ma no sikiriki decki SX1 RULEZ
Printable View
ma no sikiriki decki SX1 RULEZ
ma po meni je ipak njoka bolja
I meni= Citat =:
Poslao: coma_zgb
ma po meni je ipak njoka bolja
E meni nije :)
Ja sam jučer gledao recenziju na nekoj stranici i totalno sam se razočarao. Izbornik ima tako loše ikone da nisam mogao vjerovati. Užasno izgledaju.
jedino mi sx kvalitetnije izgleda, (i ima grebenu igricu :))
ja se ne bi slozio, meni su ikone ok... ne kazem da je sx1 bolji ili n6600 gori ali kazem da mi je nekako sx1 vishe prirastao srcu :)
dobro, to je subjektivno, ali mislim da ce sendo x biti ipak najbolji
sendo x radi na symbian 6.1 isto kao i sx1 ali ima 64 interne memorie ...
Evo usporedba Izbornika SX-a i N6600
Moj izbornik na 6600 &nbs p; SX1 Izbornik
http://www.tehnoblic.com/slike/6600/6600_meni.jpg http://www.tehnoblic.com/slike/6600/SX1_meni.jpg
cekaj ove ikone sto ti imash na svom n6600 su sa kompa jel se moze tako staviti na sx1?
Ne može. U tom je problem. Ja na svom mogu raditi i stavljati kakve god ikone hoću. Neke sam i sam napravio da ljepše izgleda= Citat =:
Poslao: kappa
cekaj ove ikone sto ti imash na svom n6600 su sa kompa jel se moze tako staviti na sx1?
a kaj se sve u izgledu moze mjenjati?
Sve. Izgled Izbornika, ikone (sve ikone osim onih za instalirane programe i igre) i izgled "desktopa".= Citat =:
a kaj se sve u izgledu moze mjenjati?
ajde stavi jos koju sliku pa da vidimo sta se sve moze
Boja, pozadina u menijima, ikone, sat, ono gore oko loga operatera, mislim da se može i izgled razine baterije i mreže, a ima i jako puno gotovih tema na netu. Baš to je glavna prednost symbiana 7
Da bar 6600 izgleda kao sx1 :) 6600 ima puno bolji izbornik, nema sumnje
evo veliko snizenje kartica u hgspotu
koliko kosta mmc kingmax od 128 i 256 sada kada je snizenje???
i da naravno do kada traje snizenje ??
Evo. Tema nije nešto ali se vidi šta se sve može mjenjati
http://www.tehnoblic.com/slike/6600/izbornik/SL1.jpg http://www.tehnoblic.com/slike/6600/izbornik/SL2.jpg http://www.tehnoblic.com/slike/6600/izbornik/SL3.jpg http://www.tehnoblic.com/slike/6600/izbornik/SL4.jpg http://www.tehnoblic.com/slike/6600/izbornik/SL5.jpg
Još jedna prednost je u tome što se teme mogu kombinirati direktno u mobitelu. Dakle moguče je iz jedne teme uzeti samo ikone, iz druge teme paletu boja, iz treće pozadine itd.
priznajem v7 je u velikoj prednosti zbog toba barem ti nije dosadno stalno nesto mozes kombinirati i mjenjati
p.s. ja si podhitno moram mjenjati tipkovnicu toliko je jadna da masim slova po njoj !! :)
www.hgspot.hr i pogledajte, uglavnom dobijes mmc/sd od 256 za 500tinjak kn! neznam do kad to traje, to ustvari nije snizenje, nego oscilacija cijene, sto znaci da se vec sutra moze opet vratiti na staro ili jos sniziti
Ali nikako nemoj kupovati MMC bez mobitela. Jel moraš isprobati hoće ti raditi. Jel ne rade sve na svim uređajima. Ne samo na mobitelima nego i na fotoaparatima i ostalim uređajima u koje idu MMC kartice
a kaj ti u ducanu daju da isprobas? trebas i formatirati i sve...
Pa ako ne daju nemoj kupovati= Citat =:
a kaj ti u ducanu daju da isprobas? trebas i formatirati i sve...
istina, mislim da su u hgspotu profesionalci koji bi ti dali
pa imash valjda na karticu garanaciju ... pa je*o bi im mater da ne radi !
