= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
kaj smo malo čoravi ili kaj?
pročitaj si još jednom post. čak si ga editirao a i nije bilo nekog razloga jer se može zadnjih deset postova zbrisat
Printable View
= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
kaj smo malo čoravi ili kaj?
pročitaj si još jednom post. čak si ga editirao a i nije bilo nekog razloga jer se može zadnjih deset postova zbrisat
ma purger dolazi od Američanske riječi "hampurger" ;D
to mi je najveća glupost, nisam vjernik, ali koliko znam ima nešto kao Ne spominji možje ime uzalud ;D ok, sada možemo drviti da mu to nije ime, ali you get the point...
= Citat =:
Izvorno postao tomo
pa kak su to vas slovence naučili.
Bok dolazi od njemačkog pozdrava koji se upotrebljavao u Zagrebu Meine Böcke iliti moj naklon, a s godinama se meine izgubilo pa je ostalo Böcke pa na kraju samo Bok.
Seljačine koje su došle iz brda su to protumačili kao Bog pa sada u titlovima na telki se zna vidjeti takva debilana.
ja i dalje stojim kraj onog da purger dolazi iz njemačkog - Burger.
malo mi mmutno zvuci ovo kao da je to nes proseoski malogradanini da su zapravo bili ,da su ih zato tak zvali.
ocu rec , zamislimo 800 godina unaazd ... i da sam ja ziv..recimo da je neki stanovnik ... neznam .. Otočca za mene reko da sam malo gradanin ... njegov otočac ima vise zivotinja nego ljudi ... a zagreb je kolko tolko grad...sad ko je tu lud bio , neznam.
ko je tu proseoski orjentiran?
nema potrebe za brisanjem postova. prvo u cafeu smo koji po mod procijeni može obuhvatit šire područje same teme. bilo bi za početak recimo dobro definirati kaj u stvari znači, odnosno predstavlja purger.= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
Po meni (ali to je samo moje skromno mišljenje) purger nije netko samo zato kaj se je rodio u zagrebu ili su mu starci rođeni u zagrebu. Purger je cjelovita osoba koja voli zagreb a ima određene kvalitete u smislu dobrog odgoja, bontona, finog ophođenja, kavalirstva... recimo po meni je gosp. Fulir (valjda znate o kome se radi) pravi prototip jednog purgera. Takvih danas više na žalost skoro pa i nema. Danas se svak ko živi u ZG valjda smatra purgerom, od nekog skinheada koji svako malo u čoporu traži frku, do nekog tko misli da je samo slušanje radia 101 dovoljan dokaz 'purgerstva', a jedva čeka da ode na narodnjake...
Nikog ne bi htio uvrijediti, to je samo moje viđenje stvari... također smatram da godine nemaju veze s purgerstvom, već kvalitete koje sam gore samo dotaknuo...
pogodi ;)
@nered nas slovence su učili da se veli servus ;)
****** kod nas se u Zg veli Serbus
ma sad bi ti dao rep al nemrem....99% si u pravu, jedino kaj u filmu "tko pjeva zlo ne misli" nitko ne spominje riječ purger= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
zato što za to u tom filmu nema potrebe... ;) a tko kuži, kuži...
a to vi purgeri tak velite ;D mi slovenci ne= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
@WB zagrepčan i purger su dva različita pojma, bar bi ti to trebao znat ;)
ja sam napisao što za mene znači purger. ostalo su zagrepčani. ako i to... ;)
to je samo moje skromno viđenje stvari. bilježim se sa štovanjem...
ma bitno je da svako prati svoje nasljeđe, još malo pa će i kinezi bit u gradskom poglavarstvu...takva su moderna vremena i to je ok. ;)
Definitivno fali ova opcija! Kad netko kaže da je "purger" a nije na stadionu....sjetim se Degena i sličnih. :rolleyes: . A Degen je rođen u Bjelovaru. :D= Citat =:
Izvorno postao IggXy
Volim Zagreb,ali ne smatram se purgerom.
Građanin je stanje uma. ;) Nema veze s tim otkud si ti. Di je danas Jarun,do prije 50-ak godina bila su polja kukuruza.= Citat =:
a znate kaj to znaci ?? to znaci građan. onaj koji živi u gradu. dakle...ili si gradan ili si...sssss...e.....stanovnik.
...sva sreća da se kod nas generologija nije razvila jer bi pola nas skužilo da su u biti Turci... ;D
Za mene je najgluplje recimo kad netko kaže da je purger i to sa onim stavom:"a svi ostali su seljačine"...
ja bih najradije da mogu reći da sam glupi amerikanac...
ovak kakve ima veze ako si VELIKI ZAGREBČAN (ili zagrepčan) ako si SELJAČINA (čast zemljoradnicima) pa pola "mladih" purgera su seljačine!= Citat =:
Izvorno postao Gruntovčan
kako možeš uopće biti ....ma neda mi se uopće pisati
pa 80% sluša narodnjake tj. kuruzu!!!!!!!!! (stvarno zagrebački) pa onda bolje biti seljak i doma imati svinje i krave nego biti "svinja"
p.s. ne kažem da su svi takvi ali velika večina je
nego tomo, cuo sam da pravi purgeri imaju u garazi bar jednog mustanga..jel to istina?? ;D= Citat =:
Izvorno postao tomo
..purger vise nije sto je nekad bio..sad su glavne face hercegovci(ponosim se time..mama mi je odatle,a stari cisti purger),bosanci,janjevci,..tako da bi trebalo promjeniti naziv..poput ovoga -Podsljemenari
meni se sve to klasificiranje i foliranje gadi. uvijek ce medju svim rasama, narodima, purgerima, tovarima biti idiota i dobrih ljudi
bravo cucak!
mislim da je kod rijeći Purger malo komična situacija. Ostatak Hrvatske naziva Zagrepčane Purgeri misleći da je to nešto ružno i pogrdno jer ne znaju o ćem se radi.
da to je i meni smjenso kad dodem u Umag , ekipa trci oko mene i sestricne i vice "purgeri!!!"
a ja se slatko nasmijem...
@vjeko jel ovo sala il kaj?hercegovci i bosanci za mene nikad nigdje nece bit face , a PONAJMANJe u Zagrebu.
...ne on je samo pripravnik pa ima ponija... :D= Citat =:
Izvorno postao vjeko
maod kad je Bandić gradonačelnik neam ni pony-a ;)
Nije Purger samo porijeklo. Nekad je tako bilo, i bilo nas je. Nažalost, danas ih ima sve više koji bi porijeklom i bili Purgeri, ali nemaju u sebi ono "nešto"... ne osjećaju Zagreb, ne vole ga. Nije im stalo. A to je bit svega - biti Zagrepčani. Ne biti primitivne balkanske macho-šovinističke seljačine, nego imati dio Zagreba u sebi.
Nažalost, velim, jako je malo takvih ostalo, i većinom su stariji. Mlađih Purgera skoro pa i nema više :(
@BlueDevil Zanimljivo razmišljanje. Netko bi mogao zaključiti da Purger ne mora nužno biti stanovnik Zagreba, dovoljno je da u srcu nosi Zagreb i zagrebački štih.
ima jedna stvar koja mene mući oko zagrepčanaca. nažalost velika večina Zagrepčana se pokupi ko pičke kada se nešto dešava. Recimo tuku im susjeda i batinaju ga do boli, susjedi ga gledaju i zatvore prozor i vele "a kaj to mene briga ja nemam niš s tim".
Nažalost ima ih puno takvih koji gledaju uvijek svoja posla onda kad im nešto zaškripi drugi su im krivi.