bok svima, jel je neko kupil ovaj mob u t-mobile-u i je otkljucan kod njih? vidim u vip-u je, al za t-mobile jos niko nije rekel...
Printable View
bok svima, jel je neko kupil ovaj mob u t-mobile-u i je otkljucan kod njih? vidim u vip-u je, al za t-mobile jos niko nije rekel...
raspitivao se ja i kazali mi da je zaključan, a isto pogledaj ovo
1.kak dugo vam baterija radi na e71? čitao sam da ima najbolju bateriju od svih Nokia.....
2.kak e71 stoji s aplikacijama?
Baterija dosta dugo traje s obzirom da je 1500 mAh. Bolje od svih mobitela koje sam koristio u zadnjih 3-4 godine.
dobro stoji sa aplikacijama, koliko si god apstraktno postavio pitanje, takav si odgovori i dobio.
SrKi , thnx na odgovoru.... :thumbup:
1.za aplikacije sam mislio,konkretno dotsis....tamo mislim skidati aplikacije za e71 Symbian S60 v3. (OS v9.1, 9.2, 9.3), da li sve normalno radi?
2.SrKi,daj mi reci koje su po tvom misljenju mane kod e71? naime,uskoro ga mislim kupiti
3.da li radiš update mobitela (software) preko nokia stranice?
Thnx...
Zanimaju me dvije stvari oko emailova ali iz prve ruke jer mi je bitno:
1. Može li se na active standby ekran staviti prikaz više accountova za mail (recimo dva ili tri)? Na sljedećoj slici pokazuje jedan gmail account, a ja bi recimo dva:
http://www.allaboutsymbian.com/image...enshot0085.jpg
Da, na slici je E66, al ista stvar..
2. Kolko mail accounta mogu kreirati i mogu li se svi oni automatski provjeravati u određenom vremenskom intervalu (recimo imam poslovni i privatni email i želim da mi se oba provjeravaju svakih 5min)?
3. Kako funkcionira provjera emaila? Da li provjerava u određenom intervalu i tek onda skida poruke (headere) ili se mail šalje na mob odmah kad dođe na mail server?
Malo teško za objasniti, evo primjera: 6120 koju trenutno imam skida mailove čim stignu na mail server tako da ih dobijem praktički u roku minute (riječ je o gmail accountu ako to ima kakve veze). E sad to je interesantno jer u postavkama automatskog prihvaćanja mailova stoji "retrieval interval - 15 minuta". Veza prema netu je nonstop uspostavljena što se podrazumijeva pošto je uključeno automatsko povlačenje mailova. Da se razumijemo, ovo je odlična opcija i zanima me da li tako funkcionira i Nokijina "E" serija?
Svaka čast onome tko mi ovo provjeri i odgovori :)
1.) Taj se natpis pojavljuje samo kad imaš nepročitanih mailova (SMS-ovi i propušteni pozivi su pri dnu ekrana). Ne da mi se sad tražiti postavke od maila na faxu, inače bih probao :)
2.) Koliko god želiš, wizard je uvijek dostupan u postavkama maila. A ako se jedan može automatski syncati, vjerojatno mogu i ostali :)
3.) Upravo isprobao. Podesim na 15 minuta i stigne gotovo odmah nakon što je poslano (idući sync je trebao biti tek za 10-ak minuta). Možda je to radi IMAP-a. Fora :)
Tnx na odgovoru!
Znaci natpis stoji samo kad imam mail, to je onda jos bolje sto se mene tice. A vezano za primanje mailova - moze biti do imap-a jer i meni gmail ide preko njega.. Kul!
dvije nove boje :)
http://www.gsmarena.com/nokia_e71_po...t-news-763.php
crna izgleda premoćno... aj me obradujte i recite da ima bijelo osvjetljenje tipkovnice :)
nego, pitanje... sa ovim zadnjim firmwareom, da li se štogod poboljšala kvaliteta uslikane slike?
Mobitel je savrsen i jako me ugodno iznenadio i otkonio mi sve predrasude nakon samo dana koristenja.. Nadam se da ce dobro sluziti svrsi, 8800 ide za drugi mob, a ovaj postaje nova zvjer nakon godinu dana bez symb.. :)))
Dvoumio sam se izmedju e71, e66 i e90.. Na kraju mislim da je e71 odlicna kompenzacija i zadovoljava sa karakteristikama, a i nije glomazan kao sto sam smatrao jer mu je prethodnik e61 bio bas cigla..
Eto, toliko od mene, ako se netko dvoumi kupiti ili ne, nece pogrijesiti s ovim.. pozz :)
Nove boje su fora, makar mi moj kromirani još uvijek izgleda najjače :)
Da podignem pitanje, možda netko da odgovor iz prve ruke..
