Installing ADB drivers for sony ericsson xperia mini/mini pro
Instaliraj na PC Javu sa ovog linka.
Ovdje imaš Android SDK
Za njega napravi slijedeće:
Code:
Download and unzip and move to the root of your local drive (Local Disk C in my case)...
Now, run SDK Manager and under the "Tools" category, check "Android SDK Tools" and "Android SDK Platform-tools", and under the category "Extras" check "Google USB Driver package" and then click "Install 3 packages..."
(If your computer recognises your device when plugged in media transfer mode, then there is no need to install "Google USB Driver package"...though i would install it anyway...)
the "adb.exe" utility will have now been installed in the "C:/AndroidSDK/platform-tools" folder.
Right click "Computer" and click "properties", then click "Advanced system settings" and choose "Environment Variables..."
then in "System Variables" scroll down till you see a variable named "Path", at the end of the value type ";" followed by the location of your"Platform-tools" folder...for me it was ";C:\AndroidSDK\platform-tools" (yes the ";" is necessary )and then click ok...
To make sure your installation went right, open command prompt (search for "cmd" in start menu) and, after plugging your device in USB debugging mode, type in "adb devices" and it should come up with something like this :
C:\Users\User>adb devices
List of devices attatched
4523454675745757576D4654 device
Izvor
Najvjerojatnije postoji i lakši način instalacije drivera.
Doomlord flashtool driveri primjerice. Ali kada ih otvorim ne vidim ponuđenu opciju instalacije baš za xperiu mini. (ima za sve ostale, ali ne vidim za mini - nisam siguran da li bi odgovarali neki drugi).
Nažalost nemam X mini pa nemogu ništa sa sigurnošću tvrditi da li radi ili ne.
problemi nakon update-a na ics
Prije nekih 15-ak dana uzeo sam sestrin telefon i uradio update sa 2.3.4 na 4.0.4 i od tada samo problemi sa telefonom, konkretno sa memorijom odnosno memorijskom karticom.
Nakon update u tel smo zamjenili karticu koja je dosla uz tel od 2gb sa karicom od 8gb, izgledalo je sve ok, karticu sam normalno formatirao i na nju instalirao sve potrebne aplikacije, medjutim tel je nakon par dana totalno usporio i poceo da blokira, nekada se jednostavno i display ugasi, svjetle samo tipke, nista osim vadjenja baterije ne pomaze, takodje i slike u galeriji koje su napravljene kamerom odjednom samo imaju ikonu kao da su ostecene i ne mogu se vise otvoriti.
Nakon par dana uradio sam restore, formatirao staru karticu sto je dosla uz tel od 2gb, kontam da je u pitanju kartica, medjutim nakon dan 2 isti problemi i sa tom starom.
Neki dan sam otisao i kupio novu kingston karicu 8gb class 4, i evo danas opet isti problemi, sa slikama u galeriji izgleda sve ok, mada ih nekada totalno sporo otvara, a tel isto nekad jednostavno blokira i mora se vaditi baterija, ni na dugme se ne moze ugasiti. Evo veceras izbacuje nekakav error vezan za memoriju.
Da li je jos neko imao ovakvih ili slicnih problema?
Xperia Mini, upravo napravljen upgrade na 4.0.4, kako vratiti na 2.3.4?
pozz! imam jedan problem mozda i nije al meni se opet nesvida to :)
ovako radi se o xperia st15i s androidom 2.3.4
spojio sam ga na pc i ponudio mi da instaliram one postavke njegove (Sony PC Companion 2.1) instaliro a ono izbaci mi da ima novi softver i dali ga želim nadogradit pa rekoh ajde i potrajalo to neki 15min i kad sve to završilo odspojim mob i upalim kad ono nema vise sony ericson i onaj logo nego samo sony pa xperia i sav meni drukciju i umjesto androida 2.3.4 ono 4.0.4
znam da sam to sve napravio i sve ok radi jedino meni se to nesvida bolji mi onaj stari izgled hm kako da sad vratim nazat onaj orginal softver koji je bio na njemu i naravno android 2.3.4????
Re: Sony Ericsson XPERIA mini
Vi koji koristite stock ics rom 404 sa 587 firmware - jeste li ikada dozivjeli fenomen da mozete vrtiti vise aplikacija odjednom bez laga ALI kad ulaziti u phonebook da zapisete neki broj,cekate pola sata da se otvori?
Tko još koristi stock dialer?? Imate dialer one app. Teško da je to razlog za vraćanje na gb...
= Citat =:
Izvorno postao
mlesic
Tko još koristi stock dialer?? Imate dialer one app. Teško da je to razlog za vraćanje na gb...
To je bas app ili modifikacija koja se flasha preko cwm?
Da je modifikacija za flešat preko cwm - tako bih i rekao. A pošto velim DialerOne app, to bi bila aplikacija na google playu..ima i drgih dialera ali ovaj mi se čini ponajbolji i najlakši!
Sony ima smeće od: dialera, galerije, launchera. Ajd launcher i nekako možda može proći, ali launcherpro je daleko bolji i lakši za slabije mobitele. Isto tako quickpic umjesto stock galerije.
Home app sam obrisao, galeriju zamrzao, dialer ajd ne koristim - mora biti, ne smijem obrisati..ali zato podesim dialer one da leti!
= Citat =:
Izvorno postao
mlesic
Da je modifikacija za flešat preko cwm - tako bih i rekao. A pošto velim DialerOne app, to bi bila aplikacija na google playu..ima i drgih dialera ali ovaj mi se čini ponajbolji i najlakši!
Sony ima smeće od: dialera, galerije, launchera. Ajd launcher i nekako možda može proći, ali launcherpro je daleko bolji i lakši za slabije mobitele. Isto tako quickpic umjesto stock galerije.
Home app sam obrisao, galeriju zamrzao, dialer ajd ne koristim - mora biti, ne smijem obrisati..ali zato podesim dialer one da leti!
Galerija? Pa ja sam mislio da je ona tu da bi se rugala korisniku :-D anyway,hvala na savjetu,instalirao sam dialer one i genijalan je.
= Citat =:
Izvorno postao
mlesic
A za male ekrane savjetujem još Widgetlocker i ICS temu otključavanja (kružić pa kada se klikne dobije se ukrug okolo brdo shortcuta i otključavanje...) Estetski odlično, a i praktično. Pogotovo ako se stavi za shortcut dialer one.
Još mi se čini da je i stock kamera app loš - ja koristim lgcamera beta (mobilism) - više opcija, kvalitetniji rezultati!
Sorry na malom oftopic! ;)
To mislis AOSP wave lock screen? To sam flashao,al stock ics podrzava samo dva shortcuta - otkljucavanje i kamera.
Ne stock. Nego aplikacija na play marketu widgetlocker.
Da ne staljam ponovo slike, evo kako može izgledati
http://forum.xda-developers.com/show...php?p=39157680
= Citat =:
Izvorno postao
mlesic
Niiice ;-) ja navikao na flashanje samo :-D hvala.