izvi sto pitam ali koji ti je cid od mob-a jer setool podrzava mob od cid 49 pa na dalje mozda je tu problem
Printable View
izvi sto pitam ali koji ti je cid od mob-a jer setool podrzava mob od cid 49 pa na dalje mozda je tu problem
Hvala uspijelo je....
skinuo sam taj program i kad kliknem READ GDFS dolje mi stalno očitava i nkako da prestane
II. PATCHANJE MAINA
U mapi SETool2_Lite_v1.11/qamaker nalazi se qamaker.exe
1. Vaš main (main koji koristite i na mobitelu) odvucite na ikonu od qamaker.exe
2. Nakon toga pojavit će vam se prozor u kojem piše nešto kao
Quick acces patch generator for db2020 by den_po
processing
qick access.... . .. ... . has been generated
pres enter
I nakon toga stisnite ENTER
3. Main koj iste odvukli u qamaker.exe stvorio je patch u istom prozoru u kojem se nalazi i sam qamaker.exe.
On se zove ovisno o vasem mainu,oblika quick_access_MODEL REĐAJA_FIRMWARE.vkp
- kako da odvučem taj main na qamaker.... ne kužim ni k****....
kamo se taj main nalazi...... molim vas pomognite.... radi se o d750 flashanom na w800
Trebaš skinuti main s interneta (onaj main koji imaš na mobitelu). i onda taj main, doslovno, povučeš na ikonu qamaker.exe.
0. PRIPREMA ZA PATCHANJE
Kao prvo potrebno je imati program SETool2 Lite v1.11 s kojim dobijete i qamaker koji je potreban za stvaranje patcha main-a.
Potrebno je imati main koji imate u mobitelu, ak oste mobitel flashali onda morate imat main koj iste flashali.
skinuo sam taj program se tools i kad kliknem READ GDFS dolje mi stalno očitava i nkako da prestane..... nije mi jasno.....
Glupo pitanje: da ti nije mozda rekao nesto tipa da izvadis i vratis bateriju, da odspojis mobitel i ponovno spojis, ili tako nesto?
Mozda ceka da obavis to?
kako da mi quamaker napravi svoje kada na njega ubacim
firmware: W200_R4HA014_MAIN_GENERIC_ME_RED52.mbn
i on mi napise dont support db2010 ( a imam onaj k310i@w200) ako neko zna rijesiti problem ili ako zna neki drugi nacin patchanja ??
@ MASVA hvala ti puno..... da nije bilo tebe nebi uspio... hvala
@fpopic,
Pa lijepo ti na pocetku napise da je to (citiram) "quick access patch generator for db2020". :jehon:
W200 se opcenito koliko znam ne moze patchati (npr. vec je odavno poznato da se ne moze unlockati for free), a u tu skupinu spada i vecina K310 i K320 modela.
Kako da maknem patch koji sam stavio na K750-->W800
a stavio sam ovaj, a nesvidja mi se.
Radio without headset + continue radio playing when you unplug headsets
= Citat =:
; W800 SW-R1BC002
; continue radio playing when you unplug headsets
; it's better to use with "radio without headsets" patch
; © Joker XT
4512B812: 051C 76E0
; W800 SW-R1BC002
; Radio without headset
; ©Phenomen
; (p) YAR
+44000000
112D490: 01D1 01E0
Samo kreni kao da ćeš ga opet staviti, ali kada ti piše yes to remove patch no to apply- stisni yes. I to je to.
Najprije pozdarv!
Posto prvi put pokusavam da stavim patch u mob,iscitavam tutorijal pa mi nije jasno moram li najprije uraditi sve radnje po tutorijalu( patch main-a),pa tek onda zeljeni patch ili mogu odmah ubaciti samo patch?
Hm, ne razumijem bas pitanje. Svaki patch ide na MAIN, pa ne kuzim sta ti znaci "prvo patch maina". :-/
EDIT:
Mislim da kuzim. Pitas za QA patch?
To ovisi jel imas DB2020 telefon ili ne.
Ako imas, nakon stavljanja cistog MAIN-a moras staviti i QA patch.
Ako nemas, nikome nista.
Da, a tu ti je lista db2020 mobitela (i ostalih).
Da imam k800i i u njemu softver R8BF003,pa sam mislio da mogu da ubacim zeljeni patch odmah,bez da radim kompletnu proceduru po tutorijalu.
u tom slucaju moras ubacit qa patch zato sto je db2020 a tutorial o tome imas ovdje http://akapu.wordpress.com/2008/02/0...ith-jdflasher/
Hvala ,pomogli ste mi da rjesim nedoumice.Uspio sam ubaciti patch bez problema! Moze li neki link gdje moze da se nadje jos patcheva za K800 R88F003.
Hvala.
Dosta ih se nadje na se-nse forumu, ali nema centralnog mjesta za patcheve.
:google:
Imam k530... Danas sam stavio MAIN, FS i Custpack od w660 i sve radi normalno i dobro.
Sada sam ovim postupkom pokusao otkljucati mob i skinuo sam SE Tool2 Lite v1.11 i sve potrebno, ali ustekam mob drzim C i on ga pronađe i sve je super, ali onda kad idem na read GDFS se onaj status bar samo puni i nista se ne događa i tako se ponavlja i vrti u krug...
onda probaj napraviti backup GDFS-a sa xs++ 3.1
kako da skinem to setool neka njemacka stranice wtf?
Promijenjen link za download SETool2Lite u prvom postu ove teme.
ja imam problem oko stavljanja određenih patcheva..znači kad idem napravit 4 korak..sve napravim kako je tamo rečeno..i stisnem NO kad me pita..i opcije koje su sastrane ponuđene se odobre tj da ih mogu stisnut i onda iskopčam uređaj..a kako je uputama objašnjeno kad se to obavi da je gotovo..i sve to napravim..al meni patch ne ubaci..evo liste koju mi da sa lijeve strane..pa nek mi netko kaže jel dobro ili nije?
EDIT:Code:VKP script loaded OK. Lines: 9
Patch structure created OK. Determining blocks to read...
New block #0000 added: $45200000
Blocks selected OK. Reading blocks: 1
Block @ $45200000 read error. Have only: 00000000 bytes
Elapsed:117 secs.
U pitanju je K810i-R8BA024.. help please..
Imam problem sa SEtool-om...
Konkretno, skinuo sam vec skoro 10 raznih .rar-ova sa SEtool i nijedan nemogu otvoriti...
Za svaki kaze da je arhiva ostecena ili u nepoznatom formatu...
Trebao bih staviti gore walkman patch...
Inace, mobitel vise nije moj, a znam da me je prije pol godine ista stvar zezala samo se sad nemrem sjetit kako/zasto...
I Far Manager me isto hebe!!
Očisti kompjuter od virusa i isključi antivirus.
nije,nije..EROM CID:52 je..tamo di biraš koji je uređaj sam stavio K810 i pored toga šta ima stavit za kvačice nisam stavio..i išao sam onim postupkom kako je opisano..i desi mi se to gore..sad neznam u čemu je problem i dali je to uopće dobar završetak?
Ne moze biti "nista" zakvaceno. Za A1/CID52 treba biti zakvacena ili kvacica "Bypass DB2020 securty" (kad stavljas QA patch, moras prvo taj staviti) ili "Use QA" (kad kasnije stavljas bilo koji drugi patch). Prilicno sam siguran da to pise i u tutorialu...
EDIT:
Sad sam pogledao, zapravo i ne pise. Cudno. :hm:
Evo ispravio sam tutorial.
hm,hm..ja nemam opciju Use QA patch..što sad?a ako stavim kavčicu na Bypass DB2020 securty onda mi ne baci da stisnem Pres YES to REMOVE patch,NO to apply..
pa napravio sam to..da nije možda zbog programa..jel ima kakve razlike u SETool2 i SETool2 lite?
ne,imam cid 52..to sam sve napravio..al sad bi stavio patcheve npr. da radiu ne trebaju slušalice,pa za bass...
e problem je šta ja nemam "use qap" imam samo "baypass"..
EDIT:
imam SETool2 (LITE edition) v1.10
jel mi možeš reć kako to napravit?
tu unutra imaš
samo pokreneš Setool2Lite_update_to_v1.11
http://rapidshare.com/files/82010875/setoollite.rar
gle ja kad idem pokrenut taj SETool mene pita u koji folder da ga kao stavim..koliko sam skužio da bi se pokrenuo tu verziju v.1.11 moram imat instalaciju od verzije 1.10 jel tako?
jesam..al gle..ja nemam v1.10 da mi se napravi instalacija (da mi spremi u local disc c) nego mi odmah otovri program tako i taj koji si mi dao da skinem..a kad idem otvorit v1.11 pita me u koji da folder to spremim..
EDIT:
aha..evo to sam napravio..nisam skužio na početku..al sad kad bi išao otvorit program baci mi grešku--Windosws ne može pristupiti navedenom uređaju,putu ili datoteci.Možda nemate potrebne dozvole za pristup toj stavci--
@Dejan_10,
Koristi gumb EDIT umjesto gumba QUOTE (koji bespotrebno stvara nove postove).
ok..sry..opet ništa..isključim antivirs i opet mi baca grešku koju sam gore napisao..
--evo probao sam i na laptopu opet sve isto kao i na stolnom računalu i ne ide..evo što sam ja radio:1.skinuo sam ono što si mi dao..2.raspakirao sam SETool2lite v1.10 i stavio u prazni folder..3.te sam onda išao na Setool2Lite_update_to_v1.11 instalirat ga onako kako si mi rekao da instalaciju vodim do foldera u kojem SETool je v1.10..4.isključio sam antivirus..5.i krenuo pokrenut SETool al javlja mi grešku (Windows ne može pristupiti navedenom uređaju,putu ili datoteci.Možda nemate potrebne dozvole za pristup toj stavci.)
-jesam li nešto zaboravio ili je to dobro odrađeno?:-/ :cry:
kako ovo uraditi na jdflasheru hellppppppp
Postoj barem jedan tutorial za patchanje pomocu jdflashera.
Potrazi malo, a pogledaj i sticky teme.
Jel nekome uspjelo napraviti k800 patch na windows 7?
Ne radi mi setool kako spada, i stalno javlja usb device not recognized (flash driveri su instalirani), i mob normalno radi sa sony erricson PC suite, ali sa setool nikako
cuj, di si iskopo ovaj thread :respect:
imas 2 teme vezane bas za K800: 1 i 2 pa pogledaj tamo, mozda ima odgovor na tvoje pitanje.. (sorry ak vec jesi..)
a sto se tice w7.. neki programi (sto se modanja tice) jednostavno ne rade bas na 7ici, tak da je to mozda i stvar sa setool-om..
mozda ce netko drugi znat odgovor na tvoje pitanje :) :smart:
Ma jesam, ali nis nisam nasao.. a ovaj thread sam izabrao zato sto se radi generalno o patchu, koji uz k800 ni sa s500 ne funkcionira :angry:
Ne vjerujem da to radi na w7.
Mislim da su se mnogi cak vracali na xp (sa viste) zbog toga.
Tako ti i treba kad bas moras imati sve najnovije... :p
Tak mi i treba :respect:
Sutra ce xp odradit posao :comp:
edit:
Rjeseno, ako neko bude imao slicnih problema..
Treba skinuti novi SEUS koji pdrzava Vistu/7icu 64bit (ovisi ko kakav OS koristi 32/64), instalirati ga.. i onda kad ukopca mob sa stisnutom c tipkom ce povuci drivere, drugacije neide, osim na visti gdje je moguce manualno AMDx64 drivere od SEUS instalirati bez SEUS, ali na 7-ici 64bit ta metoda ne sljaka..
Ovo mi je očitao setool v1.11
Pa da pitam majstore--->= Citat =:
Welcome to SEtool2 ( LITE edition ) v 1.11
supported DB2010/DB2012 CID49/50/51/52, DB2020 CID49/51/52
Loaded 51 flash descriptors
if you like LITE edition - please visit www.setool.net and buy FULL.
ChipID:9900,EMP protocol:0301
PHONE IS RED RETAIL PRODUCT
FLASH CID detected:53
Speed:921600
Flash ID check:2019
Flash props sent ok
OTP LOCKED:1 CID:51 PAF:1 IMEI:357774xxxxxxxx CERT:RED
FLASH CID:53 COLOR:RED
Model:W880i
MAPP CXC article: R8BA024 prgCXC1250640_GENERIC_AI
MAPP CXC version: R8BA024
Language Package:S_E_EUROPE
CDA article: CDA102568/3
CDA version: R9A
Default article: cxc1250651
Default version: R8BA024
Operator: 000-00
Elapsed:38 secs.
Mogu li kako da sredim da na ovom mobu (W880i) kada pišem poruku razmak bude na tipci 0! ž
Od uvijek koristim isključivo Nokie pa sam prilični noob sto se tiče SE.
Nekakvo patchiranje za taj razmak na 0 sam radio na K750->w800
može te li mi dati uputu kako da to sredim i patch ako postoji.
Hvala
eh da, ovo je očitao Xs++
= Citat =:
13:18:14| TURN OFF PHONE!
13:18:14| Hold 'C' button on phone and connect phone NOW.
13:18:14| You have 30 seconds...
13:18:14|
13:18:19| Baseband ID: 9900
13:18:19| Protocol Version: 3.1
13:18:19| Phone name detected!
13:18:19|
13:18:19| Profiling SEMC phone...
13:18:19| Platform: DB2020
13:18:19| OTP CID: 51
13:18:19| EROM CID: 53
13:18:19| EROM Color: Red
13:18:19| IMEI: 35777401xxxxxx