Tks na odgovorima. Jel ga itko kupio u Tele2 da mi zna reci sto dolazi u paketu.
Printable View
Tks na odgovorima. Jel ga itko kupio u Tele2 da mi zna reci sto dolazi u paketu.
u paketu dolazi punjac, usb kabel, slusalice s 3.5mm adapterom , stylus olovcica, cd, uputstva
ljudi ako bi netko htio mi prepisati od reda do reda mms postavke i gprs postavke za ku990 preko tele2 mreže bio bih mu jako zahvalan. jer meni ne radi mms uopće, probao sam i automatske i ručne postavke i jednostavno neće poslati mms....
Koliko je meni poznato svi uređaji dolaze u originalnom pakiranju koje je umetnuto u Tele2 kutiju.
@ killah
obriši sve postavke koje sad imaš i nazovi službu za korisnike neka ti pošalju.
napravio sam reset phone-a i rekao da mi to pošalju za moj mob ali opet ne rade. primjetio sam da mi se pojavi u mms postavkamau ip adresi još na kraju :8080, što nesmije biti pa sam to ručno obrisao ali opet ne radi. gprs radi (na net mogu)ali poslati mms nikako. kažu da prvo pošaljem nešto samo napisano kao mms (a ne sliku) ali to se ne može sa ku990?
bas me muci taj telefon...tj muci me nedoumica u vezi izbora.
taj phone ili neki "normalan"!?
nekako se bojim da ce mi biti nepraktican....ono,seljak sam a ne nekakav fensy retro-uber-gey-stilist,vucem mob po dzepovima,ne da mi se muciti sa torbicama i sl.... pa mi najvise odgovarju preklopni,zbog zastite ekrana.
ali ovaj mi se bas svidja
i cini mi se da je ponuda tele2 prilicno fer.
sada intezivno razmisalj o kupnji...ali...
zanimaju me vasa iskustva!?
jeste zadovoljni sa telefonom?
jel kretanje po izbornicima,pisanje poruka (dok je normalna tipovnica,ne qwerty)brzo kao i kod ostalih telefona.
da li se moze desiti da slucajnim dodirom tel nekoga zove....
Od koliko GB imate unutra micro SD kartice?
Nešto čitam sada da kartice od preko 1 GB uspore mobitele, pa da provjerim informaciju, na KU990 prije nogo naručim karticu.
Što da uzmem, 1 ili 2 GB?
Jel može netko napokon razriješiti jednu, inače meni vrlo važnu, nepoznanicu. Može li se ili ne u mini operi koristiti qwerty tipkovnica kada je opera u landscape modu?
I još jedna sitnica. Ono ograničenje od samo 5 memo unosa. Jel se to može nekako zaobići? Naime, memo mi je vrlo bitan jer na postojećem mobu imam puno stvari na taj način zapamćeno.
Hvala!
Meni Opera Mini uopce nece raditi.
Još jedno pitanje od mene...
Kako treba puniti bateriju prvi put? Dali treba ono nešto tipa ostaviti 16 sati na punjaču dok je mob isključen, ili da ga odmah upalim, ispraznim do kraja pa onda punim cijelu noć, ili, ili.... ?
Hvala, hvala
u principu vecina tvrdi da to vise nije potrebno,ali ja se drzim onog "starog" dobrog formiranja baterije.prvo punjenje 12 sati i poslije toga jos dva ciklusa praznjenje-punjenje.mozda i nije potrebno,ali.....
Imam i ja pitanje.. Da li taj mob. podržava više od 2 GB memorije.. Da li je netko probao stavit više od tih 2 Gb ?
Dali ga odmah iz kutije prije nego ga pališ puniš 12 sati, ili ga lijepo upališ, potrošiš do kraja pa onda 12 sati?
Neznam dali ću moći odloliti da ga odmah u trgovini ne "pokrenem" i izvidim situaciju sa novim mobom. Do sada nikad nisam, uvijek sam ga odmah koristio...
Malo iznad u ovoj temi su pitali isto:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=751442#post751442
@hp compaq: Iako je potpuno svejedno što ćeš napraviti, neka praksa je pustiti ugašen mob preko noći na punjaču. Kasnije 2-3 puta ponoviš postupak s time da prije punjenja pustiš da se baterija skroz isprazni. Nakon toga više nitko ne gleda cikluse punjenja tako da... Ali sve u svemu, baterija je formirana u tvornici, na tebi je da je napuniš do kraja i koristiš kako tebi odgovara.
