Ja sam također dosad koristio NOD32 + ZA Firewall, no BitDefender 9 mi je zamijenio oboje. Stvarno je odličan, brz i učinkovit i nemam nikakvih problema s njim. Po meni BitDefender za svaku preporuku! :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao zerobravo
Printable View
Ja sam također dosad koristio NOD32 + ZA Firewall, no BitDefender 9 mi je zamijenio oboje. Stvarno je odličan, brz i učinkovit i nemam nikakvih problema s njim. Po meni BitDefender za svaku preporuku! :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao zerobravo
Da sam sebe ispravim nakon neugodnih iskustava s BitDefenderom. Po meni Avast trenutno najbolji! Ima jako puno realtime zaštitinih modula, brz je, ne opterećuje sistem i skeniranje mu je (za razliku od ostalih) vrlo učinkovito i efikasno detektira sve viruse... Jako me ugodno iznenadio realtime scanner koji doslovno na sve pazi. Od vaših IM programa, browsera, maila... Definitivno najbolji AV koji sam do sada probao. Odličan AV koji stvarno za $0 nudi više nego drugi za $xxx! Svaka preporuka za Avast! :thumbup: Također je odličan u combu sa Kerio firewallom. ;)= Citat =:
Izvorno postao DJ DeVelox
jel to free ili pro vezija?mozda se prebacim jer NOD mi ide na zivce.:sheriff: :sheriff:
Ja koristim i Avast i Kerio free. Nisam htio crackirane verzije jer mi više idu na živce problemi sa crackiranim AV i FW. Odeš lijepo na Avastov site, downloadaš Avast for home, registriraš se da bi ti na mail poslali serial za free korištenje i imaš legalni, registrirani Avast. Za Kerio ti ne treba registracija nego će on jednostavno raditi i kad istekne trial, ali u osnovnom modu. Nekih advanced stvari neće biti, a ne znam točno kojih jer mi još nije istekao trial. Uglavnom Avast i Kerio (Sunbeltov) su free. :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao zmija
A ako misliš da nešto posebno dobijaš sa Pro verzijama ti crackiraj, ali mislim da se ne isplati. Ovako imaš siguran AV i FW bez brige da će ti jednog dana otkazati update i sl. Tih par advanced stvarčica uopće nije presudno... :thumbup:
ne koristim ni jednoga
da.. tak sam se i ja nećkala, a onda kad mi se uselila gamad promjenila sam mišljenje.
moja zlatna kombinacija: AV (free) + Ad-Awere SE Professional + Spybot Search & Destroy :thumbup: :)
Ne vidim da koristiš neki firewall. Firewall je čak i najvažniji! Downloadaj si Kerio Personal Firewall, isto free, a odličan. :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao fly_nan
sada sam instalirao spyware doctor i zadovoljan :thumbup:
Moja zlatna kombinacija koja se slaže zajedno u potpunosti.
Ewido anti-spyware 4.0
Sygate Personal Firewall
AVG Free Edition
Nod me vec poceo zivcirat pa sve vise razmisljam o AVG-u i Avastu.
bila sam si instalirala ZA ali mi se tukao sa avastom. ispili su mi živce njih dvoje pa sam morala jednog dampnuti. mislim da mi je ovo sasvim ok kombinacija. za sada mi nije potreban firewall. prestala sam njuškati po sumljivim stranicama :notooth: :notooth: :notooth:= Citat =:
Firewall ti itekako treba. Nema on nikakve veze sa sumnjivim stranicama nego upadima na komp. Ako ti išta treba onda je to firewall. Čak i da nemaš AV i anti-spyware firewall ti treba. Instaliraj si besplatni (Sunbeltov) Kerio Personal Firewall. Ne kolje se sa Avastom i odličan je. :thumbup: Firewall ti itekako treba dokle god si spojena na net. :)= Citat =:
Izvorno postao fly_nan
bilo kakav firewall je dobar.bolje nego nikakav.
ja koristim Kerio Personal Firewall.
skinula sam kerio ali trial version je :-/
e..a hoće li mi firewall raditi problema dok skidam stvari s neta? hoće li mi usporavati skidanje?
