Usluga je super samo cijene...
Posto vi imate vec duze vrijeme MMS i GPRS interesuje me dali koristite te usluge, kakvo je vase misljenje o cijeni, kvalitetu, servisima koji se nude i slicno. Ovo mi je jako vazno jer smo (Monet u Crnoj Gori) upravo u fazi testiranja GPRS-a i MMS-a pa mi iskustva korisnika mnogo znace. Hvala...
Living Engine for Xenocide and Ultimate Success
Usluga je super samo cijene...
Zadnji uredio dmi : 25-05-2007 u 02:02.
To me interesuje, kakve su cijene? (znam koje su, nego kako ih vi dozivljavate?) Koliko se koristi? Sta najvise koristite?
Living Engine for Xenocide and Ultimate Success
GPRS - obračunska jedinica 10 kB (ako koristiš za WAP puno izgubiš kod zaokruživanja) dobro kod čitanja mail-a ili za spajanje na Web...
MMS - premalo korisnika pa s vremenom izgubiš želju za slanjem...
MMS je fenomenalna stvar ali cijena je prevelika (koristim VIP). S vremenom kad se usluga popularizira i kad će više korisnika imat MMS telefon vjerojatno će i cijena poruke pasti...
GPRS ne mogu koristiti kao prepaid korisnik osim parcijalno za MMS.
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
MMS je odlican, samo nazalost, premalo je ljudi s takvim mobitelima... no opet, u zadnje vrijeme svi modeli izlaze s MMS-om, tako da to polagano, ali zasigurno postaje standard...
Za sada je previse preskup!!!
ja isto mislim da ce pojeftinit kada bude vise korisnika
Sve mi to izgleda da ga bumo koristili koliko i WAP.
ma pojeftinit ce mms sigurno
MMS sigurno ima veću budućnost nego wap! Pa kaj nije već fora nekome poslati svoju sliku s npr. tuluma ili nekog belosvetskog grada nego surfati wapom!?
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
A onda će UTMS pa...
MMS ima biuducnost... istisnuti ce s vremenom sms zasigurno po meni...
nece zbog cijene! nikad nece biti toliko jeftin
Pa jeftinije mi je poslati MMS frendovima s mora (slika mene kako se odlično zabavljam u mnogobrojnom društvu pripadnica ljepšeg spola, uz pripadajući tekst, ako je uopće potreban), nego im slati kakvu glupu razglednicu koju su već 100 puta vidjeli.
GPRS bez pretplate imaju samo Simpa korisnici i njima je bezobrazno skup. Postoje opcije pretplate gdje se isplati koristiti GPRS za pristup WAP i WEB stranicama, ali kako sama pretplata ima svojih mana ne znam da li se ta mogućnost puno koristi.
MMS i SMS će živjeti zajedno jer se međusobno ne isključuju. MMS će uvijek biti skuplji jer nudi više.Vjerojatno je da će s povećanjem korisnika cijena padati, ali ne bitno. Pogledajte samo usluge kao Vipfunsms ili SMSstyle. Bez obzira na broj korisnika cijena se ne mijenja. Kad bi MMS postao jeftin kao SMS, SMS bi trebao biti besplatan kad se usporede mogućnosti.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
pa to i ja mislim da ce zivjeti zajedno, jer netreba u svakoj poruci biti slika i poly melodija, puno puta je i tekst dovoljan!
@ whiteboy jel ti ono imas curu? cekaj da ona ovo procita
Cura mi na moju sreću ne posjećuje forum... pokušao sam je više puta nagovoriti ali veli da je to gubljenje vremena :throw:
Ma dozvoljeno je meni slikanje... i to je sve!![]()
GPRS i MMS čine okosnicu tzv. 2.5 generacije mobilne telefonije dok će u 3. generaciji biti inplementirane tj. "podignute" na višu razinu (brži prijenos i manje cijene) ali mislim da će morati promjeniti pristup tj. kombinirati tehnologije kao GSM za prijenos glasa a podatci npr. wi-fi...
Pošto MMS-om možeš slati i tekst s vremenom će "ubiti" SMS (nestat će famozno ograničenje od 160 znakova) samo treba vremena...
Famozno ograničenje postoji samo kaj se tiče naplate.Tehnološko rješenje pojavilo se kod Nokie 3210 i drugi oblik u vidu EMS poruka.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Na VIPu nema ograničenja veličine MMS poruke... i to je fakat super. Slikica i tekst koliko te volja, ma cijeli roman...![]()
ali ja mislim da ti teefon ne dozvoljava pre velike mms poruke
T68i dozvoljava ogromne... nisam imao potrebe isprobavati maximum ali znam da sam bez problema mogao poslati hrpu teksta i 3 slikice odjednom.
@ wb - ali kad dođeš do 50 kB dalje ne možeš na T68i...
@ Šljaka - sve stoji ali ako ideš preko 160 znakova - raste cijena...
Najbolje je što u biti napredak koči tipkovnica jer zbilja je koma nabadati po tih desetak tipkica...
Ja sam danas sklepao MMS na T68"i" veličine 56 KB,bilo je 8 slika i melodija.Dalje ne dozvoljava ubacivanje ničega osim još jedne stranice na koju se nemože staviti ništa,samo promijeniti boja.
@dmi Upravo o tome i pričam.Trebali bi se operatori dogovoriti o povećanju dužine SMS poruke![]()
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks