W660, treba mi za more
prepravio sam postavke i uspio se spojit preko svog carnet accounta, sad cemo vidit
I kupio sam stick tako da cemo i to iztestirat :)
thx
Printable View
W660 koliko mi je poznato nema HSDPA tako da ces imati klasican UMTS od 380ak kbps. Tu je stik brzi.
a sto se mora tice opet ti nije isto da li si u Zadru, Splitu, Visu itd. Pogledaj si kartu pokrivenosti na vipovoj stranici. Tamo gdje nemas UMTS/HSDPA pokrivenost sa W660 imati ces samo GPRS jer on kolko mi se cini ne podrzava niti EDGE.
Ovo je opet cimi mi se za neku drugu temu, a ne za ovu jer nema veze s Bugom.
...da...ukoliko si već krenuo trošit imat ćeš nešto manje...
...i da napomenem onima koji su planirali koristiti vip.fastnet (program za uštedu pri surfanju preko vipa) - navedeni program NE RADI ukoliko se spajate preko carneta - provjereno...sa vipovim postavkama uredno šljaka :) ...
Meni isto šljaka preko data.vip.hr, (mada to ne mogu provjerit na vipmevmc da budem 100% siguran) onda se carnet ne isplati ako imaš samo 400mb preko vip fastneta može daleko više. Ali da više ne off topičarimo, dobit če mod fraze od nas!
necu dobit fraze :)
fastnet ako radi, onda radi kroz vipove IP adrese.
a poanta carneta je da se kroz vipovu infrastrukturu ljuti spajaju na carnet. time automatski fastnet ne moze raditi jer si na carnetovoj mrezi pujtem vipove infrastrukture.
bi da jer najprije ide preko vip servera gdje sažima podatke, pa možeš iskljućiti slike, animacije itd ili staviti slike na manji kvalitet koje opet vidiš a skida puno manje, kompresija je od 5-6x pa čak i do 16x, naravno to vrijedi samo za surf, download je toliki koliki je ali ne pretpostavljam da češ iči skidati nešto veliko sa tom sirotinjom, nađi na googleu vip fastnet download stavi na start up inskonfiguriraj ga prebaci na data.vip.hr pa vidi, brijem da se može više surfat, usput ima i mali akcelerator pa malo ubrza spore veze i za web i za mail :cheers:
...eh - zaboravih još navesti da kada vip.fastnet i radi preko vipa - ukoliko imate firefox opet NE RADI (po defaultu) nego je u Firefoxu potrebno podesiti neke parametre...IE i Opera rade...
...kada se sve sagleda - carnet je ipak isplativiji - jer kada surfaš sa duplo manje prometa vip.fastnet nekada zna raditi probleme i kompresiranje nekada ne prolazi...
jel vama to radi ok,ja vec 2 dana muku mucim,nikud nikam,stranice se otvaraju godinama,sve steka.uzaaas...sad stavim stick od t mobila i sve radi..kaj ne valja s tim hebenim stickom od vipa.. :(
...naš radi uredno - draga mi se uredno spaja na net...s tim da ovdje nema 3g signala nego radi preko EDGE ...i solidnom brzinom otvara stranice - što sam se, iskreno, iznenadio :) ...
@tomy23
Mislim da je opterecenje u pitanju jer se meni prosli vikend desilo da sam i dalje spojen ali nece ni jednu stranicu otvoriti, kad sam se otkacio i ponovo spojio proradilo je.
Ja ima 3G signal :)
nema veze, mod pobriši hvala
U VIP izgleda blokiraju (citaj smanjuju brzinu BUG karticama)!
Ja sam jutros pokusao preko BUG kartice (i preko vipa i preko carneta) napraviti update Ubunta cca. 80Mb i vuce se ko "krepani pas" 0,6-2,5kB/s, cak ne mogu ni web stranice otvoriti kako valja (lokacija Slav.Brod) i sada sam prikljucio drugu VIPme karticu (koja nije iz BUGa) i preko carneta radi normalno!
ISPRAVAK:
Ipak je bio problem u serveru za upload Ubunta i naravno restart PCa je pomogao!
Sad download ide do 150kB/s!
ha ha ha
pa sta bi oni imali od toga da smanjuju brzinu ?
ajd razmisli sto im je u interesu. A bas i nemogu znati koja je kartica iz BUG-a a koja nije.
Meni danas cijelo popodne ne radi,koristim karticu u mobitelu i uopce nece da se spoji preko GPRS_a i kad se spoji ispada da je brzina takva da uopce ne moze otvoriti nijednu stranicu_A ovih dana je islo sasvim ok:angry:
Meni na umts radi ko i inače, k850 mi je modem na lapu :cheers:
Jucer mi slinulo kunu i nesto bezveze iako koristim Carnet ali po mom mišljenju nisam potrošio niti 200mb, danas nista ne skida a niti ne vraćaju tu kunu....
je,je,mene isto zeza,kako kad,jako sporo otvara,kad se znam spojit u sitne sate onda radi,moza je manja guzva il kaj ja znam..uglavnom nije bas naj.. :(
...evo naše radi ok, nema problema...bilo je nekih problema pri spajanju prije 3 dana - nije se od prve spojio nego je uspjelo nakon 3-4 pokušaja...ali brzina je ok...
U subotu nije isli cijeli dan kod mene,ali jucer i danas radi sasvim normalno:;
Kako nisam nista mijenjao u postavkama i opcenito problem je bio kod njih.,:crazy:
Ni meni se nece danas spojiti cjeli dan kao da se nisam preplatio za paket podataka izgleda da je infrastruktura u banani brdo ljudi i zagusenje kao i uvjek kod nas nepripremljeni...idemo u svadbu bez one stvari!!!
meni na tri kartice radi cijelo vrijeme bez ikakvih problema. Fakat ne kuzim od kud vi u tolkim problemima.
kuzil ti ili ne kuzil ali ne radi izbacuje na s van i nece se spojit zasto mislis da ako tebi radi da mora raditi i nama ili mislis da smo mi preglupi za takve stvari!!!!
ha ha.
ajd malo smanji dozivljaje. P nije valjda da ce te ova glupost izbaciti iz takta. Niko nije spominjao da je netko glup i da vam mora raditi, vec da mi nije jasno.
a bilo bi pametno da se otvori druga tema vezana za Vip internet na bonove jer ovo fakat nema vise veze sa Bugom.
u tu temu nek se javi svatko ko ima problema ali s nekakvim podacima.
S cime se spaja, gdje se nalazi, da li je na 2G ili 3G. mislim da ce se lakse doci do uzroka problema.
e ljudi,ovaj usb stick od vipa,se moze koristiti za prijenos podataka dok nema vip kartice unutra..ili..? naravno uz micro sd
Naravno da se moze koristiti kao usb stick,nevezano jel sim unutra il ne..microsd i radi. Ima stick i svoje memorije ali to je za fw,program.. I kakve veze ima usb modem s mobitelom?!? Osim toga mobitel se moze koristiti i bez sim kartice-ako se nevaram. Ovisno o proizvodjacu i modelu moze se hitni poziv napraviti,demo pogledat,a mislim da neki se mogu koristit sve osim zvati,kao u zrakoplovnom modu...a sve bez sim kartice!!! Nema glupih ideja i pitanja-samo odgovora!
@tomy23
Oprosti krivo sam shvatio!
Jedino meni nije htio prepoznati SD karticu dok se ne instalira onaj software i driveri od USB modema. Malo je nezgodno svaki put to morati instalirati kad ukljusic u novi PC, ali ako ti treba mozes i za to koristiti.
