LOL
SONY DSC S40 - jeftin
PANASONIC DMC-FX7EG-A - skup ali ljep izgledom (valjda)
OLYMPUS µ[mju:]-Mini S
Fakat mi nije jasno sta 510-tki fali - pa nije "ruzan" aparat :rolleyes:
Printable View
LOL
SONY DSC S40 - jeftin
PANASONIC DMC-FX7EG-A - skup ali ljep izgledom (valjda)
OLYMPUS µ[mju:]-Mini S
Fakat mi nije jasno sta 510-tki fali - pa nije "ruzan" aparat :rolleyes:
puno hvala na linkovima još jedamput odlučija san čvrsto kupit Canon Powershot IXUS 30 cijena je 1600 kn + 512 najvjerovatnije memorije + torbica taman 2000 kn :cool: puno hvala svima u ponediljak ujutro odem po to čudo nadam se da će mi poslužit :thumbup:
pozdrav i do :comp:
PS nije vrag da moran kupit i punjač posebno??? ili se to dobije uz aparat?
Sto se siteova tice, zasto se malo ne pretrazi forum prije ovakvih postova. Pa zato sam i ustanovio taj dio foruma sa linkovima na sve i svasta, da ovakvih postova ne bi bilo! :mad:= Citat =:
Izvorno postao flea
Sto se "ljepote" fotica tice, to je vrlo subjektivno, meni je recimo najljepse ovo:
http://img209.imageshack.us/img209/1...undview5ue.jpg
Sto se kupnje punjaca za Canona SD200 (Dig. Ixus 30) tice, ne brini, punjac dolazi u kompletu sa ovim aparatim (pogonjen je Li ion baterijom, a uz sve takve dolazi i punjac)!
ok ok shvatia san šta si tija reć...
nego ovaj sd200 jel dobar? mislim kvalitetan? po karakteristikama mi pari bolji od a510... mislim uspoređiva san ih jedino zoom al to mi i nije baš bitno... jel dobar odabir?
Pa u odnosu na A510 ima manje optickoga zooma, nema manuelnih postavki (A510 ima nesto manual.), ali je zato manjih dimenzija, laksi je ima iste mogucnosti movie moda i manje vise svega ostaloga osim manuelnoga moda rada i ima bolji i veci display! Pored navedenoga i "bolje izgleda", ako podrazumjevamo da bolji izgled u ovoj klasi znaci: tanje, manje, sto lakse, sto vise aluminija i metalnih djelova i sto manje izbocenih, korisnih dijelova, za stabilizaciji pri slikanju!= Citat =:
Izvorno postao flea
Zakljucak: navedena dva aparata vrlo su slicna, a posto vidim da su ti dimenzije aparata bitne, uzmi bez brige Ixusa, mozda ces njime cak i zadovoljnjiji biti nego sa A510. Pored toga Ixus ti ima i Li ion bateriju, pa ce ti mozda i proces punjenja i dopunjavanja biti jednostavniji, identican onome kod mobitela! U svakom slucaju, koji god da uzmes neces pogrijesiti!
Ehh da ja imam nesto "ruzniji" model od ovog sto ga je Bimbi naveo :) .... (citaj slabiji) a ljepotu kod njega uopce nisam trazio ..... ono sto se kod fotica trazi je funkcionalnost , sto vise opcija i sto bolje slike a ostatak je sporedan :evil:
Nemogu odoljet ali evo i moje ljepote u svim uglovima ... tzz tzz moram mu tepat :spin:
http://www.dpreview.com/reviews/Cano...ndview-001.jpg
Grrr moram si nabaviti nesto izmedju 20 i 140mm i da je f manji od 4
Nesto tipa ovog : EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM samo da mu je doljnja granica niza .
ok vi ipak tražite profesionalnost, a ja samo da iman nešto i to nešto da lipo izgleda mislim na prvi pogled kad ga ljudi vide... uglavnom nadam se da ću sutra uspit nać ova ixus 30 negdje po gradu :rolleyes:
Otidji na nabava net ... imas ga u jedno 7-8 prodavaonica s razlicitom opremom i cjenama :)
Pozdrav
ma znan pogleda san.. stvarno ono ima ga i 500 kn jeftiniji :jehon: al šta kad su svi dućani u zagrebu, a ja u pripizdini splitu... nema veze= Citat =:
Izvorno postao cook22
hvala na svemu :wave:
Pa kakve to veze ima !!!! Posiljka do splita je max 100 Kuna !!!