Nije problem u tome da oni tebi prodaju crknutu karticu nego je problem ako ti kupiš karticu ali ti neće raditi na mobu= Citat =:
pa imash valjda na karticu garanaciju ... pa je*o bi im mater da ne radi !
da, ne radi svaka kartica na svakom mobu
a nece valjda to mene zadesiti :)
zato treba provjeriti
Evo upravo sam našao jednu hebenu temu. Tema je kao ona na series 90 platformi
http://www.tehnoblic.com/slike/6600/izbornik/scr1.jpg http://www.tehnoblic.com/slike/6600/izbornik/scr2.jpg http://www.tehnoblic.com/slike/6600/izbornik/scr3.jpg http://www.tehnoblic.com/slike/6600/izbornik/scr4.jpg
je cyber moram priznat ovo izgleda fora što možeš sam sve mjenjat.
Cyber, koji editor koristiš?
ja sam vec rekao, to stvarno rula!!! da bar moze to i sx1 ali nista :) ... nema veze
Program se zove Theme Editor 6600= Citat =:
Poslao: Gen Mo'Kai
Cyber, koji editor koristiš?
E to imam al on nemože otvorit .sis file u kojem je tema, nego neki posebni format u koji ja ne znam kako prebacit.
Moraš nabaviti mbm datoteke. Jel sis datoteke su već kreirana tema i ne možeš je otvoriti= Citat =:
E to imam al on nemože otvorit .sis file u kojem je tema, nego neki posebni format u koji ja ne znam kako prebacit.
E znam al na netu baš ne nailazim na .mbm... Nemogu baš reć da sam se previše trudio, ali ipak...
mozes to naci na http://www.aivanet.com/en/?show=6 .. barem mislim , tamo sam ja sve nasao ..
Ja sam našao na nekoj stranici hrpu mbm tema ali ne mogu se sjetiti na kojoj stranici
evo tocno na ovome linku http://www.aivanet.com/en/index.php?...&cat=18&type=1
imash hrpu tema za svoga ljubimca...
uzivaj !
Malo kasnim ali evo jedne usporedbe brzine. Program koji je korišten zove je JBenchmark
više je bolje
http://www.mobile-review.com/review/...inter/tab1.jpg
manje je bolje
http://www.mobile-review.com/review/...inter/tab2.jpg
a ******, njoka je ocito bolja
da ta usporedba modela je sa www.mobile-review.com ali oni su testirali SX1 na v5 softvera a sada je uskoro u ponudi i v8,stoga ta ti usporedba i nije baš vjerodostojna.
Damgol, ti si ful zadovoljan sa sx1, jelda? Dal je pisanje sms-a brzo? (ne mislim na brzinu pritiskanja tipki, nego na pojavljivaje znakova na ekranu...) Ja sad pokušavam zamijenit ovu njoku za sx1, zato jer su sve nokie smeče, a ja i inače više volim siemens...
Nema to veze sa software-om. On testira procesor. Isto kao ostali benchmarkovi na kompjuteru tipa 3D Mark, Sandra itd= Citat =:
Poslao: damgol
da ta usporedba modela je sa www.mobile-review.com ali oni su testirali SX1 na v5 softvera a sada je uskoro u ponudi i v8,stoga ta ti usporedba i nije baš vjerodostojna.
sa SX-om sam prezadovoljan,što ga više imam to mi se više sviđa i nakon njega mi ne pada na pamet vratiti se na neki običan gsm!!!! jest da ti za privikavanje na tipke treba vremena ali kad se navikneš sve radi bez problema i pojavljivanje je jako brzo za to se nemoraš brinuti pogotovo sa v7 softvera. općenito sve je brže i bolje! jest da je možda subjektivna ali topla preporuka od mene za SX pogotovo ako si siemens fan!!!= Citat =:
Damgol, ti si ful zadovoljan sa sx1, jelda? Dal je pisanje sms-a brzo? (ne mislim na brzinu pritiskanja tipki, nego na pojavljivaje znakova na ekranu...) Ja sad pokušavam zamijenit ovu njoku za sx1, zato jer su sve nokie smeče, a ja i inače više volim siemens...
Ja sam se na tipke naviknuo nakon 3 dana.
koristena je verzija v6 s kojom su dobiveni gore navedeni rezltati... pa na pocetku teksta kaze... :)
sx1 je bolja kupnja ako kupujes u ducanu, a losija ako uzimas na crno!
hm... sezame pa koliko ti pišeš poruka dnevno?= Citat =:
Poslao: sezam-picika
Ja sam se na tipke naviknuo nakon 3 dana.
meni je trebalo desetak dana ipak se poruke na mojem mobu ne šalju tako često.
Kad sam ja kupovao u italiji ovo smeče od nokie je bilo 430, a sx1 600 eura, nažalost.
Sad se svim silama pokušavam riješit ovog sranja, al ih je burza(oglasnik) puna, svi ih se pokušavaju riješit, a sx1 nema nijedan.
