Sam moraš updejtat.
Zašto ne bi išao dalje s 8.7? U 9 će vjerojatno sve to bit ispravljeno, a valjda će ostalo sve radit normalno :biggreen:
Printable View
Sam moraš updejtat.
Zašto ne bi išao dalje s 8.7? U 9 će vjerojatno sve to bit ispravljeno, a valjda će ostalo sve radit normalno :biggreen:
Haha pa i sam si rekao da je lik malo shebo daljnim verzijama,kad(i ako)dođe v9 i bude sve ispravno radilo stavit cu ga,picajzla sam sta's.:D
ja sam vec duze vremena na ICS kingcobri, i nisam primjetio ni jedan bug....a zbilja sam svasta instalirao-deinstalirao....ni jedan force close, baterija vise nego dobra, sve sljaka vise nego dobro... leedroid mi je prva dva dana bio ok, nakon toga je bio dosta bug-ovit pa sam ga zamjenio za anryl-ov rom. anryl (tocnije neki rom-ovi)mi je pravio probleme, tocnije mob. bi prilikom boot-a blokirao... kingcobra za sada ima najbolju ocjenu. nekidan sam nadogradio verziju 1.4 na verziju 1.5 i sve je proslo ok, bez ikakvog brisanja, tek par manjih programcica nije radilo, koje sam lako ponovo instalirao....
Evo, testirao sam i ja mwakious v9. Na prvi pogled sam mislio da će sve biti ok, ali onda me dosta toga počelo zezat. Vjerujem da nekima radi super, ali to je tak uvijek bilo, da nekima rom radi odlično dok drugima ne.
Problem su mi led obavijesti. Primjerice u večini slučajeva kada mi dođe sms, viber, mail i kada pročitam, led lampica treperi i dalje i ne mogu ju ugasit. Tek kada dobim neku novu poruku ili obavijest pa se onda makne.
Glavni problem, kojeg sam tek kasnije primijetio je taj da u dosta slučajeva se ne može od prve spojit na mobile network. Ono, spoji se i nakon 2sec odmah ugasi. Tek nakon doslovno 20 puta se uspije spojiti i ostati tako te tada je dalje ok (postavke su ok).
Za bateriju ne mogu dati konkretne informacije jer nisam rom koristio dugo, ali na prvi pogled isto nisam pretjerano zadovoljan. Nakon prvo dana konstantnog korištenja, napunio sam ga, te ostavio preko noći. Tu je ok jer je skinulo svega 2% u sleepu. Ali nakon toga i stvarno minimalnim korištenjem mobitela (15min razgovora, 10 sms, viber poruke, umjereno surfanje, 2-3 okinute fotografije), baterija mi se znatno počela prazniti tako da neće izdržat 24h. Znam da je to za neke puno i sad će se čuditi, ali s takvim i još žešćim korištenjem mi je baterija na GB znala trajati do 48h.
Kao pozitivnu stranu izdvojio bih kameru, tj. slikanje 2D fotografija. Čini mi se da su puno bolje.
Ovako, mob bi radi fluidno i nema nikakvih FC i sl. Neke aplikacije mi primjerice nisu radile od prve i jedno par njih sam morao obrisati i ponovno instalirati i tada je sve ok bilo.
Na XDA nisam do sad vidio problem u v9 s spajanjem na mobilnu mrežu, možda je nešto do moje mreže, pa ću pričekati i isprobavati još koji dan.
@yager
Si još na romu od coolexe? Dojam? Bugovi? Možda nedostaci neki?
Ma sve ti je to isto. Svi ICS romovi su trenutno isti jer imaju istu bazu, kernel je stock i nema puno mudrovanja. Osobno nisam vidio neke posebne razlike u romovima; pogotovo kad još pogasim cijeli onaj Senseov bloatware još.
Coolexe, dobar rom, sve radi, nema problema s ničim. Više manje isto.
Sad sam se vratio na mwakiousa i mogu reći da nemam nikakvih problema, niti s aplikacijama, sve rade a i spaja se na mrežu bez problema.
Također, baterija mi je na svim ICS romovima trajala bolje nego na GB. 48h mi je san bio na GB, ovdje mogu dogurat ali slabo/umjereno korištenje moba.
POMOĆ!!!! Danas falsham KingCobra ics i dogodi mi se čudo - fali mi pola aplikacija. Ne mogu uključiti wireless, mobilni internet, nema settings aplikacije, ne mogu ući u recovery jer je uključeno brzo podizanje sustava koje ne mogu isključit... Šta da radim?
Jesi napravio wipe prije flashanja?
Naravno. To mi je drugi put da ga flasham. Prvi put sam imao aplikaciju "quick boot" ili tako nešto, ali isto nije bilo "settings" aplikacije. Valjda je greška u zip file-u. Neću ga više ni pokušavat flashat. Upravo skidam Mwakious pa ću ga iskušat. Može neka kratka recenzija Mwakiousa?
Ja sam zadovoljan s Mwakiousom. Na zadnjoj sam verziji v11.1. i to mi zasad prvi ICS rom (verzija) s kojim nemam stvarno nikakve zamjerke. Sve mi radi super fluidno i bez ikakve do sad primjećene greške. Baterija mi općenito na ICS romovima traje kraće nego na GB. Trenutno nakon 27h je na 23%
Mwakious,stavljam ga od 8.7 verzije,trenutno sam na zadnjoj 11.1.Mogu reci da covjek radi dobar posao,pogotovo sam zadovoljan s zadnjom verzijom,to je najfluidniji rom koji sam koristio zasad.Baterija je osrednja,izdrzi cijeli dan...sve aplikacije rade i dosada nisam nasao nikakav znacajniji bug.
Hvala ljudi! Upravo sam flashao 1.1 update i sad se malo igram sa postavkama. Prvo što sam primjetio je da mu je kamera odlična i stvarno je fluidan. Još ako će baterija bit dobra... Da stavim battery calibration ili ne treba?
Ne treba.
Mwakious je za sada odličan, samo mi jedna sitnica nije najjasnija-volume buttons wake mi zna zaštekat, nekad samo upali svjetlo na kapacitivnim tipkama, a ekran se ne uključi i nekad mi pokaže onu skalu za glasnoću. Je li to normalno ili...? Još jedna stvar koja ne utječe na rad niti na ukupan dojam-nema crt animacije... ostalo je za čistu peticu
I meni zna zastekati tako kada ga palim sa volume gumbom. Mislio sam da je do custom locker aplikacije koju koristim jer se to pocelo dogadati kada sam ga instalirao, ali ocito nije.
Nema te mogućnosti. U postavkama zaslona imam samo "autorotacija check - uncheck", "podešavanje svjetline zaslona", "mirovanje zaslona", "bljeskanje obavijesti" i "kalibracija G senzora". U LeeTweaks-ima također nema mogućnosti biranja crt animacija
Da,ni kod mene.CRT animaciju sam imao prije u Tweaksima,samo ne znam vise na kojem rom-u.
Evo, par puta sam rebootao mob i sad mi više ne šteka kad ga palim sa volume buttons, ali mi sada baš svaki put pokaže onaj bar za glasnoću zvona. Je li to normalno ili da pokušam sa fix permissions?
Isto palim ekran s tipkama za zvuk i odmah mi se prikaze "bar" za glasnocu,ali to smatram normalnim(?)...
I meni isto tako bilo na ugradenom lock ekranu. Nije me smetalo previse pa sam i ja smatrao normalnim. Na custom lock screenu nema toga.
Sad jedno glupo pitanje... Kako staviti custom lockscreen? U Tweaksima imam samo AOSP locksreeen on ili off
Instalira se obicno kao svaka druga aplikacija. Ides na market, tj. play store ili neki drugi :) i tamo utipkas lock screen npr. i nades neki.
Evo rjesio sam pitanje otkljucavanja s tipkama za glasnocu tako da sam preko rom managera napravio "fix permissions",vise se ne prikazuje bar za glasnocu...
@mi16 samo potrazi na Play Store-u "WidgetLocker",ima puno opcija.
Ima li neko problema sa Mwakiousom? Meni je radio odlično do ponoći, a onda je počelo... Lagovi, štekanje, rebootovi, gašenje wirelessa... Vraćeno na dobri stari GB MikRunny. Ubačen supercharger script i za sada ludo dobar
Nešto ima o tome na XDA. točnije o gašenju wirelessa poslije ponoći tako da će to u 11.2 biti riješeno. Mislim da je tek par njih prijavilo taj bug. Ja sam 4. dan na 11.1 i radi sve odlično.
Ma ko da je sam vrag ušao u njega nako ponoći, sve krenulo nizbrdo. Još mi je wireless bio najmanji problem. Pokušao sam i sa fix permissions i sa rebootom i sa ponovnim flashanjem ROMa i ništa nije pomoglo. Sve mi se čini da je moja skeptičnost prema ICS romovima opravdana tako da ću za sada ostat na GB, bar dok ne dođe neki stabilni ICS. Koliko vidim na XDA više niko ne razvija GB ROMove. Šteta...
