neznam kad stigne o svemo ćete bit obaviješteni ...... isplati se riskirat (plus iće na ruke)
Printable View
konacno krece u prodaju.
http://www.gsmarena.com/nokia_n95_8g...g-news-336.php
čak niti ne zgleda loše,to je ono šta je org. n95 trebala biti rekao bi...vidjet ćemo...
Vjerojatno. Ili prije Božića, bar što se Mobisa tiče.
Čudi me da Eldar već nije "kušnuo" ovaj mob. Bar je on lud za Nokijama.
Naravno da će bit astronomske na početku...poslije se nadam padu cijena :hrv:
n95me košta oko 4.200kn bez poreza....
baš sam htio napisati kako se je počela prodavati.. a u mobisu bu za 2 mjeseca :banme:
i kostat ce 6000kn.:creep:
nije to samo kod nas......
uhh mislim da cu morat dugo dugo cekat da mu malo padne cijena da ga kupim:cry:
vjerujem da bi cijena na crno mogla biti oko 600EUR u pocetku,ali treba naglasiti i da ce sa pocetkom prodaje N95 ME,sigurno i obicnoj N95-ci jos opasti cijena pa je i to prilika za one koje si zele nesto jeftinije nabaviti N95.
Oce moc baterija od N95 8GB u nokiu N95?
Ja bih rekao da moze.
ja sam odustal od n95 jer je skupa i ima samo 8gb. za te novce mogu kupiti ipod touch i još puno drugih stvari...
na gsmareni je available,eto je uskoro i kod nas po oglasnicima.
http://www.gsmarena.com/nokia_n95_8gb-2088.php
Iskreno, nisam znao kako popuniti memoriju na N91 koja je imala "samo" 4GB.
Vjerojatno će fotke brzo popunjati prostor, ali 8 GB je stvarno puno.
Iako, nakon onoga "ludoga provoda" s N95 (običnom), ne pada mi na pamet kupovati ovu od 8GB.
Mah, pusti to, nego na stranim forumima ljudi totalno "očarani" s tom novom Nokijom. Jedan Austrijanac me tako popljuvao što se tiče moje ocjene "Jednom Nokia-vazda Nokia" (ovo mislim po pitanju slidea, baterije, a i jako maloga ekrana kojeg su raširili na 2,8").
Tako da više u raspravu o njihovom veličanju N95 8GB više nisam ulazio jer mi je zlo od punih usta kakva ta nova Nokia treba biti...:crazy:
mislim da če ovoj n95 mana biti ekran...2,8 inch na 320*240 onak ..haloo!!!
meni nije jaso sto ste svi zapeli za to "320x240 a 2.8"" kao da je sad to katastora, a vecina vas korisit ili 17" ili 19" monitoru u rezi 1024x768 ili mozda malo vecoj.
daj malo ramislite, nije tako lose. bolje to nego neke divlje rezolucije kao na n90, n80 ili e70. naravno da bi bilo bolje da je veca, ali nije niti ovo lose.
razlog zasto se forsira ova rezolucuja je iskljucivo u cijeni,jer su zasloni 320x240 siroko rasireni i u proizvodnji jeftini,sto smanjuje proizvodne troskove.
hvala moby, upravo si dao jos jedan razlog zbog ceg bi se ta reza trebala korisiti.
@ sonyck a kako bi ti nazavo rezoluciju 352 x 416 nego divlja? :) ne u losem smislu, nego u smislu da se negdje nije koristila, niti cek izvedenica od onih sto se korste na monitorima.
za 2,8" 240x320 reza je jedva dovoljna i svakako bi bolja bila 320x480 ili VGA,ali to bi jos poskupilo zavrsni proizvod.
pogledajte TyTn 2 koji je naspram N95 ME zvijer pa svejedno na 2,8" ima 320x240,a sve zbog stednje.:cry:
cinjenica je da dok ne opadne cijena i dok VGA ekrani ne udju u masovniju proizvodnju,jos ce neko vrijeme dominirati QVGA ekrani.:tomato:
Znači, prema ovome je Nokia učinila step-back, IMO, jer nakon stvarno odličnih ekrana na N90, E60, E70, N80, sada je domena QVGA ekran bez obzira o kolikoj se fizičkoj veličini ekrana radilo.
N95 8GB ima potpuno istu rezoluciju ekrana kao N6233.
Da N95 ME ima vga rezoluciju ekrana bila bi puno skuplja i onda bi se bunili zašto je cjena tako visoka. Pa vi nikada nečete biti zadovoljni sa mobitelom. Ja imam k800 i Tytn-a i zadovoljan sam sam sa oba iako tytn ima puno veći ekran 2,8 inča a istu rezoluciju kao k800.
i ovak je cijena pre visoka!!!!
bumo brojali pixsele... tak je i na k510 mogu ih opipati!!!
Ova curka me fakat impresionira svojim blogom, a mora da je neka faca kad je jedina od same Nokije dobila rozu N95 (classic).
Evo iz njenoga bloga o N95 8GB. Stvar se počela prodavati u SAD-u.
http://images.google.com/imgres?imgu...3DsWE%26sa%3DN
Svaki normalan OS i njegovi developeri znaju da ce doci vece rezolucije i zato se aplikacije jos ranije pripremaju i rade tako da ce raditi i za X godina na nekoj drugoj rezoluciji. Osobno mi se svida ova "divlja" rezolucija od 416 x 352 piksela jer daje vise piksela, a ne zahtjeva vise prostora. VGA se ne koristi jer je ipak prevelika rezolucija za ekrane manje od 3 inca, narocito kod obicnih mobitela a ne PDA uredaja. 416 x 352 je logican slijed jer se radi o poduplanih starih (standardnih) 176 x 208 piksela.
A da ne govorim o hardverskim problemima koji bi uzrokovali jos krace trajanje baterije, vecu cijenu, sporiji uredaj itd.
Kad smo vec kod 176 x 208 i double resolutiona, te rezolucije vise NISU podrzane u FP1 i novijima u korist QVGA koji je sada i de facto standard. Vjerujem da ce Nokia ici drugim pravcem, prema HVGA (iPhone i PSP) i VGA rezolucijama.
Microsoft je takav problem rijesio dosta rano, odbacujuci 176 x 220 rezoluciju i prelazeci na QVGA / VGA.
HTC je i koristio za neke modele nizu rezoluciju,176x220(S310),ali nakon kritika da je ta reza jednostavno premala za WM, potpuno je odbacena i sada je standardna 240x320.
mislim da i za N95ME 240x320 nije premala,ali svakako bi koristio zasiceniji ekran sa vise piksela,koji bi opet povecao cijenu i potrosnju ionako slabe baterije,sto je vjerojatno i najveci problem.
mislim da Nokia ne zuri sa uvodjenjem VGA ekrana,jer odbacili su i 352x416 ekrane zbog cijene i potrosnje.
MS se tome protivio, jednako kako se protivi toj rezoluciji na HP iPAQ 514.
EOD.
Tema je nova Nokia N95 MusicEdition.
a ne rezolucija displeya kod uređaja sa S60 ili WM ili nekim trećim OS-om...
sav daljni off će biti izbrisan i sankcioniran.
N95 ME 8GB se danas pojavila u oglasniku, nisam zvao da provjerim cijenu.
Hehe, baš me zanima cijena...
dali je to izaslo kod nas
izašlo je i piše ti par postova gore
http://www.oglasnik.hr/oglasi/mobite...s-7814579.html
sry nisam gledao
maloprije sam zvao i lik veli 5000kn
Pa i nije baš previše za start! :D
Past će joj cijena. Pričekati bar do Božića ako je mislite kupiti. Inače, meni-ne hvala!
PS-jel Eldar napravio review? Da pročitam što je poboljšano, a što je ostalo isto kao na N95 classic.
