Jel najbolji na svijetu jer ga ti imaš? :lmao: .
Printable View
Pa šta je je trenutno je najjači mobitel na tržištu i ja ga imam samo zbog toga jel sam slab na elektroniku i gadgete. Mobitel mi se ni ne sviđa previše, a slide i preklopne mobitele mrzim ali jebga kad ima sve u sebi onda malo pretrpim taj glupi slide :)
onome koji se dvoumi u kupnji n95 8gb zbog slidea:To ti je isto dvoumljenje da li da kupim porshe carreru 911 kojoj se malo unutarnja kvaka klima...mislim wtf.Isto tu kvaku ćeš koristiti kao i slide(svakodnevno-više outa),mislim da nebi uopće trebali stvarati nikakve polemike što se tiče 8gb slide-a.Kako će se drugačije otvarat telefon gore-dole,pa opet dole...mislim da pretjerujete ssa cjepidlačenjem.Ako vas smeta slide taj,onda uzmite n82 pa pritiščite onu škripavu plastiku po rednjoj strani....
Ja sam isto samo lud za zadnjim krikom tehnike. jbga
Ok uvjerili ste me. Znam da je mob dobar, a slide cu pretrpjet i to ak mi se smrda ko zna mozd ce i radit. A uostalom ko kaze da se ja ne smijem igrati mehanicara i sa tom Nokiom. Ak mogu svoj K750 rastavit do najsitnijeg djelica i opet sve sastavit natrag da radi kao treba onda mogu i tu Nokiu.
Tnx na misljenjima.
BTW mislim da neces dobit Porschea ni jednog sa klimavom kvakom, bar ne novog, jer se, za razliku od vecine proizvodaca auta, svi dijelovi za Porsche proizvode u Njemackoj, takoder se tamo i sastavljaju. Tako da je to ipak neka kvaliteta. A s obzirom da je Porsche ljuta marka mislim da oni u Porscheu paze i na takve male sitnice.
da ne bi opet ispalo da se ne drzim teme,ali nije nuzno da je svaki Porsche bezgresno napravljen,imali su i oni svojih gafova,bez brige!
usporedba sa N95 uopce ne stoji jer stvarno je vecina lose izradjena i masa se korisnika zali na klimav slide i skripavu plastiku.Nokija si ne bi smjela dozvoliti takve stvari.:angry:
glavno da su tvoji mobteli najbolji...stoga mob nemoj uspoređivati s nikojom igračkom jer da nebi ja svoje dojmove počeo pričati o k850...n95 8gb nemreš nazvat igračkom čovječe pa mob je savršen osim malo tog slidea ali sve se da riješiti
al istina je to da su nokijini slideovi malo klimaviji.po mojem iskustvu n70=>slide od kamere, n80=>slide, 6280, 6288 sam provao i svima fali milimetar da savrseno klizu.tj.malo "plesu"...sad neznam tocno za n95 8gb ali eto za ta 4 modela mogu potvrditi da su malo rasplesani
Nisam nigdje rekao da su moji mobiteli najbolji. N95 8GB je odličan mobitel po funkcijama, nema šta nema ali izrada je stvarno loša i zato ga kritiziram. Imam Tytn-a više od godinu dana, i on je slider a čvrst je ko kamen, ni malo se ne klima i ne škripi, to ja zovem kvalitetom. K850 je također čvrst i kompaktan ali on je monoblock pa ga ne treba uspoređivati s N95 8GB. Da se Nokia opametila i nakon kritika za prvu N95 napravila kvalitetnije izrađenu N95 8GB to bi bio pun pogodak. Ako dam 6000 kn za mob očekujem za te pare i adekvatnu kvalitetu a ne klimanje i škripanje.
Ovo je bitna stavka u cijeloj ovoj priči .. za ovu lovicu ne smije napraviti niti ''krc' a ne tu neko škripanje i klackanje... dobro, ako se pojedinci mogu nositi s ovim bugom onda neka im bude ali kod mene ovo ne prolazi...ovo je čista pljuska nokijinim korisnicima! :angry:
Pazi, bug je tu i onda ih oni sami idu popravljati.. mislim ono, wtf? Tko je ovdje lud.. Evo, s obzirom da je ovaj nedostatak prisutan, mogli su slobodno ovi iz nokije spustiti cijenu uređaja da bude malo prihvatljivija a ne se napraviti grbavi pa ako prođe, super lovica u džep a vi korisnici se lagano yebite! :tomato:
kupi taj mob,probaj tjedan dva,ak ti se ne svida prodaj ga,i gdje je tu problem?pozdrav svima...