Ja sam imao neki outpost firewall i bio je dobar, al mi je stvarao probleme pri skidanju tak da sad nemam uopče više firewalla.
Ako si skinula Sunbelt Kerio Personal Firewall i on ti je trial nemaš brige. On jest trial, a kad trial istekne on nastavlja raditi kao free verzija, a samo gubiš nekoliko nebitnih administratorskih stvarčica. Firewall će ti i nakon "triala" raditi besprijekorno. Firewall te pita (trebao bi) kada se neki program spaja na net i ti ako to želiš dopustiš mu. Dakle neće biti problema... Samo ga staviš u onaj learning mode ili kako se već zove...= Citat =:
Izvorno postao fly_nan
@matija456: Probaj i ti Kerio Personal Firewall... Možda ti se svidi...
E a jel ga mogu ja registrirat mislim jel ima ono serial number i to?
Ma možeš ti registrirati Kerio, ali ne vidim zašto bi... Free je... Nakon tog "trial" perioda gubiš neke bezvezne dodatne administratorske funkcije koje ti stvarno, ali stvarno ne trebaju. Ama baš ništa važno ti on ne uskraćuje nakon tog trial perioda... Zar ti nije bolje imati free legalni Firewall nego da zbog nevažnih gluposti stavljaš serial i da ti onda kao meni sa BD-om i sl. serial dođe na black listu pa neće updateati ili ne važi za iduću verziju... Bezveze... Kažem ti da je Kerio u free verziji odličan i sasvim dovoljan za sve što ti treba. :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao matija456
Ok, hvala probat ću ga.
koja je razlika free verzije i pro?= Citat =:
Kod mene je nod32 i xoftspy
uredno rade posao
Ne bih znao točne razlike, ali što se tiče Sunbeltovog Kerio Personal Firewalla on je na prvom mjestu FREE jer je Sunbelt preuzeo taj projekt od Keria!! Ali dolazi kao trial sa par administratorskih sitnica za postavke u umreženim sistemima i još nekim sitnicama... Ako te baš zanima imaš ovdje tablicu (odscrollaj prema dolje) sa usporedbom free i pro verzije... Ne gubiš ništa ekstremno važno, a firewall je jednako učinkovit i kao free verzija... Na sigurnosti ne gubiš ništa sa free verzijom.= Citat =:
Izvorno postao zmija
mislio sam kod avasta koja je razlika kod free i pro vezije.da li mozda znas?= Citat =:
Da ne duljim, evo jedan link pa pogledaj u tablici. :)= Citat =:
Izvorno postao zmija
Avast Home vs. Avast Pro
e hvala,bas mi je to trebalo.:beer:
xoftspy & Antivir workstation :five:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
definitivno NOD32...od ostalih sam koristio Kaspersky, Bitdefender, al eto...najbolje mi radi NOD zasad..
zasad se koristim sa AVG-om free edition,ewidom 4.0 i Zone alarmom i nemam nekih primjedbi.
Imam Zone Alarm i Ad-Aware SE i nemam nikakvih problema s virusima . Volio bih imati i NOD32 ali sam čuo da se prava verzija mora kupiti tj. da ovu koju bi s neta skinuo nije potpuna ...?
potpuna je ;) ali se serial za update definicija mjenja svaki tjedan i ima vrlo dobru zaštitu od ilegalnog korištenja programa
= Citat =:
Izvorno postao Lich
Ne kužim te, pa jesi pročitao ovu temu? U njoj, a i u temi 'Nod32 vs Avast' (http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=9570) imaš sve objašnjeno.