Ova nokia je samo potvrdila moje mišljenje da su sve nokie sranje i smeče kakvog nema!
Pred par mjeseci sam imao sx1 u rukama i za sat vremena sam se skoro naučio na tipke, uopće nisu loše, samo se tako čini na slikama...
Kak to da ti se ne sviđa više?
Zbog šugavog ekrana s mrtvim pixelima i zato jer nokije ni inače nemaju skoro nikakvih mogučnosti podešavanja. Jednom rječju: SMEČE!!!
E pa zato se takvi mobiteli ne kupuju ko zna gdje i ko zna od kog. Najsigurnije ga je kupiti u trgovini, isprobati, ako ima mrtvih piksela tražiti drugi. A šta bi ti podešavao a da se ne može podesiti na N6600. Jedina prava prednost SX-a je to što možeš sam upgade-ati software. Ali ako si legalno kupio u trgovini ni to nije problem= Citat =:
Zbog šugavog ekrana s mrtvim pixelima i zato jer nokije ni inače nemaju skoro nikakvih mogučnosti podešavanja. Jednom rječju: SMEČE!!!
6600 ima puno novih u oglasniku, sto ne znaci dda ih se ljudi oce rjesiti nego da se dobro prodaju
Ali u našem (rječkom) oglasniku ih ima mali miljon polovnih!
Cyberphere, da ja imam 5000 kn za mobitel, onda bih si sigurno kupio SE P900.
Pa dosta...= Citat =:
hm... sezame pa koliko ti pišeš poruka dnevno?
meni je trebalo desetak dana ipak se poruke na mojem mobu ne šalju tako često.
Fala bogu. I ja bi. Kad bi skupio 2500 kn ovaj bi odmah prodao i uzeto P900 ali jebi ga. Trošim novce na druge stvari, a i zadovoljan sam s ovim mobom= Citat =:
Ali u našem (rječkom) oglasniku ih ima mali miljon polovnih!
Cyberphere, da ja imam 5000 kn za mobitel, onda bih si sigurno kupio SE P900.
ne bi rekao da bi se tako brzo riješio n6600 kad ga stalno braniš i hvališ na sve strane,to rade samo pravi fanovi!= Citat =:
Poslao: cyberphere
Fala bogu. I ja bi. Kad bi skupio 2500 kn ovaj bi odmah prodao i uzeto P900 ali jebi ga. Trošim novce na druge stvari, a i zadovoljan sam s ovim mobom
e..... zato si i bio u prednosti kod navikavanja! stvarno sad kad se sjetim koliko sam bio zbunjen u početku da mi je danas sve to smiješno. i poruke stvarno pišeš brzo,pogotovo s novom v7.= Citat =:
Poslao: sezam-picika
Pa dosta...
pa dajte ljudi jel vi uopce razmisljate o cemu pisete!!! pljujete po najvecem i po svim rezultatima najboljem proizvodadu mobitela NOKIJI!!! a ne pljujete po nekom njegovom jeftinom modelu nego po skoro najskupljem i tehnoloski najboljem, a sto je josh gore uz to pljuvanje velicate SIEMENS... siemens se nemoze mjeriti sa nokijom niti u kojem pogledu, sada svi sretni sto je siemens izbacio prvi smartphone i odma je bolji od nokijinog smartphonea!!! to su gluposti nokia im je prodala njihov OS i kako onda siemens moze biti bolji ... a ono sto kazzete za mrtve pixele pa siemens ih ima josh vishe!!!!!! 70% sx1 ima crne pixele!!! I NEMOZE ME NITKO UVJERITI DA JE MARKA POPUT SIEMENSA BOLJA OD NOKIE, A POGOTOVO DA JE SX BOLJI OD N6600... ustvari boli me briga ja cu sa ostatkom svijeta kupovati nokie i igrati se sa njima ... a vi ??? nemam pojma uzivajte u carima ljepote siemensa jer cisto ne vjerujem da sluzi za ista drugo!!!
Ma da, ali svi mi znamo zasto Nokia ima najveci udjel u trzistu... Zbog jako puno telefona, koji su gotovo isti... Ne mislim pritom da su isti 3310 i 7650, nego su sve kategorije telefone gotovo iste.