I ja sam bio skeptičan prema ICS romovima. Neke sam testirao kako su ono počeli izlaziti nakon Virtuous Shootera i kod svakog sam imao neke bugove, mada su kod nekih odlično radili. Sada trenutno sa mw 11.1. nema problema zasad. Ono što sam naučio do sad oko flešanja romova da iako postoje 2 ista uređaja, pojedini rom se apsolutno drugačije ponaša na njima. Zato treba isprobavat i pronaći rom koji odgovara najbolje.
Znači, te probleme imaš i odmah nakon friške instakacije roma? Bez vraćanja nekog backupa?
Znam za te razlike u ponašanju, ali meni baš ni jedan ICS ne radi u redu. Ko da mobitel zna da mi se taj ICS uopće ne sviđa. Čak sam isprobao i official update i on mi je bio katastrofa.
Znači, nakon flasha ROMa sve radi savršeno pola sata do sat vremena i onda sve ode k vragu. Back up nikad ne radim jer jednostavno smatram da nema potrebe za njim. Sve što mi je potrebno imam na laptopu i na memorijskoj kartici koju ubacim kad posložim postavke
vjerujem ti @mi16
ali opet, ja sam se preporodio bas na ICS rom-u, od kingcobre..!! mobitel je sa tim romom dvije klase bolji nego sa GB! (doslovno ni jednog bug-a, sve leti kao avion!, a probao sam podosta custom romova od GB... )
ne pratim sve probleme koje si imao, ali jesi li sve instalirao po "ps-u".?
neko zaboravi ubaciti radio, koji se preporucava uz rom. itd....itd...
uglavnom, da krajnje pojednostavnim, ja napravim full wipe, (sve osim memorijske kartice) ostalo instaliram korak po korak, na kraju fix permision i voila....
ne sjecam se u ovaj mjesec dana, da mi je puknula veza prema wi-fi, ili bilo kakav bug!
ni jedan force close, a vjeruj, instalirao-deinstalirao sam svakakvog smeca....
baterija je mogu reci strava, koristim juicedefender+...
nadam se da sam ti sta i pomogao... pozdrav!
Radim po istoj proceduri - full wipe, zatim korak po korak, a fix permissions po potrebi. Imam flashan zadnji firmware i nije mi jasno zašto se to sve događa. Na forumu sam vidio da svi hvalite KingCobra ICS pa sam si ga skinuo. Prvi put mi fali pola aplikacija, nema notification bara, nema aplikacije postavke, neke aplikacije su duple... Srećom je bila aplikacija fast boot ili tako nešto jer mi je po defaultu bilo uključeno brzo dizanje sustava tako da nisam mogao ući u recovery. Obrišem rom, napravim full wipe, pokušam ponovo, a ono još gore. Ovaj put nema ni fast boot aplikacije. Ni sam ne znam kako mi je uspjelo uć u recovery i zauvjek izbrisat smeće. Ja sam za sada na MikRunny GB i imam samo riječi pohvale. Stavio sam mu supercharger script i izbrisao cpu manager tako da sad na Antutu benchmarku uredno imam rezultate između 6000 i 6500, a na Mwakiousu sam bio sretan ako bi uhvatilo 5000. Znam da taj benchmark i nije neko mjerilo pa ga testiram na sljedeći način - postavke - aplikacije - upravljanje aplikacijama - sve aplikacije i scrollam listu. Što manje zapinje to bolje, a Mik sada ne zapinje ni malo
NOVI ROM....!!!
[ROM] [JUL 6] KingCobra3D-ICS 1.6 | 3.28.631.1 | 4.0.3 | SENSE 3.6/AOSP | AROMA
Samo mi dajte iskustva s baterijom u odnosu na druge ics romove dok ga malo istestirate. :) Hvala.
Opet imam jedno glupo pitanje. Je li moguće da su moji problemi sa flashanjem romova zbog recoveryja? Ja imam CWM, a većina developera preporuča 4ext.
Da.
Nije da trolam ili štoveć, volio bih samo znati tehničko objašnjenje zašto je recovery važan. Ako netko zna, ofc.
INSTALIRAO-DEINSTALIRAO....!
vratio sam se opet na verziju 1.5, jer mobile network ne sljaka...!? vjerojatno bug.... koliko vidim neki ljudi javljaju da imaju problema, da im mob. ne boot-a...
probao sam instalirati preko "starog" rom-a, v 1.5, mobile network ne radi (nema ikone!), napravio full wipe, takodjer ista stvar....
razocaran sam... vjerojatno ce turge "popraviti" rom..., do tada ostajem na v 1.5!