Usput me zanima zašto je razlika u cijenu između T-Mobila i Vipa tako velika:
2398kn u T-mobilu
3991kn u Vipu
Pretpostavljam da je u T-Mobilu zaključan pa zato, al tolka razlika mi je malo smiješna jer pretpostavljam da se mob može pomoću TurboSIM-a koristiti s drugim karticama..
Pozz,
Općenito su mobiteli u vipu puno skuplji od onih u t-mobileu, jer ovi u vipu nisu toliko brandirani kao ovi u t-mobileu osim onih vodafone modela, ali oni su onda jeftiniji.
P.S.
jedno pitanje, kupio sam E71 prije 7 dana u mobisu i primjetio da mi je na staklu ekrana s unutarnje strane otisak nečijeg prsta (ne vidi se jako, samo pod određenim kutem i to kada je svjetlo ekrana isključeno), i također kao da je staklo na desnom rubu isto s unutanje strane malo okrhnuto(točkica promjera 0.5mm), WTF, šta vi kažete, da li ima smisla otići se svađati s ovima iz mobisa da mi zamjene staklo ili da ga bar očiste? :hm:
Ja bih. Smiješno je dobiti fušerski repariran uređaj umjesto novog :)
iskreno ako ti se zeza snjima svakako otiđi. Nije da su baš pedantni.... al to je već neka druga priča.
WTF, prije tjedan dana sam ga u mobisu platio 3199kn?
Nokia E71, T-mobile, stara 2 tjedna. Primjetio sam eto danas da se počela skupljati prašina u kutovima ekrana, ništa strašno ali na suncu se vidi pa živcira.
Ima li smisla to nosit u Mobis tj. postoji li ikakva šansa da to propisno srede, počiste i zabrtve da više prašina ne ulazi?
Teško mi je vjerovat da je tako kompaktan uređaj teško zabrtvit da barem u ekran ne ulazi prašina...
Koliko vam traje baterije na E71 i uz kakvo korištenje?
Koji si procesi mogu slobodno ugasiti?
pitanjce:
kako dodati onaj "to-do notes" redak u aktivno čekanje?
kao na ovoj slici (onaj predzadnji redak)
Pozz,
Probaj Izbornik->Alati->Postavke->Općenito->Personalizacija->Početni zaslon->Postavke Načina->Programi na početnom zaslonu->Omogućeni programi
Pa tu izabereš Obveze
BTW ti Omogućeni programi ti se razlikuju za Poslovni i Osobni način
I ta ''to do notes'' će ti biti prikazana samo ako ti je unesena u kalendar, a kada unosiš neki podsjetnik u kalendar onda možeš birati između: Sastanak, Podsjetnik, Obljetnica, Obveze (to do notes)
hvala gringo
bilo mi je isključeno u postavkama...
sada je sve OK... :)
Vjerojatno si primijetio maleni luft između gornjeg reda tipkovnice i stakla ekrana, tamo vjerojatno ulazi. U Mobisu će ti ga očistiti, ali ne i zabrtviti. Ukoliko ti baš strašno ide na živce, upute za rastavljanje s neta, trunčica silikona i mirna ruka :) Svoj furam u onoj kožnoj torbici koja je došla u paketu i nisam primijetio ni zrno prašine u ekranu (nisam naknadno brtvio :))
meni je bila prasina usla nakon tj. dana,furao u torbici i sve to..ali uslo par tockica,onak bas bode ..strasno,toliko o kvaliteti...ne mogu vjerovati da nokia jos nije to rijesila,a u mobis nisam htio nositi,jer kakva iskustva imam sa njima,jos bi pogorsali stvar..
rijesio ga iduci dan...
Pozz,
Jeste pokušali kada vam je na ekranu ugašeno svjetlo i vidi se samo onaj mali digitalni sat i datum (u temama vam je stavljeno Reprodukcija kao ušteda energije) pritisnuti srednju tipku D-pada (joysticka), tada vam se na ekranu pokaže veliki digitalni sat (dok god držite tipku stisnutu) i onda kada ju pustite se ekran u potpunosti ugasi (nema više sata i datuma na njemu) sve dok ponovno ne stisnete taj D-pad ili otključate tipkovnicu, COOL ;D
Nisam probao kako to radi kada ti je u temema namješteno nešto drugo kao ušteda energije.