MA, prepuno stvari i mogućnosti da bi bio savrešen. Ali ipak NOKIIN kralj slideova je E65
onda si kupi e65 i nemoj spammat i pisat bzvz
Ako cemo iskreno ja sam si kupi N95,OBICNU,i nemam apsolutni nikakvih problema s njom osim baterije sto sam i ocekivao.Slide na njoj je zasad besprijekoran makar je plastika mogla biti bolja.Btw,cura mi ima E65,i nije da ni taj slide nema lufta,itekako ima samo su materijali malo bolji
recimo da je ovo jedna od glupljih izjava,bas sam se slatko nasmejao,gle tebe il su operisali od prepoznavanja kvaliteta il nisi drzao ovaj telefon u rukama,osecaj je svaki samo ne kao da drzis igracku,i mani te me molim vas vise tih glupih prica o klimavom slajdu,ispade da visi na jednoj zici po vama.....e kad tako neko se uvati za neku glupost onda mi se sere.....a jos za ovakav telefon,stvarno nema smisla....
Iz nekih postova se ovdje vidi ona izreka: "Svaki cigo svoga konja hvali"
(jako)malo je onih koji su objektivni.
No, sad bi bilo lijepo vrijeme da se vratimo nazad na temu koju glasi: [N95 8GB] - korisnički review, pitanja vezana za mobitel
i da prestanete sa kojekakvim usporedbama koje nemaju veze sa temom, i da ne spamate temu...
Tema je ovdje da bi potencijali kupic N95 8Gb, mogli pročitati neki mali korisnički review, postaviti pitanje o tom mobitelu i dobiti odgovor, a ne da bi čitali postove što bi ovaj mob bio kad bi bio automobil.
Pa bih vas još jednom zamolio da se držite teme.
sav idući off topic će biti uklonjen. (i to vrijedi za sve članove)
evo samo još da nadodam jednu stvar evo prošlu nedjelju sam stavio na trece punjenje da se ono formira baterija i nisam ga nešto pretjerano koristio poslušao dnevno oko 5 pjesama dnevno 3poziva do 5min i oko 5 poruka na dan i evo danas dakle nakon tjedan dana imam još 3 crtice :D
ne razimem 7 dana traje baterija??ako je tako,lazes :D
Ja uzimam ovih dana 8GB :bigjump:
Daj covjece pa nemas sanse,moja N95-1 uz "umjrenu" potrosnju izdrzi jedva 2 cijela dana...nema N95-2 toliko bolju bateriju + ako uzmemo u obzir da ima i veci ekran sto automatski znaci veca potrosnja energije
Jedan mali off,ti si imao i N95-1 jelda?Koliko ti je na njoj drzala baterija?
2 dana uz pravo korištenje no sad ovaj tj ni nisam recimo koristio ju:cyborg:
da 7. dan:retard:
bez ikakvog gašenja preko noci...non stop je bio upaljen...imao sam pa sigurno oko sat u tih 7 dana razgovora na tom broju:mega:
yeah wright:chatter:
----i da napomenem formirao sam bateriju 3x po 16h tako da ce biti sigurno duži kapacitet nego bez formiranja bez obzira kao što kažete da je tvornički formirana
http://www.youtube.com/watch?v=t6argeZ72eU
:goodpost:
ko zna talijanski....nek izvoli... :cool:
ma kakvo formiranje...nema tu formiranja kad baterija stopira posle 2h i tuce struja u prazno,pa i meni drzi ko i tebi :P :D ...