Dali je netko probao BlackIce Firewall. Ja sam ga imao neko vrijeme i bio mi je jako dobar ali mi se klao s nećim pa je letel van. Šteta a bil je tak dobar.
najbolji je zone alarm pro naravno samo pro verzija ima antyspyware i antivirus uz firewall tako da je sve na jednom mjestu i sve radi predobro
Najbolji, dalo bi se pričati. I ja sam ga koristio do prije 10-ak dana i mislija kako imam ćisti kompjuter dok mi nije uletio dialer. Kako ga sa Zone Alarmom nisam mogao rješit provao sam sa 20 antivirusnih programa.= Citat =:
Izvorno postao ijelec4
AD-awere i spybot djećje igraćke dok nisam instalira "Spyware Doctor-a". Kad je on počea kopati zaustavija se na 800-850 infekcija. Još je EWIDO malo dotjerao stvar i sad imam ćisti komjuter bar mi tko kažu NOD32, AVAST, DOCTOR i EWIDO.
Sve u svemu sad koristim NOD-a, Doctora i kao Firewall Kerio i pre-zadovoljan sam. Bar mi stalno ne iskaću prozori ALOW,DENY.
Usput koristi li netko CRAAGLE sa NOD-om. Neće mi ga pusti nema šanse, odma ga izbriše.
Isključi AMON i pogledaj ovdje.= Citat =:
Izvorno postao pocitos
jedno pitanje korisnicima bit defendera.neki dan sam instalirao bit defender 10 pro i primjetio da dosta usporava komp.jel to normalno?
Svaki antivirusni program usporava kompjuter, samo sto neki manje a neki vise.= Citat =:
Izvorno postao zmija
Ja koristim BitDefendera 9 pro i mislim da je ok. Dali usporava? Stavi si prvo Nortona pa ga imaj mjesec dana, a onda vrati BitDefendera pa nam javi nakon par dana koliko je to "...dosta usporavao komp".= Citat =:
Izvorno postao zmija
Sorry ako ovo zvuči malo grubo ali opisujem ti svoje iskustvo kaj se toga tiće.
Norton je definitivno jedan od top jedača memorije...= Citat =:
Izvorno postao Doc77
imao sam norton i vise ga ne bi nikad koristio jer usporava strasno komp i na 1gb ram-a.samo prije Bit Defendera sam koristio NOD32 i AVG i sigurno mi nisu toliko usporavali komp.
evo, da se sad malo nadovežem na tebe sa svojim iskustvima;= Citat =:
Izvorno postao zmija
ja nikad nisam koristio nortona i McAffe AV iz razloga što sam se od velike večine korisnika naslušao upravo ovakvih stvari. Panda, i to Pro verzija također živa katastrofa. sa NOD32 mogu reći da nisam imao nikakvih problema, no otkad sam počeo koristit open source i free programe, došli su na red i fw-i i av-i, tako da sam od free av-a isprobao avast i avg. avast me razočarao jer je propustio nekolicinu virusa, i kad ih je redovnim skeniranjem sustava pronašao, onda ih nije mogao izbrisat. drugi problem sa avastom free je bio što se samo jednog dana nije uopće podizao s windowsima, i kad bi ga išao solo startat, jednostavno niakko nije htio radit u pozadini, samo je izbacio svoj "player" za skeniranje i to je to, ako skeniram nije htio radit u system trayu, ako ga ugasim, ugasio sam AV. sadašnja kombinacija AVG free+Kerio free fw je dosad najbolja i funkcionira bez ikakvih problema. AVG se pokreće sa windowsima, ima automatski update, pregledava mail koji otvaram sa OE, prejednostavno sučelje za korištenje, i što je najvažnije vrhunski funkcionira pri korištenju i skidanju fileova sa "prekrasnih" stranica punih trojana, wormsa i sličnih gamadi. namjestio sam da mi se svaka 3 dana pali u pozadini "tihi scan" koji konkretno ni ne primječujem, jer imam 2 GB RAM-a, a unatoć tome, stvarno ne koristi puno memorije. dakle, ne znam što više očekivati od AV-a kao običan korisnik, kakve "perverzarije" nam više trebaju osim što dotični AV nudi.