Meni je prašnati "zapuh" u gornjem lijevom kutu (kod indikatora signala). Moj je isto mažen i pažen u svojoj kožnoj navlaci ali eto, od prašine u đepu se nemože pobjeći.= Citat =:
Vjerojatno si primijetio maleni luft između gornjeg reda tipkovnice i stakla ekrana, tamo vjerojatno ulazi. U Mobisu će ti ga očistiti, ali ne i zabrtviti. Ukoliko ti baš strašno ide na živce, upute za rastavljanje s neta, trunčica silikona i mirna ruka Svoj furam u onoj kožnoj torbici koja je došla u paketu i nisam primijetio ni zrno prašine u ekranu (nisam naknadno brtvio )
Nije da zazirem od malo DIY ali jednostavno se iz principa ne želim igrat grunfa na mobu od 3000 kn s potpuno valjanom garancijom....
... tako da telefon ipak uskoro ide u mobis. Vidjet ćemo što će reć i što napravit. Možda ipak ima Boga pa neću morat ko mnogi pisat kako su j€%$#@ g0&%@ nego da je ekšli neko napravio svoj posao:bat:= Citat =:
meni je bila prasina usla nakon tj. dana,furao u torbici i sve to..ali uslo par tockica,onak bas bode ..strasno,toliko o kvaliteti...ne mogu vjerovati da nokia jos nije to rijesila,a u mobis nisam htio nositi,jer kakva iskustva imam sa njima,jos bi pogorsali stvar..
rijesio ga iduci dan...
Svakodnevno viđam 6300, 6500, 5310XM i 6288 koje žive u gorim uvjetima od moje pa uredno nemaju prašine pod staklom tak da niko nemože reć da je ta prašina čisto normalna stvar.
Pozz, neznam da li znate, ali nokia ima aplikaciju za emailove, zove se Nokia Messaging, kada ju instaliraš možeš na njoj namjestiti da ti provjerava do 10 e-mailova (yahoo, gmail...) radi na principu blackbarrya, dok god si spojen na mrežu provjerava ti mailove u realnom vremenu (čim dobiješ mail odmah dobiješ obavijest), dobro je imati podatkovnu tarifu.
Na stranici email.nokia.com se registriraš i onda ti pošalju na sms link za skidanje aplikacije.
Aplikacija je zakon.
Tnx Gringo, budem isprobao ovih dana jer sam čuo da postoji više email solucija za E71 što mi se sviđa.
Malo iznad smo Balkanac i ja spominjali instant primanje mailova kad dođu na server: to je ipak standardni 'feature' IMAP4 protokola i ne ovisi o mobitelu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Interne...s_of_operation
Eto, čisto FYI..
Zajebi nokia mail, IMHO najbolji je seven www.seven.com
Pozz!
Jedno pitanje: iako mi je iskljuceno trazenje wlana, celo vreme mi stoji ikona da je mreza pronadena, ali nije spojen... Jel to moze biti do moba da trazi mrezu makar je iskljuceno trazenje??
Jer sam mislil da je do nekog programa, ali sve sam maknul i jos uvijek stoji ikona...
Sve prijedloge prihvacam... :)
Drži crvenu slušalicu 3 sec i potvrdi da prekine sve konekcije kad te upita.
Gdje ti je ta ikona za mrežu: lijevo ili desno u kutu? (da budem siguran da gledaš pravu)
Ma resil sam napokon... Nasel sam opciju da trazi automatski mreze... Celi dan trazim i tek sad nadem, fala na brzoj pomoci...
Btw: @xlr: drzanje crvene tipke ne prekida konekciju...
Pozz,
Evo našao sam uputstva za skidanje prednje maske na E71, tako da ne morate svaki puta kada vam se nakupi prašina nositi mob na servis, dosta detaljno objašnjeno: http://www.geardiary.com/2008/11/02/...temporary-fix/
evo ovdje je objašnjeno možda i malo bolje: http://3to11.wordpress.com/2008/12/1...71-front-case/
jos jedan problem, dosta glup... ostavim mob da se skroz isprazni i kad se ugasi ga stavim puniti, nakon punjenja se ne ce ukljuciti tak dugo dok ne izvadim bateriju van i vratim natrag...
se dogada to jos nekome mozda?
Jel netko nosio mob na čišćenje u mobis? Zanimaju me iskustva, kak su to očistili, koliko im je trebalo, da li mobitel mora ostati tamo... Primjetio sam prašinu, koja me sad bode u oči (makar je cijelo vrijeme bio u onoj torbici), a ne želim ga sam raskapati i tako izgubiti garanciju radi gluposti!
dodes u mobis
tamo ti odmah ociste mob.
otvore ga i sa ljeplivom folijom ociste ekran. foliju zaljepe na ekran i samo je skinu. opet je sve kao novo.
provjereno isprobano
Jel se može ona integrirana IM aplikacija na mobu konfigurirati za korištenje MSN-a i sl?
Koristim i ja fring, al opet zanimalo me za šta se koristi ta integrirana aplikacija pa ako netko zna..
Ne može. Postoji na Dotsis-u šema za spajanje na Yahoo i Jabber, radi na nekim telefonima ali kako stvari stoje E71 nije još nitko uspio spojit. Ja sam se uspio spojit sa N70 na Jabber s Gtalk kontaktima ali je stvar toliko nepraktična da boli. Jedino ne znam je li ta aplikacija na E71 poboljšana u odnosu na prijašnje modele.
jel imao tko iskustva sa nemogucnoscu podesavanja glasnoce zvuka u music playeru? u real playeru normalno radi.
meni normalno radi podesavanje s bocnim tipkama...
nasao sam kasnije na nokia forumu da se dogadalo i drugima...i nema trajnog rjesenja nego se nakon resetiranja mobitela ponovno pojavljuje bug. koje smece.
zanimaju me jos 2 stvari: mislim da je vec neko prical o tome, al nemrem naci... jel mogu ja otici u mobis i zatraziti ih da mi umjesto t-mobile softa stave ne-brandiran?
i je neko koristil neke druge nokia slusalice koje na sebi imaju mogucnost poglasnjavanja za razliku od ovih socijalnih i dal rade te slusalice na e71?
Pozz ljudi!!
Evo, vec dugo imam E71 i do sada sam samo cito ovu temu. Naime, u zadnje vrijeme mi se pocinje jevljati neka vrlo iritantna greska. Kada koristim Nokijin Web browser, recimo 20 minuta (bio sam mozda na neki 14 stranica) mi kaze "Nema dovoljno memorije. Zatvorite neke programe pa pokusajte opet!" Ja ono gledam WTF?? Upalim Handy taskman i vidim da mi je RAM pao na 2 MB!! I to nije sve, odem u XPlore i odem pod memoriju telefona i opet dozivim sok. Od mogucih 110 MB memorije telefona slobodno mi je samo 30 MB?!?! A nista nisam stavljo na tu memoriju! Jel zna netko kako ocistiti tu memoriju da mi se u potpunosti oslobodi?? BTW Imam zadnji soft v200. i mob mi nije hakiran.
očisti cache!
upališ x-plore -> C: -> cache -> otvoriš i označiš sve i obrišeš
očito to nisi nikad radio, pa ti se toga nakupilo.
ja koristim operu mini (isključio prikaz slika) za surfanje i nemam nikakvih problema
Probaj očistiti cache, može biti da se nakrcalo svega ako surfaš sa uključenim slikama i sl.
options - clear privacy data - clear cache
E fora je u tom kaj sam otiso pod C (u Xploru) i tamo nemam Cache! Imam Data, Predic, RESOURCE, Share, Space, SYS (koji nemogu otvorit posto mi mob nije hackiran) te System fajl
EDIT: @XLR Probao sam i taj nacin i opet nista. Jel bi mi mogao pomoc mozda hard reset i formatiranje svega??
Ovako imam i ja koji dan dotični mobitel, sve u svemu mogu slobodno reći da sam zadovoljan. Mislim da će mi služiti svrsi, istina još ga moram zrihtati, instalitati neke must have programe.
Sad imam pitanje, kako u Nokijinom web browseru postaviti da se web stranica vidi samo u jednom redu, bez pomicanje ljevo desno, znači samo gore dole i da bude pritom čitljiva (mislim na veličinu slova). Ne mogu nikako pronaći opciju za pogled One Column, naravno ako ista i postoji (WM uređaji imaju).
....a već kad sam se raspisao jedan minus u odnosu na WM uređaje ili HTC. To je da mi Nokija daleko, daleko duže traži GPS signal kada koristim Garmin, preko GoogleMapsa nađe odmah, kao i kod HTC-a dok za Garmin treba, uf, mnogo. Napomena ne koristim A-GPS ali ga NE koristim ni na HTC-u (nije podržan) i signal ulovo kroz minutu do dva/tri (uglavnom).
Znači, treba mu daleko duže da se spoji, ali si sve mislim da je ti više do same Garmin aplikacije namjenjene za Symbian nego do uređaja, pošto je kod googla mapsa brz.
...i ne zaboravite na moj upit.
Bolje ti je da ne koristis Nokijin Web browser. Uzmi operu min. Ona ti ima taj famozni mobile view (il kako se vec zove) koji ti sve strpa u jedan redak i samo ides gore dolje. A sto se tice tvog problema sa GPS-om, probaj ga upalit kad si na nekoj livadi pa pogledaj koliko ti treba da nade signal.