iskreno ta prva 3 puta mi nije blokalo tj nije ispustio zvuk kad je gotov
ako netko kupuje n95 8gb onda valjda zna kaj kupuje tj kako izgleda...pa prvo što sam prepoznao je kutija...a da negovorim druge stvari
a jesi ti zbilja s svojim idejama... normalno da jesam sjedio nisam se mogao odvojiti od nje...znam kad zacvili da je gotovo punjenje a to za to vrijem enisma čuo
Evo konačno se i ja dočepao n95 8 gb i na prvi pogled ostao oduševljen. Nevjerojatno koliko se ta dva mobitela razlikuju. N95 vulgaris je miljama daleko od 8gb verzije. Predobar mob. Slide puno bolje rješen, ekran je savršen, tipke ma ja prezadovoljan. Nije mi ni lipe žao, a bogami ni i vulgaris n95-ice
Imam jedan problemčić sa satom. Živcira me što mi je sat u landscape modu. I onaj defaultni i cClock koji sam instalirao. Jel postoji kakva opcija za mjenjanje toga? Na običnoj n95 nisam imao takvih problema
Zdravo ljudi imam jedan problem s nokiom n95 8gb.Prekjučer sam upgredal software s običnog V12.0.06 na 15.0.015 i prestala mi je radit prva kamera ima li kakvo rješenje toga il mogu li možda izbrisat taj novi upgrade pa da mi ostane onaj stari
ovo moram komentirati jer nebum ostal živ:
Ovako, imam symbianere dosta dugo i isprobao sam skoro sve modele nokia do sada, bilo po pol sata, bilo malo duže. Samo da vam jedno velim: Isti k**** drugo pakiranje. Taj N95 (ne govorim za 8 gb jer ga nisam isprobao) je na prvi dodir ostvario katastrofalan dojam. Em se klima, em imam osječaj neke jeftinjak plastike, i još da ne govorim, koji je smisao imati toliku ekrančinu ako nije touchScr?
Symbian platforma, ovdje se orjentiram na S60, je nažalost poluproizvod, aplikacije koje stvarno vrijede se mogu na prste nabrojat. Ono što mi je stvarno ok kod symbana je smart search u imeniku.
a sad na post koji sam quotao:
N95 najbolji trenutačno mobitel? Očito niste vidjeli Tytn 2 ili bilo koji WM based gsm uređaj i njegove mogučnosti-ovdje mislim na TS, i opčenito na WM platformu. Da ne govorim koliko ima aplikacija koje su izuzetno kvalitetno napravljene, dok o multimediji, divx-u (mislim koji luđak gleda film na ekrančeku, ima 4000kn za mob a nema za TV), mp3-cama postoji brdo aplikacija. Mislim,na WM-u se moguče spojiti na skoro svaku wireless mrežu sa bilo kojim sigurnosnim protokolom (tipa secureW2) dok si na N95 malo u banani. Torrenti, IRC,Skype,...sve ali sve funkcionira.
E sad, ne pljuvam samo po N95-ici, takav je slučaj sa svim symbianerima, i nadam se da one nedavne glasine o tome da nokia prelazi na WM budu istinite.
UIQ, jako slična stvar,ali on mi je ipak nešto draži, pri surfanju ne trebam 6 klika na D-padu da dođem do gumba SUBMIT REPLY
Zato, N95 je fancy mob, sa "kamerom" od PAZI 5 mpx,automatskom rotacijom ekrana i neznam kakvim sve glupostima,nažalost samo imiđ.
Evo ja završio.... ako je OT brišite, ja prelazim na WM :cool:
EDIT by Ico: zamolio bih vas sve da ne idete više u offtopic nego da se držite teme.
:ontopic:
Ajde dosta sa glupim prepirkama. Ja iz principa ne želim WM based telefon zato jel mi je pun qrac windowsa i na kompu, a kamoli da ga još moram i na mobitelu trpit :D
Ali svaka roba ima svog kupca i svakom se nešto drugo sviđa
i meni dosta wm-a :)
ja imam jedan problem...ovako prvi put kad sam staio taj v15 soft mogao sam gledati filmove na youtubeu bez problema i kad sam ga reinstalirao nemogu stane mi na onome povezivanju i stoji 3 dana ako treba i skinio sam youtube onaj preglednik i preko njega mi je neki dan bilo dobro i danas opet nemogu gledati jel zna možda tko u cemu je problem
Moram napisat ovaj post. Naime kupio sam još jednu n95 8gb. Dobio sam neki strašan popust i sad imam dva ista. Što se tiče slajda na ovoj novoj je puuuuuuno bolji nego na prvoj. Ko da nisu isti mobiteli. Sve je stvar sreće, kako dobiješ. Nisu na svima slajdovi jednaki.....
Ovako, dolazi mi N95 8GB oko uskrsa iz svicarske, jedini je problem kaj je lokan na njihovu mrezu... sada me zanima kolko je cirka dekodiranje, i di ima u ZG. Hvala unapriejd
Da ali problem je što mobitel nisam kupio u hrvatskoj nego vani tak da nemam servis
a evo gle kak je lik to napravio!
http://www.ipmart-forum.com/showthread.php?t=229782
ti u mobis možeš odnesti bilo koji nokiin model na popravak ali ces platiti naravno nece ti 4 free riješiti jer nemaš garanciju kod njih
u music playeru mi pod izbornikom "izvodjaci" ostaju svi folderi izvodjaca koji su nekada bili na mobu iako su prazni?? :S
i kad prebacim format u AAC reproducira ubrzano, sta da radim??? :S
pa u music playeru u glavnom izborniku stisni opcije i osviježi onda ce ti on obrisat onog šta nema i dodat novo...a za ovo poigraj se s ekvilajzerom i tim opcijama
ima jedan tip koji to radi a u blizini je mene
Ali sad imam veće probleme.
Prvo otišao mi zvučnik a zatim i slajd a možda se i neka žica otpojila jer je u istom trenu otišao i slajd i zvučnik a kad izvučem slajd treba barem dvadesetak sekundi čekati da se pojavi slika tak da će popravak koštat punoooo
E još me zanima jedna stvar da li možda znate gdje skinut playere za filmove i mjuzu za mobitel
E i ako znate kojeg tipa koji se bavi mobitelima a živi u varaždinu ili oko varaždina plis napišite ili broj ili adresu unaprijed hvala_BOK
Pa prvi mali zvučnik nisam ga još odnio na popravak sutra ću da vidim da li će sve raditi u redu i nadam se da me neće popravak puno koštati jer sam se malo raspitao došlo bi sve zajedno oko 200kn
Par pitanja:
1. u kojem je formatu bio onaj spiderman na mobu, pobrisao sam prije nego sam vidio.
2. cemu sluzi Učitavanje?
3. kada zelim se spojiti doma na wlan, nece mi prihvatiti sifru jer nema dosta znakova, a e61, iphone i n80 normalno se spajaju
4. dal se format baterije moze raditi kada god ili samo na pocetku?
1. u .tcf formatu
2. kakvo ucitavanje ?
3.ne znam
4.format baterije se ne radi nikad(ako mislis na formiranje)
1.u .tcf formatu
2. odeš pod informacije i procitaj sve je objašnjeno
3.za wlan nisma siguran. skini si splikaciju HandyWii ja ju koristim za spajanje preko wlana imaš ju u mojem app. packu : DOWNLOAD
4.ja sam svoju formirao cim sam ju dobio i zadovoljan sam s trajanjem baterije nakon mog formiranja..makar kažu da je tvornici kormirana ali nevjerujem previše tome, http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=730286&postcount=41
i ova 8gb ima slabiji prijem wlan signala nego obicna :(
Kak je moguce da 8 gb ima slabiji prijem wlana,kaj nisu isti?
recimo u školi sam na n95 hvatao wlan signal u razredu koji je od baze udaljen nekih 12m dok sad na n95 8gb nemoguce je uhvatiti sigal u razredu dok frend s ipq 514 hvata kao i ja s obicnom i cesto mi se prekida wlan veza i kad sam na m od baze neznam zbilja koji je razlog ali mislim da je soft v15 koji je u qrcu necu prežaliti dan kad sam promjenio v10.mislim da je s v10 hvatao wlan bez beda...a sad do cega je neznam... više
Ljudi, pričate li dosta na vašu N95 8GB?
Čitao sam da se u zvučniku pojavljuje krčanje tijekom razgovora.