A sto se tice mrtvih pixela... Ti ga imas, ja nemam ;)
opet jedan slijepi ljubitelj nokije, strasno
Ma ovo svađanje je blesavo. I N6600 i SX1 su isti mobiteli samo što drukčije izgledaju. Siemens ne bi imao smartphone da nije pojeo govno i licencirao series 60 od Nokije. Tako da je sve to isto sranje. Jedino što Nokia ima bolje i vidi se po onom testu je procesor. Sve ostalo je isto.
ovako je, po meni. nokija ima nesto noviji soft, i softverski mi je bolja, a siemens ima bolju kvalitetu kucista, manji je i ljepsi je
p.s. @ cyber jel ti imas koji bug sa svojom verzijom softa?
Nisam ništa uočio. Jedino što mi smeta je što se izbornik Idi na (aka shortcuts) sporije otvara.= Citat =:
p.s. @ cyber jel ti imas koji bug sa svojom verzijom softa?
a ti imas zadnju verziju softa na kojem radi n-gage?
Nemam najnoviju zato što novijih od verzija 3.42 nema u mobisu= Citat =:
a ti imas zadnju verziju softa na kojem radi n-gage?
Čekaj po ćemu je manji?= Citat =:
ovako je, po meni. nokija ima nesto noviji soft, i softverski mi je bolja, a siemens ima bolju kvalitetu kucista, manji je i ljepsi je
Nokia
108x58x23 mm
Siemens
109 x 56 x 19 mm
ma o kojim rezultatima ti pričeš? pa ljudi koji rade u mobisu više neznaju koji model imaju u rukama i to su uglavnom tako male preinake da je sramota da to oni uopće nazivaju novim modelom bilo bi im pametnije da se ugledaju na siemens koji kad izbaci novi model stvarno izbaci NOVI model. a kaj si stvarno zabrijao da je nokijin Symbian? pa dragi majstore i oni su samo otkupili dionice od firme koja ga je napravila isto kao i siemens samo što oni pojeduju 62% a siemens oko 10%,pa ti i ta teorija pada u vodu. i još samo za kraj,na svim postovima samo vidim da se žale vlasnici n6600 na mrtve pixele još nisam vidio a ni čuo da se i jedan vlasnik SX-a žalio na njih prema tome šuti i samo si ti kupuj nokiju skupa "sa ostatkom svijeta"= Citat =:
pa dajte ljudi jel vi uopce razmisljate o cemu pisete!!! pljujete po najvecem i po svim rezultatima najboljem proizvodadu mobitela NOKIJI!!! a ne pljujete po nekom njegovom jeftinom modelu nego po skoro najskupljem i tehnoloski najboljem, a sto je josh gore uz to pljuvanje velicate SIEMENS... siemens se nemoze mjeriti sa nokijom niti u kojem pogledu, sada svi sretni sto je siemens izbacio prvi smartphone i odma je bolji od nokijinog smartphonea!!! to su gluposti nokia im je prodala njihov OS i kako onda siemens moze biti bolji ... a ono sto kazzete za mrtve pixele pa siemens ih ima josh vishe!!!!!! 70% sx1 ima crne pixele!!! I NEMOZE ME NITKO UVJERITI DA JE MARKA POPUT SIEMENSA BOLJA OD NOKIE, A POGOTOVO DA JE SX BOLJI OD N6600... ustvari boli me briga ja cu sa ostatkom svijeta kupovati nokie i igrati se sa njima ... a vi ??? nemam pojma uzivajte u carima ljepote siemensa jer cisto ne vjerujem da sluzi za ista drugo!!!
Nije Symbian nokijin ali series 60 platforma je a to je Siemens licencirao.= Citat =:
ma o kojim rezultatima ti pričeš? pa ljudi koji rade u mobisu više neznaju koji model imaju u rukama i to su uglavnom tako male preinake da je sramota da to oni uopće nazivaju novim modelom bilo bi im pametnije da se ugledaju na siemens koji kad izbaci novi model stvarno izbaci NOVI model. a kaj si stvarno zabrijao da je nokijin Symbian? pa dragi majstore i oni su samo otkupili dionice od firme koja ga je napravila isto kao i siemens samo što oni pojeduju 62% a siemens oko 10%,pa ti i ta teorija pada u vodu. i još samo za kraj,na svim postovima samo vidim da se žale vlasnici n6600 na mrtve pixele još nisam vidio a ni čuo da se i jedan vlasnik SX-a žalio na njih prema tome šuti i samo si ti kupuj nokiju skupa "sa ostatkom svijeta"
tanji je dosta 4mm se kuzi
To stoji ali nije manji= Citat =:
tanji je dosta 4mm se kuzi
cyber stvarno gledaš sitnice
To nije sitnica. To je najbitnija stvar. Da SX nema series 60 platformu niti jedan program/igra rađena za nokije ne bi radila.= Citat =:
cyber stvarno gledaš sitnice
pod velicinom ja smatram sve 3 dimenzije, a ne samo visinu
...cyber ma daj molim te......