Naruci preko neta - plati karticom i prodji jeftinije !
PS. Offtopic ... kakvo je vrime doli ?
bi da ne putujen u petak (za london :spin: )... ovako moran ovdje u splitu kupit...= Citat =:
Izvorno postao cook22
inače sunčano, nije prevruće jer padne koji kratki pljusak pa rasfriška i puše uglavnom ko da je polovica petog miseca :thumbup:
U London, kazes, sretnice! Zavidim ti, strastveni sam putnik!
Zelim ti onda sretan put, puno lijepih iskustava, da nabavis aparat i vratis se sa sto vise i sa sto ljepsim fotkama (nadam se nekoj i na forumu)!
hvala hvala al tek tetim u subotu iman još 5 dana da se sredim i naučim sve na novom digitalcu... poslat ću slike, ako ih bude mislim ako me prva bomba ne raznese u hyde parku ;D= Citat =:
Izvorno postao Bimbi
evo naručija san ga... triba bi doć sutra ili preksutra... uzea san ixus 30 sa 512 MB (koja je najbolja za ixus 30 kartica) i torbicon točno 2000 kn...= Citat =:
Izvorno postao flea
samo me zanima reka si da se puni ka i mobitel, znači nema mogućnosti za stavljanje baterija? :comp:
:thumbup:
Dakle proces punjenja je isto kao i kod bilo kojega mobitela! Kada se baterija isprazni, punjac u struju, pa u aparat, za vrijeme punjenja aparati se vecinom ne mogu koristiti! Moguce je i dopunjavanje, jer ja baterija Li-ion, pa joj to ne bi trebalo stetiti! Preporucam da ono sto je baterije napunjena kad dobijes aparat, ispraznis do kraja, a onda ga stavis puniti, barem 5-6 sati (ja nikad nisam izdrzao toliko, ali kazu da je korisno)!
Sto se zamjenskih baterija tice - zaboravi! Dakle opet kao i kod mobitela, nemoguce je i u ovaj aparat umetnuti standardne AA ili AAA baterije, ako zbog niceg drugoga, onda ponajprije poradi razlike u obliku izmedju njegove baterije i navedenih standardnih! Moguce je umetanje dodatne baterije, ako si kupis jos jednu dodatnu Canon NB-4L bateriju (naime takvu istu ces i dobiti sa aparatom), pa onda u aparatu napunis jednu, pa drugu, pa imas jednu rezervnu punu. Ovakvo rijesenje je malo nezgodno i prilicno skupo (ne znam koliko je kod nas takva baterija, ali znam da je u Austriji cca 40 eura)!
evo kupija san ga i odmah se oduševija dimenzijama nisan očekiva da će bit tako mal i lagan...
no uglavnom evo istrošija se pa malo čitan upustva, al nigdje ne mogu nać di se postavlja veličina slike odnosno videoa... zna(š) li tko (/ti) gdje se to podešava :thumbup:
Evo ovdje ti je sve objasnjeno :)
http://www.steves-digicams.com/2004_...SD200_pg3.html
to mu je US name !!!
hvala... sve san skužija stvarno je jednostavan dosta funkcija pri slikavanju ili snimanju... dobar je nema šta...
evo primjetija san ove ka teme... jel se mogu uploadat neke svoje ili mogu imat samo ove 3 koje su mi ponuđene? isto je i za uvodni zvuk i još neke zvukove... ako se mogu uploadati teme, mogu li se i radit kao za mobitel? :cool: neki link ne bi bia loš...
Ne znam, ja bih ti preporučio aparat koji sam ja kupio - CANON Powershot A95!
Istina, malo je veći i teži, ja ga nosim u "pederuši", ali sve drugo je super, ako si amater - puno programa snimanja, djelotvoran blic, zakretni LCD koji je dušu dao za slikanje u gužvama, na koncertu, utakmici.. I meni najvažnije, nekad mi se učini da uopće ne troši baterije - jedno punjenje, 800-900 slika kroz 14 dana!!!! Ako to nije prednost...
Koristi 4 punjive, zato i jest teži.
A što se tiče kvalitete slika, laik sam, ali znam da ću neke razviti u najvećem formatu i na zid, toliko su mi dobre.
I nije ni skup, oko 2000.
...e da čitaš postove, skužio bi da ga je već kupio:= Citat =:
Izvorno postao a
...i da, čestitam na kupljenom fotiću...nadam se da će biti i recenzija...= Citat =:
Izvorno postao flea