Vepre i ostali, zahvaljujem na svemu...
Kupio sam danas mobitel...
Bateriju nisam tako punio, jer sam ga više puta spojio na kompjuter (a onda usput i puni), pa sam da ponovno isključio, pa tako...
Ali našao sam informacije da te Li-Ion baterije ne treba tako tretirati (http://forum.hr/showthread.php?t=324003), pa i u uputama ne piše ništa o tome...
Još imam jednu stvar... Ne mogu ga spojiti sa laptopom, pa da preko bluetoutha radim spajanje.
Laptop prepoznao mobitel, mobitel prepoznao laptop, "spario" sam ih, ali kad pokrenem onaj programčić od LG-a, stalno javlja da nije spojeno?
Dali itko ima kakav program koji bi radio na viewty-u za brojanje prometa preko GPRS-a?
Gdje se mo kupiti ona olovčica, po mogućnosti ista onakva original, i po kojoj cijeni?
Poznavajući sebe, ja ću to brzo izgubiti, pa bi si uzeo još jednu da mi ostane u rezervi...
pa jel nisi dobio rezervnu u paketu?
pa sta ce ti dvije? najbolje je da radis sve s prstima ide puno brze, s olovkom s vremenom mozes ogrebati ekran, a s prstima se zaprlja, ali bolje je obrisati ekran od necistoca nega ga odnijeti na poliranje.
A neznam, dobro... Kutija je original, uređaj nije niti zaključan, a u kutiji je napravljeno mjesta baš za jednu tako da...
A što se tiče prstiju... Ma tipkam ja i pristima, ali za neke stvari je bolje olovčicom, a i nekako mi je to cool :banme:
Pa valjda je olovčica napravljena da ne oštećuje ekrane...
Isprobao sam sa karticom od 4GB i radi.
Slike slikane vani su stvarno iznenađujuće dobre, nisam očekivao da može biti toliko dobro.
Unutra nisu toliko jasne...
[center]Evo da stavim dvije slike...
Ja osobno nisam mislio da slike mogu biti tako dobre, ovo je kao sa pravim digitalcem. Inače ne volim te kamere na mobitelim, radije nosim pravi Olympus od 8MP, koji košta više nego ovaj mobitel, ali od sada kad sam usput negdje na šetnji, defonitivno ću i s ovime opaliti koju sliku.
Slike -> http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=762163
Komentari na slike -> http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=55139
Kako se može obrisati sve poruke od jednom? Jesam ja lud, ili to nije moguće bez da svaku poruku posebno označavam??
EDIT:
Pronašao sam sam. Može se, naravno...
Evo uzeo mob neki dan u TELE 2 ponudi, dobio i mp3 od gige za curu(cool)!:respect:
Zanima me samo ako mi netko može objasniti postupak snimanja slow montion videa, bio bi zahvalan!
Thanx
ides na snimanje videa i sa strane ekrana imas ikonu 120 fps, pritisnes ju i stisnes ukljuceno.
Da li je itko išta radio sa theme managerom?
čitao sam da postoji neš takvo za viewty
obrati se speoonu.on je radio sa tim theme menagerom.
@ edinjo
to ti je vezano uz ubacivanje tema.Pogledaj tamo.
hy, ima li možda negdje skype za instalirati??? zna li netko, tj dali ga uopće podržava...
Ovo mi je malo sumnjivo moze li netko pogledat: http://www.thelink.co.uk/mobile-stor...as-you-go.html
http://www.thelink.co.uk/mobile-stor...as-you-go.html
Ako ovo ne otvori onda ne znam sto je ali pise da je Ku990 kosta 159 funti za pay as you go....tj. bez pretplate
Očigledno je bila istina čim je Out of stock. A uostalom to bi bilo oko 1450 kn, što bi bilo od prilike kao i pretplata na godinu dana u Tele2 sa minimalnom mjesečnom potrošnjom od 100 Kn sa trajnim nalogom.
