Vidi prije punjenja kaj ti piše u onim timerima od baterije, one statistike "in use" i "on stand-by", to je nekakav pokazatelj korištenja, makar ne skroz točan ali ipak neki info daje.
Vidi prije punjenja kaj ti piše u onim timerima od baterije, one statistike "in use" i "on stand-by", to je nekakav pokazatelj korištenja, makar ne skroz točan ali ipak neki info daje.
Gotov radni dan.
46%, Usage 4h58min, Standby 14H34 min.
Cisto sumnjam da bi mogao izvuci jos jedan ovakav dan :/
Eh, ja sam jučer gledao, ali nisam točno zapisao... Uglavnom, zadnje što se sjećam bilo je 1d 14h standby i 10h ?m usage. Ovaj usage nisam siguran, ali standby sam zapamtio točno, i znam da sam si zbrojio u glavi i rekao "pa da, to je sad oko 48 sata sve skupa". Skinuo sam ga s punjača u 7 ujutro, kao i uvijek, imao taj dan, noć je bio bez punjenja, drugi dan (jučer) i navečer je s tim statistikama bio na 36% baterije. Jutros (i dalje bez punjenja) je na 31%, a to bi mi trebalo biti dovoljno dok ne dođem doma s posla.
Ja sam poisključivao neke stvari, koje sigurno pomažu očuvanju baterije - savjeti koje sam našao kad sam jedan 4S pokušavao debugirati (baterija je curila 50% tokom noći, bez ikakve upotrebe). Uglavnom, u Location Services sam isključio za sve osim onog što mi stvarno treba. Tipa nekakvi Facebook, Twitter, Viber - location services je na off. Ostavio sam ga za navigacije, slike, kompas, weather, takve stvari. Isto tako i onaj background refresh sam ubio za te meni nebitne aplikacije, uključujući tu i weather - jer ne znači mi ništa da mi se vrijeme obnavlja u backgroundu, kad ga dignem onda se refresha i to mi je čisto dosta (ne moram svake sekunde u sekundi imati prognozu za 7 dana, ništa mi to ne znači). Uglavnom, na te dvije opcije sam većinu pogasio, ostalo je samo ono što mi stvarno treba da se obnavlja u pozadini ili da ima location services - experience mi je ostao isti, dakle bez promjene koju bih primijetio, ali baterija malo duže traje.
Još jedna stvar koja guta dosta baterije je push maila, ali to sam si ostavio jer mi tako paše. Tu vele da se dosta uštedi, ali eto - taj dio ne dam.
Opet, neki dan sam preko MaxTV to go pogledao pola Avatara na mobitelu, to je pojelo bateriju opako. Nisam gledao stanje baterije prije pa ne mogu reći, ali znam da je tih sat vremena gledanja TV stvarno ostavilo traga na bateriji.
I zadnja stvar - switchanje mreže. Kako imam 4G opciju, ali nije uvijek svugdje jak signal, tako na nekim mjestima bude na 4G spojen, no kad krenem surfati ili nešto onda prebaci na 3G, pa vrati na 4, pa 3, pa sim-tam. Ponekad zna nestati i 3G i 4G pa baci na EDGE (iako u ZG vrlo rijetko), a čitao sam da to switchanje isto jede bateriju. Ne da mi se gasiti 4G, što bi pomoglo u tim situacijama, osim kad odem negdje gdje znam da nema 4G, da je taj signal nepostojeći ili pak vrlo slab, onda isključim 4G pa on prestane tražiti i pokušavati. I zadnja stvar je wifi, jer i Apple veli u dokumentaciji da je konekcija preko wifi manje zahtjevna po bateriju nego što je to mobilni data promet. Dakle gdjegod imam wifi (ako je normalne brzine) spojim se na njega.
Sitne stvari, ali u konačnici pomažu kad se zbroje, izvuče se nekoliko sati više iz baterije. Znam da mi je 30% dosta da od jutra kad idem na posao pa dok se ne vratim doma izdrži baterija, uz ovu normalnu upotrebu. Naravno, vjerojatno ću u tom slučaju doći doma sa nekih 6%, ali nije bitno - izdržao je, i meni je to dosta. I naravno da uvijek imam kabel sa sobom kad testiram takve stvari, da se uvijek mogu nadopuniti ako stisne frka.
Slazem s sa svim gore navedenim, jos bi dodao da ja recimo svaki mob drzim display fiksno na 60-70%, nije automatski i non stop stavim da je na edgu, jer to mi je dovojno za 80% mojih potreba (watsapp, messenger, gmail i sl), a ua surfanje sitno upalim 3G. Samo na tome ustwdim bar 20-30% baterije. Ovo gore od bluedevila se jos doda i ustedi se bar 50%...i tu se dodje na 2 dana usage time...ili min 1dan hardcore koriatenja (ako je bas dosadno igre, surf, youtube, citanje...)
Mene zanima sto ovo znaci. Kada iz 3G saltam u LTE pojavljuje mi se poruka u stilu "this cellular network has not been certified...". Stisnem zatim Enable LTE i on se prebaci. No kada upalim SpeedTest dobijem bolje rezultate na 3G nego na 4G (18.5DL i 1.9 UL na 3G te oko 16 DL i 0.9 UL).
Na appleovoj stranici pise po certified carriers za Hrvatsku samo Hrvatski Telekom. U cemu je fora?
inače ne zalazim u ovaj dio foruma jer iako sam imao u par navrata imao iPhone ne mogu reći da sam baš "ajfonaš".razlog je ova "recenzija" Blue Devila...
naveo je da je to nije profesionalni review,više "birtaški",ali neke stvari jednostavno po meni ne stoje...
citiram...
" Display je, da se razumijemo, prekrasan, živ, jasan, ne mogu reći da mi je na konkurentskim uređajima ijedna slika izgledala bolje nego na šestici"
ovo mogu smatrati kao osobni doživljaj,a nikako kao ispravnu tvrdnju jer i konkurencija začudo radi izvrstan posao...puno stručnih recenzija na netu tvrde da je AMOLED ekran na Note 4 najbolji,neko voli IPS i neće se s tim složiti.neki će reći da je ekran na G3 najbolji...poanta je da bi iPhone 6 trebao usporediti sa najboljim konkurentskim uređajima i onda donijeti odluku....
"Jedna od rečenica koje ćete kao vlasnik iPhona6 čuti puno puta od strane korisnika drugih platformi je svakako ta da on ima „uređaj s više RAMa“ ili „ima više GHz“ ili pak „više megapixela“ nego iPhone6. O megapixelima kasnije, a što se prva dva tiče, najjednostavniji i najbrži kraj rasprave je"
da li si isprobao konkurentske uređaje koji rade na WP-u ili Androidu za potvrdu takve tvrdnje?da li si isprobao Nexus 5 ili možda čak Nexus 6?da li si isprobao neki high end Android na nekom custom romu(AOSP)?ili recimo neki vrhunsku Lumiju?
" iPhone radi perfektne slike"
da li si isprobao Lumiju 1020 ili Note 4?možda iPhone 6 i nije tako perfektan :biggreen:
"Samo što šestica u pravilu ide svaku TREĆU večer na punjenje"
definitivno nisi heavy user ako ti na iPhoneu baterija drži tri dana,a recenzije to i potvrđuju...po ovakvom obrazcu bi baterija na Z3 ili G2 trajala 10 dana...:big smile2:
Ja sam koristio i5 pa g2 pa g3 i sada i6 na kojem ostajem bar 2god...i potpisujem bluedevila, meni i6 sa dual core 1.4 i 1gb rama radi brze i fluidnije nego g3 sa quad 2.5 i 3gb rama. I to je sve do os-a koji je tocno prilagodjem jednom harveru...plus radi na drugaciji macin nego android. Ali tu sad dolazimo opet do rasprave android vs ios koji nema smisla...niti je ovo ta tema. Svaki ima prednosti i uzima si uredjaj kakav kome odgovara.
PS: g3 je i dalje vrhunski android uredjaj...i gotovo je fluidan bez greske...ali za moje potrebe prevelik i nespretan, u par navrata je stradao skoro i ios mi je drazi. i6 uletio povoljno poslovno pa eto
Usporedbe sam radio sa velikim konkurentom - Samsungom. Jedna vrlo bliska osoba radi na visokoj poziciji u Samsungu, tako da uredno nosi po 2-3 top-end uređaja koji (u većini slučajeva) još nisu izašli na tržište. Tako da kad uspoređujem, uspoređujem s tim aparatima.
Kao što sam i napisao, ne mogu reći da mi je na konkurentskim uređajima. Ovaj "mi" dio, meni. To ne mora biti istina, dapače, može ostatak od 7 i kusur milijardi ljudi tvrditi suprotno, ali MENI to tako djeluje. I dalje to tvrdim - ne da je slika na konkurenciji izgledala lošije (što nisam ni rekao), nego da nije izgledala bolje. Meni. Što (opet meni) znači da u pogledu displaya ja ne vidim razliku, ergo ja ne vidim potrebu reći "taj ima bolji display, trebao sam njega uzeti radi toga". Jer meni, eto - nema. Isti, lošiji, sve to stoji - ali ne i bolji. Opet naglašavam - MOJE mišljenje. Ionako je svaka recenzija displaya vrlo zaj.bana stvar jer ne možeš jednoznačno definirati što je to "bolji display" - je li onaj koji je svjetliji? Ima gušće pixele ali svjetlina nema veze? Je li bitna fizička veličina? Refresh? Sto stvari ima, i baš kao što ne možeš reći da je BMW bolji od Mercedesa samo zato što je brži (to je samo jedan aspekt, isključujući sve ostale), tako ni za display nije lako reći "ovaj je po svemu bolji, ergo bolji je i točka".= Citat =:
" Display je, da se razumijemo, prekrasan, živ, jasan, ne mogu reći da mi je na konkurentskim uređajima ijedna slika izgledala bolje nego na šestici"
ovo mogu smatrati kao osobni doživljaj,a nikako kao ispravnu tvrdnju jer i konkurencija začudo radi izvrstan posao...puno stručnih recenzija na netu tvrde da je AMOLED ekran na Note 4 najbolji,neko voli IPS i neće se s tim složiti.neki će reći da je ekran na G3 najbolji...poanta je da bi iPhone 6 trebao usporediti sa najboljim konkurentskim uređajima i onda donijeti odluku....
Kao što rekoh, probao sam osobno vrhunske Samsungove kamere, slikajući u istoj okolini s iste udaljenosti isti objekt. Tipa oba mobitela na stolu, jedan do drugog, slikaju isti objekt. Pa zoom slike, gledanje detalja, a fotka malo s puno svjetla, pa s malo, pa kontra-svjetlo, pa detalji, pa pomična slika, pa sim, pa tam - ono, igranje od sat-dva i onda gledanje. I tvrdim da iPhone ima bolji konačni rezultat, jer taj processing slike koji se dešava radi opako dobar posao. Možda bi raw slika bila puno lošija, ali to ja ne znam jer to nikad ni ne vidim. Rekoh, Lumiu nisam isprobao, Note4 sam vidio što radi, i nisam ostao impresioniran. Opet, ne sjećam se sad svakog detalja, pa ne mogu tvrditi, ali mogu tvrditi da sigurno nije bolja kvaliteta slike bila. U najboljem slučaju opet (a to jako sumnjam) mogla je biti ista. Ali sumnjam.= Citat =:
"Jedna od rečenica koje ćete kao vlasnik iPhona6 čuti puno puta od strane korisnika drugih platformi je svakako ta da on ima „uređaj s više RAMa“ ili „ima više GHz“ ili pak „više megapixela“ nego iPhone6. O megapixelima kasnije, a što se prva dva tiče, najjednostavniji i najbrži kraj rasprave je"
da li si isprobao konkurentske uređaje koji rade na WP-u ili Androidu za potvrdu takve tvrdnje?da li si isprobao Nexus 5 ili možda čak Nexus 6?da li si isprobao neki high end Android na nekom custom romu(AOSP)?ili recimo neki vrhunsku Lumiju?
I opet se na definiciji zaustavljamo. Prvo, ja nisam ni rekao da sam heavy-user, ali kad smo kod terminologije: što je heavy-user? Mojoj mami je to netko tko koristi telefon više od 10 minuta ukupno u danu. Mom bratu je to netko tko koristi telefon iznad 5 sati dnevno. A meni? Tebi?= Citat =:
definitivno nisi heavy user ako ti na iPhoneu baterija drži tri dana,a recenzije to i potvrđuju...po ovakvom obrazcu bi baterija na Z3 ili G2 trajala 10 dana...
Ja sam samo rekao da koristim uređaj koliko meni treba, nije da štedim ili nešto tako, i da mi tako zna trajati čak 3 dana, iako najčešće bude 2 dana. Kad smo kod trajanja baterije, mislim da 2 sata InfinityBlade3 pojedu bateriju i kamionu, a ne nekom smartphonu - dakle heavy user bi morao biti netko tko sat vremena dnevno pika takvu igru? Ne kužim.
Ja sam samo dao svoj osobni, birtaški review razlika izmeđi i5 i i6, plus neke opservacije na račun neke konkurencije. Nisam nikad pretendirao da je to profesionalni review, da je univerzalno točan niti da se svi moraju slagati s njim. Samo sam dao svoje viđenje stvari, ma kako ono bilo točno ili pogrešno.
slažem se u većini tvojih navoda,ali eto neke su mi stvari zapele za oko,a Samsung i TouchWiz baš nisu mjerilo brzine kad se uspoređuje s iPhoneom.tu treba malo jači igrač,naveo sam ih gore.
iPhone je uvijek imao dobru kameru,ali Lumia 1020 je daleko pa čak i Note 4 je u prednosti...to kažu recenzije.
što se tiče ekrana naveo sam da je to vjerojatno tvoj osobni doživljaj,ali nismo svi isti,meni je recimo AMOLED zakon :)
što se tiče baterije opet kažem pomalo mi je nevjerojatno da drži tri dana bez obzira na način štednje i isključivanje nekih stvari,ali ajde.sve koje znam da imaju iPhone pune ga svaku večer....
Kad netko isproba iPhone i tu njegovu fluidnost pa kad se naviknes na taj uredjaj dugorocno pa kad onda pokusas prijeci na neki Android, onda shvatis da vise nije to to. iOS, animacije, fluidnost u radu, nema trzanja, lag free, kvaliteta i fluidnost svih aplikacija, savrsena podrska. Da, koristio sam Nexus uredjaje, i iako su najbrzi sto se tice Androida, kvaliteta aplikacija i stabilnost sustava jos uvijek nije na nivou iOSa. Ali, to sam samo ja.
Slazem se sa Veprom. Evo, vec 4. dan za redom pokusavam izvuc DRUGI, a kamoli TRECI radni dan iz mobitela i nejde. Gasim WiFi kada sam vani, prebacio sam se skroz sa LTE na 3G, Auto-brightness, pogasio background refresh za skoro pa sve appove, srezo location services na samo kada koristim pojedine appove (uglavnom Gmaps), reducirao surfanje po Fejsu i eto, mobitel stoji na 50% trenutno uz 12h35m standby i 5h49m usage.
Ne znam zaista da li imamo iste mobitele ali ja ne mogu iscjedit jos jedan, a kamoli 2 radna dana iz mobitela...
Sto se tice fluidnosti, nije ni iPhone bez ijedne greske. Danas sam igrao jednu igru (2 Cars) i prilikom restartanja runde se mobitel zblesirao (nije ni Home ni Power tipka radila), pa sam ga morao restartat. Tu i tamo se zna dogodit da zasteka prilikom ucitavanja nekih slika u Safariju (slicno se dogadja i u Chromeu) i Music app zna imati laggove prilikom saltanja pjesama (ako cca 5-6 puta brzo pritisnem Next).
Sve je stvar navike i ukusa. Koristim paralelno S5 i iP6 pa moram priznati da mi pojedine funkcije sa S5 (haptic feedback, UPSM, USB 3.0, koristenje moba kao USB itd.) jako fale na iPhone 6, kao i obratno (swipe-to-back, brzina AF u kameri, dupli "tap" po fingerprint senzoru, control center itd).
Prebaci se na 2G pa mozda uspijes.
Nema potrebe za tim.
Ionako sam samo pokusao vidjeti koliko maksimalno mogu izvuci sa jos koliko-toliko normalnim postavkama.
Ne zelim zrtvovat skoro pa sve opcije koje nudi mobitel za to da izvucem koji ekstra dan vise kada sam ionako naviknut da prije spavanja ide na punjenje, a do sada je ionako izdrzao svaki dan sa barem 30% na kraju.
2g bi ti dodao minimalno 20% po punjenju..isprobano na svim mobitelima. Jer 2g ti je dosta da sve oblike poruka (znaci ne vidi se razlika 2g ili 3g), 3g treba tek za FB, surf i youtube.
AMOLED je super display, ne mogu reći ništa loše. A navedene Lumie nisam vidio, kao ni Nexus, o tome samo čitam.
Nisam ja htio reći da je iPhone car a ostali su smeće, jer ne mislim tako. Jednostavno, po meni, svaka roba ima svog korisnika. Moj šef tu prekoputa u sobi ima Lumiu i iPhone, a prije je imao neki Android-based smartphone i iPhone. On se kune u WinOS na mobitelu, Lumia-Lumia-Lumia. Fair enough, nemam ja ništa protiv, ali ja bih WinOS stavio kao zadnjeg na listi od tri navedena. Ali ponovo - to je moj ukus, moje mišljenje. Svako ima svoje, i ako je sretan svojim izborom, i ja sam sretan. Ako me pita za mišljenje, reći ću ga - i to je to.
Glede baterije, evo noćas sam ga punio, pa ću se potruditi da postam i screenshot prije idućeg punjenja, gdje se vidi usage/standby time i trenutno stanje baterije. Ponovo - nisam ja nikakav heavy user, ali koristim taj iPhone kad mi se hoće i koliko mi se hoće, u smislu da ne idem okolo s idejom "joj, što manje ga koristi da baterija što duže potraje". Ne, kao ni sa razgovorima, porukama ili data-prometom, idem i kad mi nešto treba ili me veseli, koristim. Kad ne, stoji na stolu ili u džepu. I takvim mojim korištenjem, koliko meni paše, baterija traje 2 dana, ponekad i 3.
Kak ip6 stoji po pitanju battery draina u deep sleepu?
Kad preracunam, 0.65% po 1h
Bok ekipa, ispričavam se ako sam fulao temu, al ovo je najlogičnije mjest što sam uspio nači da postavim svoje pitanje. Ilustriram slikovnicu koja će biti prezentirana kao aplikacija za iOS, znam da je tema android aplikacije al eto. Neznam koji format u Photoshopu odabrati da moja ilustracija odgovara ekaranu i iPhona i iPada.. Ako neko zna, lijepo molim za savjet. Hvala unaprijed!
Kao prvo Mpx su nažalost bitni,inače bi htc one rasturao,ali nisu mjerili kvalitete.
Ako ih spojimo još sa većim senzorom,jos bolje.
Konkurencija ima veće senzore, brzi otvor blende, vise Mpx.
Kamera je super na 6+,na 6 manje (zbog noćnih uvjeta,manjak oisa ).
Fotke na 6+ zaista nisu loše,ma rekao bih odlicne, no recimo note4 ima ukupno gledajući bolji fotic, pa i direktan konkurent lumia 930(i znimno više detalja, manje šuma(kako kad), dinamički raspon).
Što se tiče bat, kako ti traje 3 dana,ja stvarno ne znam.
Rekao bih da je od note4 jedno 25% slabija,ja puno koristim mob,u 6 sa punjača dole,oko 15/16h ga moram puniti .
Ekran nije niti full hd, znači tolika lova,za nesta sta je bio standard prije 2/3god:)
Ne kažem da je loš, nije..ali bome neusporedivo sa note 4...
6+ bi još i uzeo,ali ovo ukoliko netko ima 5s,ni slučajno!!!!!
Iskreno, megapikseli i nisu toliko bitni.
Recimo, to se najbolje vidi u usporedbi slika u polumraku izmedju Galaxy S5 i iPhone 6 kada ih se gleda na kompu. Po danu je tesko vidjeti razliku (Galaxy ima po meni dosta losi fokus i pozadina - najcesce nebo, bude jednobojna).
Ovo za 3 dana i meni nije jasno. Komotno izvucem 1 dan uz dosta koristenja, mozda maksimalno dan i pol, ali sve vise od tog mi je malo apsurdno.
Po pitanju ekrana, to sto nije full hd ne znaci nista. Ne namjeravam gledat filmove na bijednih 4.5-5.5 inca. Tu i tamo pogledam nesto na YTu za sto je sasvim dovoljna rezolucija...