Također, što je sa slideom. Na Youtubeu ima jedan opasan filmić gdje se frajeru slide klacka kao na N95 classic.
pa pričam dosta da....ja nemam nikakvo krčenje tijekom razgovora nego mi je nekada kao elektronicki zvuk ali ništa strašno da se durati. slide je kod mene normalan recimo...ima mrvicu lufta malkoc me živcira..sad sam si stavio na mob crystal case i slide se popravio a i nije me strah za mob više toliko da li cu ga staviti na mob ili u đep--a s CC-om se i popravio slide malo je postao fiksniji
ja jos uvjek pazim da u isti dep nejdu kljucevi, kovanice i mob :).... mob imam 2 tjedna, slajd jos ko nov, a zvuk jos nisam primjetio da se mjenjao.. i uspio sam se spojiti na kraju na wlan.... valda je do softwera
Da,ni slucajno mobitel i kljucevi u đep,to je smrt...nego,ja sam takoder cuo to nekakvo krcenje u slusalici,recimo nazovem nekoga,i ne cujemo onaj poznati signal cekanja nego to odvratno krcenje,kad se netko javi onda to prestane...to mi se dva puta do sada dogodilo...makar,to mi se dogadalo i na E65 i 6120c,tako da sumnjam da je do same N95-ice,prije do samog symbiana...
ma to krčanje se nekad čuje i na drugim mobovima. Valjd je do signala. A daj stavi slike kako izgleda sad sa cristal caseom...... Da vidim isplati li se to
ma...na slikama ti se ni ne istice CC previše...u živo je drugacije ali evo par slika
http://i30.tinypic.com/ay8u94.jpg
http://i30.tinypic.com/nbrwvn.jpg
http://i31.tinypic.com/qr0ifq.jpg
http://i30.tinypic.com/2iqbxwj.jpg
http://i27.tinypic.com/k0pzxc.jpg
Odlična stvar je taj Crystal case. Ja sam imao na običnoj N95, ali kvaliteta izrade je bila koma pa je počeo pucati nakon 15-ak dana.
Inače, istina, CC stvarno anulira klackanje i sve ostale probleme slide-mehanizma na N95 (classic), pa pretpostavljam da tako i na ovoj.
Baš i volim ta plastična kućišta. Ja sam sebi uzeo futrolu za remen i držim je u futroli. Prevelik je mobitel pa mi smeta u džepu, a i ne želim ga baš u džepu oštetiti. Ja sam si sad uzeo folije za ekran jel uvijek uspijem ekran ogrebati, a to se ni ne vidi
Nasao sam CC za mob, sada cu naruciti pa bu mo vidli na kaj ce liciti...
Edit: di si folije nabavio?
Na ebay-u. A ta prozirna kućišta su na ebay-u 1-2 dolara :)
Nisam se nikada sluzio ebay-em bas... kolko te oderu za carine i te gluposti?
Sve što je ispod 300 kn ne carini se tako da ti dođe direktno doma na kućnu adresu
cemu ce vam te gluposti poput CC..mobovi se ne drze zajedno s kljucevima i ostalim stvarima! tak da,,, ak na to pazite, mob ce biti ocuvan.
pitanje za korisnike N95/8gb - kako cistite ekran - s cim?
ne izgleda loše ali mislim da bi mene to užasno živciralo
Ma ko da ga koristim na baušteli pa s čim ga čistim....
eventualno nekad sa vlažnim maramicama ali ga onda ostavim da se osuši jer ako ga uzmeš u ruke dok je još vlažan od maramica bude još gori:comp:
kod mene se pojavljuju nekakve ljubicaste mrlje..ne znam kak da to ocistim..neide vodom, prstima Boze sacuvaj, jedino ako tu mrlju povlacim u istom smjeru-onda polako nestaje.
šta ce mi....pa taj nokia je valjda od najosjetljivijeg materijala...pa ja pazim na mobitele ko na neznam šta i mrzim kad je mob zguljen bilo gdje i bila to mala crtica lijepo opereš mob obrišeš i staviš ga u CC i bez brige si pa sad normalno ga stavim u torbicu i ne bojim se da ce mi se nedaj bože zlizat...sad sma bez brige... CC sam platio 45kn i kad se on zliže zguli zgrebe kupim novi jer po meni vrijedi zlata..i nemislim više nikad imat mob bez CC-a.ja još imam foliju na ekranu a cijeli mob perem/brišem s krpicom za naocale namocim ju i onda obrišem mob i malo kasnije s suhom pređem i mob se blista LOL :D :D a sad u CC-u je mob stalno čist :D
ja sma si CC kupio ovdje
uplatio čovjeku na racun lov i sutra dan mi je došlo i izrada CC-a je prva liga paše na mob kao saliven
od njega sam i ja narucio, samo nisam znao dal smijem stavljati linkove za druge forume.... kolko si ga cekao?
aj nabaci neku slika turbice ako ti se da..
edit: previdio tvoj dio o tome da je stigla drugi dan
ja mob držim u ovome
http://i26.tinypic.com/20pacuh.jpg
http://i28.tinypic.com/iw0xft.jpg
oprostite na slika kaj su loše al izgleda da mi je na foticu opet sjebalo nešto :angry:
jaooooooooo,pa to je kao ona carapica....ja to nemogu nigde da nadjem,pogotovo za n95,a i ove manje su zense,gde si nasao to? jel ima preko neta negde da se naruci?
Samo malo,nisam regan na pforumu pa mi recite koliko kosta taj CC i kak se uopce stavlja na N95ice???Koliki to dugo drzi onda?
Btw Pbreaker,vidim da imas iTimovu N95 8Gb...:respect:
košta 45kn i stavi se vrlo lagano i vrlo lagano skine
imaš što protiv toga (TIM)?
stari mi je u italiji uspio naci od intera i juventusa :p
koliko ja znam nema.... :(
a evo i slike sve... sad se sve vidi slikao sam na suncu tj vani :D
CC
http://i30.tinypic.com/ay8u94.jpg
http://i30.tinypic.com/nbrwvn.jpg
http://i31.tinypic.com/qr0ifq.jpg
http://i30.tinypic.com/2iqbxwj.jpg
http://i27.tinypic.com/k0pzxc.jpg
Čarapa-torbica
http://i26.tinypic.com/20pacuh.jpg
http://i28.tinypic.com/iw0xft.jpg
Može li mi tko reći zašto ne mogu s laptopa poslati JPEG na N95 8Gb? Sve mogu osim fotki, samo napiše failed....?
ova providna futrola mi je jakooo ruzna,ali carapica je super :)
hehe pbreaker tvoj je zaštićen ko......
Ma ova vrećica se odlična dobije uz E65. Original nokijina i crne boje. Savršena je za N95 samo mene to malo živcira.
Pazim na mob ali ne mislim ga imat 100 godina. Ja sam njega kupio a ne on mene
:banme: gle mogu ja nosit mob i bez te torbice ali kad sad imam jedno i drugo zašto nebi...i volim imat ocuvane mobitele i alergican sam na takve neke ogrebotine pa zato bolje sprijeciti nego lijeciti...a akoto nekom nije pojmnjivo onda ...........zna se.......
usput basicu pm ti je puno sve pa malo procisti :D
preko cega šalješ bt-a???
to hoce nekad zezat...pa spoji ga reko usb-a na mass storage i sigurno ces moc prenjeti...mene je to klalo preko bt-a kad sam imao BS EL71
A ako nemas kabl, u ducanu je 10-15 kn i puno je brze:)
Stigao mi je CC, predobar je. Mislio sam da ce mob biti puno veci al nije, a i slajd ucvrsti...
Ima li tko kakve informacije hoće li novi soft brzo??? U kojem su riješeni ovi BUG-ovi.
pa ja sam čuo da ih ima dosta. Recimo wlan da je lošiji, spiderman film se ne može gledat i da mob zna štekat
Pa ja wlan često koristim i sasvim pristojno mi radi, a na mobu nisam ni dobio spiderman-a pa mi ni ne fali :)
A da šteka to mi se još nije desilo. Ja nemam nikakve zamjerke trenutno na v15 software
Sve preporuke su da ostanem na v10 dok novi ne dodje zato pitam...
svakako ostani na v10 jer je ovaj što skineš s neta koma ja sma skidao 5 puta reko možda nešto se promjeni odnosno nije dobro instalirano ali nije valjalo niti jednom...neznam...da odnesem u mobis pa da mi stave v15 njihov ali neznam koliko bi mi to naplatili i da li bi htjeli to napraviti
ja sam v15 instalirao iz prve i sve je proslo skroz normalno i nemam zasad nikakve zamerke...