evo u cemu je kod mene problem!bit defender mi radi u kombinaciji sa Zone alarmom pro,s tim da sam morao iskljuciti firewall na BIT-u jer su se "klali" i sa ovom kombinacijom sam zadovoljan jer BIT ima i antispyware/antispam i resident shield i firewall,tako da je stvarno kompletan,a instalirao sam ga zato sto sam citao neka testiranja antivirusa i uvijek je u samom vrhu.medjutim ,primjetio sam da iako imam 2gb RAM-a,svejedno usporava rad.prije sam imao kombinaciju AVG/ Zone alarm pro i sve je brze radilo.zato sam malo zbunjen jer prijatelj koji koristi Bit defender pro 9 kaze da nije primjetio nikavo usporenje rada iako ima 512 RAM-a.:-/= Citat =:
Izvorno postao zerobravo
Ako Se Želite Zaštititi Koristite Bitdefender Bolji Je Nego Nod32 I Neusporava Komp Kao Što Ga Uporava Nod 32:thumbup:
meni se cini da bit defender vise usporava nego Nod32.
U mene isto.= Citat =:
Izvorno postao zmija
ne znam kaj se to svi furaju na nod 32 no meni je najbolji mcafee kao antivirus a zone alarm pro kao firewall (cojk sve blokira zaredom, a to zna zivcirat kao meni na mom p3 733mhz)
evo jedna dobra usporedba antivirusnih programa za 2006:http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/
Antivir niš ne usporava komp, bolji je od AVG-a
Preporučujem :thumbup:
haha... očito da ovdje nešta ne štima...= Citat =:
Izvorno postao zmija
recimo nema kvačica kod ovoga za nod, a nod to ima...
WebMail Protection
Online Virus Scanner - to mu je najbitnija stvar...
Phone Support
User Forum
a onda ono jaako bitno većini ljudi...
Nod 32 uzima jako malo radne memorije za svoj rad...
nema webmail protectiona ni kod bit defendera,a ja ga koristim i znam da ga ima.nemam pojma o cemu se tu radi i ko je to testirao.samo znam da se na dosta foruma bas upucuje na ovu stranicu jer su testovi navodno nepristrani.= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
što se tiče antivirusa jedino što mogu primijetiti da izjednačavate Mcaffe i nortona što baš po mom mišljenju i ne stoji....imam 512 rama grafu sa 256 i stari athlon star 3 godine - norton me propisno klao ali sa Mcaffeom sam zadovoljan već 2 godine je na kompu zajedno sa Mcaffe firewallom tu i tamo zavrtim Adware ,Spybot i Registry mechanic....sve u svemu ja svoj komp dosta opteretim (s vremena na vrijeme i to grafikama i cad crtežima) ali nije nikad bio osjetno spor i nikad nisam imao problemas virusima....možda imam sreće ali eto da podijelim s vama...
1. nod 32
2. nod 32
3. nod 32
nod 32 rules :spin: :spin: :spin:
dobar jeste,ali ima ih jos itekako dobrih.
Moj prvi antivirusni soft norton 2003 + internet security 2003, doslovce ubijao moj komp (celeron 600mhz, 320mb ram), stranic se dugo ućitavale, ma koma, živa koma, ali ništa od gamadi nije nikad ušlo, ali za podizanje sustava obavezno 5-7 minuta, užas.
Sad imam nod 32, surfam ko gospon, komp je brz, koliko može bit sa 600mhz.
Za ostale neznam jer sam sao ova dva probao!
