Pa to je to. Zamijeni taj cooler i problem riješen.
Printable View
Pa to je to. Zamijeni taj cooler i problem riješen.
Ti se malo previse zafrkava, kaj cekas da ti rikne ili kaj? Sredi to pothitno, ako nemas vise garanciju za graficku kupi cooler i pastu, te odvijac u ruke...
gog(ili ntko drugi tko zna) može li mi reći kako provjeriti kolika mi je temp. dok radim na njemu pošto sam novi u ovome a to se i vidi po broju mojih postova.
:comp:
Hvala unaprijed
Postoji jedan software, zove se "Motherboard Monitor". Na ploči imaš senzore, a ovaj soft ti ih čita i pokazuje na monitoru koaj je temp.
šta se smiješ??? ja sam sebi tak napravil i temperatura na procesoru mi je pala za 10 stupnjeva c a temp. ploče za 5 stupnjeva!= Citat =:
Izvorno postao ..::HRCO::..
molim te reci mi kako doći do tog softwarea. opiši postupak. meni je windows na hrvatskom. jel se možda nalazi na upravljačkoj ploči.
Hvala na razumijevanju i hvala na pomoći unaprijed
molim te reci mi kako doći do tog softwarea. opiši postupak. meni je windows na hrvatskom. jel se možda nalazi na upravljačkoj ploči.
Hvala na razumijevanju i hvala na pomoći unaprijed
imam ti ja instalaciju... ima 2 mb. daj mail... ili daj msn ak imaš, sigurnije je
Evo ti link za a MbM: http://files4.majorgeeks.com/files/3...cs/mbm5370.exe
@Danijel- naravno da se prži ako ne radi kuler. Ako možeš, svrati do Linksa i nabavi novi kuler za nju i Arctic Silver 5 i problem bi trebao biti riješen :thumbup:
da zna,m za taj soft imam ga vec jako dugo.preko njega sam i to skuzio jer mi se bio ukopcao alarm koji je u mbm 5. Kuzis?= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
izgleda da nije problem u grafulji nego u maticnoj. pregrijava mi se agp slot , probao sam promijenit graficku i onda mi ju komp nije raspoznao i tek nakon par umetanja je skuzio da je utaknuta. sad sam stavio smartboxovo napajanje od 500 watta ali se opet grije. sad mi lokalni serviser to ne zna popravit. odnio sam ga neki dan u bastijanovu u zg , Ve-mil. sad ce mi oni jedan dan javit kvar.
Kako misliš da ti se pregrijava agp slot? Imam ti4200 i znam samo da nije hladna, grije se ko vrag na najnižim frekvencijama! Hlađenje mi je sređeno ali svejedno... Možda te ona zeza, tj njena temperatura?= Citat =:
Izvorno postao danijel_13
Btw ovo drugo što se tiče zamjene kartice mi je čudno.. Hočeš reći komp se nije htio pokrenuti dok nisi par puta vadio karticu ili nije htio uči u windowse? Ako je drugo, tada je moguće da se win ne žele dignuti zbog krivih drivera..
A ako je prvo, onda moze biti da je los kontakt, probaj malo ocistiti stapicem za usi...= Citat =:
Izvorno postao XLR8R
Ili je stvarno slot u pitanju...= Citat =:
Izvorno postao VandaL
Teško da će štapić ući tamo :) nekim pinelom i usisivačem možda..
điz sta ga svi pilite , kad se komp pali stisnes del udes u bios i pogledas temp.
ak oces u win gledat temp instaliras SandraSiSotware to ti veli temp ploce proca i nekakvog AUxa stogod to bilo
Link ti ne radi...= Citat =:
Izvorno postao Hrc
"404 not found"
Sta ti nije jasno????? nakon umetanja graficke u agp slot ona se grije. nije to normalno. u dosu joj je temp da si opeces prste. a dos ne opterecuje grafu.sad je na kraju riknula.= Citat =:
Izvorno postao XLR8R
e a sto se rice mjenjanja hladnjaka na grafulji to bas i nije pozeljno. to kad napravis vise nikad nije ona ista.
Danas sam bio u hg spotu i kupio sam vga agp gainward ultra 1980 256 mb graficku za 1770 kn. i stavio novo napajanje od 500 watta i sve radi kao beba. sad sam jos stavio i dvd rw. radi ko novi. Sta se mene tice ova tema je :closed: . HVALA NA DOBROJ VOLJI I TRUDU DA MI POMOGNETE!!!
Drago mi je što ti sve radi :thumbup:
Uživaj!
Oprosti, ali bio si rekao ovo:= Citat =:
Zato sam se začudio jer agp slot nema sposobnost grijanja. Žao mi je što se tako završilo, iskreno sam htio pomoći što je pretpostavljam bio cilj i drugim forumašima koji su se odazvali na tvoje pitanje.= Citat =:
Uglavnom može biti samo bolje. To ovisi i o modelu grafičke kojoj mjenjaš default cooler, jasno je da na 6800 karticama nečeš previše dobit u hlađenju. Prije nekoliko dana sam svojoj (ti4200) promjenio cooler i radi puno hladnije i tiše nego prije. Nije mi cilj provocirati, samo iznosim svoje mišljenje..= Citat =:
Uglavnom, mislim da ne moraš biti Vulkanac da skužiš da je problem bio u grafičkoj, najvjerojatnije hlađenje ili mjenjanje voltaže agp-a.
Oprosti ako sam te uvrjedio no ako jesam nije namjerno. bio sam malo zivcan jer i nisam bi bas sretan kad sam saznao da moram kupit novu grafu i pljunut 1700 kuna . nadam se da prihvacas ispriku. POZDRAV!!!= Citat =:
Izvorno postao XLR8R
Nema problema, reakcija mi je bila stvarno čudna, al ljudi smo ipak ;)
Pozdrav!
Danijel, ti si legenda. Ovo s crkavanjem grafičke je bilo neminovo. Ak je smrdila, znači da je več počela propadat. Al, možda bi se spasila da si je prestao koristit kad si skužio da se ona pregrijava. Vjerojatno bi ona zamjena kulera spasila grafičku, al vjerojatno bi počela radit probleme.
Čuj, ajd ti ipak provjeri taj AGP slot. Ono da se komp nije htiodignut dok nisi nekoliko puta izvadio i umetao karticu je jako sumnjivo. Jel on čvrsto zavaren za matičnu il ima lufta. Naime, čak dasu i bili krivi driveri, windowsi bi se podigli, ali u WGA- modu, tj sa niskom rezolucijom i lošim bojama. A ak se nije htjela dignut, znači da ju komp nije vidio, ili nije mogao prepoznat.
Ima grafičkih i za 200-300 :)= Citat =:
prvi put dok je pocelo smrdit sumnjao sam na kuler za cpu i njega promijenio i sve bilo ok jedno dva tjedan. no onda opet taj smrad. i gledam ja kaj smrdi a ono graficka smrdi po paljevini i vruca je da opeces prste. kuler je na njoj radio ali morao sam ga malo pipnut da proradi. a sta se tice onoga sat si mi rekao da sam ga prestao koristit, jesam i odnio ga na servis ovaj zamijenio kuler i sve ok. onda sam ga opet nosio pa nije znao sto da radi pa me poslao u zagreb. otisao sam u vemil i ostavio komp serviser mi je rekao da mi je grafa otisla , ja otisao u hgspot kupio novu ovaj ugradio i sve super. e da, novu grafu prima otprve nakon sto se umetne u agp slot. a ja saumnjam da mi je bvisi codegen napajnje sve to skuhao jer je bio samo 300w. makar je to dovoljno bilo za konfu.= Citat =:
Izvorno postao darius
reci iskreno jel bi si ti kad kupio takvo sto?= Citat =:
Izvorno postao gog