@mlesic
Pa naravno da nisam mislio na hitne pozive kad sam spominjao mobitel, vec da je 99% funkcionalnosit mobitela tek sa SIM karticom :) Ne bih sad ulazio u rasprave da li je glavna funkcionalnost zvanje/sms ili one silne dodatne mogucnosti (mp3, kamera,...) koje se mogu koristiti u zrakoplov modu.
ma sve 5,zbote te glupe instalacije sam i pitao,to je fakat bezveze,mislio sam da ako nema sima unutra da nebi bilo toga postupka..ovak je stvarno bezveze i glupo..
Mislim da se moze zaustaviti to automatsko pokretanje,iskljuci se autorun na kompu-kao sto se za dvd moze iskljucit autopokretanje. Mozda u my devices ili kako se zove..pa naci usb taj.. Negdje sam to procitao,mozda bas na cafe.mobil da se to napravi ako nezelis koristiti vmc lite,nego rucno spajanje.. A podrska za microsd je dobrodosla dodatna opcija, kao i mp3,slikanje,igrice i ostalo na mobu.. Tako da ipak preporucam usb pravi,ovo je usput tako..
danas i ja digo karticu, stick ću uzet kasnije..
e sad me zanima, pošto je danas 18., ako danas aktiviram karticu dal moram potrošit tih 200mb do kraja mjeseca ili se to prenosi ili kak već to funkcionira..
i još neš, dok prođu ta 3 mjeseca, kad istekne tih 600mb, šta onda s karticom? dal se ona može obnovit bonom?
otkad aktiviras traje mjesec dana,svejedno kad aktiviras,,naravno da mozes...i sretno,meni je veza K O M A
Meni u Krku to izgleda ovako
http://www.speedtest.net/result/520357593.png
sa ako nekom ove brojke nešto znače. Ja sam skroz zadovoljan brzinom.
http://www.speedtest.net/result/520512354.png
Podno Sljemena prema Stubickima je meni ovak. Iako ovi speed testovi nisu bas pametna stvar sa testiranje bezicnog interneta.
http://www.speedtest.net/result/211817772.png
moje,Novi Marof,danas je bolje..jucer katastrofa..zasto-nemam pojma..
Jucer dopodne nekako,popodne i do ponoci nije mi se uopce htjelo spojiti_ista stvar kao i prosle subote_:)
Danas radi normalno;:hm:
Preko mobitela na selu,to je gprs valjda-oko 5kb skida po sekundi. A tele2 na t-mobile signalu 20kb po sekundi. Isto i kada sam u laptop stavio-kao dial-up veza,5 po 5 kb skida... U osijeku je bilo ipak brze na hsdpa i umts,ali ni priblizno 3,6mbs. Tele2 na selu daleko brzi,i to onaj mobil10 paket,uz voice..vjerovatno je edge od t-mobile,dok vip daje gprs... I eto,kakve koristi od takvog mobilnog interneta kad web stranicu otvara minutu-dvije. Kakve koristi sto u osjeku ima umts,hsdpa kad tamo na svakom cosku neki flat rate od par mbs. Na selu mi treba mobilnost,u vukohebini...a ne u os,zg...
Meni i kad je na vipu 115.2 (gprs) ne otvara stranicu nikada minutu dvije, tako da nije do gprs-a.
Neznam do čega je, na laptopu novi windowsi,...čak mi nije moglo napraviti update od NOD32 (izgubi vezu sa serverom što li,,..valjda presporo...). Evo sada sam u Os i kulturno otvara stranice preko UMTS-a, ali ono neki dan je bila strava. Najočitije mi je kada na mob stavim fajl neki da se skida od par stotina kb, ili mb koji: preko vipa broji po kilobajt-dva, ono odbrojava ih dva po dva...dok, kada stavim tele2 karticu u mob - odbrojava deset po dvadeset kb... Znači samo GSM je izabrano u mrežnim postavkama...tako da evo, neznam u čemu je problem ali Tele2 preko T-mobile signala je daleko brže od vipa! Možda je razlog Carnet APN...morat ću probati sa data.vip.hr
gprs... 10 znakova
nemozes ni ocekivati nista bolje od toga :(
eventualno probat da si upises DNSove
Očito je naštancano previše stickova za postojeće kapacitete mreže.
Pa svi su naštancali stickove, a vipovci uvijek nešto rade a sve gore i gore. ;D
pitanjce,dal se dobi onoih 200mb ako se aktivira kartica do 31.08. ,mislim dal se dobi na bugovoj ili samo na onoj kaj se dobi sa stickom..thx ! :D
Na BUGovoj karitici dobijes 3 x 200Mb a na bilo kojoj drugoj kartici (pa tako i na onoj koja se dobije sa stickom) samo 1 x 200Mb jer to je sada promocija za sve one koji kupe VIPme interent stick:
http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=8723484&idnews=603797
Na bugovoj kartici se dobije 3x400 mb - ako se koristi carnet apn, username i pass od carneta - isto tako i za karticu s usb-stickom (1x400mb). Kada odem u stanje računa na vipmevmc.vipnet.hr piše: ostalo vam je još npr 70 mb a onda na tamnom polju ispod piše ako koristite carnet ostalo vam je 140mb.
sve je to divno bajno,,,al mi doslo par puta da razbijem sve zbog pucanja veze...il spore veze..al ok,izdurat cu pa ok
Već mi dva dana neželi surfat, inače koristim ovu karticu u mobitelu koji je kablom spojen na mob. Spoji se i onda neželi otvarati stranice. Nisam potrošio 200/400mb a i da jesam imam još 10-tak kuna na kartici.... grrrr
Ma boli vip neka stvar što korisnici nemogu otvarati stranice, što se vuče, što ne radi, što skine više para neg što treba itd...sve dok imaju korisnika koji to uredno plaćaju. Takav je i T-com. Ni tele2 nije daleko-iako su čini mi se brižniji... Imao sam prije 2 godine pretplatu vip internet i voice - svaki mjesec je bio neki problem, stalno sam se morao žaliti: što su skinuli 20 kn a nisu trebali, pa su naplatili 200 kn što zapravo netraba, pa greška na brojaču prometa, pa se brojač nije uključio, pa će mi vratit pare, a nevrate..pa modem ne radi, pa krive upute daju....UGLAVNOM: izgleda da baš i ne drže do BUG korisnika interneta, kao ni do ostalih korisnika... Usput, i meni puca veza u Osijeku, a na selu gdje nema 3G se vuče čini mi se GSM brzinom, čak ni GPRS kokad neradi...a EDGE je nedosanjani san!
mozda bi korisnici trebali znati cinjenicu da je GPRS kao opceniti paketni prijenos podataka (u sto naravno spada i EDGE, UMTS, HSDPA) best effort usluga a tako se i ponasa.
A BUG korisnici ne postoje, barem sa VIP. To je za njih SIM kartica kao i svaka druga i u sistemu se ne razlikuje od drugih.
Hvala na pojašnjenju! Naravno da je sve to GPRS samo je EDGE brži GPRS,a UMTS je još brži GPRS itd - sve je ista tehnologija...
BUG korisnici bi u ovome kontekstu bili VIP korisnici koji su dobili SIM karticu uz kupnju BUG časopisa (podigli karticu u VIP centru s talonom) - a sumnjam da sustav nezna koja je kartica free, koja je kupljena i kada i na čije je ime registrirana itd...Sad će još biti da sustav nezna ni pretplatnički (telefonski) broj SIM kartice.
Izgleda da generalno sve vipove kartice za prijenos podataka su loše! Tj, pristup internetu je loš, spor...(izvan grada) Toliko da se nemože napravidi update antivirusa, dok se otvori stranica cafe.mobil.hr može se komotno otići skuhati kavu, prošetati... U svakom slučaju, nepouzdano...bar na mom području (uz puni VIP signal). Dok TELE2 SIM kartica za voice uslugu ostvaruje nekoliko puta brži pristup internetu (preko T-mobile roaminga)...malo mi je to apsurdno!
Evo, ja sam u Umagu (točnije, 3 km od Umaga) i super mi radi. Nije brzo kao ADSL, naravno, ali je čist ok. Cafe mi otvara par (5-6) sekundi. To radim sa EDGE- om. Imam i 3G signal, ali ne vidim neku značajnu razliku.
Kada sam kupio karticu, nije mi se aktivirala usluga tih 600 MB, ali szk je to riješila kroz 24 sata.
Uglavnom, jako sam zadovoljan, još kad se uzme u obzir koliko je koštalo... :)
Kao sto sam vec pisao prije meni inace preko tjedna radi potpuno normalno,spojim se bez problema i brzina je ok;;
Ali vec dva mjeseca me redovito subotom iskljuce i nema spajanja na net preko
njihove kartice:;
Bas jucer probam i naravno nece.,Odem na posao,nekih 2km zracne linije od kuce i tamo radi normalno.,
Jel ima jos netko redukciju subotom?;D:hrv:
@Putumayo
Ne kod mene nema redukcija subotom, lokacija Osijek i jucer u Slav.Brodu!
ja sad opet molim da stvari koje nisu vezane uz BUGovu promociju ne pisete ovdije.
Dakle brzine i nemogogucnost spajanja nemaju nikakve vezesa BUGom vec je generalno vezano uz VIP mobile broadband.
meni se desilo nest cudno,idem prek carneta pa imam 400mb,i 2 puta je bilo ok i sad zadnji put pttrosim 350mb i stane,gotovo,nije mi jasno cemu to..
kako je bilo 2 puta ok? Imaš 400mb u 7 mj, 400 u 8 mj i 400 u 9-om mjesecu,... a ovog od 9-og mjeseca još nisi mogao krenuti trošit
a da,krivo,druga tura mi dosla..istina...
Zanima me na koju foru mi je na racunu ostalo samo 38 lipa ako imam 3 mjeseca po 200 MB,a nikada nisam sve potrosio i upravo koristim 3 paket_
Ako ne ne varam na toj kartici je bilo i 20 kn na pocetku?:hm:
mozda si se spajao nekad kada ti paket od 200 MB nije bio aktivan.
Jesi li SMSao?
Nije jedini kome nestaje lova sa računa. Niti jednog SMS-a niti spajanja prije aktivacije paketa, a stanje računa 15,33 kn.
Nije da me muči tih nepunih 5 kuna, ionako su poklonili daleko više, ali me muči da li će lova nestajat i kad prođu ta tri mjeseca i kupim bon vlastitom lovom.
to onda ne valja. zovi!
Znaci postoji vrijeme kad paket nije aktivan?
Pa zar se po isteku starog automatski ne aktivira novi paket?
Ako ne,onda su smislili super nacin da pociste tih 20 kunica sa racuna:rifle:
A sto se tice sms-a samo free sms nevezan za VIP:hrv:
Potrosio sam jedva 100 MB u jednoj aktivaciji tako da nije to sigurno.,
A neka im bude,ionako je to njihova lovica bila=):hrv:
zato jer nisu Caritas !
ti bi vjerojatno za 0 kuna htio varijantu da za svaki megabajt koji potrosis jos dobijes 7 kuna.
Ako netko jos nije kupio stick, samo da zna da su poskupili sa 179 na 199kn (valjda krizni porez) :)
uzeo sam bio uz bag tu karticu za internet i par puta sam ju koristio u mobu. mislio sam da samo tri mjeseca imam određen iznos i da dalje moram nadoplačivat tu karticu al sad sam ju ubacio i mogu normalno surfati. kak to??
Imaš 20- ak kuna početno.
Vjerojatno sada njih troši.
Nećeš primat više ništa. Početno stanje računa je bilo 20 kn i nakon isteka tri mjeseca trošiš tih 20 kn. Koliko dugo će ti trajat ovisi samo o tebi.