Kaspersky.u suradnji sa windows firewallom..i to vec drugu godinu zaredom....radi bez greske nikad nikakvih probema sa njim...sve savrseno i perfektno....a sa virusima problrma nisam imao...:thumbup: :thumbup:
Nod 32, Zone alarm, super kombinacija! :thumbup:
De vidite ovo:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=175709
Isprobao sa mcafee,kvragu,nije mi ga prepoznal.:jehon: :mad:= Citat =:
Izvorno postao stigmata
= Citat =:
Izvorno postao gaginjo
uzmi jednu od te dvije .exe,a mozes i sve,iskenaj sa nekim online scanom,na primjer ovdje:
http://www.kaspersky.com/scanforvirus
nemoj se uplasiti kad vidis sta imas na comp.,a neznas,haha
evo jedan usporedni test antivirusnih programa:
http://www.av-comparatives.org/seite...se_2006_11.php
AVG mi je odličan,besplatan,a pruža skoro sve što i njegova komercijalna konkurencija :thumbup:
i ja sam si isto stavila AVG free i moram priznati da je puno bolji od avasta kojeg sam koristila do sada. avast mi je propustio neke stvari koje je AVG odmah skužio i bez problema spremio u karantenu.
a bitdefender 8... e u njemu sam se toliko razočarala.. nemam komentara :-/
Ja koristim Symantecov antivirusni, blag je prema kompu, i ne pizdi stalno, i nikakvih problema.. A u uz to je i free.. I jos uz to CounterSpy, i nema problema.. Ne volim bas firewallove...
da,i ja sam malo razmišljao o nekom komercijalnom antivirusu,ali zašto kad je AVG malen,brz,nezahtjevan i besplatan...= Citat =:
Izvorno postao fly::nan
AVG je sigurno dobar,ali realno se ne moze nositi sa razvikanim antivirusima koji se moraju kupiti.
ah sad... ja sam samo običan mali user. gdje bi stigla kad bi sav soft plačala :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao zmija
što tebi kao običnom korisniku treba više od ovoga?= Citat =:
Izvorno postao zmija
http://img209.imageshack.us/img209/6897/untitledof6.jpg
ne kazem da treba,ali sigurno postoji razlog zasto je AVG besplatan,naprimjer.
bez brige, takvi se namire na posve druge načine, pogledaj ekipu iz mozille koji su potez napravili, koliko im je zarada, a firefox, thunderbird, sunbird su i dalje besplatni. a oni se doslovno valjaju na novcima. no tu su reklame, i mnogobrojne druge stvari koji itekako isplačuju uložen trud u takve projekte. što se tiče AVG i sličnih free programa, zato postoje komercijalni programi koji imaju mogučnosti koje nama običnim/prosječnim/home korisnicima nisu potrebni. zato su tu firme koje to dobrano plate, i na taj način pokrivaju komercijaliziranje(jednim dijelom) free softa. recimo da je to jedan od načina na koji se free soft isplačuje, što ne znači da je on lošiji od pro verzija, nego je samo manjih mogučnosti.
to nisam znao.hvala na objasnjenju.
prije sam imao AVG i propustio mi je par trojanaca pa mu bas i ne vjerujem vise,ali dobro,ja ionako stalno mijenjam antivirusni softver.
ako primjetiš da propusti(meni još nije ništa) preskeniraj sa ewidom. on je drugi spas.
imam ga(AVG anti-spyware):)
koristim spyware terminator s stitom stalne zaztite u kombinaciji s nod 32 za sada rade odlicno,takodjer preporuka superantispywere.
:thumbdown
Imao sam ga pa mi je kompa bila puna svakojakog smeca,Prilikom skeniranja ih pronade pa kao izbrise i posle slijedeceg podizanja sistema oni su opet tu jer ih nade prilikom skeniranja pa obrisem i tako u nedogled i izbrisao sam ga i presao na BPS spayware remower prije dva dana i zasada je OK
nakon skeniranja isključi pa ponovo isključi system restore. jer je gamad u system volume dijelu.
xoftspy se mini čini dobrim programom za spyware
i jeste dobar.meni je pronasao pun k.... spywarea i ostale gamadi sto su propustili spyboot i ad-aware.
Evo kao i večina u temi:nod 32.koristim ga već duži niz godina i ne mislim ga micat,jer ima fakat sve što treba.
koristim ga i ja iako mi se vise svidja Bit defender.plus verzije imaju firewall,antivirus,antispyware/spam i resident shield.dakle,puna antivirus zastita.