Što mislite, kad bi ga sad uzeo bili imao solidni mobitel iduce tri godine.....E da li ovaj mob kuplje u T-mobile-a ima LG ili T-Mobile softver??
koliko ja znam, postoji samo jedan software - onaj LG-ev, ali zato postoje T-Mobileove ikone, a to ti nisam siguran ima li ili nema. poznavajući T-Mobile, vjerojatno ima
Ma na te ružne ikonice sam mislio...je li itko u T-mobile-a kupio
imam jedno pitanje..ima li u postavkama za staviti šifru da drugi nemogu prčkat po njemu? hvala..
tema menager je super stvar trebaš skinuti jedan program ugasiti tel izvaditi bateriju zamjeniti neke fajlove poslje toka imaš oko 52 teme super stvar
ako kog zanima može mi se javiti na pm...
Ocemu ti pricas
odgovaram na ednjovo pitanje
PA zar ne možeš maknut to, e i je li istina da nemozes stavit neku svoju melodiju za alarm i poruke, i da je mob preosjetljiv
Sad sam vidio da LG ima cak i google maps..... http://www.gsmarena.com/lg_ku990_vie...view-167p3.php
TO: Dominik3333
Nisam siguran dal se može maknuti to od t-mobile, nisam baš previše istraživao. Ovo za melodije, možeš staviti koju hoćeš da alaram i poruke, znači ne one sa moba tvornički što dobiješ, nego i koje si sam staviš npr na memorijsku karticu. U kojem smislu to misliš da je mob preosjetliv???
Ma ni ja ne znam tocno to sam cito na nekom drugom forumu, e dali je netko instalirao google maps
Ma nemaš ga šta instalirat.... Dobiješ ga na mobu i samo pokreneš, spojiš se na net i završena priča.. možeš šta hoćeš dalje
Sadržaj prodajnog paketa:Uređaj, baterija, stylus, punjač, hands free, USB kabel, micro SD (2GB), jamstveni list, instalacijski CD za PC sync, korisnički priručnik, stereo slušalice, zaštitna folija za zaslon
Što misle pod hands free kad su stavili slušalice zar to nije isto i što im je to zaštitna folija je li to samo ono plastično što odljepiš ili neka prava zaštita
konacno KU 990 i u drugoj boji:
http://thumbnails.imajr.com/LG-Viewt...e-2-946010.jpg
Aha, hvala a ovo vepre ako i jest original maska od Lg onda je treča jer je druga srebrena
evo pa procitaj:
http://news.softpedia.com/news/LG-Vi...le-83832.shtml
gdje mogu nabavit fotrolu za njega
Ovako,imam problem,sa svojim KU990 nisam dobio CD,barem ne za sad,pa me zanima gdje se moze skinuti taj program za PC,ako netko zna,puno hvala...:respect:
dolazi i u crvenoj boji,koja ce vjerojatno biti primamljiva njeznijem spolu!
http://thumbnails.imajr.com/LG-Viewt...-2-1051375.jpg
http://thumbnails.imajr.com/LG-Viewt...-3-1051376.jpg
I JVP-ima (Javnim vatrogasnim postajama), te DVD-ima (Dobrovoljnim vatrogasnim društvima).
Još treba izbaciti plavi za dragi nam MUP, oni imaju viška love (samo se BMW-ovi dvokotači kupuju, nebi oni Yapance vozili), pa mogu i svakom zaposleniku jedan plavi priuštiti...
;D
Užas...
Crni izgleda ozbiljno, poslovno, a ovo ostalo je smijeh...
jel može tko stavit kakav video da vidim kvalitetu, i dal snima samo u 3gp formatu ili može i mp4?
Jel mi može netko odgovoriti na pitanje dal mob podržava stavljanje šifre da drugi ne mogu do podataka u njemu?
Šifre na pojedine dijelove (SMS, video...) ne, ali možeš staviti zaključavanje cijelog moba tako da moraš upisati šifru kada ga hoćeš koristiti.
I naravno šifra kod promjene SIM-a ili paljenja mobitela.
E ali ima i nešto za instalirat da zaključaš i foldere,sms....
Ne znam, nisam nikada tražio tako da ne znam.