Jel to ista kao N95 8 GB ili kao americka N95?
na mobilnisvet izasle su slike uzivo i mob u toj crnoj izgleda mocno. bas cool
Ma da je od zlata 5000kn je previse,past ce ona brzo na nekih 3500kn 100%
vidio sam slike na mobilnom svetu i moram reću vauuu :respect:
Dobra je, ne može se reči da nije... Još samo da se ne kleca cijela (ko prethodnik) možda bi ju i čovjek kupio kad padne cijena.......
Kazu da je popravio gotovo sve greske koje su bile kod obicne N95ice.
Da,ali i neke dodao,primjerice izbačen zatvarač kamere (što je po meni sramota budući da mob ima 5MP kameru i VGA snimanje,ali dobro) :creep:
Mislim da je jedan od većih napredaka u odnosu na običnu N95 povećanje RAM-a, i to za duplo (sa 64 na 128) ;) To je stvarno hvalevrijedan napredak :)
Mogao bi ovo biti dobar mob,samo da mu kvaliteta izrade bude bolja nego na N95 :)
Evo, malo mi dosadno bijaše pa sam bacio pogled na Youtube gdje lik uspoređuje N95 i N95 8GB. Dosta je brza ova od 8GB.
Međutim, nigdje nitko ne spominje slide mehanizam. U biti, našao sam na all about symbian forumu nešto tipa "slide is smooth", ali onda tip zbuni izjavom da je slide takav (sličan) i na njegovoj classic N95.
Impresivan mob jest, poboljšanja najvjerojatnije ima (primjerice-veći ekran koji više nije ulegnut i okružen okvirom, nego je u istoj ravnini s ostatkom slidea-dosta dobro).
Također nitko ni slova o bateriji osim da je poboljšana za 25% što je već znano i prije nego je 8GB puštena službeno u prodaju.
Na allaboutsymbian kazu da je baterija u praksi bolja 50%.
http://www.allaboutsymbian.com/revie...ia_N95_8GB.php
takvu bateriju je trebala imati i N95,a ne da korisnici po cijelom svijetu gube zivce zbog baterije koja traje jedva 1 dan.
Tako je .Isto je bilo je i sa n95,Kada ga neko kupi neki napise mali revju za bateriju
Već otrcani Nokijin marketing zbog kojeg će jednoga dana platiti padom dionica na globalnoj razini.
No, da N95 classic ima i dvostruko bolju bateriju, po mom sudu to je loš mob. Naravno, u hardverskom smislu. Poluproizvod.
N95 8GB navodno je "ispravio sve probleme koje je imala stara N95". Pitam se samo jesu li napravili popis problema ili možda riješili samo problem sramotno slabe baterije.
Moby, tako je to u svijetu mobitela, pomiri se sa time. A Nokia je vec godinama bez ikakve prijetnje najveci proizvodac mobitela.
Procitaj recenziju sa onog linka gore, iako mozda je malo subjektivan.
Pa normalni da je bolji,pa nisu tulavi da dva puta istu gresku naprave...
mobis 6699 kn, hgspot 6359 kn
a jooooj pa taj vam se mobitel prodaje vec neko vrijeme:belj:
samot trebate znat di se trazi.
btw ima i N96 za kupit:belj: :beer:
Pogledajte ovo,zanimljiivo :)
http://www.gsmarena.com/nokia_n95_8g...o-news-362.php
Ej, što bi naše ženske udruge rekle na ovo???
Jadne djevojke sastavljaju dio po dio Nokija... Čovječe!!!
Ja bih mogao to raditi tri dana max., onda bih zatrebao službenu hospitalizaciju u Vrapču. :)
ja mislim da su te cijene stvarno malo prenapuhane...je da je mobitel tek izasao i sve to ali 6k kuna je ipak malo previse...a i taj mobis standardno vec precjenjuje sve...pa moja n93 nova dodje 5000kuna...IMHO...ugl nije ni cudo da svi imaju jeftinije cijene od mobisa...