....jedan od najivse koristenih ( ne kazem najboljih) u prosloj godini bio je Nod32
ja imam vec 3 godine zaredom mcafee security suite,ima i antivirus i firewall i super.ja se dogovorio s frendom,jedne godine on kupi,druge ja,netreba niakav key il tak nesto.a i super je ne koci npr. emule download ili torrente.za taj nod32 nisam uopce cuo.nisam ga vidio ovdje u ducanu.inace cuo sam da mnogi koriste zone alarm,al steta sto koci emule.al sta drugo ocekivat od antivirusa koji u ducanu kosta 5 Eur u pro verziji
a cuj,ne bi ga toliki koristili da bas nista ne valja.
a bez brige, noda ima za kupit svagdi... a možda ti nis za njega čua što je u biti to maleni programčić koji radi na temelju ( bolje spriječiti nego liječiti ) i ima samo antivirus u sebi kao defaultni modul....
dok mcafee ima cijeli security centar...
Evo meni je AVG jutros našao 185 raznih virusa. Čak sam za vrijeme skeniranja dobio obavijest da neki Trojanac s mog PC-ja napada neke IP adrese.
Nakon skeniranja, evo nisam dobio nikakav Alarm, znači da ga je AVG maknuo.
Šteta jer mi Trial istječe za 3 dana. Ali mislim da bi ovaj program trebali svi imati.
BTW-imam i NOD32, ali on, brate, propušta one manje viruse.
neki dan sam stavio nod na komp i izbacivao mi je neki error i izbrišem ga, restartam komp i izbaci mi poruku u vezi neke oštećene datoteke i nisam mogo niš osim ponovo stavit windowse. kad sam stavio windowse stavio sam norton 2005 i sad mi je za nijansu sporiji komp al bolje tako nego da stavim neki šugavi antivirus a da ne radi ništa.
Ja koristim samo NOD32 i fakat sam zadovoljan njime...
kaspersky internet security 6.0.1.411 i nema problema!!!!
spojene su dvije teme u kojima se raspravlja o istoj tematici.
po nezavisnim istraživanjiima broj 1 je Kaspersky, a tik do njega je NOD. no, bilo kakav AV je bolji no nikakav
po ovom nezavisnom testu se bas i ne bi reklo:
www.av-comparatives.org
zadovoljan sam trenutno sa nod 32 ali ga ne korstim stalno, vecinu vremena imam samo zone alarm bez ikakvog antivira
Imam vam ja full hrvatsku verziju i full najnoviju englesku verziju istina tu još nisam isprobao ali kažu mi da radi
nod 32 mi je najbolji
Gledajte, moglo bi se tu pricati dosta. Antivirus NOD32 je za nas najbolji, ali ima antivirusa koji su 100 puta bolji te ih koristi vojska i druge sluzbe. Za kucno koristenje je najbolji NOD32. I, mala preporuka je da ne koristite vise antivirusa jer nakon nekog vremena pocnu jesti jedni druge.
kad bi tako gledali po nezavisnim testiranjima najbolji su AVIRA,AVK i Trust port koji su nadmasili sve razvikane antiviruse ukljucujci NOD, Bit defender,Norton, Kaspersky i dr.
Nedavno u casopidu ENTER NOD32 nije bio ni medu prvih 10 najboljih antivirusa....
pa jasno,NOD i Norton(i ostali poznati) su samo razvikani antivirusni alati,ali ne znaci automatski da su i najbolji.
odabir treba vrsiti prema osobnim potrebama,a ne po imenu.
NOD 32 ja koristim i ja sam prezadovoljan njime. Svaki je dobar u svojim krugovima i ako se abdejta
imao sam NOD32 i mogu reć da je bio odličan! ;)
ali smo se potukli, s obzirom da mi nije htio napravit update......
odtada koristim AVAST 4 home. također mrcina od antivirusa :thumbup: