Kakav je music player i zvuk na zvučnicima, to me jako zanima i kakva je jačina zvuka u usporedbi sa s500?
hvala
Printable View
Kakav je music player i zvuk na zvučnicima, to me jako zanima i kakva je jačina zvuka u usporedbi sa s500?
hvala
ja sam vrlo zadovoljan sa zvučnicima i glasnoćom, nema ono da ti "vrišti" kad pojačaš do kraja, zvuk je čist i solidno se čuje..glasnoća je vrlo dobra za takav mobitel..music player jednostavan, ima dosta mogućnosti..
Ja sam ga kupio prije tjedana dana i mogu reci samo rijeci pohvale za mob. u omjeru ulozenog i dobivenog, zamjerka mi je malo baterija koja se dosta brzo prazni, ali nema veze, nego drugi veci problem mi je to da mi se do sad dva puta zblesirao, tj. pojavi mi se plavi ekran, u biti preko 90% ekrana i nemogu nista osim izvaditi bateriju i ponovo ga upaliti. Kupio sam ga na tresnjevci u tele2 paketu i usput su mi ga odkodirali za 100 kn, pa neznam dal sad gubim garanciju zbog odkodiravanja, ali svakako imam u planu otici do njih sutra da vidim sta ce mi oni reci.
Prvo, isključi si si vibriranje kod tipkanja i uključi opciju štednje baterije i sigurno će držati barem 3 dana.
Drugo, ako si ga dekodirao, naravno da ti garancija više ne vrijedi.
Pa, tako je svejedno o kojem se modelu radi. Ako ideš otključavati zaključan mobitel, automatski gubiš garanciju.
totalna glupost. kakvo veze ima otkodiravanje sa kvarom uredaja? pogotovo sto se danas 99,9% telefona otkljucava softverski i nema potrebe za otvaranjem uredaja i prckanjem po elektronici... Babske price. Kako je zakljucan tako se i otkljuca. Po tvojoj logici bi telefoni koje netko (operater) zakljuca trebali biti vise kvarljivi od nezakljucanih... Mislim stvarno, pa nisu ljudi na ovom forumu neiformirane babe s placa da ne znaju osnove....= Citat =:
ali iskustva su do sada takva da se vrlo brzo pokvare nakon dekodiranja.
jel otvara .pdf velicine 5/10/20MB i da je citljivo ???
npr. ovako nesto od 10MB
http://www.4shared.com/file/35030721...ti_Planet.html
jer bi ja volio citati hrpu kvalitetnih knjiga kad idem nekam putovati ili na moru di naravno nema nicega pa bi na taj nacin utrosio vrijeme...
a kak šljaka video novim update-om ak je uopće stigo jer bi ponekad volio gledati pokoji film sa ugraviranim titlovima, jel to samo MP4 radi i 3gp ?
Skinuo sam i prebacio file koji si dao. Bez problema se otvori, bez ikakvog čekanja.. Mobitel okreneš za 90 stupnjeva i čitaš. Možda je malo nespretno, ali izvedivo je.. Što se tiče filmova, samo mp4 i 3gp je podržano. Ne vjerujem da i kad naprave (ako naprave) u LG-u update za firmware da će se moći gledati ikoji drugi format. To je jednostavno što dobiješ za svoj novac.
Što se tiče PDF-ova, ja sam prebacio jedan od cca 750 kb i nije mi ga želio otvoriti, ne znam zbog čega.
ima li jos di za kupit ovaj mob?
ovisi otkud si..najbolje da si izlistas trgovine u tvom gradu i pa zoveš i pitaš.al sigurno negdje još ima
ma iz zagreba a cini mi se da tu nema u nijednom ducanu....
zanima me da li cookie ima bljeskalicu?
hvala
To ako ih danas ima, sutra više najvjerojatnije ih ne bude. A isto tako negdje niti ne daju da se uređaj rezervira. Možda jedino da im veliš da dolaziš za sat-dva.
Imam k800i vec skoro 2 god i zelio bi si kupiti novi mob i Cookie me je zadivio ne samo sto je jeftin nego ima i dosta stvari za te novce...
Procital sam cijeli topic... i mogu reci da cu ga 99% kupiti samo ovja 1% me zeza jer nikada nisam imao mob drugo proizvodaca osim SE... pa bi molio da me netko uvjeri za Lg da budem 100% siguran za kupnju...
nema ga ni u samoboru :-(
[QUOTE=frish;847566]Za 895 kuna si ga mogao kupiti jedino ako si prebacivao broj ili ako si Tele2 korisnik duže od godinu dana, jer mu je puna cijena i dalje 995 kn.[/QUOTE
kolika je cjena a da nije an preplatu
To stvarno nije bio problem saznati- odeš na tele2 stranice i voila:
http://www.imagesforme.com/out.php/t388067_untitled.JPG
aaah.
prvi mobitel bio mi je trium.prije 10ak godina..
zatim siemens,pa nokia
pa ericsson,ericsson,ericsson, pa sony ericsson t610, pa t630, pa motorola v3, pa sony ericsson k510i, pa s500i i sad imam cookia..
vidiš da sony ericssoni prevladavaju u mom odabiru mobitela..sestra je imala prije 3 godine lg koji je bio dobar,i dan danas radi, a kao mobitel je loš
dakle.cookia kupi,nećeš požaliti,dobar je stvarno.....
je da je sony ericsson jedno ,,, al fakat mob nije loš
E to je moja problem... kad sam ja sa mobitelima ovak bil...
Telit ( Masina u to doba ) i onda... SE z500i cini mi se, SE k800i i to je to... svaki mob sam imal po 2-3 godine... sada mi k800i ''istice rok'' pa sam razmisljal kupiti mobitel... a posto za koje 2 godine nece biti mobitel sa tipkovnicom nego TS... dakle Cookie za sada best-buy...
Kako si saznao što će biti trend za 2 godine? Kako znaš da upravo za 2 godine neće trend postat nanotehnologija (lupetam, ali nema veze).. inače, nema veze koji ste mobitel prije koristili. Ja sam imao Nokiju, Siemens, Samsung, Sony Ericsson i sad LG i između nijednog od tih brendova nema razlike u rukovanju (ne onolike koja je vrijedna spomena).. razlika između ovog LG-a i bilokojeg drugog mobitela je što se trebate prilagoditi na touch-screen, a to traje dan, maksimalno dva.. mobitel za svoju cijenu po meni nema nikakvu lošu stranu.. nikakvu (to što ljudi za 900kn očekuju kameru kao u digitalnom fotoaparatu ili wi-fi internet, to se zove preizbirljivost, odselite se u Japan, tamo već gledaju televiziju na mobitelu)
Ljudi, nemojte mi ovdje uspoređivati Cookie sa ostalim mobitelima. Vratite se on topic.
Evo problema... danas odem u Tele 2 i nema ga vise... samo je ostao u paketu ali na pretplatu a to mi se ne svida tako...
Pitam ga za narudzbu veli da nista... poslali im 4 komada i gotovo...
Ali bitno da je to velika akcija sa 4 mobitela na 15k stanovnika...
Tako da mislim da nece biti nista od cookia... bar ne u KZ-u...
Nema ih nigdje , na nekim mjestima kazu da je to trenutno i da ce dolaziti opet ,a na drugim pak da ih ne bude duze .
A ljudi, što se čudite? Uređaj je popularan prvestveno zbog cijene, ali opet ne žele natovariti na lager tisuće uređaja koji se možda i neće svi do jednog prodati. Tako je sa svim popularnim uređajima, ne samo sa Cookijem.
Jeli ko probao stavljati teme na cooki i dali idu možda teme od ku990 na njega ?
Mislim da se nikako ne može staviti ijedna druga tema na cookie.
Pa pita te želiš li koristiti defaultnu i jednu jedinu temu ili sliku. To je to.
imate cookie u webshopu konikoma, ja ga kupila, al srebrni, jer nisam vidla da ima crni. ok mi je iako sam dosta kriticna kad usporedujem touch sa appleovim.
Što se tiče ekrana i osjetljivosti ekrana nakon par dana korištenja cookia sve je ok samo ako prije nikad niste dodirnuli i phone ekran i ako ne dotaknete dok god imate cooki :gimmebeer:
evo i ja konacno nakon mjesec dana razmisljanja, ali i cekanja neke eventualno bolje ponude mobitela koja bi me vise zaintrigirala nego cookie, otisao na prodajno mjesto tele2 i produzio ugovor te upiknuo cookie za 1kn.
nitko nije ovdje napisao da cookie dolazi sa 1god garancije (isprika ako je, jucer sam cijeli thread procitao i nisam naletio) a to je jedina stvar koja mi nije pasala kod ovog mobitela jer sam pretplatu produzivao na 2god.
izvagao sam za sto mi treba mobitel->pozivi i poruke, digitalni fotic imam, wi-fi netrebam (nemam FB :D ), navigaciju imam u autu... TS mi se cinio kao logican izbor, vise vuce na "hightech" telefone, pa reko za kunu si ga i ja mogu priustit. razmisljao sam i o renoir-u, ali ne pada mi na pamet da potpisivanjem pretplate na 2 godine, mjesecnim placanjem usluga tele2 od otp 400-500kn, da dajem za mobitel jos 1500kn!!! cookie se cinio kao jedino logicno rjesenje, iako sam zadrti protivnik svega sto nije nokia i symbian (a to valjda kako se covjek navikne)
koristio sma mobitel otp 3h dok se baterija nije max ispraznila, i sad stoji na punjacu, iskljucen (formiranje baterije). zasada mi se cini jako pristupacan i jednostavan prikaz i ulaz u menije, pregledno je sve...ali imam i neke zamjerke:
1. svjetlo mi se na zaslonu iskljuci unutar 3-4sekunde, sto je jako iritantno dok citam poruku (auto power save je iskljucen, a backlihgt ilikakoseveczove sam stavio na 20sekundi)
2. tesko je tipkat poruke na qwerty tipkovnici sa prstom
3. stylus mi lose hvata, jel moguce da je to zbog zastitne folije na ekranu???
4. treba li maknut zastitnu foliju ekrana i stavit onu koja se dobije u paketu?
5. kako ste formatirali bateriju?
jos davno na ovom forumu smo raspravljali o formiranju baterije, i ja sam jos uvijek poborik teorije "prvi put ispraznit do kraja->punit 24h-> x3 "... moja ocekivanja nisu velika jer ipak me je mob na kraju izasao samo 1kn.
zakljucak-> zasada impresioniran jednostavnoscu i mogucnostima mobitela u tom cjenovnom rangu! ocjena 4.5/5
LP
dakle.
mene isto smeta garancija na jednu godinu jer je i moj ugovor na dvije
1.kaj se tiče svjetla ja sam uključila štednju zaslona al kad upalim 20 sekundi ,on mi toliko i drži
2. je ,,kaj si ti mislio,ni ja ko žensko nemam dovoljno tanašne prste za tipkat
3.meni stylus super hvata,,, i to stvarno
4. ja sam svoju maknula jer su mi je uništili prvi dan...al dečko je ima već mjesec i pol i sve je ok...
imaš za 15kn u dradaru za kupit 3 folije al NEMOJ,nisu dobre,debele su i ružno izgleda
5.ja sam bateriju jednom ispraznila do kraja,napunila,pa ispraznila opet do kraja pa napunila i drži do 5 dana
Slobodno makni zaštitnu foliju, jer je ekran scratch resistant.
Što se tiče tipkanja po qwerty tipkovnici sa prstima, to nema veze sa modelom uređaja, već činjanici da tipke na ekranu ne mogu biti veće. Probaj tipkati više vrhom prstiju, a ne jagodicom. Stylus radi najnormalnije i može biti da ti zaštita folija smeta. Bateriju isprazniš, napuniš i trebala bi ti uz neko normalno korištenje trajati barem 3-4 dana.
Što je frish rekao, probaj kao da noktima tipkaš (imaš ili nemaš, nije važno) i hvatat će ti qwerty tipkovnica bez problema. Ja sam skinuo foliju i nisam stavio onu drugu i super je, bez ogrebotine ikakve, samo izbjegavaj nositi sa ključevima u džepu i slično. Što se tiče formiranja baterije, ja sam ga dvaput do kraja ispraznio i punio po 12h max. i baterija mi uz umjereno malo korištenje (par poruka i poziva na dan, možda koju funkciju uključim) traje od 6-7 dana.
imas u oglasnicima vidjela sam 5-6
http://www.njuskalo.hr/index.php?cmd...0+&=TRA%C5%BDI
Evo ja sam 2 nasel...
Inace ovaj brijac trazi 1500kn za mob... za tu lovu si uzme 5800XM
Prvo si isključi vibraciju prilikom tipkanja po ekranu. Nepotrebno, a sigurno ždere mnogo energije. Isto, možda bi mogla uključiti štednju energije, barem onu opciju za štednju po noći. I ako sada non stop prčkaš po njemu, onda mu ništa od ovoga neće biti od pomoći.
Pa upravo si sam sebi odgovorio: backlight je slabiji i traje kraće.
A ako razgovaraš preko sat vremena i šalješ dvadesetak poruka dnevno, onda to i nije slabo korištenje. Isto tako i zavisi gdje se nalaziš i krećeš i da li uređaj često traži mrežu ili se prebacuje između Tele2 i roaminga sa T-Mobileom.
