-
Default je GB 2.3.x. Apex je launcher. Nandroid bck radis iz CWM.konzole.
-
A jel mi treba taj Aplex lancher? Danas sam nešto instaliravao neki GO Lancher? Koji lancher je najbolji i čemu on služi zapravo?
-
Najbolji je onaj koji ti se svidi izgledom i mogućnostima. Nekog univerzalnog odgovora nema.
Ovisi što ti treba - brzina, mogućnosti, animacije, dizajn.
-
A gdje mogu vidjeti neki popis tih lanchera pa njihove mogučnosti i izgled tako da ih mogu usporediti, a da ne moram instaliravati kod sebe na phoneu?
-
A sad, moraš se malo sam potruditi, tražiti recenzije launchera po netu, vidjeti koji ima kakve mogućnosti.
Iako, najbolje bi bilo da ih sam isprobaš. Znam, oduzima puno vremena no to je ipak najbolji način da nađeš najbolji launcher za sebe.
-
Vidim da je običaj napisati to javno, pa eto, nabavio sam USB jig i ako nekome (zlu ne trebalo) zatreba mogu mu ga posuditi u Puli, okolici pa sve do Rovinja.
Eto, ako vam je hica, nemate mogucnost kupovine na netu ili stovec, posudjujem jig po potrebi. Ne prihvacam pare, ali pice i hrana dolaze u obzir :)
-
= Citat =:
Izvorno postao
Borg789
A gdje mogu vidjeti neki popis tih lanchera pa njihove mogučnosti i izgled tako da ih mogu usporediti, a da ne moram instaliravati kod sebe na phoneu?
Sve šta god ti treba imaš o launcher-ima OVDJE ...... ne treba te buniti ako piše da je za Galaxy S III ..
-
Hvala Xode....
Probat ću ih testirati nekoliko. Ukoliko stalno instaliram i odinstaliram neki luncher to neće škoditi telefonu, recimo da se kakve stvari pomješaju ili slično???
-
Luncher može jedino nahraniti telefon. :-P
A mijenjanje launchera ne bi smjelo nikako škoditi.
-
Nakon mjesec dana na Omegi V15, da izjasnim svoje mišljenje:
Jako dobar ROM, preljep dizajn (imam sa ICS temom), Kitchen mu je katastrofa i nije mi baš ROM skroz ispeglan, zna se desiti ponekad da mob se smrzne na kojih 5-10 sec. Turkbey V37 (GB) za usporedbu je stvarno bio avion.
-
Svi GB custom ROMovi su znatno brzi i stabilniji od ICSa, a realno i nema nekog osobitog featurea na ICSu zbog kojeg valja updateati na nj s GBa.
-
Koristi netko Omegu AOSP/AOKP da kaže par riječi? Vidim da se slabo updejta, to je pretpostavljam zadnji release?
Također, vi na Omegi v15, rade li vam miševi/tipkovnice preko USBa? Kojim slučajem Logitechov unifying receiver? :) Negdje davno sam pročitao da je tip na stock romu uspio pokrenuti unifying receiver s istovremeno spojenim mišem i tipkovnicom pa me ta ideja malo narajcala... Meni na SlimICSu to ništa ne radi, ali AOSP je vjerojatno kriv ili fale neki libsi, dunno.
edit: ok, radi obični žičani miš (pitanje je kernela), ali htio bih upogoniti Logy combo :)
-
Pratio sam malo taj Slim i vidim da je dosta ljudi zavrsilo sa smrdanom EFS particijom nakon flasha.
-
Pratim ga i ja otkad sam nabavio mob i nisam primjetio da se u temi o romu netko žalio... Slabo gledam ostale forume. Gdje si to vidio? Koji rom mi ti možeš preporučiti?
Inače nedavno mi se opet koruptao nv data pa sam ga opet sređivao preko EFS Pro. Zapravo sam se pomirio s tim da mi je mob vjerojatno osjetljiviji od drugih.
Inače, upogonio sam Logitechov unifying receiver + miša i tipkovnicu. Prejaka stvar i radi odlično samo sam trebao updejtati kernel.
http://www.pohrani.com/t/15/VO/3lkY6j6G/img0921.jpg
Sada još nabaviti USB hub i srediti docking s istovremenim punjenjem i ubosti Logy K230... :D
-
Na xda naravno, nasao sam nekoliko ljudi kojima se poremetila efs particija nakon flashanja Slima. Jel ti u about pise serijski broj?
