pa možda netko drugi da nazove ako je netko loše!!!!! LOLIzvorno postao frish-KI
nisam glasao u anketi jer nema ~DA AKO JE KONTROLIRAN
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Da, mislim da je Kerempuh u pitanju. Koliko god mi balavci mogu ubit dojam gledanja filma u kinu svojim nenadertalnim ponašanjem, toliko ga dokrajče sa mobitelima. Koju kitu uopće idu na takva mjesta? Kaj imaju želju da ih se uhvati za šiju i izbaci van?
HM, čekaj malo, je su li oni to mijenjali zakon ili su to ilegalno stavili u sabor?
Koja smo mi država, Sabor ne poštuje vlastite zakone, užas. Osobno nisam za ometanje, ali sam za izbacivanje onih koji smetaju. Da par njih izleti iz kina ili kazališta van zbog zvonjave mobitela, ostali bi ih odmah ugasili.Izvorno postao RAUL
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks