Da ga je htio prodati hitno, ne bi stavio 1500 vec barem 3000 i prodao bi ga u roku od pola sata.
Ne nasjedaj na te fore.
Ja kolko vidim na njuskalu, svi oglasi za iPhone 4 su od 6-7k kn...
A sad, kolko je vjerovat ovima od 3k kn nisam siguran.
EDIT:
Ako netko hoce imati ultra-fensi-šmensi bumper case za iPhone 4, neka pogleda ovo
Je da kosta pun klinac al ajde :D
Ne razumijem te ljude koji traze 5, 6, 7 tisuca. U simpi je 4500 kn. Pa prije cu tamo uzeti s pravom garancijom
Ne zelim ni gledati te "tvornici otkljucane" jer sto onda ako mi nesto ode? A i ovaj jedan sa 36 mjeseci garancije :)
Ovaj oglas
Mi je onak, smijesan.
Sam opis bi ti trebao biti komican...= Citat =:
APPLE IPHONE 4 32GB,NOVO ,OTKLJUCAN ZA SVE MREZE .IMA JAILBROKEN,NAJNOVIJI SOFTWARE I POTVRDU I GARANCIJU OD 36 MJESECI I 8 POVRAT IPHONA.
JEDINSTVENA PONUDA ZA SAMO 2700KUNA I TO VRIJEDI DO SUTRA DO 23 SATA.
Ja sam sada zvao službu i rekla mi je da se može mijenjati na nižu na iphone 4. Još je i išla provjeriti kod kolega. No neka za svaki slučaj još netko nazove.
Zna li netko koja verzija OS-a 4 tocno dode uz iPhone4 i koji je baseband ?
Nakon rjesavanja problema sa ponovnim zakljucavanjem od sinoc imam novi problem :confused::confused::confused: Sinoc pokusam da napravim jednu sliku, kliknem na kameru i on kao pokrene al na ekranu ostane ona slika zatvorene lece i nece nista. Ugasim telefon, i kad sam krenuo da ga upalim pokaze mi onu njihovu jabukicu i tu stane. Tako ostane nekih 10ak minuta i onda se ugasi. Ne reaguje ni na punjac ni na sta. Da li da radim restore? Kad sam pokusao da uradim kaze mi da ce pored vracanja na fabricke postavke da napravi i update na 4.1
Da, mozes prijeci na nize. Par puta sam zadnjih par dana zvao vezano za produzenje, iphone, tarife i svaki put sam pitao da li se mogu spustiti, i svaki put je odgovor bio DA
Bojim se da to jos nije bas odluceno. Pazi, jos specifikacije za itarifu i iphone 4g nema. S obzirom da govorimo o tmobileu, ovo je sve sumnjivo i vrlo lako da naprave specifikaciju tako da uz iphone 4g navuku ljude na 24 mjeseca na i300 i ne daju spustanje nakon 4 mj.
Cini mi se da oni jos uvijek cekaju da vide koliko ce biti zainteresiranih pa kada ljudi navale na i300 onda ce promjeniti specifikaciju i tarife za iphone 4g.
Tako t-com radi. Oni ne idu na ruku ljudima vec sebi. Zato i gube ljude.
ISPRAVAK:
Upravo citam, prepravili su specifikaciju, i ipak se moze uzeti nakon 4 mj niza tarifa. Kupujem. Nemojte slucajno da netko od vas ode prije mene pa da za mene nema iphone :P
Ima, procitaj ponovo onaj dokument. Stavili su ga danas
http://www.t-mobile.hr/pdf/S-iTarifa.pdf
[QUOTE=-->Cionn<--;949325] Pa tako svi mi razmišljamo. Ali ja ti pokušavam objasniti poantu ugovora, u kojem njima nije cilj da idu tebi na ruku. No sva sreća, u ugovoru stoji da se može nakon 4 mjeseca promijeniti na nižu i ako je u službenica u pravu trebali bi to u T-mobileu i poštovati.
No ono o čemu ja pričam je što je Joker2206 naveo. Znaju oni mijenjati te ugovore i pravila tu i tamo i onda to ne bude dobro po korisnika uglavnom.
Meni samo nije jasna ta politika T-Mobilea da stavi cijenu samog uredaja preko 7.000 kn -.-...
Ajde da je od zlata ili da ima dijamante ugradene ili da moze mobitel pricat pa bi bilo oke...
Al fakaat su pretjerali :/
OT: Ljudi, kolko vam treba da vas pronade GPS?
A svugdje je tako, ako pogledaš okolo, sve je oko 1000 eura... Valjda dok ima kupaca nemaju potrebe mijenjat cijenu :/
Ionako oni zarađuju na tarifama i prometu, a ne na uređajima. To je samo dodatna zarada...
OT: za čas, ako sam pod vedrim nebom, nekoliko sekundi. Recimo 4-5, tako nešto.
Debilno, to je ja mislim jedini uredaj kojem je cijena pretjerano nabrijana.
Ima hrpetina uredaja koji su po mojem misljenju bolji od tog Appleovog ShitPhonea...
No oke, svako ima svoje misljenje.
OT: Onda me nekaj zahebava mob, vec ko debil stojim 10 min i nema signala.
Idem probat rebootat mob pa cu vidit kaj ce bit.
Jos jednom da postavim pitanje vlasnicima iphonea 4:
Mozete li mi reci koja se tocno verzija iOS-a nalazi u novo-isporucenim telefonima i ako mozete napisati koji je baseband ?
Pitam ovo zbog nekih jailbreak razloga.
Da, o 4-vorki je rijec...
Budem jos pokusavao kada idem do skole..
Makar mislim da cu morat ostavit mob negdje na nekoj klupici da mu nikaj ne dira tu "smrtonosnu" antenu da bi dobio signal...
a što se antene tice,neznam koliko vas je vidilo ovaj video
ja sam narucio si invisibleshild pa cemo vidit kako ce to funkcionirat.
jeli moze ko reći koliko vam traje baterija?? moze i screenshot :D
ima ko ideju kolko kosta zamjena normalnog sima za microsim za simpa korisnike? I usput, jel se treba cekat ili je odma gotovo?
Meni baterija trenutno traje 1-2 dana, no čini mi se da bi mogla i do 3 dana potrajati dok se malo izguštam (uglavnom mi je 3g i data connection isključen, tj. uključim ih po potrebi)
Ako sam dobro shvatio lika u t-centru, promjena sima u microsim je besplatna. Odmah je gotovo ( P.S. ne prebace ti kontakte)
kolko sam skuzio po ovim njihovim reklamama, to vrijedi samo za ljude na pretplati :)
pretpostavljam da ovo ne vrijedi za simpu ^^= Citat =:
Postpaid korisnici HT-a svoju SIM karticu mogu besplatno zamijeniti za MikroSIM karticu u bilo kojem T-Centru.
Pa mislim da to u postavkama iskljucis...
Ako se ne varam iphone 3gs to nije mogao s OS-om 3.x
Hm, a neznam, mozda sam se (opet) malo prevario :D a provjeri na netu :)
mislin da ti se sad to moze sa ovin os4...
Moguć JB za iPhone 4 (i sve ostale).
I to jailbreakme.com
Naravno, vjerojatno će štekati prvih par dana.
Nije mi jasno kako su našli još jedan bug u Safariju, ali super- barem je JB jednostavan :)
Ako ćemo sitničariti (a hoću :p)- ne koristi se isti bug.
Izgleda da je ovo neki drugi bug u Safariju, a ne onaj sa PDF- om (kojeg su zakrpali sa prvim updateom).
Makar- najbitnije da sve radi kako spada i da nije prekomplicirano. :)
Broji, ako uključiš. :)
Za iPhone 4 ima jailbreak tek do softa 4.0.1. tako da još ništa od JB za iPhone iz T-mobila....
Evo review-a koji mi se svidio.
http://www.youtube.com/watch?v=Wrlzc...eature=channel
Stalno sam tražio stvarne razlike u odnosu 3gs modela i ovaj video mi je potvrtio koje su. Meji nebitna kamera, ekran malo bolji i dizajn koji mi ni malo nije iphon-ovski. Ja bi rađe uzeo 3gs je mi nisu potrebne prednosti 4-ke.
Sorry, ali meni je usporedba 3gs i 4g totalna glupost. Iphone 4G ima dvostruko vecu rezoluciju i svi novi iphone modeli ce se bazirati na tome sto znaci i nove i bolje aplikacije. Meni osobno je ekran na 3gs zivi uzas sto zbog rezolucije sto zbog boja i kontrasta itd.
Jedina mana na iphone 4g u odnosu na 3gs je ta sugava antena i zbog toga mozda necu kupiti 4g (ali necu niti 3gs). Hocu ako onaj invisible shield pomogne, ali i to je pitanje hocu li ili ne. Mozda pricekam dok apple promjeni proizvodni proces.
Mislim, samo bi ako su ludi proizvodili nesto neispravno jos godinu dana.
Razlog kupnje 3gs po meni je jedino cijena i recimo problem s antenom kojeg 3gs nema.
jedno pitanje. od silnih review-a nigdje nisam vidio da li za iphone 4 ima navigacija koja nije vezana na net poput google mapsa??
Po meni je iphone 4 izforsiran uredaj...razlike između 3 I 4 je minimalna...danas sam malo gledao uređaj,i nimalo nisam oduševljen viđenim.ako su pikseli I malo bolja kamera razlog za takvu medijsku pozornost, onda ne znam.ali sam očekivao puno više od mobitela...
javili se oni koji nemaju iphone,samo ste se igrali s njime(ili se varam).imao sam 3G,3GS i sada 4 i ovo je najbolji od svih,po svemu ,no sad ce biti ona "svako svog konja hvali" ,moje su sve rijeci pohvale za uređaj,jos da izdađe jailbreak i uređaj je savršen.za sad problema s antenom nemam,ljevak nisam,a mob ne drzim kao granatu u ruci da bi mi gubio signal.tako da...vi recite kaj hocete.. :cthumbup:
Slazem se.
Onaj tko ima iPhone 4 malo dulje, znat ce da nije minimalna razlika.
Ja sam isto u pocetku mislio kak je to sranje ovo ono, pa kad sam ga sad dobio i malo koristio mi se svidio.
No za mene je Android ljubav na prvi pogled. Mozda bi i presao na iPhone ako promjene neke stvari koje me bodu u oci na tom šugavom iOS 4..
iPhone 4 je znatno bolji, a i s obzirom na to da ima dvostruko vecu rezoluciju telefon radi brze od 3GS. Sto se tice antene, ja sam isao u tmobile vidjeti kako to "steka" i nazalost razocarao sam se jer telefon nakon svega 15-20 sekundi izgubi signal.
E sad ovo, nisam ljevak itd... Pa nisam niti ja, ali kada radi nesto s telefonom drzim telefon u lijevo ruci i desnom tipkam po njemu. Taman prekrijem te antene i napravim kratki spoj. To mi se ne svida jer ovo nije telefon za 300-400 Kuna pa da ima hrpu mana.
Vidjet cemo sto kaze kolega koji je narucio invisible shield. Meni su torbice na telefonu uzas zivi. Iznimka futrolama koje se koriste samo za cuvanje telefona...npr. HD2.
Iako ga nemam, gledam review i još pogotovo kad stave jedan pokraj drugog i uspoređuju detalj po detalj je meni puno vjerodostojnije od ovih komentara iza review-a. Ajd vi mladiči isto napravite video i pokažite koliko je bolji. Pokažite nam njegove prednosti. Jer samo riječi malo znače. A ove priče o rezoluciji i budučim igrama čemo raspravljati kad one zaista i izađu na tržište. Ajmo se baviti onim što postoji. Nek se nitko ne uvrijedi, nisam nikog prozivao nego samo kažem da 4-ka nije toliko bolja od 3gs-a da bi se isplatio "upgrade".
Ja stvarno ne vidim smisla u usporedivanju ova 2 telefona. 4G je bolji i to je to. Imas para za 4g, kupi,nemas kupi 3gs jer je jeftiniji. Gotova rasprava.
a gle razlika izmedu 3g i 3gs je bila puno manja nego 3gs i 4g, a razlika u cijenama je bila skoro ista pa...
I nije 4G nego IPHONE 4, hehe
Pa niko nije rekao da nije bolji, nego su promijenili par sitnica,a najavljen je I ocekivan od ljudi kao neka senzacija, a to nije.bilo bi apsurdno da nije bolji od 3gs-a.ali zbog malo više pixela, zastarjele kamere sto se pixela tice,i novost prednja kamera...vau...nista...o tome ti pričam...
ma znam hocu samo rec da se moglo vise kukati izmedu 3g-3gs nego sad...sad je ipak malo veci pomak napravljen
I opet nismo dobili video i možemo zatvoriti raspravu jer stvar je u tome da malo ljudi zaista osjeti razliku između ova dva modela, a da to može zaista i argumentirati. Ne vidim zašto pljuvati video koji pokazuje pravi omjer snaga. I ja se slažem da je 4-ka bolja od 3gs, ali čisto da se zna nije svemirac taj 4-ka kao što ekipa misli. 3gs je definitivno bolja kupnja od 4-ke u kategoriji uloženo/dobiveno IMHO.
Ja vidim da ljudi ovdje jako malo znaju o Appleu. Appleova politika je takva da se rade mali pomaci i da se korisnik ograničava na ono što oni smatraju da se ograničiti mora.
Na kraju se svi živi bune da iphone ne može ovo ili ono, ili fali funkcija, ili mulitasking (Koji je ugrađen kao fol, ali to nije ni M od Multitaskinga), a sada se svi bune što je iPhone 4 nešto malo bolji od 3GS.
Također ću napomenuti da drugi proizvođači rade brdo različitih telefona i za svaki telefon moraju prilagođavati OS...samim time i upgrade ne paše s jednog telefona na drugi dok apple to drugačije gleda. Jedan update, svi telefoni ! To je politika applea, i morate s s time pomiriti.
Recite vi meni što biste vi htjeli da iphone 4 ima ?
Takva politika (za koju nisam znao) opravdava sve što apple izbacije na tržište. Meni je isto fascinantno kako se isti OS može nabaciti na 3 različita uređaja.
Zašto ne ? Pa na koliko uređaja različitih ide Mac OS, ili još više Windowsi 7... Tako su zamislili i iphone OS.
Samo dodaješ sve drivere koje su potrebni i radiš upgrade.
ja razumijem da je ta politika takva,i ljudima to ne smeta, naprotiv imaju jako dobar brand I ljudi to kupuju.ali mene osobno tom politikom neće dobiti.očekujem puno više od takvog uređaja,tj.te cijene.i zato bi radije kupio 3gs nego 4., jer razlika je minimalna, cijena puno veća.
Meni je smiješno da Apple s tim što izda samo jedan telefon godišnje uspije drugim proizvođačima koji se daleko duže bave proizvodnjom smart telefona preuzeti tržište.
I svi će nakon par mjeseci jedva čekati iPhone 5, a ne recimo HTC HD3 (ili kroz neko vrijeme HTC HD4). Kampanja čuda radi.
No, ovaj način razmišljanja nije mjerilo, pogotovo iz aspekta Apple-a. Ako mogu napraviti novi model sa minimalnim razlikama znajući da će ga prodati u milijunima komada, nema razloga raditi veliki upgrade. A i na taj način ostavljaju više prostora za upgrade sljedećih modela. Osim toga, onaj mali postotak ljudi koji koristi Android i sl. mobitele i ako voli velike mogućnosti izmjena ROM-ova, softwarea i sl., iPhone će mu biti dosadan. A imam osjećaj da si ti takva vrsta korisnika.
Osobno sam koristio sve iPhoneove, od 2G do četvorke te HD2, X10 i Desire i iPhone 4 mi je broj jedan. Nije mi bilo žao ni kune koje sam dao za njega. Brz je i lijep, sa mnoštvom funkcija te izuzetno jednostavan. I zašto bi bio skuplji npr. 1000kn od prethodnog modela kad će ga prodati bez problema i ako je 3000kn skuplji. Ne treba sve gledat samo iz tehnološkog aspekta nego i iz ekonomskog.
Meni je HTC odličan, a iako nisam iphone lover, moram priznati da novi iphone ima nešto posebno ipak (osim neispravne antene :).
Spomenuo si izmjene romova... E vidiš , ja sam jedno vrijeme na HTCu konstanto mjenjao romove i testirao i sad jedan, sad drugi, pa Chef izmjeni neki bug, pa ponovo update.
I svaki puta ponovo install, pa podešavanje telefona, pa vraćanje kontakata......I onda sam poludio od toga i nakon što sam kupio HD2, nisam taknuo Stock ROM.
Kod iphonea mi se eto sviđa to što nakon updatea OS-a telefon sve zadrži kako je i bilo.
Iphone najvise prolazi zbog izgleda, I zbog cijene jer ga ljudi kupuju kao statusni simbol, a koriste isto ono sto im nudi nokia 3310, I to je veliki uspjeh apple-a, a većina ljudi, čast izuzecima nema pojma sta mu taj mobitel nudi.jer je bitno da je skup I da ga ne može svako kupiti.
Ne bi htio da ispadne da ja tvrdim da I phone ne valja, daleko od toga, izvrstan uređaj.ali za te novce ipak ne...pogotovo ne što svaki novi koji izađe je za nijansicu bolji od prethodnoga.
I sada opet oni željni pažnje I pokazivanja trce u tmobile kupiti novi iphone, jer je njegov star,a zapravo skoro pa isti uređaj, a isti je kada uzmes u obzir za sta ga koriste...isprika svima koji nisu takvi,i koji znaju sta imaju, I koriste to...
Sve je to oke da Apple fura takvu politiku i da forsira taj svoj brend, ali oprosti, mobitel od 8k kn bi po mome morao znat pricat i kuhat rucak!
A ne da mi prodaju mobitel koji nesmijem ovako ili onako drzat, koji ima problema sa ovim i sa onim.
Pa daj molim te. I onda mi je najjace kada oni to pokusaju "zataskat". Fakat epic fail....
a cuj, svako ima svoje misljenje, jelda? Ja da sam u mogucnosti kupiti cetvorku, ja bi kupio, i kupim futrolu il kaj vec, i ko bog. Meni se pak android ne svidja, jel mi je iOS jednostavniji...
Ne bih se ni s ovime baš složio. Naime, ljudi koje poznajem i koji koriste iPhone, koriste dosta njegovih funkcija, najviše mail i internet. Osbono koristim mail (nekoliko računa), internet, navigaciju, glazbu, društvene mreže itd. I sve je toliko jednostavno. Što se tiče ovih problema sa signalom, ja ih nisam nikad imao, zbilja se ne mogu požaliti :-)
Uređaj košta 8k zbog politike T-Mobilea. Inače, cijena u oglasniku mu je malo viša nego što je koštao Desire ili HD2 kad su se pojavili. Također, uz T-Mobile tarife i pretplatu iPhone je jeftiniji od nekoliko jačih uređaja (također mislim na pretplatu, ne slobodnu prodaju)...
Tu nije bitna T-Mobileova politika, nego tu ima i Appleova politika veze. Pretplata je prica za sebe.
Njihov princip oglasavanja iPhonea mi se gadi. Govore da je prakticki "bozanstveni" mobitel. Da moze sve, a za*ebe te u najkriticnijim situacijama, poput mene (tj. ne direktno mene) kada mi je trebala navigacija. Trebalo mu je preko 20 min da nade GPS signal.
OT: Jel itko ima problema za fokusom pri snimanju sa videom? Meni ne zeli fokusirat kada snimam sa kamerom :S
Ako ti se GPS spajao 20min, to je onda stvar u tvom uređaju a ne cijeloj seriji. Meni navigacija radi savršeno, puno bolje nego na bilo kojem Android uređaju.
Na Desireu me GPS pikne u manje od 10 sec, dok to na iPhoneu traje i do 2 min (sada, prije jos i dulje).
A neznam dali si tako dobro upoznat sa Androidom..
Usporedivao sam sa jednim iPhone-om 4 koji je stari dobio jos prije poslovno i isto traje. Sumnjam daje to samo do 1 uredaja.
Koriste dosta njegovih funkcija:internet I mail...o tome ti ja pricam...haha...to mozes I sa mobom od 500kn...kao da si rekao da puno zoves I pises poruke.
Ali, nije ti to taj dozivljaj :P ako tebi pase mail i net na mobu od 500 kn, sam ti daj ;)
Ma kuzim...ali opet...ak kupis mob samo zbog toga...neznam bas da se isplati...
a, cuj, ne kupujes im ga ti, ako si oce kupit mob koj ce preplatit (mislim, nece ga koristit za ono za kaj je namjenjen), nek si ga kupi, nemam nista protiv :)
ajme meni koje glupe rasprave vodite....umisto da napisete neku dulju recenziju vi raspravljate o stvarima koje se ne mogu raspraviti (100 ljudi 100 čudi i kraj priče)
EDIT: evo van http://www.njuskalo.hr/apple-iphone/...-oglas-1738240
ja ću svoga ipak uzet u tarifi za 198 kun :njanja:
dgrgic37-kakve ti gluposti pises..
pa i sa autom od 2k eura i 150k eura se vozis od tocke a do tocke b..nadam se da si shvatio bit gluposti koje si napisao,da ne nabrajam dalje..
Btw. što se tiče surfanja i mailova tvrdim da ne postoji niti jedan Android ili WM na kojemu je to toliko fluidno, brzo i jednostavno. Smatram da u tom segmentu iPhone nema konkurencije. Nisu me u tom segmentu zadivili niti mobiteli poput HD2 ili X10.
A to ti je kao da kupis kabrio I nikad ne spustis krov, ili kupis auto od 500ks a vozis ga 80 na sat.
Zbog toga govorim da ga velika većina kupuje radi imena I izgleda a ne zbog funkcionalnosti...ništa drugo nisam htio rec, nit sam rekao da ga ne kupuju...
Ma nije toliki problem ta antena što se tiče razgovora i 2G signala općenito, problem je što se čak i u gradu vrlo brzo 3G signal spusti na 1-2 crtice ako zakeljim dlan preko cijele antene, što je meni osobno jako iritantno jer imam osjećaj kao da će svaki čas puknuti veza...
No, zato stižu za 2 tjedna 4 futrole iz kine i (nadam se) oriđiđi Bumper iz Engleske...
OffT: Za mailove i surf je po meni bolji čak i najjeftinij Android kao što je Pulse. iPhone je ko fol jednostavan, no ako si na android instalraš prave aplikacije (Dolphin) i poigraš se s postavkama, te ako postaviš shortcute na početni zaslon, on postaje brži/jednostavniji/logičniji nego iPhone na kojem se sve svodi na pritiskanje ikonica i home gumba, što meni osobno nakon prelaska s Androida na iPhone, djeluje idiotski.
za one koji misle da nema osa koji je fluidan kao ios, potrazite na xda najnoviju recenziju winphone7. android je puz u odnosu na novi ms os.
btw:sto mislite o ovome:www.icolorwrap.com/
nisam gledao isporucuju li u hr...