Sto se ROMa tice, najbolji mi je bio CheckROM v6, no on je GB. Na ICSu Omega.
-
Da, sve podatke provjerim kada primjetim neki problem i uvijek su isti (imei, serial, mac adrese itd).
Omega AOSP ili ona bazirana na Samsungovom romu?
-
Samsung based...AOKP ti je skoro identican Slimu.
-
A bemu, kada ne mogu podnijeti te Samsung based romove. Estetski me baš bodu u oko, subjektivna stvar, znam...
-
Valjda ce JB biti bolji...
-
Ok, sad mi je puknuo film. Jucer i danas me mob dok je bio upaljen i na punjacu (puni se preko noci) docekao bez signala i imei-a. Uvidom u logove mob je u par navrata gubio signal na cca 1h i onda bi se signal vratio. Naravno, signal se vrati malo nakon sto uzmem mob u ruke.
Efs je ok, sve je tu, sve radi, ali ovo sad pocinje zivcirati jer se ispad s mreze dogodi sasvim slucajno. Da vracam prvi backup efsa? Da brickam mob i trazim drugu maticnu? Ne kuzim zbog cega je ovaj moj tako osjetljiv...
Sto mi garantira da mi i na Omegi v15 nece biti isto?
-
Dakle, jesi li te tegobe imao odmah po kupnji ili nakon flashanja customa? Sumnjam da bi s Omegom to rijesii, ali te nista ne kosta probati.
-
Naravno, sve se ponavlja nakon flesanja custom romova (probao samo cm/aokp based). Vracao sam mob na stock rom NE dirajuci efs i problema nije bilo. Na customu trebam raditi repair nvdata i onda je ok jedno vrijeme... Jasno mi je da rom ili neki vrag non stop prcka po efsu, ali zar ne bi onda vecina na npr slimu ili resurrectionu imala takvih problema? Ispada kao da sam crna ovca. Jel taj efs i dalje misterij ili se zna sto i kako utjece na njega?
Todo lista sto planiram napraviti:
Promjeniti zidni punjac
Vratiti stock gb bootloader + rom i ponovno rootati ispocetka bez updejranja bootloadera
Probati neki sammy based rom
-
Jedan od uzroka problema su stari bootloaderi. Stavi gore official ICS/boot.
-
Možda već i imam ICS bootloader jer s jigom ne mogu resetirati counter/trokut... Mob je kupljen polovno pa ne znam kako je napravljen update na ICS. Ako se i preko OTA dobivao novi bootloader onda je zapravo svejedno, ali ne znam.
Uglavnom, flešanjem xxx_home.tar.md5 fajla koji sadrži sbl.bin, boot.img i sve ostale stvari dobivam opdate svega?
Postoji li neka začkoljica ako želim flešati stock xxx_hometar.md5 od Gingerbreada ako i on sadrži u sebi sbl.bin?
-
= Citat =:
Izvorno postao
xlr
Možda već i imam ICS bootloader jer s jigom ne mogu resetirati counter/trokut... ?
Nije nuzno, noviji GB BLi isto blokiraju JIG.
-
Da li je i vama S/N ispod baterije isti kao i onaj pod about - status? Koliko sam skužio i ne trebaju biti isti, ali još nisam našao neki konkretan post na tu temu.
Edit:
Flešao Omegu v15 - i izgubio serial number. Ko za inat, navukao sam neki urok i uzelo me! Lolček :D Restorao sam najstariji efs koji imam i nije promjenilo stvar. Vjerojatno bi se serial vratio kada bi stavio neki drugi rom, ali mi je više muka od ovoga. Ako i na Omegi bude sr* brickat ću ga i tražiti novu matičnu.
Edit2:
Vratio sam serial flešanjem ICS bootloadera (radio sam prije svega downgrade na GB)...
-
Ja nemam SN jer imam stari BL.
-
Jup, kod frenda ista situacija jer ima onaj prvi GB bootloader, sve ok.
-
Koji tocno ICS BL si stavio?
-
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1075278
Drugi post, crveni font, prvo sam stavio najstariji GB, pa kasnije jedini ICS.
-
Cm10
Zahuktava se razvoj JBa za SGSII...sve je jos u preview fazi, ali je krenulo.
http://i.imgur.com/rK3uzl.png
-
Pozdrav!
Do kraja tjedna ću si uzeti S II. Vidim da na xda ima već nekoliko JB romova, da li je itko osim korisnika xlr-a (u onoj općoj temi) probao koji? Ima i na youtube dosta primjera...
-
Ja sam probao Slim 2.1, ali sam zbog nekih (tada) nedovršenih stvari vratio na ICS. Probaj 2.2 ili Resurrection...ili CM10.
-
Rekao bih da je većina JB romova sad već dovoljno stabilna za daily use. Nekim redosljedom probaj: Rootbox 2.3, Resurrection 3.0.5, CM10, AOKP build 1, Slimbeans 2.2... Svi uglavnom dijele iste nedostatke, ali brzo se razvijaju.
-
Tnx! kad kupim ću malo experimentirati
-
= Citat =:
Izvorno postao
Kawa_ZD
Pozdrav!
Do kraja tjedna ću si uzeti S II. Vidim da na xda ima već nekoliko JB romova, da li je itko osim korisnika xlr-a (u onoj općoj temi) probao koji? Ima i na youtube dosta primjera...
Ja sam na cm10 na s2 samo sto je glupavo sto ne radi project butter tako da je isto ko ics skoro.
-
= Citat =:
Izvorno postao
Dexonja
Ja sam na cm10 na s2 samo sto je glupavo sto ne radi project butter tako da je isto ko ics skoro.
A on ne radi zbog hardwerske razlike ili rom još nije poštelan?
-
ROM je u eksperimentalnoj fazi, sve je to još preview.
-
..ok way weird.. i usput da ozivimo temu malo...
Koristim CM 9.1, siyah 4.1.4.. i ima cm neke bugove, malo autorotation prestane radit, ma nekad kod boota treba u airplane mood i natrag da se spoji na mrezu.. al sve u svemu je ok..
bas sam neki dan prckal jos malo undervolt grafike.. i izvukel u jednom danu znaci od 8 ujutro do ponoci 4 sata screen on time-a i jos bilo 10%-tak posto baterije... sto me mnogo razveselilo...
napokon nasel dobar omjer svega za sto mi treba da ne brinem o bateriji..
ali opet problemi.. imam feeling da kod svakog reseta.. nesto drugo zaj...
sad recimo wlan_rx mi stalno srota i neda mobu u sleep... to je kernel wakelock u BBS-u... any ideas?
do sad nije stvaralo probleme... sad stalno budi mob...
-
@kapica:
Riješio sam to pomoću Taskera, a ima i free način jedino što je malo nezgrapan:
http://forum.xda-developers.com/show...postcount=2647
-
Ima tko kakav ROM za preporučiti? Po mogućnosti JB al da sve radi i da je spreman za svakodnevno korištenje...
-
Resurrection Remix Jelly Bean ROM, sve radi, a ROM se konstantno update-a, tako da ćeš uvijek imati zadnji source.
-
Evo ja se odlucio na promjenu, pa uzeo SlimBean 4.1.2... i dorimanx zadnji kernel....
onu noc testirao kak ce se ponasati, 8 sati mob znaci samo wifi 3g, 97% u deep sleepu, potrosio 6%, ja zadovoljan... screen time ide i do 4 sata....
Jedino primijetio 2-3 buga na Slim-u od cega najveci problem los autofocus na kameri, veli lik da do samsunga.. dok recimo instagram kamera radi ok...
Razmisljal sam i probat resurrection... do bi stavio kao 2 rom...
-
..e ppl.. koji modem koristite i kak ste zadovoljni?
Recimo trenutno koristim modem koji dosao default s ICS 4.0.3 za t-mobile.. I9100BOLP5
pa mi mobile standby il ti ga cell standby u 22 sata pojeo 15% baterije, network signal preko 90% zelen, s tim da ima puno sitnih malih praznina...
Pa reko da probam neki drugi, novi, bolji?.. koji se bolje drzat signal i manje pingat... ?
-
Mislim da uzimaš krive mjere za usporedbu modema ;) Cell standby ti može biti 15% ili 55% što ne znači da je pojeo isto toliko baterije. Gledaj to ovako: mob ti je na bateriji 1h. U tih jedan sat baterija je pala za 5%. Znači imaš potrošku od 5%/h... Battery statistika ti pokazuje koliki udio je svaki od zabilježenih appova imao u toj potrošnji baterije od 5%/h. Ekran će ti možda biti 50%, cell standby 15% itd... Iz toga izvučeš zaključak koji app/proces je imao najveći UDIO u potrošnji baterije u VREMENU u kojem ti se mob napaja iz baterije i potrošio TIH 5%/h.
Primjera radi, onaj tko jako puno surfa ima stavku ekrana redovito iznad 70%. Browser je tek negdje na 3-4. mjestu, ako je uopće ispisan jer ekran je ogroman potrošač da browser i drugi procesi pored njega zauzima možda 1-5% udjela i često nisu niti na listi potrošača.
Onaj tko jako malo koristi mob i čiji je mob najviše vremena u stand by modu njemu je ekran vrlo nisko na listi, ali mu je cell standby recimo 70%! I to je savršeno normalno jer to znači da je mob najviše trošio bateriju u stand by modu te nije bilo drugih appova/procesa sa strane ili korištenja ekrana.
E sada, ovaj koji je jako puno surfao spizdio je 15%/h, dok je ovaj koji nije koristio mob uopće izgubio možda 2%/h. Ekran od 70%... Cell standby 70%. Sve je to relativno :)
Realno je teško izmjeriti potrošnju baterije uzrokovanu modemom, ali možeš "izmjeriti" druge stvari:
- snagu signala na tebi poznatim lokacijama u usporedbi s trenutnim vrijednostima.
- prebacivanje između 2G i 3G mreže, pucanje veze prilikom korištenja, pauze u prijenosu podataka itd...
- i tek na kraju na osnovu tvojih običaja i načina korištenja moba možeš izmjeriti potrošnju baterije po satu dok ti je mob u stand byu na 2G ili 3G mreži.
Meni se XXLPX pokazao kao najoptimalniji po pitanju hendlanja 2G/3G prebacivanja bandova i potrošnje u stand byu. Ovi novi BVLP7 i ekipa mi cuclaju nešto više baterije u idleu na 3G mreži i to mi ne paše. Od svih modema koje sam probao (njih 3-4) dobivao sam otprilike iste rezultate po pitanju snage signala na područjima loše pokrivenosti. Ako je i bilo razlike, ja je nisam osjetio.
-
Social Hub problem
Pozdrav, imam problem na samsungu sa aplikacijom social hub, znaci prvi put sam registrovao gmail i yahoo i sve mi je bilo ok. medjutim sam obrisao mail-ove sa istog i onda sam htjeo ponovo da se registrujem i nesto sad nece pise (Unable to connect to server) nije mi jasno zasto nece, ako moze ko pomoci unaprijed hvala
-
= Citat =:
Izvorno postao
Inovator
Resurrection Remix Jelly Bean ROM, sve radi, a ROM se konstantno update-a, tako da ćeš uvijek imati zadnji source.
Odličan ROM i veoma stabilan u kombinaciji sa siyah kernelom 5.0i. Par mjeseci ga koristim i radi bez greške. Samo treba slijediti uputstva za instalaciju i full wipe uraditi obavezno.
-
Stavio sam danas zadnju verziju Resurection Remix ROM-a i Dorimanx kernel i imam par problema.
U Settings->Display sam stavio kvacicu za BLN ali kada je ekran ugasen i dobijem poziv ili poruku nesvjetle menu i back tipke.
I zasto u opcijama postoje opcije za LED kad to ovaj mob nema?
Kada odem u Setting->Storage izbaci mi error
Kada drzim home tipku nemogu otvoriti task manager.
Imam zasad Apex Laumcher, nesto mi tu smrdi, da mozda reflasham ROM?
-
A ovo za LED stoji zbog toga što kao bazu koriste CM, pa u sourceu ostaju stvari vezane i za modele koji imaju LED...
-
Re: Samsung Galaxy SII- custom ROM-ovi (odabir, savjeti, diskusije)
Imal ja 3.1.2 RR... i odustao... hocu full funkcionalan ROM... na koji se mogu oslonit.. neda mi se trenutnk zaj s testiranjem i slicno, od JB.. preporucam slimbean 3.1 koji sam koristim...
Nema aokp ali ima neke druge useful stvarcice.. i mnogo je stabilan... dobro radi i s siyah i dorimanx kernelima..
Jedino treba third party app kamera
-
Nekako na SII najbolje funkcionira stock ROM
-
I ja sam se razočarao, treba fix za kameru, treba fleshat tipkovnicu, tethering neradi, kada odeš u settings -> storage uvjek dobiješ error, itd.
Razočaran sam.. nekako mi je bolje radio Omega ICS na 4.0.3, bar nije bilo ovakvih problema..
Slimbean? Jel to onaj što je imao SlimICS ROM-ove? Nisam ih nikada volio, pogotovo zbog problema sa memorijskim karticama, kakvo je sad stanje?
Kakva je Omega bazirana na JB-u?
Moram pod hitno promjenit ROM.
-
Zadnji RR je fijasko, tako sam cuo s jos jedne strane. ICS verzije su navodno i dalje odlicne.
Mene od JB AOKP romova odbija sto wifi tethering ocito jos predstavlja problem.
SlimICS je bio odlican rom, kakvi problemi s karticama (SGS2)? Rootbox ICS je takodjer dobar, na njemu sam zadnjih 4mj sigurno i ne mrdam.
-
Ma sjecam se da sam imao nekih problema s ocitavanjem memorijske, pa je trebalo neki fix radit.. Ajd budem mozda njega probao.
Na ovom RR-u svako malo dobijem force close neke aplikacije, veceras pod hitno drugi ROM.
-
..na slimbean-u memorijska sve ok, jedino kaj se ne vidi po external sd vec treba u root/storage/sdcard1...
kamera je isto tricky, ja koristim camera zoom fx...
veliki mi plus default dpi 182 il 213 koji ja koristim, apsolutno sve normalno radi, a uvelike mi to znaci... kernel imam dorimanx, 7.26 mi bio zadnji stabilan..
btw 4.2.1 slim-a je u RC1 fazi...
od ostalih JB-a probao RR koji ima isto par cool AOKP opcija al generalno sam bio nezadovoljan...
da, taj rootbox dosta ekipe koristi koja testira dorimanx kernele.. osobno ga nisam isprobavao al izgleda takoder dobar...
zadnji ICS koji sam koristio mislim da je bio Wanam... stock sa nekim modifikacijama, pristojno i dobro radio...
-
Ružna mi je kamera na Slimbeanu, a ona na RR-u još gora.
Jel mogu izvuć .apk iz Omega ICS 4.0.3 ROM-a (kameru) i instalirati na Slimbean? Nekako mi je to najbolja app za kameru a i navikao sam se. Camera zoom fx mi nikad nije sjela.
-
Omega koristi stock kameru, a ovo je AOSP based, dakle nista od koristenja tamosnjih aplikacija na SB ili RR.
Mislis na ruzan UI kamere? Tko gleda UI :) Fotke su i ovako iste.
-
Preružan mi je UI kamere, želim ga promjeniit.
I zašto je sličica tako mala u kojoj gledam što slikam, nebitno jel na 8MP il na 6.5MP, premala je sličica.
-
Mene smeta što nijedan custom ROM nema Project Butter, čak ni nakon što je iscurio službeni JB, a koliko vidim developeri nemaju namjeru implementirati PB ni kasnije, a po meni je to jedan od najbitnijih feature-a JB ROM-a
-
Afaik, PB uredno radi na i9100g (OMAP) varijanti SGS2 još otkad je procurio AOSP JB jer za OMAP postoji sva dokumentacija, dok Samsung istu za Exynos (i9100) nije nikada javno objavio.
-
..problem s project butterom je cinjenica da, ako se dobro sjecam, S2 nece dobit sve koristi i blagodati isto zbog "hardwareskih komponenti"
Uglavnom, da, ni s leakom nijedan custom nema project butter, ali mislim da ni sam leak ga nema...
A dok izade official 4.2.1, a pa napravit ce neko valjda custom sa butterom...
Samo bi se mogli nacekat..
Kako got bilo.. podrska communitija i developera je stvarno velika, pa nema straha za buducnost S2 jos neko vrijeme... :)
-
= Citat =:
Izvorno postao
kapica
..problem s project butterom je cinjenica da, ako se dobro sjecam, S2 nece dobit sve koristi i blagodati isto zbog "hardwareskih komponenti"
Ovo je malo kontradiktorno jer SGS2 i SGS3 imaju praktički isti hardver koji je Samsungov proizvod. Ako jedan SGS3 uredno iskorištava PB, nema razloga da ga ne dobije i SGS2. Samsung ima sve potrebno da PB na finalnom stock romu radi kako treba :)
Uostalom i test leak ima PB:
http://www.sammobile.com/2012/11/15/...test-firmware/
Najgluplja stvar u cijeloj priči je što AOSP romovi vjerojatno nikada neće uspjeti srediti PB, kao ni TV out feature, baš zbog onoga što sam u prošlom postu spomenuo.
Evo čisto jedan primjer kako razmišlja Codeworkx, CM developer za SGS3 (i SGS2):
http://www.androidnext.de/schwerpunk...rview-english/
-
= Citat =:
Izvorno postao
kapica
Uglavnom, da, ni s leakom nijedan custom nema project butter, ali mislim da ni sam leak ga nema...
A dok izade official 4.2.1, a pa napravit ce neko valjda custom sa butterom...
leak ga ima, samo ga developeri ne doživljavaju...
a 4.2.1 vjerojatno neće izaći ove godine, ostat će na 4.1.2 za SII.
A xlr dobro kaže, SII ima dovoljno snažan HW za PB, pa i puno slabiji telefoni su dobili službeni 4.1.2 sa PB.
-
@xlr
Tnx za clanak, i da dodam, znam ja da s2 ima dovoljno jak hardware za PB al jasna je politika ogromnog i jakog Samsunga, hoces PB? Kupi noviji uredaj..
Uzet cu onu original 2000 mAh bateriju, pa derat mob dok ide..
@Inovator
Tipfeler je bio kad sam rekao 4.2.1, mislio sam na 4.1.2
Realno je za ocekivati da 4.2.1 sluzbeni nece doci na s2, ipak je on krenuo s 2.3.x .. :D
-
Imam jedan problem vezan uz omegu rom aokp milestone-1 jelly bean.
Sve je super od kad sam instalirao, koliko sam do sada skuzio jedino mi ne radi zoom in i out na kameri i ne radi mi snimanje na kojoj god rezuluciji sam stavio. Pokrene se kamera ali se ne zeli ukljuciti nad stisnem onaj crveni gumb za snimanje.
Ak bi netko znao pomoći bio bi mu jako zahvalan..
Hvala i pozz
-
A da to pitas tamo di si skinuo ROM?
Iako mislim da je to AOKP bug...
-
Hvala na odgovoru..
Stavio sam gore novi omega rom i sve super radi samo nije atraktivan kao ovaj AOKP.
Jebga ako bude neki drugi tako dobar u buducnosti ide gore bez beda
pozz svima
-
Vrijeme je bilo da updejtam mob (SGS2) na JB pa eto, da podjelim par dojmova.
Već dugo sam na Rootboxu 1.8 ICS. Odličan rom, brz (barem sam tako mislio), multitasking solidan (barem sam tako mislio), lagan, mjesecima sam ga s vremenom prilagodio svojim potrebama od teme do funkcionalnosti... Extended baterija redovito izgura 4,5-5,5h screen on timea, ponekad i 6h. Cijelo vrijeme u paru sa Siyah kernelom 4.5+ sa zaključnom 5.0.1 verzijom.
Sve super, rekli bi. Dok nisam probao SlimBeans RC2, a sada i stable1 verziju.
U paru sa Siyah v5 vsync 20130204 verzijom taj rom radi pa usudio bih se reći i duplo ljepše na istim konzervativnim postavkama (100-800MHz). Ono što do sada nisam uopće doživljavao je multitasking - preko dana često palim Ingress igru koja je dosta teška i pocucla fin komad rama. Na SlimBeanu doslovno samo jednom upalim app - ujutro. Kasnije tokom dana app se instantno diže iz backgrounda što bi reklo da se nešto opako promjenilo since ICS era. Kul, a kako to utječe na bateriju? Figa svima vama koji koristite taskmanagere, baterija traje jednako dugo http://forum.pcekspert.com/images/smilies/thumbup.gif CPU mi je na 100-900MHz (malo sam ga dignuo), a i GPU sada ide do 267MHz (prije je išao samo do 200MHz). Jučer sam na wifiju taknuo 6h screen on. Na 2G-u to izađe cca 4-5h, kako kada. Ispod 4h nikada.
Nije ovo jedini JB rom koji sam probao - probao sam sve od AOKP based Rootboxa, čistog AOKP-a i možda još jedan-dva roma koji nisu vrijedni spomena. I svi do jednog imaju isti problem - zbog nekakvog CM buga ne radi im hotspot. Ma fakof! SlimBeans ima AOSP bazu zato hotspot šljaka.
Eto vam jedne tople preporuke, tj dvije ukoliko ste ICS fan. Vrijeme da promijenim sig :D
-
Ja sam se maknuo od SlimBeana, imao sam ga malo manje od mjesec dana, sve normalno radilo i odjednom dok sam u PowerAMP-u htio poslati pjesmu samo se restartao i zapeo na SlimBean logu. Vadio bateriju, palio-gasio, neće dalje s loga. Uspio se jednom-dvaput pojavit home screen i taman ukucam PIN i opet se reboota. Brisao cache i dalvik cache, reflashao isti ROM, ali nije bilo druge nego staviti novi ROM. Tako da više neželim na custom ROM-ove jer me svi iznevjere, samo stock :thumbup:
-
Nije ti ni to neka sreća. Sa stock ics sam imao pun klinac reboota i nestajanja mreže..... Sve ovisi....
-
Kao sto sam nedavno preporucio SlimBean 4.2.1, danas cu dati preporuku kernela za 4.2.2 romove s Mali v2 driverima (samo AOKP/CM JB romovi). Ovo vrijedi i za SlimBean 4.2.2 b2.x.
Oduvijek koristim Siyah i Siyah MCM kernele i pokazali su mi se najboljim omjerom performansi i potrosnje baterije. Nazalost MCM je prestao razvijati odlicnu varijantu Siyahovog kernela prilagodjenu za Mali v1 GPU drivere (JB 4.2.1 AOKP/CM romovi). Tu je svijet malo stao i zaplakao :)
Ali odnedavno postoji rjesenje - updejtani MCM kernel s Mali v1 driverima za 4.2.2 romove. Procitajte sto dobivate i gubite downgradeom v2 drivera na v1 u temi:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2201017
Reci cu samo da se zadnjih 10 verzija Dorimanxa po performansama ne moze usporediti s ovim kernelom i iza toga odgovorno stojim. Pauziram od fleshanja do daljnjeg :)
-
Zadnji dorimanx 9.11.1 + predzadnji rootbox nightly... E to je već oni što očekujem od mobitela. Stabilan totalno, ali totalno brz.
Tako nešto Samsung ni na s4 ne može napraviti....
Sitni bagovi su wifi toggle i bt kojeg imaju svi 4.2.2 romovi.
-
A nije bas da ih imaju svi 4.2.2 romovi. Bas zbog tih sitnih bagova me zivcira vecina romova/kernela. Wifi hotspot ne radi, wifi toggle pali iz x pokusaja, ne znam za bt bug (i bolje da ne znam)... Dori na stock postavkama ne radi ni blizu glatko kao stock Slimbean kernel, imao sam problema s touchscreenom dok se mob puni (individualan problem). Nadam se da su barem hotspot rijesili u Rootboxu jer se to vuce otkad je CM upleo prste u JB, a developeri brze bolje povukli sve njihovo u svoje romove.
-
Probao si ovaj zadnji? Jer dori je baš sa 9.10 sredio sod ali dobio uspirenje kako se ram trošio. Lagano je polako. No jučerašnji je sredio to i dao ih ogromnu fluidnost pri korištenju. Naravno u kombinaciji sa rb, jer to i on koristi. Ne znam za hotspot jer ga rijetko koristim.... Budem probao.
-
Probao sam svaki od 9.1 do 9.10. Uvijek neki vrag se desi. Nije da serem bezveze, nisam tako zahtjevan user i samo zelim da radi :) Nisam imao sod niti nekih tezih problema, ali lagovi, momentalni slowdownovi i slicno se dogodi par puta na dan i ko za inat u najgorem vremenu. Uglavnom bio sam osudjen na Dorija jer nije bilo alternative za mali v2 pa mogu reci da imam iskustva, jel :) Nazalost hotspot mi je bitna stvar i na njemu su se lomila koplja.
-
Koji su točno simptomi hotspota pa da probam.
Kažem ti, 9.11.1 je vratio svi brzinu i Maknuo slowdown kod low mem. Upravo koristim ta pa talk i fejs i nemogu se prestati čuditi kako glatko radi. nisam imao niti jedan problem osim media servera, no kad je odvratio svoje sve 5...
-
Simptomi su (bili) da hotspot jednostavno ne radi. Mozes ga upaliti, ali nema ikone, ne radi... Prije kojih 1 mj. i AOKP cistokrvni i Rootbox su imali taj problem i bio je to poznat problem. S druge strane AOSP based romovima (npr Slimbean) je hotspot radio.
Nazalost nemam potrebe sad ici na Dorija, drago mi je ako se mice u dobrom smjeru. Uzimam pauzu od flesanja. mislim da cu duze vrijeme ostati na ovome, kao sto sam prije dosta vremena bio na Rootboxu 1.8. Starim :)
-
Upravo testirao sa dva frenda. Radi hotspot. Samo wifi toggle treba 3xda upali, ali to nije problem neki...
-
Iskusavajuci pregrst custom ROMova na desetak modela Samsunga nekako mi se namece zakljucak da najbolje rade sa stock Androidom. Konkretno, SII radi perfektno na 4.1.2, stabilno i fluidno, a i sve je funkcionalno.
-
= Citat =:
Izvorno postao
Inovator
Iskusavajuci pregrst custom ROMova na desetak modela Samsunga nekako mi se namece zakljucak da najbolje rade sa stock Androidom. Konkretno, SII radi perfektno na 4.1.2, stabilno i fluidno, a i sve je funkcionalno.
Koristio sam ga nekih 5 dana, norveski 4.1.2. Radi ok, radi kao touchwiz. Ako izuzmemo ui i neobjasnjivo sivi status bar, rom je ok za bilo koga! Sve radi.
Meni nije pasao iz nekoliko razloga:
- sistem ubija aplikacije u pozadini nakon nekog vremena. Ne volim kada mi se resetira angry birds ili neki drugi app... ram je uvijek pun i to je ok, ali bit ce da ima nesto prioritetnije sto ubija user appove. Na aosp romovima mi se to nikad ne dogadja.
- baterija svejedno krace traje uz stock kernel
- probao sam i siyaha od kernela, ali rom ne radi tako fluidno sa mojim postavkama (200-800MHz, uc GPU). Nemam razloga da ga drzim na 1200 ako na 800MHz ne vidim razliku u performansama na aosp romu.
Najvise me mucilo to sto appovi bivaju ubijeni nakon par sati ili nakon loadiranja 1-2 nove aplikacije. Ukratko, smeta. Ali JB radi iznenadjujuce fino, to stoji.
-
To je karakteristika svih Samsunga, rade bolje i stabilnije na stock ROMu. HTC s dobrim custom ROMom moze biti za klasu bolji.
Ukratko, za svakodnevno koristenje, stabilnost stavite stock 4.1.2 i mirni ste.
-
Imam par pitanja u vezi roota na sgs2...
Naime, ja sam maloprije pokusao rootati navedeni mob po uputama sa xda developers
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1746794
ovaj link, method 1
Sve sam napravio kako je opisano ali nisam dobio dojam da mi je rootan mob i kada sam pokusao instalirati titanium backup sa marketa kaze da (ne sjecam se tocno) nije rootan mob.
Skuzio sam da bi mi mob trebao imati cwm image ili tak nesto ali ja ne znam kak provjeriti jel to moj mob ima ili ne.
Bio bi mi koristan neki link kako rootati sgs2 i kako staviti custom rom na njega sa detaljnim uputama, posto nisam u tim vodama neznam kakav plivac.
-
Dugo nema ništa u ovoj temi.Može li neko preporučiti rom i kernel.Moram ponovo flešati telefon pa da ne lutam - teško se snalazim na XDA jer neznam jezik
-
Vanilla RootBox 4.0...to ti je 4.2.2 ROM.
A kernel Siyah, još uvijek je on okosnica za SII i ostali developeri preuzimaju upravo taj source za ostale izvedenice.
-
-
..zasto je ovo zamrlo, kaj nitko vise nema S2? :)
Uglavnom, na svoj stari koji je kod cure stavio sam SlimKat 4.4.2 build 5..
Jel isao ko tak daleko?
Trebam neki custom kernel, prvenstveno radi battery life-a, podrska za stweaks nije na odmet..
Gledao sam unofficial dorimanx buildove i Gustavo.. Any thoughts?