Proslijeđujem pitanje s nekog drugog foruma, pa ako znate odgovor recite:
Da li netko zna kako se na LG KU990 mijenja slika kod prečaca u standby modu. Znači kada iz mirovanja (vidi se sat) pomaknem prstom u stranu , onda mi se pokaže ondaj drugi meni na kojem su prečaci. Da li se ta slika može nekako promjeniti jer ako stavim bilo koju od 3 teme uvijek mi je na tom prečacu neka slika od simpsona koja je ružna i htjeo bi ju makniti ali ne znam kako. Kupio sam rabljeni mobitel tako da je prijašnji korisnik na treću temu stavio simpsone (to mi je totalno bezveze tema) i kada mijenjam od ove dvije preostale teme , sve se promjeni u skladu sa drugom temom ali ta slika simpsona uvijek ostane. Mogu bez nje tako da uvijek držim standby na sat.
probaj dvaput stisnuti gumb C, tako se mjenjau teme ako ih naknadno stavis (bar je tako kod mene)
To sam mu i ja reko ali ne pojavljuje mu se theme manager
uvijek je slow motion, a kad bi bila normalne brzine ne bi bio kvalitetniji snimak jer snima manjom rezolucijom, dok onaj visak frameova ne mozes zamjetit golim okom da ti bude "kvalitetnije"
Ne možeš uspoređivati kamere i mobitel. Iza kamera stoji još jako puno uređaja i kablova, ne radi kamera sve sama ;)
Ovaj mob očito neda da filmove snimane u 120fps prikazuje kao obične 25-30fps. A što se onda događa - umjesto da prikazuje 120 frejmova u sekundi, on prikazuje 30 frejmova što bi značilo da 1 sekunda tog filma (120fps) zapravo traje 4 sekunde kao film sa 30fpsa. Odatle taj famozni slowmotion.
Kad bi tih 120fps-a konvertirao u 30fps-a, ako bi i vidio razliku onda bi bila nezamjetna, malo fluidnije scene itd.
dobro, eto nemora biti profesionalna kamera
eto primjer kucni DVD. Mozes gledati normalnom brzinom DVD a isti takav dio filma npr. mozes i usporeno i to po zelji "brze/sporije", znaci da je problem vjerovatno u softveru mobilnog, da li bi mozda na PC takav prebacen snimak od 120 fps bi mogao da se gleda i normalno i usporeno (naravno, upotrebljavajuci npr.micro dvd i slicno)
DVD je uvijek fiksan na 25-30fps-a, a ubrzavanje/usporavanje snimke je ajmo tako reći softverski izvedeno i nema veze sa fps-om filma.
Da ne duljim, neznam kako će ti se taj film prikazivat na kompu, al ćeš ga moći uvijek konvertirati na 25fps.
jesi li siguran da je DVD na tako malo fps 25-30 mislim da ne bi bilo moguce izvesti tako dobar "slow motion" sa tako niskim fps
zasto ne moze da se "uspori" onda snimak u VGA sa 30 fps sa recimo N95
je li to do softvera mobilnog
da li mozda ima opciju "real player" bilo na mobilnom bilo na PC da li si mozda "cackao" po opcijama, moze li "slow motion" kao na dvd playerima
pa nije 25-30 fps malo.to je prilicno kvalitetan prikaz videa(blizu DVD kvalitete).
zasto onda ne moze "slow motion" na snimljenim klipovima kao sto ide od lakse sale sa dvd filmovima
ljudskom oku treba 24 fps da ima dojam pokreta, nekom i manje. sve preko toga je redundantnta informacija jer je oko pretromo. prema tome, kvalitetu dobijas rezolucijom jer ce detalji bit ostriji. a sta se tice playbacka na utakmicama se cijelo vrijeme snima sa vise fps nego je potrebno pa kada je potrebno usporit neki kadar onda pustaju manje fps pa imas privid da je usporeno a ono sta vidis kao normalno je za kameru zapravo ubrzano. hm, nije bas jasno. ili je? a ovaj mob nema opciju da ubrzano pregledavas, ili ju ja zasad nisam nasao pa snimanje sa 120 fps znaci da kod playbacka ce uvijek bit usporeno
pozdrav
ovako, imam lg viewty iliti ku990
"problem" je u mmsu
sve radi i salje/prima se normalno, ali stvar ne sljaka kako treba kod malo slozenijeg mmsa
znaci ovako kada dodam sliku u mms on to stavi pod slajd 1.
kada dodam jos jednu sliku on tu sliku stavi u slajd 2.
to nije problem, mogu odrediti koliko da traje prva slika (tipa 5 sec) pa onda on nakon tih 5 sec prebaci na drugu sliku, tj slajd 2.
problem pocinje kada dodam neki zvuk koji traje dulje od tih 5 sec.
npr dodam neki midi koji traje 2 min u prvi slajd
i sad nece prebaciti na slajd 2 dok ne odsvira svih 2 min, a onda u slajdu 2 nece biti nikakvog zvuka (ako nisam dodao jos neku melodiju)
ono kaj mene zanima je dali se moze namjestiti da zvuk ide na sve slajdove i da prebacivanje slika traje normalno ili dali je moguce napraviti samo jedan slajd s vise attachmenta?!
nadam se da je sve jasno
poz
neda mi se trazit po temu pa ako mi ko moze reć kakav je blic na ku990
ja mislim da je LED i da li ko ima usporedbe sa nokiom n95
ko šalje više mms? ugl ku990 ima strope flash...
Uzeo sam ovaj mob prije par dana i sve je ok osim jedne stvari. Stavio sam sandisk-ovu karticu od 2gb, prebacio slike, muziku, teme na nju i sve radi ali mi jako sporo učitava sa kartice. Ni na jednom drugom mobu mi nije tako dugo učitavao podatke s kartice. Ne znam da li tako treba biti ili je u nečem drugom problem. Help!
je ..spor je svakome.. ali navikneš se..
Znači ne bi brže učitavao da stavim drugu, bržu karticu? Ili da ovu formatiram na kompu?
ma sve ti je isto.da staviš 32gb karticu ..išlo bi isto.. nebi išlo sporije...
Koliko spor ljudi vi govorite?
Kao Symbian, recimo Nokia N73?
Planiram ga uzeti sada kada se budem selio u Tele2 (dali je otključan kod njih?)
pa 4 sekunde do 6 sekundi ti otvara slike.. videa.. i tak.. ima mob neke tikove. ali meni se uvjek da čekati i isplati se...
meni je manje trebalo-2 sec
velik pozdrav svima...nisma našao thread za predstavljanje..tj nisam ga niti vidio...;D
zanima me dosta toga oko navedenog moba...dosta informacija ste i sami rekli...
situacija je ta..zaradio sam neke pare i sad ih treba i potrošit prikladno..
oduvijek su me zanimali malo napredniji mobovi pa sam bacio oko na ovaj model...
->želim prije svega dobit bar internet potvrdu od korisnika dotičnog moba da li ga se isplati kupovat...i da li su dotični se prevarili u vezi samog moba?
->Isto tako bi vas molio da mi kažete cijene na black marketu ;...
i ukoliko bi želio mob s touch screenom i min. 5 Mpixelnom kamerom;te da je lagan(isključujem odmah n95 i njenog nasljednika) koje bi mi preporučili?
->da li KU990 ima Wireless konekciju?
->da li će ga u budućnosti (kad izađe KC910) biti u mogućnosti prebacit na njen firmware?
->koliko cijenu KC910 bi mogao očekivat na crnom tržištu u 1.mjesecu 2009?
za sad je to od mene...nadm se da će te imat volje pročitat post i udijelit mi vlastita mišljenja...do pisanja
mob se isplati...
na crnom tržištu ide od 1800-2300kn.. (ja ima na pretplati..(2000kn..))
ku990 nema wireless
ovo za firmware nitko još nezna jer KC910 nije niti izašao...
Za kc910 računaj 3500-4000kn..in black market...
3500-4000 kn u početku ili nakon par mjeseci?...jer ne znam niti sam..da li da čekam izlazak KC910 ili da sad uzmem ku990...jedino mi je bedara zbog wirelessa
Kakvo prebacivanje ?Misliš ubacivanje firma od KC910 u KU990?= Citat =:
da li će ga u budućnosti (kad izađe KC910) biti u mogućnosti prebacit na njen firmware?
da na to mislim ....
e i dajte mi molim vas odg...koliko je brz wireless preko moba(ps znam da ovisi o udaljenosti samo uređaja)....jer mi je to sad jedina dvojba oko KC910 i KU990...koliko vam je potreban wireless na mobu?
Crossflashing SE NE MOŽE RADITI na LG-u.
.KC910 Ima WLAN a KU990 nema ,to je hardwerski dio (odašiljač) i on se ne može dodati putem firmware-a.