PS: Usporedjujes Phablet Note 4 (5.7 incha) sa iPhone 6 koji spada u kategoriju mobitela (4.7 incha..)
Zašto ne bi uspordivao kada je blu rekao da ekranu ništa ne fali u usporedbi sa najboljima,note 4 po svim testovima ima naj ekran,pa uspoređujem...ali zašto ne bi bio full hd na 6,kad može? ?;)
Zato da ti dr. God kupis 6s sa revolucionarnim hd ekranom :)
Iskreno Mpx jesu bitni,ali nisu od presudne važnosti.
Slike iPhone 5,5s,6 plus, 6 su sa neusporedivo manje detalja po danu u idealnim uvjetima od s5,note4.
Po noći i nisu nisu toliko,čak je prednost što ih ima manje,jer su pikseli veći, pa više svjetlosti ulove /manje suma ( ukoliko je veličina senzora ista,f vrijednosti ista,OIS).
Po noci je 6 plus sasvim ok zbog oisa,6 nije.
To sta ti tu i tamo nesta pogledaš na jutubu je tvoja stvar, zašto ne bih dobio za takav enormni novac naj naj??;);)
Pa ekranu i ne fali nista, jer ne vjerujem da prosjecan covjek moze vidjeti razliku u ekranima. To sto neko preferira tamniju crnu ili prirodnije boje je njegova stvar.
Recimo meni na S5ici ovaj forum (tj pozadina) izgleda kao blago zuckast dok se to ne vidi na iPhone 6ici. Koristim paralelno oba mobitela pa iz iskustva mogu rec gdje se mogu vidjeti neke razlike ;)
To sto nije full hd pitaj Apple, vidis koliko im je trebalo da promijene velicinu ekrana.
Za piksele necu ulaziti u raspravu jer nema smisla. Megapikseli je cisto marketinsko preseravanje (kao primjer mogu rec da jedan Nikon D90 sa 12.3 mp koji je izasao 2008. godine i dan danas ima bolje slike od puuuuno modernijih DSLR fotica).
Ne razumijem, kakve veze ima OIS sa slikama po noci?
Takodjer mi nije jasno o kakvom ti enormnom novcu pricas? Platio sam iPhone 6 mozda mrvicu jeftinije (oko 1.200 kn) od Galaxy S5 (preko pretplate)? Naravno, ne uzimam u obzir ljude kojima nije problem iskesirat 7k kn kada se mobitel pojavio u HR.
Napisao ogroman post,Ali skuzio da nema smisla ..a ne bi ulazio dalje u raspravu ,jer vidim da se ne kuzis bas u fotografiju.
OIS ima itekako veze sa slikama po noci/uvjetima slabijeg svijetla,gugl iz your frend;);)
D90?usporedjes ga sa aparatima koji imaju apsc senzor toga ranga?ako da,notorna glupost;)
Ja bi samo ovo promjenio na i6:
- smanjio gornji i donji dio bazel-a za 1/3
- bateriju ugurat bar 2200mah sto je moguce jer sam vidio neka kineska cudesa od 5000mah u neznatno vecem uredjaju
- cpu A8X iz air2 sa 2gb rama
- 12mpx kamera sa ois i mrvu bolja prednja (bitni su mpx sto god netko rekao, ne najbitniji...ali nakon 3-4 god bi mogli dic na 12mpx cisto radi daljnih mogucih opcija editiranja slike)
Uglavnom tako nesto ocekujem u iphone-u 7, jer mislim da ce i6s imati malo bolji proc i kameru iz sadasnjeg i6+
Slažem se symbeg u potpunosti
Je li netko našao neko elegantno rješenje u vidu maske, folije ili nečega takvog za zaštiti ovaj mob?
Mislim, nerealno mi je za očekivati da će bit vječno bez ogrebotine i ne volim te maske i takve stvari (zato i tražim nešto "elegantno"), ali matere mu, nakon tjedan-dva ja već fino vidim sitne ogrebotine po rubnim dijelovima stakla. Je li to od guranja iPhonea u džepove hlača ili od okretanja na ekran (dok ga npr. držim na stolu) - ne znam. Ali na svjetlu već sad vidim te sitne crtice i već me živciraju, a nemam ga valjda ni 15 dana!