ISPRAVAK!!!
ovako, posto sam vidio na xda da se niko ne tuzi na mobile data, pokusao sam danas ponovo instalirati kingcobra v. 1.6, i opet isto... tada sam rucno konfiguirao network settings (tele2) i sada je sve ok.... (napomena, instalirao sam preko "stare" verzije v 1.5, bez ikakvog brisanja!!!)
btw,
instalirao sam i AOSP settings/notifications i mogu reci da je ovo avion.... turge je zakon!
pouka meni, (a i ostalima koji zure, ne zuriti....) doduse, kod svakoga rom-a, mobile data je radila od prve...pa...
baterija, bug-ovi i ostalo, napisem nakon par dana koristenja roma....!
ovako...
rom, kingcobra v 1.6 sa AOSP!
ulovio sam dva bug-a, jedan je u vezi kontakata, gdje se ne moze dodjeliti fotografija, tocnije moze, ali kad se pozove taj kontakt, rezolucija fotografije je jako slaba... dalje, prilikom prelistavanja kontakata, nema uz kontakt fotografije....
drugi je vezan za kalendar, koji blokira sistem i mob. se restarta...
sve drugo je ok, baterija cini mi se za sada, takodjer dobra...
da ne duljim, nakon dan testiranja kingcobra v 1.6, je ipak deinstaliran.... poprilicno bug-ovit rom...moram priznati, razocarajuci kad se uzme da mu je tvorac majstor turge....!:coffee: (verzija 1.5, nemjerljivo bolja..!)
ali nije svako zlo za zlo, jer sam zbog toga isporbao rom od anryla, I DEFINITIVNO TVRDIM, DA JE OVO DALEKO NAJBOLJI ROM, koji sam ikada probao!!!
link:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1468960
stabilan, bez bug-ova (jos ni jednog), leedroid tweaks... itd...itd....nivo kustomizacije strava...baterija pluscina...odusevljen sam rom-om!
bravo za anryla!!!:respect::bigjump:
evo i nekih screenshot-ova:
http://www.pohrani.com/t/6/K3/2Z6q4d...0710182553.jpg http://www.pohrani.com/t/1K/h3/185Bw...0710182623.jpg http://www.pohrani.com/t/1Q/55/1oPWA...0710182646.jpg http://www.pohrani.com/t/2c/12v/2BE6...0710182721.jpg http://www.pohrani.com/t/s/2I/1Gktzy...0710182756.jpg http://www.pohrani.com/t/2E/wJ/1WaKy...0710182907.jpg http://www.pohrani.com/t/3y/37/2U0in...0710183006.jpg http://www.pohrani.com/t/2h/Bw/3PH5W...0710183059.jpg
ljudi probajte ovaj rom....!:)
kak baterija se ponasa?
ne bi se htio istrcavati, ali za sada je vise nego dobra... rom je doslovce savrsen..., tako da ni baterija ne bi trebala negativno iznenaditi....
tnx, ja sam na leedroidu koji mi zdere bateriju ko lud, pa trazim nekaj kaj bi produzilo bat barem na jedan dan normalnog koristenja :D :D a prelijena sam isprobavati :P
leedroid me je i otjerao ponajvise zbog baterije, plus neki bug-ovi....
ovo ti je nebo i zemlja anryl vs leedroid!
Je li neko probao Evolver? Ja sam trenutno u fazi ispitivanja i sviđa mi se. Ima par sitnih bugova (neke postavke u tweaksima ne rade), ali je stabilan (za sad). Grafika zaslužuje svaku pohvalu, jednostavno je za tri klase bolja od svih ostalih.
Jesi samo fleshao s kartice Anryl i napravio wipe ili se mora jos nesto napraviti?
http://d-h.st/Mt0 , ti je link za skidanje rom-a! zaboravio sam napisati, obavezno koristi i preporuceni radio!!!
ja koristim: 11.77.3504.00U_11.25.3504.06_M:)
moras obavezno ubaciti i preporuceni firmware-radio-baseband...kako li ga sve zovu...!
radio koji ja koristim je:11.77.3504.00U_11.25.3504.06_M, i sa ovim romom sljaka savrseno....
btw, ako nisi flashao ovaj radio, tada naprafi full wipe, (sve osim sd kartice), pa instaliraj najprije radio...., tek nakon toga (opet full wipe, cak i prilikom instalacije rom-a!) instaliraj skroooooz na cisto rom!
i vidjeti ces sta je avion!!!
da li itko ima problema na mwakious sa call lockom?
naime, kad me netko nazove, normalno se javim al kad odmaknem fon od uha on ostaje zakljucan... :( koristim golocker, ali nigdje u opcijama nisam nasla da se zakljucava prilikom poziva, a i nigdje drugdje nisam naisla na tu opciju pa ne znam o cem se radi...
sibni ga, zanima ka kako ti je sjeo....
