i svi proizvodjaci mobitela da izdaju novi sw za sve modele?¨!??!? to je negdje bilo mislim u G.B. placao si pretplatu! tako sam procito u mobilu prije puuuuuno brojeva
Printable View
i svi proizvodjaci mobitela da izdaju novi sw za sve modele?¨!??!? to je negdje bilo mislim u G.B. placao si pretplatu! tako sam procito u mobilu prije puuuuuno brojeva
Ništa od povečanja poruka (hardveraj) a i kuneki su dobri (operaterima) pa...
a jel mi neko zna reci sta je to pisalo u mobilu?
Pojasni?
pa pisalo je da je negdje na zapadu neki operater omogucuje 320 znakova, ko je htio da mu to bude omoguceno placao je pretplatu i moro je ici na upgade sw
Tražim...
Ne bi se složil, hardveraj već postoji (EMS), a drugo je stvar dobre volje operatora.= Citat =:
Poslao: dmi
Ništa od povečanja poruka (hardveraj) a i kuneki su dobri (operaterima) pa...
Stoji samo kod EMS-a sve obavljaš kao i ovdje na forumu - kodovima pa nema direktnog slanja sadržaja (osim u slučajevima kad na mobu nemaš pohranjenu sličku ili melodiju pa mi sad ništ' nije jasno)...
Usput ima li korisnika EMS-a koji mogu iznjeti svoja zapažanja i cijene poruka kod slanja sličica...
meni stane 10 znakova+ slika ili velika melodija ili animacija! sve preko toga se prebacuje u novu poruku! vidis koliko poruka ti je zauzeto pa znas koliko ce ti naplatiti! u 3 poruke mozes npr smjestit 2 animacije i pun k........ teksta
Ovo nije točno u potpunosti. Važi samo za unaprijed definirane sličice. Ako nacrtam nešto u *.bmp formatu i to pomoću DataExchange spremim u mobitel mogu to poslati na svaki mobitel koji podržava EMS. Da li je to slanje kodova ili sadržaja !? :D= Citat =:
Stoji samo kod EMS-a sve obavljaš kao i ovdje na forumu - kodovima pa nema direktnog slanja sadržaja (osim u slučajevima kad na mobu nemaš pohranjenu sličku ili melodiju pa mi sad ništ' nije jasno)...
Usput ima li korisnika EMS-a koji mogu iznjeti svoja zapažanja i cijene poruka kod slanja sličica...
Zahvaljujem - što znači da je ograničenje 160 znakova ili ako nemaš pohranjenu sličku (ili što već) "ide" više poruka pa...
Malo sam zakasnio sa odgovorom, ali ništa zato. Glavni problem MMS-a usudio bi se reći da je tehnička izvedba jer GPRS je skup bez kojeg MMS ne bi postojao. Zato, kada padne cijena, past će i cijena MMS-a. Ali to se vjerojatno neće nikada dogoditi. GPRS jako solidno radi, ali je preskup. Bilo je lijepo kada je GPRS i MMS bio besplatan, dosta se koristio, ali ovako ne želim iz principa plaćati pretplatu na mizerni promet od recimo 5 MB. To mi je već za tjedan dana gotovo ako koristim samo mail, a da pritom mobil forum ni ne pogledam ;)
Upravo zbog toga kaj ide više poruka (u nekim slučajevima i 11, pa recite još da je MMS skup) bilo bi dobro (puste li želje) kad bi se povećal broj znakova u SMS poruci.= Citat =:
Zahvaljujem - što znači da je ograničenje 160 znakova ili ako nemaš pohranjenu sličku (ili što već) "ide" više poruka pa...