EDIT OFFTOPIC...trebali bi otvoriti neki thread gdje cemo izrazavati svoj bijes zbog mobisovih cijena, mobisovih usluga i svega ostaloga sto ima vezu s mobisom...
evo konacno i review:
http://www.mobile-review.com/review/...5-8gb-en.shtml
Evo i na gsmareni review :)
http://www.gsmarena.com/nokia_n95_8gb-review-188.php
čovječe kolika je razlika u veličini ekrana od n95 i n95 8gb
dosta je veči ekran... :respect:
Aha,0,2 inča više je puno,iako se ne čini tako :)
Zanimljivo je da su ekran stvarno nahvalili,nisu ništa spominjali eventualnu vidljivost pixela :)
Eh,da je ovom modelu zatvarač kamere i xenon flash,mislim da mi stvarno više ne bi trebao drugi mobitel sljedećih nekoliko godina :respect:
Vidio ju ja u sity centru 6.999,00 kunića:bat:
Zanimljivo da je N95 popljuvana na svim forumima, a ovu od 8GB hvale. Ili je nekakav marketinški trik Nokije opet u pitanju...
Eldar po meni malo krivuda sa zaključnim riječima u svom reviewu. Kao bi, pa ne bi preporučio. Nije mi jasan.
A, ovo za bateriju mi je tek sada jasno-u biti radi se o ekranu 320x240 pogonjenom baterijom od 1200mAh, pa je logično da duže traje. Ekran je potpuno iste pikselaže kao npr na E65.
Je li ju kupio tko?
Dosadašnje mane koje sam uspio uhvatiti gledajući Jubito: slide se ipak klima, slično staroj N95. Nije toliko drastično, ali za mene, dovoljno da me odlijepi i ohladi. Druga je stvar čisto softverske prirode, a to je da se mobitel zna zablesirati koji put tj. zalediti se, pa se sam restarta. Posebno kod igranja N-gage igrica (sumnjam da bih ja igrao ikakve igre na mobu, ali ipak :)).
Slide opet nema nikakvu oprugu, odnosno opet se radi o dva dijela mobitela spojenih "tračnicama"-dakle nikakve promjene na slideo u osnovi, u odnosu na N80 i N95 classic.
jel ima to cudo poklopac za kameru ili ne?
izasao je i prevedeni review.
http://www.mobilnisvet.com/mobilni-t.../Nokia/N95-8GB
Boga mi, lijepo.
Kaže Eldar da uz 1 sat razgovora i do 2 sata slušanja muzike dnevno, baterija može povući 2 do 3 dana. Zanimljiva konstatacija.
mene zanima iskustva onih koji su naručivali mobitele koji se navodno orginalno zapakirani s hrvatskim jezikom...da li je to istina ili ne?
e ljudi, kolko je isplativo narucivat mob prek neta tj prek ebaya i moze neko rec nesto o n95 8gb spider edition?
Našao sam na ebay-u Nokiu n95 8GB, znači mobitel sa poštarinom i osiguranjem bi koštao 725$, sad kakva je procedura kad mobitel stigne u Hrvatsku, koliko će bit carina, PDV i ostali troškovi? Ili je možda jednostavnija procedura da mobitel dođe u Mađarsku kod frenda, jer sam čuo da se u EU ne carine paketi? Ako ima netko kakvih iskustava po tom pitanju bio bih jako zahvalan! ;)
po meni je delikatno kupovati takve stvari preko e-baya..dodaj jos 50-100 eura i kupi ga kod nas..
Evo video, dali se klima ovako kod vas koji ga imate
http://www.youtube.com/watch?v=i_9xqtQy5Rw
ljudi molio bih vas samo da mi razjasnite jednu stvar oko te Nokie N95 8GB,dobit cu je u utorak, 8.01.i zanima me ovaj GPS,dal se on mora spajat na internet il nesto pa mi trosi novce da bi vidio kartu i navigiro se il je to sve free?
HVALA UNAPRIJED!!!
http://www.gsmarena.com/nokia_n95_8g...3-news-394.php
Vauuu... Svaka čast Nokiji :) Posebno me oduševljava ovo sa gledanjem jubitoa :)