Ja svog cookija imam par dana.. jako mi se sviđa, ali muči me par stvari
1. kupila sam univerzalnu karticu,i nju koristim s vipovom..sve je oke..ali mi je non stop upaljen roaming!!
Zvala sam vip, i oni kažu da je to nemoguće.. :) a serviseri iz LG, ni ne znaju što je to univerzalna kartica, i nakon poziva odustala sam!!
Čini mi se da mi se brže troši baterija zbog roaminga? jel to moguće??!
2. Molim nekog da ode na Zabavu, Muvee studio, pikne na zadani zvuk,i presluša ove koje ima na mobu.. npr.Classic sepia mi krči, šušti..
jel to treba biti tako il šta? ;D
tenks
pa mislim da je to normalno, to je nes kao retro movie...
meni baterija crkla nakon 2.5 dana...naravno uz dosta poziva, i "pocetnog prckanja" po novom mobitelu. sad slijedi drugo 12satno punjenje, pa cemo vidjet koliko ce izdrzat.
pitanje:
1. kolika mora biti velicina slike pozivatelja da mi se u thumbnailu odredjenog kontakta prikaze kao normalna slika, a ne streched ilikakovec?
2. kad stavim da mi slike sortira po datumu, napravi mi to tako da je prva slika najstarija, a zadnja najnovija, obrnuti redosljed neide?
hmm..ne znam..meni šušti više njih, ne samo ta što sam napisala...i to baš jako preskače, šuška.. ne slušljivo
Nek netko pogleda kod sebe,pa javi ako nije problem :)
Molim pomoc. Zanima me kako da maknem kada sa crvenim gumbom izlazim iz menija, da ostane "u pozadini" i dalje raditi program, da ne moram ici na "prekini sve", nego da odmah izade iz svega?
I jos nesto, dal se mogu skratiti one informacije tipa "izbrisano", "spremljeno" itd. malo predugo traju.
Telefon mi je ok, pogotovo jer je za 1kn. Mislim da sam jako dobro izabrao, preporucam svima.
Ne možeš izbjeći prekidanje aplikacije pritiskom na crveni gumb. Zato postoji opcija da pogasiš sve uključene aplikacije u pozadini.
Ako ti se ne da čekati da ispiše "poslano", "izbrisano" i ostale servisne informacije, čim obaviš radnju i čim krene izbacivati taj pop up, samo dirni negdje sa strane po ekranu i prekinut ćeš otvaranje tog upozorenja.
svi kupujete kodirane mobase . Ja sam kupio cooki-a u Tehnomaksu za 1500 kn.U vip-u mi vele da za njega nemaju postavke za MMS i GPRS gdje da ih nabavim.Na vipovoj sam pretplati 10 god.
Pa jel bolje kupit za 1kn i pricat jeftinije ili dat 1500kn i jos dati da te deru na vipu?
ja sam sebi nabavil primjerak od svog dobavljaca za 1100kn sa 2gb i cisti uredjaj na sve mreze otkljucan
nadam se da budem zadovoljan
aj nek mi neko kaze
stavil sam ga na prvo punjenje dok je bil skroz prazan punio je oko 3h i kaaze da je pun,punio sam ga ugasenog,dal je to to il da jos ostavim
ostavi 12 sati...i tako 3puta zaredom kad ti se isprazni.
a jel netko zna koje velicine mora bit slika za odredjeni kontakt da u thumbnailu slika bude normalna a ne streched?
Čuo sma da ima slab mikrofon u vrijeme razgovora?
SLAB?
nije valjda to ko i baterija.meni je jak :)
ko je zabrijal da ima slabi mikrofon,ja imam lg i cura mi ima isto kuki,cuje nam se odlicno kad pricamo,a i na druge mobove sve normalno....tak da neko kaki
@helsingPL- da...brijem...
Da li možda neko ima informaciju gdje se KP500 može kupiti u Vukovarskoj ili Osječkoj županiji,naravno u Tele2 centrima?
najbolje ti je pitat,
ideš na www.tele2.hr
izlistaš prodajna mjesta i zovi :D
sad,može ti netko reć ima tu i tu vidio sam neki dan-a na kraju više nema...
CENTRI
TELE2 CENTAR OSIJEK 1
Ulica H. Republike 7
Osijek , tel.031 205 655 , radno vrijeme: 08-20:00
TELE2 CENTAR OSIJEK 2
Županijska 6
Osijek , tel.031 211 070 , radno vrijeme: 08-20:00
ja mislim da ti je najbolje nazvat baš jedan od ta 2 centra,da ne zoveš bezveze sva prodajna mjesta
zanima me u cookie je verzija softvare v10c ako se stavi v10d dali ce bit hrv izbornika
AAAAAAAAAAAAAAAA:sheriff:
ZAsto ga nigdi nema kupit, kada ce doc???
Imas na oglasima i tako...
Dali ima zaključvanje menia ?
Koliko je bolja ili lošija kamera iphonea od Cookia ?
Pošto iphone ima 2 mpx kameru a cookie 3 mpx .
Veća rezolucija, ali sigurno ne bolja kvaliteta.
Za Cookie. Ne očekuj od njega bog zna kakve slike samo zato što ima 3 mpx.
Misam sve str čitao ali vidim da se žalite na kameru.
Inače cookie ima 3 mpx kameru što monitor od kakvih 19"-20" nemože vidjeti sve piksele pa je zato tako loša slika(nekažam ja da je kamera dobra ) .
Dok sprintaš sliku budeš vidio.
Čisto sumnjam. Tu su negdje. Bolje sigurno nisu.
da, to je kod vise manje svih mobitela slicnih kamera. jer nije bitno sto ima 3.2mp nego kakva je leca. imam kameru sa mogucnoscu i slikavanja (blic isve) (ne fotoaparat) canon mvx330i staru preko 4 godine sa 1.3 mpx i dajem ruku u vatru da ima kvalitetniju sliku nego 90% danasnjih mobitela sa 2-3-4 mpx...
Btw ako nekoga zanima Cookija ima na gotovo svim tele2 prodajnim mjestima u ZG (i crnih i srebrnih; i na pretplatu i u bla bla paketima; valjda je dosla nova posiljka...)
e ekipo pozdrav i imam pitanje,vlasnik sam cookie-a i zanima me sljedece
citam na gsm areni da podrzava mpeg4 format,i tako sam ja obican film convertiro u taj format iroknuo na mob medjutim nemoze ga reproducirat
film sam convertiro u total video koverteru....prije sam si konveertilal filmove u 3gp i taj format zavrti samo sto je kvaliteta slike banana,zanima me ako neko zna kako da podesim da se vidi ljepo,,,bilo bi ako ima neko ko isto koristi total video converter,,,jer nije valjda da ase nemre na ovom mobu to vidjet ljepo bistro???
:respect:
stvar je u tome što MPEG-4 codec može imati više ekstenzija formata. To su uglavnom .avi i .mp4 . E tebi treba ovaj .mp4 i to trebaš pretvoriti video sa što manjim brojem kbps jer cookie nije dovoljno jak da bi pokrenuo neke kvalitetnije videe.
jel mi neki vlasnik cookia moze reci kako se ovaj stylus koristi ? ja cim povucem ostaje trag na foliji gore. jel tako i kod drugih ili ?
o.O
Pa samo lagano dodirni ekran.
ma ok za dodir sa stylusom i sa prstom, ali kada vuces sa stylusom one widgete onda mi ostane crta :s a sa prstom je pak tesko vuc
može li cookie pokretati power point prezentacije ?? čitam na gsm areni da nemože pa me zanima jel istina
Jel normalno kad na statusnoj traci (ili kako se vec zove ono gdje je simbol za mrezu i bateriju :D) stisnem i izbaci one informacije za mrezu pise GPRS? Mob je kupljen u VIP-u
Nije moj, a imam panični strah od mobilnog interneta :lol:
hm...meni pise GSM i TELE2
hmmm br. 2 ... meni piše edge i tele2 ?? može neko pojasnit
interesuje me da li ovaj telefon ima opciju sigurnosti da se stavi npr sifra na poruke ili slike i sl da drugi ne mogu uci osim ako ne znaju sifru? recimo nesto kao sto samsungovi telefoni imaju?
ekran je super kad pisem poruke i krecem se po meniju ali kad hocu na desktopu da micem one app prekida mi. odnosno povucem ikonu i ona seta malo pa stane pa onda opet moram da je povucem pa opet stane.
to mi se desava kad hocu da vratim app sa destopa u onaj box.
desava se i sa olovkom i sa prstima.
ima li ko slican problem, jel to normalno?
pored tog problema ekran je stvarno dobar. fotografije ne izgledaju nista posebno na mobitelu. nisam jos prebaciovao na komp pa da vidim na monitoru.
Moj je kvalitetno otključan za 80kn.