Jel primjetio netko ovaj problem:
Za power saver odabrano none (ona default uska trakica sa satom). U početku sa starim firmwareom je to radilo super, ali nakon što sam napravio update na zadnji fw i instalirao sve programe primjetio sam da se vrijeme na tom power saver ekranu ne mjenja. Uvijek stoji ono koje je bilo kad se upalio power saver. Vrijeme se refreša ako stisnem navi tipku gdje se pokaže veliki sat.. Neznam jel to do updejta ili nekog programa - neka iskustva?
Napomena: sa now playing saverom sve radi ok..
Poštovanje poštovani forumaši. Evo ja sam novi inače kristijan i nedavno sam dosao do nokie e 71 i za sada se jos upoznajem sa dotičnom ali mislim da če druženje biti dugo pošto mi se čini da je mob ok. Vidim da na forumu ima svega pa ču se uskoro i sam uključit u pitanja i odgovore hvala
Jel probao netko novi firmware 210.21.006? Paralelno je izašao firm i za E66 al o tome pričajte
Nisam našao neki detaljniji changelog makar kažu da bi trebao uskoro izaći.= Citat =:
This software release enhances general software maturity and stability. The software release includes: stability and functionality improvements in the following areas: browser, camera, calendar, messaging and VoiP. This software release is available through the Nokia Software Updater: www.nokia.com/softwareupdates. Please note that if you have encrypted your device or memory card, decrypt it before the software update to avoid possible data loss.
Od reakcija korisnika vrijedi izdvojiti kako je UI malo brži (što bi svakako bilo odlično, ako se ne radi o nekakvom psihološkom efektu korisnika :)). Uklonjen je "purple tint" s fotki, ali da sad navodno fotke bacaju na zeleno... Od negativnih komentara naletio sam na slučaj da je jedom liku porasča potrošnja baterije u standby s 0,2 na 0,33W.
Nadam se da su ubrzali kalendar i messaging aplikaciju jer ima mjesta za poboljšanje odaziva. Budem updejtao kroz neko vrijeme kad se skupi dovoljno reakcija korisnika :)
Jesi ovaj changelog tražio? http://www.symbian-freak.com/news/00...n_da_house.htm
ovako, kako staviti da jezik pisanja bude engleski pošto nemam našu tipkovnicu (mislim na naše znakove šćž...) i raspored pojedinih simbola je nešto drukčiji, tako da kad kod pišem ne mogu pogoditi sinbol pošto tipkovnica za naše i Eu tržište nemaju isto raspoređene pojedine znakove.
Odem u glavni Menu - Alati - Postavke - Općenito - Personalizacija - Jezik - Jezik pisanja, stavim na Engleski i ništa mi se ne mijenja i dalje pišem naša slova.
Ugasim uplaim mob. i opet isto.
A sve je počelo sa updatom softa (gornji post) prije nisam ni imao hr jezik. Mob kupljen na crno, mislim da je u originalu bio za Njemačko tržište.
Jezik pisanja ti se odnosi na prediktivni unos teksta, ali ako si tu opciju isključio onda ti to ne igra nikakvu ulogu.
Eventualno da probaš jezik telefona vratiti na engleski, makar sumnjam, kod mene ne pali i layout ostaje hrvatski neovisno o jeziku telefona.
Ali u principu tebi su sva osnovna slova ok (engleska abeceda), samo znakovi dostupni uz Fn tipku te zezaju šta ne?
Isto sam vidio slučaj gdje se ekipi nakon zadnjeg updejta layout s qwerty promjenio na azerty (francuski), a nisu dirali product code.
sve si pogodio ništa se ne mijenja ni promjenom jezika telefona i uključivanjem prediktivnog unos teksta.
i ovo stoji.
neznam, ili čekati koji mjesec pa ponovo napravit update ili mjenjat product code ili u servis pa da mi stave hr tipkovnicu.= Citat =:
Ali u principu tebi su sva osnovna slova ok (engleska abeceda), samo znakovi dostupni uz Fn tipku te zezaju šta ne?
moja preporuka, ako ste zadovoljnim svojim firmwareom ne radite update na ovaj zadnji 210.21.006
Neznam dali bi mogao ponovno updejtati isti soft nakon promjene product koda (staviti neki europski što dalje od balkana pošto nemaš HR layout), al mislim da ne košta probati :-/
Razmišljao sam da flašnem novi fw, ali mi se neda zezati s backupom i svim tim jer nema puno značajnih promjena tako da ostajem na 200.x
Pozdrav svim forumašima....
Napisat ću neugodno iskustvo s e71...očekujem vaše komentare...
Ovako,mobitel sam kupio prije 2 tjedan u VIP-u,ima MOBIS garanciju na 2 godine i mobitel nije zaključan.Mobitel imam negdje oko 2 tjedna i u ta dva tjedna mobitel je normalno radio i bio sam u potpunosti zadovoljan s njim.Nisam instalirao nikakve aplikacije,nikakvo potpisivanje aplikacija,nikakvo hackanje mobitela nije bilo.I sada prije 2 dana mobitel mi se isključio sam od sebe kao da je baterija prazna a nije prazna i nije mobitel radio restart,čim sam ga uključio dok je došao zahtjev za PIN,utipkaš neku tipku za PIN i on se ugasi,dakle ne mogu uopće ući u meni i mobitel ne radi.
Odnio ga ja u poslovnicu MOBIS u Rijeku,nakon čega je serviser probao mobitel flashati i staviti novi software no međutim nije uspjelo i mobitel je jučer poslan u Zagreb.
Navodno da bi trebao doći sa servisa za 7-8 dana,prekrasno si mislim.....
moze help ?
neznam kako iskljuciti treperenje navigacijske tipke ,ono polagano se upali i odma se gasi,nema novih neodgovorenih poziva ni poruka ni nista slicno---probao u opcijama svijetlo upozorenja iskljuciti ali nista....
te zasto mi ne pokazuje odlazne,neodgovorene te primljene pozive ?
Hvala ekipi
U profilu kojeg koristiš isključi breathing light.
molio bih jedan savjet vezano za E71 - vjerojatrno ću je uzet preko oglasa pa ako netko može reći na što obratit pažnju prilikom kupovine da mi ne uvale korišten mob. Također, da li je bitna zemlja proizvodnje, gdje je baterija proizvedena ili neki drugi detalj?
Provjeri si kako ti je namješten log (zapisnik)
možda je namješteno bez zapisnika ili 1 dan, pa ti zato ne bilježi pozive
Odeš u izbornik -> zapisnik -> opcije -> postavke -> trajanje zapisnika
i tu postavi 30 dana
A gle, ako prodaju mobitel kao nov, zapakiran, nekorišten
onda na njemu nebi trebao biti instaliran Garmin (ako je instaliran Garmin, znači da je mobitel vađen iz kutije) , te provjeriš lifetimer ( *#92702689# )
ako je u liftimeru sve 00000:00 , znači da se mobitel nije koristio.
a od ostalih stvari, samo si na brzinu provjeriš da li kamera šljaka i malo prođeš izbornikom da se uvjeriš da gumbi rade...
Zemlja proizvodnje nije bitna...
Uzeo sam danas E71 i mobitel je zaista ono što sam očekivao. Oduševila me brzina kojom se sve otvara u odnosu na N70, sad je samo potrebno naviknuti se na tipkovnicu i snaći se u svim opcijama.
Garmina je tip instalirao preda mnom, nisam još testirao u vožnji ali mi je na dvorištu odmah ulovio signal i rekao gdje sam (nisam morao čekati nekoliko minuta - vjerojatno ovisi o atmosferskim uvjetima jer mi nekad klasičnom navigatoru treba dulje vrijeme da ulovi satelite.)
Sad mi još preostaje pročešljati po forumu da vidim ima li objašnjeno kako namjestiti preuzimanje mailova sa gmaila i igrati se malo s telefonom :D
Nema se šta posebno tu objašnjavat. Ako ti treba samo povremeno spajanje i preuzimanje na mobu "set up e-mail" upišeš username i paswsord i on ti sam namjesti. Možeš i skinut Gmail java programčić. Ako ti treba stalna veza s mailboxom za PUSH e-mail onda otiđi na email.nokia.com ili www.emoze.com ili www.seven.com.
Ok. Hvala.
Sad mi je iskrsnuo jedan "problem" - napravio sam backup imenika sa N70 koristeći PC suite i poslao preko BT taj file na E71. No, ne prepoznaje taj format - mislio sam da će mi pohranit automatski u imenik kao kad se jedan kontakt pošalje pa ga prepozna i pospremi u imenik.
Da li se može na neki drugi način pohranit cijeli imenik u neki format kojeg će E71 prepoznati i spremiit unose u imenik. Da ne moram slati sve kontakte kao .vcf i jednog po jednog otvarat.
Ja sam imao skoro pa sličan slučaj. Konkretno radilo se o N73 i prebacivanju kontakata sa iste na E71, sve sam uradio preko sinkronizacije, koristeći se Nokia PC Suite-om.
Prvo sam sinkronizirao N73 sa Nokia PC Suite-om pa nakon toga E71 i sve prošlo u najboljem redu. Probaj tako.
Imam pitanje i vezi s Acrobat Readerom na e71....
Dok želim otvoriti neku pdf datoteku,kaže mi 'nedovoljno memorije' i nikako da otvori....
nikakve aplikacije nisu instalirane u pozadini...
ima netko rješenje?
Pozdrav!
Ja sam sa 6120c prebacio na E71 sve komplet pomocu ugradjene funkcije u E71.
Ne sjecam se kako to izgleda na 6120c, ali na E71 je "Tools --> Switch".
Telefoni se povezu preko BT-a, moze se prebaciti sve, imenik, poruke, kalendar....
Usput da pitam, pretpostavljam da jos nisu ispravili onaj bug sa prikazivanjem imena i prezimena kod SMS-a? Imam najnoviji FW.
Inace pocetni dojmovi o mobu su pozitivni, kritika jedino slabasnom GPS-u i pretihom zvucniku u "slusalici" - bas se moram naprezati da cujem i razumijem, a osim sto je tiho zvuk mi je jako nekvalitetan
Meni je ovo sa slabim zvukom u slušalici malo neobično, jer meni se sasvim dobro čuje a imam još tri točkice do maksimuma. Možda je i do mreže, imao sam t-mobile karticu unutra samo 2 dana tako da mi je teško reći ali na tele2 zvuk mi je glasan dovoljno.
Ne znam da li je moguće da nisu svi E71 isti tj. možda nije isti zvučnik unutra (druga serija recimo). Moj je uvezen iz Njemačke (ima vodafone ugravirano dolje). Jače se čuje zvuk u slušalici prilikom razgovora nego na N70.
GPS nisam još testirao u vožnji, ali mi je ulovio signal jako brzo i sve crtice pokazuje.
Ne vjerujem da je do mreze/kartice... istu karticu sam imao u svojoj 6120c i zvuk je bio glasan, nije bio nesto narocito kvalitetan ali ga isto nisam drzao pojacanog do kraja.
Bit ce da je takva serija :(
btw, za hakiranje svoje E71 sa novim fw-om 200.21.118 koristio sam --OVU-- jednostavnu metodu koja radi :headbang:
nisam pronasel nigde pa pitam: update firmware-a radi sa hakiranim mobom? jer je dosel update od E71 za t-mobile product key, ali mi nije htel update-ati... neznam dal je zbog hakiranog moba ili do mog kompa jer mi je neke instalacija stekala...
imam firmware 110 ili tak neke, a jucer sam videl da je dosel 200 prek NSU-a pa sam htel to staviti... makar je najnoviji 210 ili 220, neznam vise, NSU je stavil 200 za product key 0575635
nisam ni gledao taj product code, samo sam spojio mob i pokrenio update. javio mi je da je 200 najnoviji za moj mob.
Gdje ti to tocno zasteka instalacija?
skine update, ugasi mob i onda kad bi trebal pristupiti ROM-u, onda nemoze... idem probat isponova instalirati pa mozda prode onda...
EDIT: bil je problem u driverima, sad sve radi osim opet jedne gluposti...
isel sam hakirat ponovo mob i helloox nikak nije htel dokraja patch napraviti pa sam prekinul program i sad mi dopusta da instaliram quickoffice i vecinu programa, ali recimo za pdf 2.5 mi pise da ima problem s potvrdom... heh, nije mi jasno...
Pitanje za microSD HC kartice:
1. Koristi li tko od vas neke brže verzije SD kartica, recimo 8 GB class 6, da mi kaže kolika mu je prosječna brzina kopiranja sadržaja na mob preko USB kabla?
2. Trenutno imam default 2 GB karticu unutra s prosječnom brzinom pisanja od 0,5 MB/s (500kB/s) što je malo sporo ako gledamo teoretske brzine:
* Class 2: 2 MB/s - 13x
* Class 4: 4 MB/s - 26x
* Class 6: 6 MB/s - 40x
3. Da li bi class 6 kartica mogla povući brzinu od bar 2 MB/s? Da li kontroler kartice u mobu ima neko ograničenje ili je samo stvar u kartici (pošto mob podržava full-speed USB transfer)?
ja imam tu SanDisk microSD HC karticu od 8GB
sad mi samo kaži kako da ti vidim tu brzinu čitanja i ti napišem
EDIT: samo ovo class 6 neznam, što bi bilo
Superiška! :) Kopiraj neki malo veći fajl (100tinjak MB) na karticu preko mass storage moda, nemoj niš prčkati, štopaj vrijeme kopiranja i podjeli file size (MB) sa vremenom (sec).. To bi trebalo biti to nadam se.
evo: prenosio mp3 File-ove i mjereno WM uređajem preko Spb Time programa.
prvo sam prenijo File veličine 160MB za 03:49 min te zatim File veličine 100MB za 02:19 min
e sad vidi, javi, ti treba još nešto ili...
EDIT: u pozadini vrtio internet radio, igrali to kakvu ulogu, mislim da Ne.
usput možda malo off tvog pitanja ali vrijedno spomena, odmah kako sam kupio mobitel kupio sam i dotičnu mem. karticu, instalirao si par programa i nakon par dana (niti tjedan) gledam, odjednom mi se sve izbrisalo sa kartice, samo od sebe, sumljam da je to do nje. Ajde sad već drži mj. dana i sve je Ok.
Super, tnx za info, izgleda da razlike nisu prevelike makar postoje. Meni je za 100mb trebalo 3min..
Hmm nebi znao nis za ovaj problem sto si imao.. Cudno malo.
To bi bilo dovoljno, al ako jos netko ima kakvih informacija - slusam. Tnx HC ;)
Kad mi je tipkovnica zakljucana, ako pritisnem zelenu slusalicu pokrene se WLAN wizzard i pocne traziti mreze. Tipkovnica ostaje zakljucana.
Nisam ovo primjetio ranije, pa mislim da sam ja nesto smrdo u opcijama. Moze pomoc kako da iskljucim to?
tako ni meni stisnem zelenu slušalicu i pise mi pritisnite funkcijsku tipku...
inače niš čudno..
Ma glupost, izgleda da se nesto izbagovalo... sad je sve ok, ali izludjivalo me vec, svaki put izvadim mob iz dzepa, a on trazi wlan
Mislim da se "Smart Settings" nesto izblesirao, cini mi se da je prestalo to kad sam taj program restartirao. Iako, opet mi je cudno da je bas WLAN pokretao
EDIT
Sto znaci ova slicica ispod 3G u gornjem lijevom uglu?
Ne sjecam se da je tako izgledalo, mislim da je prije samo pisali 3G
http://www.imagesforme.com/out.php/i..._Scr000001.jpg
Piše u uputstvima objašnjenje tih ikona. Pokazuje ti da podatkovna veza (3G u tvom slučaju) dostupna na toj lokaciji.
ako misliš na ove crtice ispod 3G, to se meni prikazuje kad se spojim na internet preko mobilne mreže kad sam na 3g signalu i kad mob prima i/ili šalje podatke - npr kad pokrenem fring ili web preglednik. inače mi pokazuje samo 3G tj. da je prijavljen na 3G mrežu.
također mi u većini slučajeva kad prenosim podatke promijeni u 3.5G - pretpostavljam da to znači da sam na hsdpa, jer puno brže otvara stranice nego kad je samo ovakva ikona koja je na slici
Ja kad se spojim te strelice su pune linije, nisu isprekidane kao inace kad nisam spojen
EDIT: izgleda da sam pronasao...
Tools--> Settings--> Connection--> Packet Data--> Packet Data Connection
bilo je "When available", a kad stavim na "When needed" onda normalno pise samo 3G
A u cemu je razlika pitam se sad...
"When available" spaja se automatski kad je dostupno.
"When needed" spaja se kada ti želiš/dopustiš.
Ovaj put sve tako lijepo piše u helpu moba :)
"when available - to register device to the pckt data network when you swich device on.
when needed - to establish pckt data conn only when application or action requires it."
Ok, nisam dobro postavio pitanje.
Nasao sam objasnjenje u knjizici, a i logicno je.
Ali zanima me utjece li to na moj racun na kraju mjeseca? :D Ono, ako se spaja cim je dostupno... Ili ako vise bateriju trosi?
Kako ste vi podesili i zasto?
Ipak znate bolje od mene, hvala na odgovorima :)
Ne utječe na račun ako ne koristiš internet ;) To što je stalno spojen ne znači da je konekcija aktivna, nego samo da je veza spremna za uspostavljanje tako da nemaš brige oko toga.
Dal bat traje duže s nonstop konekcijom ili on-demand opcijom - neznam, ali sama činjenica da si spojen na 3G signal znači da će ti baterija trajati nešto kraće. Ako ti 3G nije bitan slobodno se prešaltaš ručno na GSM i vozi. Ako baš osjetiš razliku u trajanju baterije između 3G i GSM signala onda nebi bilo loše da updejtaš mob na 200.xx ili 210.xx firmware gdje je optimizirana potrošnja energije kod korištenja 3G signala.
Meni je 3G konekcija uvijek upaljena i baterija bez problema izdrži 3 dana.