...coma svaka čast to i ja mislim
M nokia je najbolja
@Dario probaj izgjegavati takve izjave
@Cyber imaš pravo
6600 i SX1 su zbilja dimenzijama tako slične ne kužim čemu usporedba
Bolji ti je Nokia 6600
jel ima 6600 STEREO izlaz i jel dobijes stereo slusalice (3650 nema zato pitam)
6600 nema stereo.
Moje mišljenje: Siemens je najavljeni 2 mjeseca prije nokie i to znači da je "zastarjeli". Možda se i nevide prevelike razlike zbog toga, ali ipak bi moj izbor bio 6600.
eto ja bio isto za njoku dok nisam cuo da 6600 nema stereo
čudi me samo što niko ne spominje se p800 i p900 u toj priči, koji su po meni iznad ova dva... Iako po nekim funkcijama zaostaju (ono što meni smeta je proširivost memorije koje na se p800/p900 ide do 128 mb)....
baracuda malo si promašio temu ovdje se isključivo raspravlja o siemensu SX1 i nokiji 6600,inače i u su i nokiji je proširivost memorije preko 256 MB.
za one koji još ne znaju siemens je spustio cijenu sx-a na nevjerovatnih 3500 kn u dućanu!
dok je cijena nokije stvarno precijenjenih 5965 kn:thumbdown
Misliš 4965 kn?= Citat =:
baracuda malo si promašio temu ovdje se isključivo raspravlja o siemensu SX1 i nokiji 6600,inače i u su i nokiji je proširivost memorije preko 256 MB.
za one koji još ne znaju siemens je spustio cijenu sx-a na nevjerovatnih 3500 kn u dućanu!
dok je cijena nokije stvarno precijenjenih 5965 kn:thumbdown
= Citat =:
Poslao: cyberphere
Misliš 4965 kn?
ne frende mislim 5965,80 kn tako bar piše u mobisovom shopu na netu proveri si sam
ovdje
Ma oni to nisu obnovili ko zna od kad. Mobitel košta oko 4800 kn u VIP-u
a jesu ili nisu obnovili tak još uvijek stoji cijena,a ak stvarno nisu to onda ide na njihovu sramotu!
a ove dvije usporedbe cijena su one u dućanu od proizvođača,a ne kod operatera!
To prepucavanje i pametovanje oko koji je bolji, ljepši ili manji su, barem u ovom slučaju, pretjerane. Mada nisam imao N6600, prema opisima i karakteristikama vrlo je slična SX1. Jedna ima jedne prednosti, a drugi druge. Isto tako vrijedi i za mane. Zar pokušavate nekom nabiti osjećaj da ima lošiji telefon? Pih... A i to sa tržišnom zastupljenosti su također gluposti. Netko preferira jednog proizvođača ili neke modele, a drugi neke druge. Ja sam imao N3650 i bio sam super zadovoljan s njom. Zbog njezinih dimenzija, kupio sam si šminkerski Samsung E700 i nakon nekoliko mjeseci skužio da mi totalno nedostaje Smartphone. I ponovo otišao u minus sa SX1. I nije mi žao. I znam da se ne bih bunio ni da imam N6600. SX1 je pravagnuo prvenstveno zbog cijene, a osobno i zbog dizajna.
Samo toliko.
A čuj to ti je tako. Svaki cigo svoga konja hvali. Neće nitko govoriti protiv svog mobitela pa makar on bio Alcatel.
E pa sad cyber to nije baš tako... Pitaj malo kappu i mene što mislimo o 6600 (obojica je imamo) pa češ vidjet kako hvalimo svog konja... :D
ali zato cyber svoga konja zna pohvalit kad got zatreba;D :notooth:
Ja sam osobno vrlo zadovoljan svojim SX1, mada me zna iživcirati kad mi se smrzne. :mad: Ali to sigurno nije razlog zbog kojeg bih rekao, fak Siemens, hoću Nokiu. Jer znam da bi se to i kod nje dešavalo. Češće ili rijeđe, to ne znam, ali sigurno bi.
pa koju ver sw imas?
ma nema to veza dešava se i za zadnjom verzijom ali ja od kad sam izvadio mmc nema smrzavanja.......
očito mu je to problem.....
cyberphere & damgol - nema smisla prepucavati se oko mobitela, ipak su to "samo" mobiteli... molio bih vas da se suzdrzite od provokacija... :)