To ti košta puno puno više od 2000kn, ali ne znam gdje ga ima za kupiti (ako negdje uopće ima)...Izvorno postao flea
BOK novi sam ovdje i mislim kupit digitalni fotoaparat...
možete mi preporučit neki do 2000 kn da je dobar prije svega mislim da im dobru memoriju drugo više manje, te da ima oko 4 mega pixela...
hvala
ps ovaj mp3/digitalni aparat olympus (http://www.olympus-europa.com/mrobe2...be_MR-500i.htm) jel to šta valja? kakve su slike? kakav je zvuk ima li na tržištu nešto slično jeftnijije?
hvala
To ti košta puno puno više od 2000kn, ali ne znam gdje ga ima za kupiti (ako negdje uopće ima)...Izvorno postao flea
Bom Chicka WahWah
ma znam ima ga u hg spota 2900 tako me zanima usput ako bi to slučajno uzima... well? preporuka za aparat?
Kak je 2900kn? Ja sam sad gledao cjenik HgSpot-a i košta oko 1700kn...nadam se da mislimo na isto...
Bom Chicka WahWah
S obzirom na karakteristike preskup je. 1.3 Mpix danas imaju mobiteli, a za Mp3 player ima i bolji izbor. Ako želiš sve u jednom onda razmisli o mobitelu koji podržava Mp3, ima 1.3 Mpix kameru...Ako želiš dobar digitalac pogledaj malo ovu temu od početka i linkove koji su stavljeni.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
iman SE K700iIzvorno postao Sljaka
![]()
a ništa pogledat ću ovdje malo pa budem uzea neki...
Ima neki novi Canon, ne znam mu oznakutu kod mene u Klc je oko 3200 kn, ali je zvijer: 12x optički zoom, stabilizator slike, daljinsko upravljanje.... možda netko zna koji je model.
Našao samCanon PowerShot S2 IS http://www.canon-europe.com/For_Home...PageID=26181#1
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
S2 IS je oblican fotoaparat jedina mu je ozbiljna mana da trosi baterije ko lud![]()
Inace je aparatic bez zamjerke . Kazu da je moguce ispucati 200 slika s 50% blica ali meni to nije uspjelo . Bio je gecrk na 120 komada s mozda 10-15 slika s blicom . Frend iz kvarta ga je kupio i jako je zadovoljan . Sve u svemu jako dobra kupovina .
PS. Baterije su GP 2500
Repetitio est mater studiorum! Historia est magistra vitae !
Mislim, ne kužim se baš toliko u te stvari, ali frend mi ima Sonyjev CyberShot 1.3MPix, star koje 3 godine i blic mu se nikad nije pokvario, a stvarno ga puno koristi i slika sve živo i mrtvo![]()
Bom Chicka WahWah
Ma ne pozderao je baterije kad je ispucao 120 fotki . Sad frend ima 12 komada baterija
LOLCINA !!!!
Bolje da si je uzeo akomulatorHE he he
"Prosetaj" malo po ovom dijelu podforuma i naci ces mnoge teme u kojima pocetnici traze digitalne fotoaparata. Malo procitaj, informiraj se, pogledaj iskustva i opaske i komentare koje su forumasi napisali u tim temama!
Takodjer procitaj upute i savjete koje sam je napisao kako bi ljudima koji tek ulaze u svijet digitalne fotografije olaksao odabir aparata i objasnio manje vise sve bitno pri toj odluci, link ti je ovdje:
http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=10720
Nakon navedenoga u postovima koje si procitao ili na netu pronadji par modela koji ti se vizualno dopadaju i za koje mislis da bi zadovoljili tvoje potrebe i onda postaj ovdje, a ja cu dati sve od sebe da ti savjetujem najboljega od njih (pod par mislim tri, cetiri, pet...)!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
evo neki koji mi se sviđaju:
Digitalni fotoaparat FUJIFILM FinePix A350 (5.2 Mpixela), 3 x optički zoom
Digitalni fotoaparat PENTAX OPTIO 50 (5 Mpixela), optički zoom 3x
Digitalni fotoaparat CANON A510 (3.2 Mpixela), optički zoom 4x
Digitalni fotoaparat HP photosmart R607 (4.1 Mpixela), optički zoom 3x
Digitalni fotoaparat OLYMPUS Camedia C-370 (3.2 Mpixela), optički zoom 3x
eto ta 3... najbitniji mi je kapacitet memorije... jel valja iti jedan od njih? prednosti mane?
hvala uglavnom
Zadnji uredio flea : 07-07-2005 u 18:05
...a da nije možda 5Izvorno postao flea
...i stvarno imaš izbor, od 3,2 do 5,2 Mpix ...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
znam poslije sam doda još 2 a to nisan prominija... nema veze to pixeli valjda to nije previše bitno svima je cijena oko 1500 knIzvorno postao Eminem
Kazes ti: "Ta 3 mi se svidjeju...", a navedes ih pet!
Ok manje bitno!
Ukratko! Kao i kod vecine pocetnika odabir se svede na par, vise, manje slicnih ili gotovo istih aparata! Tako je i kod tebe. Modeli koje si naveo spadaju u klasu aparata nacinjenih da balansiraju izmedju dvije osnovne stvari: 1) zadovoljenja fotografskih potreba fotografa pocetnika i 2) sto prihvatljivije cijene!
Osim samoga fotografiranja i opcija vezanih uz navedeno, predpostavljam da ti je kao i vecini koji kupuju aparat u ovoj klasi, vazan i movie mod, pa ce moja preporuka ici i u tom smjeru!
E sad sto se samih aparata tice. Najprije da rijesimo ovo sa mega pixelima! To bi mogli reci da vrijedi ono pravilo: "Sto vise to bolje", ako se naravno financijski moze podnjieti! Madjutim ta komponenta, ako zadovoljava minimalne zahtjee, nije i najvaznija pri odluci za kupnju fotoaparata! Raspon rezolucija kod aparata koje si naveo krece se od 3 do 5 MP! S obzirom da vjerovatno neces fotke razvijati na velike formate ili ih podvrgavati nekoj zahtjevnijoj obradi i 3MP ce ti biti sasvim dovoljno!
Ostale komponente kod navedenih modela su gotovo identicne! Vrlo slicni rasponi i svjetlosne vrijednosti objektiva, vrlo slicni ergonomijom, izgledom, dimenzijama i masom! Svi pogonjeni AA baterijama osim HP-a (Li-ion)!
Jedini koji se izdvaja iz skupine jest Canon A510! Naime, nevedni aparat ima prednost u rasponu objektiva (35-140mm, ili opt. zoom 4x, dok ostali imaju opt. zoom 3x), osim navedenoga aparat posjeduje podosta manuelnih funkcija za podesavanje (apert. pri., shut. pri.) koje ce ti danas sutra omoguciti razvoj fotografskog znanja i vjestine, ako budes zelio, dok ostali ne posjeduju navedene opcije. Svim ostalim Canon ne zaostaje za drugim aparatima u skupini (osim toga sto ima 3MP u odnosu na one koji imaju 5MP, ali kako smo vec objasnili, za tebe to i nije neki nedostatak)!
Movie mod.: kako rekoh vjerojatno ti je bitno. Canon ima nesto ograniceni movie mod. ( 640 x 480, 30 secs, 320 x 240, 15 fps, max 3 mins, dakle ograniceno je trajanje clipa, nakon kojega mozes ponovno snimati drugi, sve dok imas kartice). Najbolji movie mod od navedenih ima Fuji (640 x 480 / 320 x 240, 15 fps, dakle nema ogranicenja trajanja). Svi ostali drasticno su losiji, a najlosiji jest, po tom pitanju HP.
Sto se cinjenice tice, koju navodis, kako ti je memorijski kapacitet bitan, ona nema nikakve veze sa modelom aparata kojega kupis, jer svakako uz aparat moras kupiti jos i memorijsku karticu ciji kapacitet odredjujes prema svojim potrebama. Dakle, ako imas zahtjeva za vecom kupis vecu, to moze svaki od ovih aparata, samo sto se tipovi kartica razlikuju, ali moguce je kupiti isti kapacitet.
Zakljucak: Moj izbor od navedenih bio bi Canon A510, a ako bas ne trpis ogranicenost trajanja clipa u movie modu onda Fiju, iako je Fuji losiji aparat od Canona!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
puuuuno hvala... jesu memoriske kartice sve iste ili postoji i tu neka kvaliteta?
za 15ak dana slikavanja kolika bi mi kartica trebala uz to da snimim i pokoji filmić?
uglavnom preporuka neke kartice na koju stane 100injak slika (nisan valjda pretjera) i 10ak clipova od max 2 minute
to je to kad mi kažeš odmah idem sutra kupit
EDIT: evo čitam u hg spota kaže da se u kompletu dobije i:
• SD / MMC memorijske kartice
• 16 MB MMC kartica u kompletu
šta se tiče memorije... jel to dosta?
Zadnji uredio flea : 07-07-2005 u 23:34
Dakle, ponajprije, svakako pogledaj ovaj link:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=11445
Ovo je link na dio foruma u kojemu korisnici objevljuju recenzije foto aparata koje kupe! Kao sto vidis link je na recenziju Canon-a A510! U navedenoj temi ja sam dao i tablicu koja ti ugrubo prikazuje koliko filmica stane na SD karticu odredjenoga kapaciteta (naime SD i MMC su dvije vrste kartica jednakih dimenzija, MMC je nesto tanja, a uredjaj koji prima jednu prima i drugu karticu).
Dakle kako si i iz navedebe tablice mogao zakljuciti 16 MB je smijesna cifra koju proizvodjeci uz aparat daju vise simbolicki nego li za stvarnu uporabu (na nju bi ti stalo u rez. 640x480 svega cca pola minute filmica)!
E sad lagani proracuncic:
U max rezoluciji (govorimo o fotkama) dakle ako se za Canon odlucis to je 3MP, slika ce ti zauzimati cca 1.2 - 1.5MB (ovisi o nekim faktorima, ali tu negdje), dakle 100 slika = 120 - 150 MB
U max rezoluciji filmica (dakle za Canon 640x480), tvoji su zahtjevi 10 clipova po 2 min, ukupno 20 min filmica = 1200 sek filmica sto je prema tablici cca 1GB mem kartice, dakle samo sa filmicima smo vec prekrdasili.
Evo nadam se da su ti ovi kratki primjeri pomogli da shvatis sto trazis!
Po meni, sudeci po tvojim zahtjevima treba ti SD ili MMC kartica kapaciteta 512MB. Ona bi ti omogucila 100 njak slika, s time da bi ti uz tih 100 slika ostalo jos baram 350 MB za filmice!
možeš li pliz na ovom linku pogledat koja bi kartica bila najbolja (mislim na marku) do 500 kn sa najvećim kapacitetom... mislim moga bi uzet najskuplju koja ima najveću memoriju, al nisam siguran da cijena garantira kvalitetu, stoga samo copy pasteaj ime kartice koja bi bila dobra za Canona A510
http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=81/
hvala
bia san danas u hg spota i vidija san olympusa c480... jel taj bolji od ovog canonca a510??? canon ima veći zoom x4 a olympus x3, al je olympus 200 kn jeftiniji i ima 4megapixela a obaj canon 3.7 mislim...
dakle jeli bolji ovaj olympus c480 od canon a510? ako je uzet ću olympus (a i izgled mi je bolji od olympusa...) a ako je bolji canaon onda canona
bimbi last time HELP :bunny:
Sto se memorijskih kartica iz HGspota tice: ako promatramo SD i MMC kartice, koje te vjerujem zanimaju, od ovih ponudjenih nema neke koja bi se posebno istakla, sve ti je to manje vise isto (naime ako gledamo one kapaciteta od 512MB i SD i MMC su cca 320 kn, jedino ako pucas na onu od 1GB MMC Kingmax za 725 kn, ona je nesto brza od svih ostalih ovdje, ako ne mislis nju, zazmiri, uperi prstom i kupi tu na koju uperis prstom, u ovoj klasi memorijskuh kartica nema ti neke drasticne razlike, ali bolje ti s obzirom na aparat u koji ce kartica ici niti ne treba).
Usporedba Olympusa 480 i Canona A510. U kratko Canon je bolji aparat! Jednio u cemu je Olympus u prednosti jest 4MP, ali kako vec objasnih to i nije neka prednost. Nadalje Olympus ima losiji movie mod (320 x 240, 30/15 fps, 20/40 sec) u odnosu na Canona, nikakve manuelne opcije (za koje smo rekli da ih Canon ima) i drasticno losiji display (za 50% nize rezolucije od Canona), a uz sve ovo ima i manji korak objektva, dakle manje optickoga zooma!
Kupi Canon-a i sto vecu i brzu karticu . (nemoj uzimati MMC nago SD ) I uzim provjerenu firmu za mem karticu (kingmax) je skuplja par kuna ali radi ko urica![]()
canon mi je ružan zbog onog izbočenja... da ima neki lijepši model uzea bi njega bez razmišljanja... ima li neki sajt gdje ima popis novijih digitalaca koje mogu uspoređivat i sl... ka šta je za mobitele www.gsmarena.com ?Izvorno postao cook22
Ovdje imas veci popis siteova koji se bavi usporedbom i opisom dig foto aparata :
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=10484
A za compare imas ovu stranicu :
http://www.imaging-resource.com/CAMD...re_cameras.php
Hmm ... neznam - nikad bas nisam gledao kako je aparat lijep ... to mi je uvjek bila zadnja briga .
ka šta je IXU ili kako već... hval pogledat ću linkove
Bookmarks