Napokon, i moj Evo se neki dan pomirio sa ICS romovima :) E sad, dvije stvari mi malo smetaju, a svi ICS romovi to imaju.
1. Kad je mob zaključan može se povući notification bar što nije najsretnije rješenje jer mi se dogodilo da mi u džepu uđe u svakakve postavke i blokira mob
2. Auto flash ne radi tako da oduzima nekakvu udobnost i brzinu fotografiranja.
Bilo bi mi drago da se javi netko ko je probao Evolver. Ja sam s njim prezadovoljan, jučer su izašla dva updatea, 2.3 verzija je odlična, mala zapinjanja scrolla su u potpunosti nestala, i za sada nema bugova (osim dva gore navedena), a i baterija obećava
E, sad sam zadovoljan! Flashan Anryl kernel, overclock na 1512 MHz. Aplikacije se otvaraju trenutno, nema ni naznake lagova. Ukratko - ICS koji mi se sviđa, a na benchmarku ispada brži od GB-a :)
Stavljam Anryl,mwakious-ov zadnji update 11.2 ima uzasnu bateriju...
Uzasnu bateriju?? Ja sam jucer imala 21h, uz 2h aktivnog koristenja, brightness na full, wifi i data promet stalno ukljuceni, mail, fejs, razgovori, whatsup... I jos mi je ostalo 20%. Preporodila sam se, ovako mi nije izdrzao otkad sam ga kupila...
Meni nije jasno kako može bit toliko razlike u trajanju baterije. Meni je prije roota baterija držala dva do tri dana uz gomilu fotografiranja, razgovora, wifi stalno uključen, data po potrebi... Sad na custom romovima mi traje slabije, ali opet bez ikakvoga problema nekih 30 sati.
Meni na mwakiosu 11.2. baterija bolja nego na prijašnjim verzijama, nekih 40h. Iako me nervira taj prikaz baterije i kao ta "prednost" da baterija u sleepu troši jako malo.Ono, preko noći na airpalne modu kroz 7h mi skine samo 1% i mislio bi čovjek stvarno super, ali što mi to znači kada ujutro čim isključim airpalne mod i upalim primjerice web browser da idem surfat te mi za te 2min max posla skine odmah nekih 6-7%, a dalje onda troši relativno normalno.
Eto vidiš,možda tvoj ima jacu bateriju. :D
Stavio sam Anryl i stvarno fino radi,baterija drzi,planiram ga koristiti duze vrijeme.Jedina stvar koja me zivcira na njemu je sto sam prilikom instalacije stavio da zelim LeeD tweaks a nema ih,a opet kada ih zasebno zelim staviti mobitel ostaje u bootloopu(!).
Meni je Anryl imao LeeD tweaks, ali su mi blokirali.Kad pokušam nešto podešavati mob se smrzne i pomaže samo vađenje baterije. To je jedini razlog zašto sam ga deinstalirao
Ja ga nigdje nemogu naci u meniju,a znam da sam ga obiljezio prilikom instalacije.
Možda si dva puta kliknuo na njega, to se i meni dogodilo :)
pa ima onu standard kaj dolazi uz njega :D :D
evo sada je na 87%, s time da ga nisam bas puno koristila (samo mail i fejs), ekran je bio upaljen pola sata, ukupno na bateriji 3h25min...
ja sam prije ovog imala leedroid koji je pio bateriju, ono pogledas u mob i bat padne 5% lol
zbilja cudno.... ja imam sve, i od prve...., i sve sljaka gotovo savrseno....!:cthumbup:
kliknem na ikonu leedroid tweaks, "gratis" je anryl tweakz...:smile:
http://img850.imageshack.us/img850/6...0719174007.jpg
a evo i baterije anryl+juicedefender ultimate
http://img805.imageshack.us/img805/7...0719174421.jpg
cekaj...cekaj....:smile:
ICS rom, koji?
i koji anryl kernel...? koliko znam, zadnji je verzija 10.0.08 (ili tako nekako..) nema jos custom kernela za ICS rom, ili ja kaskam lagano....:comp::P?
koliko "znam" taj se ne flash-a skupa sa ICS rom-om, ili....?
evo nasao novi anry ICS l kernel....19-jul. 30.02 , upravo ga testiram.... poznajuci anryla....:smile:
Ima custom ICS kernel od Anryla koji je danas izašao :P
JEP EVO GA....!!!
na testiranju.....!!!!
http://img411.imageshack.us/img411/1...0719182305.jpg
E baš taj! :)
prvi utisci....
ANRYL MAJSTORE.... ANRYL MAJSTORE......!!!!!
moja greska....prvi "problem" imam i ja...ali tipka za otkljucavanje moba je toliko tvrda, ta je vjerojatnost slucajnog pritiska vrlo vrlo mala.... (korisim zastitnu plastiku)
a fotic radi super, tocnije auto flash mod!
.. ali tako mozes i "krug" za otkljucavanje slucajno povuci...sta je zapravo i puno veca mogucnost....
Stavio sam anryl ics rom, ali nikako sada ne mogu dobiti da se moj uređaj pojavi na google play store web stranici. Imam backup svega, ali bih ipak volio ponovno instalirati aplikacije, a na toj web stranici samo kliknem na željene aplikacije i sve mi se odmah instaliraju. Kaže da je potrebno jednom barem pristupiti Play Store aplikaciji, međutim nije do toga. Probao sam par puta izbrisati google račun i dodati opet, ali ni to ne pomaže. Kod ostali romova mi se u veoma kartkom roku pojavio uređaj na popisu, ali sada ne. Zna netko rješenje? Kako je kod ostalih? Hvala.
P.S.
wipe dalvik/cache + fix permissions je riješilo problem.
Najava official MIUI-a v4 za EVO 3D. Trenutno je u beti i radi 3D.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1778155
evo anryl izbacio najvnoviji ICS kernel v.30.05.... testiram....
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1671369
Definitivno najbolji i najstabilniji rom za evo3d. Krenuo sam sa ics rom-ovima još od prvog virtuousovog uratka i lagano sa strpljenjem isprobavao sve i svašta. Ovo je jedini rom na kojem radi apsolutno sve i jedna funkcija na mobitelu besprijekorno, mob je brz kako treba bit, a baterija je savršena; 2 dana bez ikakvih problema.
nemoj, ne radi USB, eto sad se hebem tri sata vec da si vratim sve, jel mi se sve pojebalo AAAAA
Onda necu.(barem dok sve ne ispeglaju):D
Anryl rom mi nije baš sjeo. Uz onih prvih bugova oko google play storea, pojavili su se još neki, a krucijalan je restartanje mobitela samog od sebe. Inače sve radi fluidno i brzo tako da mi je žao zbog tih nekih bugova koji su se pojavili kod mene.
Htio bih podjeliti iskustvo vezano uz MIUI rom kojeg sam isprobao (naveo sam link i verziju u prošlom postu). MIUI sam najviše vremena koristio na prošlom mobitelu (Desire) i bio izuzetno zadovoljan, a mislim da će i ovdje biti tako te ću njega jedinog i koristiti. Iako je još u beta verziji (nema ga official za skinuti), uz neke sitne bugove radi iznenađujuće dobro.
Neke od prednosti:
-mogućnosti i opcije roma: cijeli rom je u biti po meni jedan tweaks te u izbornicima i opcijama ima mnogo dodatnih mogućnosti za podešavanje u detalje. Oni koji us već koritili MIUI na ostalim uređajima, znaju o čemu pričam;
-nema bespotrebnih aplikacija koje dolaze sa romom: to se vidi i po veličini instalacijske datoteke (260MB u odnosu na ostale koji su preko 500MB);
-jačina mrežnog signala (3G) je odlična u odnosu na ostale ICS romove kod kojih u zatvorenim prostorima mi je signal znao skroz pasti i/ili prebaciti na edge;
-iako ne volim baš uspoređivati romove benchmarkom, testirao sam ga i u rangu je sa zadnjim mwakiousom (koji mi radio super):
-nije baš neka prednost sad ono, ali u status baru ima prikaz mrežnog operatera (znam da je netko i uz mene to tražio) :)
-naravno, kamera i 3D radi OK, nisam previše isprobavao;
- isprobao sam neke od aplikacija koje inače koristim i nisam primjetio da koja ne bi radila.
Nedostaci/bugovi:
-pojavili su se jedno par FC u nekim sistemskim aplikacijama, ali se nisu ponavljali, tako da nakon 2h korišenja mobitela se sve stabiliziralo;
-problem s wlanom: ljudi kažu da se nekima ne može spojiti na wlan. Kod mene radio super. Ali, naravno, nisam pročitao da se ne preporuča staviti anryl kernel jer se pojavljuje greška prilikom instalacije te da nakon toga wlan neće raditi. Tako dok sam lijepo posložio mobitel s aplikacijama, sam sjebo wlan :smile: Moj zajeb.
Eto, da si nisam sjebo wlan sigurno bih ostao koji dan na tom romu jer je stvarno super i kada će izaći official verzija, najvjerojatnije ću ostati na tom romu, kao što sam i na Desireu.
Na slikama se vidi kako izgleda miui. Launcher je default, mada sam isprobao i GO Launcher i radi OK.
http://s11.postimage.org/xz7bf39f3/image.jpg http://s11.postimage.org/trcj6c7zj/image.jpg http://s11.postimage.org/3x7buaxdb/image.jpg http://s11.postimage.org/pkwa4qxrj/image.jpg http://s11.postimage.org/521dzoju7/image.jpg http://s11.postimage.org/5su45gm7j/image.jpg
he he heee...., ocigledno svako ima svoga favorita...to je dobro, da se ovoliko rom-ova testira....:D
uglavnom, probao sam najnovije anrylove kernele, i nakon pocetnog odusevljenja, baterija me totalno razocarala....
reboot, i baterija sa 60%, skoci na 75%, da bi nakon osrednjeg koristenja pala ispod 10%....!!!???
bilo je tu jos nekakvih bugova...., pa sam vratio stvari na staro....
btw,
izgleda da jedino kod mene u potpunosti fercera najnoviji anryl rom....:diploma::jackie:, vjerojatno, da probam koji drugi, bilo bi svasta....:)
Pozdrav ekipa,
kupio sa evo 3d, nekoliko tjedana star. Počeo mi se gasiti kad sam uključio wifi svakih par minuta. Sad sam napravio factory reset (unutar boot izbornika, power+volume down) pa ću vidjeti kako ce se sad ponašati.
Zanima me kako prepoznati dali uređaj ima nekakv custom rom, ili radi na službenom romu? Hvala.
...nastavak....
kernel od anryl-a v. 30.08...stravaaaa....!!!!!!!!!!!!!!! u kombinaciji sa anryl tweakz v. 8!
upravo testiram v. 30.09...., nadam se da ce biti bar na razini prijasnje verzije....anryl rom+anryl tweakz+anryl kernel=nemam rijeci....!!!
.. .nastavak...:smile:
otkrio sam nesto meni novo...., ne znam da li je i prije postojalo..., evo o cemu se radi!:smile:
koristim, anryl rom, anryl tweakz, i anryl kernel!
kad mobitel dodje sa baterijom na 1%, ugasi se..., ali...
nakon ponovnog paljenja, dakle na 1%, npr. preko wi-fi na you tube, mogu gledati film u trajanju od... nevjerojatnih 20 min.!!!(pretpostavljam da je to NAMJERNA rezerva..!)
volio bih da i ostali forumasi (ako imaju volje i vremena) provjere da li je i kod njih tako....
i na kraju, testiram vec dva dana anryl kernel v. 30.09 u kombinaciji sa anryl tweakz v.8, i mogu reci, ako postoji savrsenstvo da je ovo jako blizu....:cthumbup:
MIUI v4 za EVO 3D izlazi danas javno.
Izvor:
https://plus.google.com/108531052526...ts/3dTHbw43Q63
P.S.
http://s11.postimage.org/oih8b9wwf/S...2_23_02_24.jpg
Baterija na MIUI + yoda kernel :big smile2:
Istina, imao sam prilike pa nisam baš ono jako mučio telefon, nego je bila nekakvo lagano korištenje.
Prije toga sa default kernelom s malo žešćim korištenjem telefona, baterija trajala 24h.
Evo nakon duzeg vremena na Cool ICS-u i mwakiousu odlucio sam se maknuti sa Sense-a jer(bo) me zivcira,usporava mobitel,trosi vise baterije,sve znate...I onda sam naletio na ICS NonSense(dev Vlad Belsky).Vise,manje sve radi,pa čak i 3D opcije,baterija izdrzava moju torturu bez problema,mobitel je opcenito osjetno brzi i fluidniji bez Sense-a,a i ja vise volim taj cisti look.
Evo vam link,isprobajte ako imate volje,meni je ovo "daily driver"!
[http://forum.xda-developers.com/show...php?t=1507616]
Je li neko probao Evolver 2.5? Meni meni ne radi mikrofon, sve ostalo je OK
jel ovo stabilno i brzo??? idem uskoro na put, dva tjedna, i trebam stabilan i normalan ROM bez rusenja.. trenutno sam na mwakiusu i nisam nimalo zadovoljan, poceo sa od v11. rusi mi se cesto, steka (dakle osjeti se lag i to faking UVIJEK) i naprosto mi dize tlak.... ne znam, opcija mi je ovaj, natrag na stock il cak miui (al nemrem podnjet taj išit look... da da znaaam za launchere, al nekak mi nije to to :P)
ipak sam se odlucio isprobati "cudni" Cool Sense-6 Aug-Cool ICS v12, sa novim i preporucenim kernelom v. 1.5..., i moram priznati da sam vrlo ugodno iznenadjen...! osim "cudnog" pocetnog boot-anja, sve ostalo je vise nego dobro-stabilnost-brzina-baterija-fluidnost... itd...
malo je cudno da rom ne dolazi sa adobe flash playerom, pa ga treba naknadno instalirati...
primjetio sam i musicavost tweaksa, pa ih treba lagano "natjerati" da prorade...
rekao bih, i da se mob. malo vise grije, nego sa ostalim romo-vima...
wi-fi, gps, moblile data i ostale djindje rade odlicno...!
do sada (uz par sitnih zamjerki!) najbrzi i najbolji ics rom, stabilni su gotovo svi, osim mwakios-a, koji je bar meni bio prilicno musicav...
PREPORUKA!
I ja sam imao iste probleme plus konstantno rušenje SupeerUsera. Rom mi je, što se tiče stabilnosti i brzine bio daleko najbolji ICS, ali me smetalo tih par sitnica i posebno grijanje baterije (uvijek je bila preko 35°C, jednom čak malo više od 50). KAd ga malo popeglaju definitivno se vraćam ne njega
zanimljivo je kad se instalira rom "preko" istog ics cool rom-a, da se brisu kompletno svi podaci... kod npr. anryla, predatora itd...to nije slucaj, brise se samo dalvik chase, ostalo ostaje... definitivno "cudan" rom...
napunio sam bateriju na 100%, zanima me kako drzi...
...nastavak
dakle nakon "cudnog" boot-a, i jos nekih cudnih sitnica kod ovoga rom-a, sa par bitnih stvari sam odusevljen...!
najprije, da napisem da nema vise grijanja mob.-a, rjeseno sa fix permissions=>restart i mob. je sada hladan kao spricer...!!!
1. baterija je definitivno na najvisem nivou, cak za 20% bolja nego kod najboljih rom-ova GB.!!!
doslovce i uz najteza maltretiranja izdrzati ce bez problema 1 dan! uz srednja, usudio bih se reci i tri dana...!!!, i to lcd na auto modu!!!
(meni su do sada, najbolji ics romovi kaskali, sto se tice baterije za gb rom-ovima!)
2.brzina i fluidnost, definitivno najbrzi rom koji sam probao!
3. stabilnost,...=> bezobrazna maltretiranja i ni jedno rusenje....
4. brzina spajanja na wi-fi, gps, mobile data itd..., jako brzo i ni jedno pucanje....!!!
5. osim sitnih bug-ova sa tweaksima, ostatak rom-a bez greske!
6. brzina surfanja-otvaranja stranica (opera mobile!), je na razini odlicnog pc-a!
nakon duze vremena, anryl rom je premasen..., rekao bih, prilicno..., svakako probajte ovaj rom!!!
da ne zaboravim, instalirao sam i najnoviji kernel v. 1,6! sve predhodno sta sam napisao, je vezano za kernel v. 1,5!
Jesi isprobao možda kako se baterija ponaša nakon dužeg standbya, primjerice preko noći ako imaš upaljen mob? Dosta romova kao ne troše puno u standby/sleep modu, ali nakon toga u roku minutu dvije korištenja otkinu odmah do 10%..
dobro primjeceno....
uglavnom, u sleep modu, trosi cca 2%, a koliko nakon par min. koristenja "srkne" nisam primjetio...(napominjem, vezano za kernel v 1.5!)
evo vec je izisao kernel v. 1.7, tako da trenutno njega koristim...
baterija ide jako ravnomjerno, rekao bi, do sada najravnomjernije, cak i nakon restrta... ja sam namjerno restartao, radio backup, fix permission itd.., cak
10-ak restartova, baterija je pala max. 10%! mislim da se kod restarta, baterija najbrze prazni...
npr. film preko you tube, duljine 1.30 h. potrosi oko 15%.
jedan od boljih pokazatelja da li je sve ok kod rom-a, je upravo grijanje mob-a.
trenuto je i na ovako visokim temp. hladan kao led....
E ovo mi je bitna prednost da baterija ide ravnomjerno. A ne primjerice da jedno sat vremena stoji na određenom postotku, da bi nakon toga u roku 5 minuta skinulo 10% npr. ili 15% nakon restarta što se kod nekih romova znalo događati.
Baš ću probati rom.
Hvala na info.