Ne držim ga u džepu s ključevima ili sl. i stvarno ga nekako čuvam i pazim, pogotovo dok je ovako nov, ali ovim tempom mislim da će za 6 mjeseci izgledat kao površina CD-a mojih PS igrica iz '99.! :-/
Također, ne znam je li gadna greška držat ga okrenutog ekranom prema dolje (iako s druge strane kamera strši i ne znam koliko je ni to zgodno).. Za nekog opsesivno-kompulzivno poremećenog poput mene, ovo je baš zeznuta stvar! :)
Uzmi skin ak nećeš case
https://slickwraps.com/devices/phone...e-6-skins.html
Ja imam original silikon case i meni je super. Debeo iza da kamera ne grebe, a ako ga okreneš na ekran isto ništa, ekran neće dotaknuti površinu.
Bok ekipa! Kratko pitajne; frend kupio i6 64gb u austrij, molim Vas recite mi dal bi trebal raditi bez problema kod nas ili bi moglo biti nekih problema? Unaprijed hvala!
Radit če bez problema.
Ako je otključan nema brige.
Stigel frend iz Austrije sa i6, malo ja to gledal, njegov 64gb moj 16gb, i vidim neke razlike, moj je puno brži od njegovog, par milimetra deblji, nešto meni sumnjivo. Dr dan odnese ga on u iStore, i nakon duge i teške borbe zaključili da je to kopija, najbolja kopija do sad viđena! E sad, kaj s mobom, može se kaj dobiti za njega ili? imate kakva iskustva..on radi na sve kartice normalno..
Nije bilo dovoljno spojit ga na iTunes ili pokrenit appstore da se utvrdi jel kopija? oO
Može ga prodat pod Android, ako je gore android. Ili pod ono što je, ovisno koji OS ima. Ima more kopija na njuškalu pa se lako izvide cjene.
Koliko ga je kolega platio? Pa majko moja, kako nije uvidio da je kopija? Moje prvo što učinim prije nego kupim uređaj je da odem na neko od prodajnih mjesta (vip,t-mobile,tele2) i probam uređaj koji mi se sviđa. I uvidim kako radi, i kako izgleda.
Platio ga je 200€, nije vidio da je kopija jer do onda nije imal u ruci i6, ****** malo je bio neoprezan. Fakat je izvrsna kopija... a i ja kad sam hodal po centrima za i6 ni u jednom centru mi nisu mogli otvorit kutiju i da vidim mob fizički. kao nisu smijeli! Sad ne zna kaj napravit s njim...
Prodaj ga na njuskalu kao iphone 6 kopiju za 1000-1500 kn da vrati novce
Čim je cjena tako niska odmah mora biti sumnjivo.
Jel netko osjetio "pucketanje" kada pritisne donji lijevi dio ekrana?
Danas sam gledao malo frendov iP6 i na skoro svaki dodir sam cuo kliktanje ekrana, ali samo u tom dijelu.
Naravno ulovila me paranoja i pocnem guglat i saznam da ima dosta ljudi slican "problem" ali koliko sam vidio njima se javio u roku par dana od kupnje pa su ga odma zamijenili za novi...
On razmislja o servisu, makar bojim se da ce samo iskesirat novce za nista.
Jel zna netko nesto vise o ovome?
odnesi u seris, ako nema vidljivih oštećenja, dobit ćeš novi...
Meni prvi glas za to. Imam ga od 12. mjeseca, ništa se ne čuje oko ekrana. Ja bi isto nosio na servis da se čuje.
Javit cu rezultate u svakom slucaju :)
evo počinjem pažljivije pratiti ovu temu na forumu
mob je zbilja ok, za ovih par dana korištenja nemam zamjerki, osim na mail koji u odnosu na gmail (kod primanja pošte) kasni i do minutu (možda i više )
Probaj Mailbox, dolaze brže notifikacije nego na Gmail aplikaciji :D
Ej ekipa, malo off topa...
Nakon vise od lola godine koristenja, kakvi su utisci iP6?
Ja trenutno imam lg g3, al je to preglomazno te bi rado presao na manji uredaj. Konkretno me zanima, da li se isplati uzimati sad 6-icu ili cekati 6s?
sacekaj jos koji mijesec != Citat =:
Ja nemam nikakvih problma s 6ticom. A 6s dolazi kod nas cca 11 mjesec. Sam procjeni hoćeš toliko čekati.
Zuzo, hvala za link... U principu mi nisi nista pomogao, sad mi je jos veca nedoumica... Force touch i jaci procesor, naspram vec i ovak super fluidnog uredaja... Hmmm, da li je netko za razmjenu na mjesec dana pa da vidim kako ce to izgledat? :) inace, do 4s sam imao sve iP ali ne znam sto mi se tad desilo u glavi da sam presao na tamnu stranu...
Ovi android mi cak ne zeli ni raditi na handsfree u autu... Wtf??
Sve mi izgleda da se vracam...
Ajd javite se tko hoce zamjenu g3 za ajfon 6 :)
OK, znaci najcesci savjet danas po pitanju kupovanja iPhone 6 je strpi se malo.
Zanima me od trenutnih vlasniha iPhone 6, da li je netko skoknuo sa iPhone 4S (i koji su komentari na takvu promjenu)?
Da chekiram samo.
iPhone kupljen kod operatera, od promjene pravilnika 1.5. isto se može odmah otključati bez pardona?
Da! Ja isto to napravio sa svojim iphone 6
Postovanje...
Molio bih pomoc od ljudi koji su instalirali novi OS 9 na iphone 6.....supruga mi igra Hay Day pa je zanima da li se instalacijom novog softwera igra bude morala ponovo instalirati ili ce nastaviti na istom nivou gdje je ona sad?
Hvala na odgovoru..
Ako se ide samo update preko iphone ili preko itunesa, onda sve ostaje kako je i bilo. Ako se radi restore, onda se postavlja na tvornicke postavke
https://www.dropbox.com/s/3wrwoynaoh..._0161.PNG?dl=0
https://www.dropbox.com/s/bi25f8onnl..._0162.PNG?dl=0
Ovo su moja podešavanja za Photos app na iPhone 6. Imam problem kada mi neko pošalje sliku preko Vibera, FB mass, sve jedno...., ili kad ja pošaljem neku sliku na isti način slika mi se u telefonu pojavljuje dva puta. U Photos app imam samo albume All Photos i Selfies. Da li još neki ima ovakav problem ili još bolje rešenje?!?
Hvala u napred!
Nije problem do photos, nego postavke svake aplikacije posebno
Viber - Settings - Media i isljuciti Save to gallery
Whats App - Settings - Chats - iskljuciti Save incoming media
Upravo sam to uradio i u pravu si, ne spušta dve slike nego jednu! Hvala! Da li možeš da mi objasniš zašto, ako ja u Viberu stavim da mi ne spušta slike one ipak završe u mom telefonu?? Još jednom hvala na rešenju!
lp, kupio sam iphone 6s prek njuškala da bi se ispostavilo da je zaključan, ne trazi me icloud account nego šifru od 6 znamenki , moze tko pomoci??
Nema tu pomoći. Kupio si ukraden telefon. Samo možeš imati problema. Obrati se policiji i pokušaj dobiti svoje novce nazad od onog ko ti je prodao.
Sent from my iPhone using Tapatalk
nemogu doci do njega
pa kako nisi probao prije kupnje?
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
lik je slao pouzećem bila povoljna cjena jbg nasjeo sam očito
Povoljna cijena je s razlogom. Takvi oglasi su nasumnjiviji ali se dosta ljudi navuče jer misli da će baš oni ubost jeftino telefon.
Uf,ovdje se dugo nije pisalo... :)
Dopao me jedan Iphone 6 u ruke. Vrti se na iOS-u 10.3.3 i nudi update na 11.1. Imam nekoliko pitanja pošto nisam iphone imao u rukama 7,8 godina... Ako radim OTA update jel moram vraćat telefon na tvorničke ili ne moram? I jel ima kakvih bugova?
Ne moraš ali je preporučljivo, tj. bolje odratiti update preko iTunesa i ne vraćati backup.
Ne moraš i nema nikakve preporuke da to radiš, ali bolje napravi update kroz itunes (backup, update, restore)
Vracam iphone...ne radi fingerprint...
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk