N73 je jedina nokia n serije koja je napravljena kako treba,a ove ostale,zali boze novaca!:freakout:
Printable View
N73 je jedina nokia n serije koja je napravljena kako treba,a ove ostale,zali boze novaca!:freakout:
Sinoć sam po prvi put imao n73 u rukama. Svia mi se što ima aluminijsku masku (čini mi se), čini se čvrsta u ruci, kamera je isto ok, ali onaj poklopac iza stvarno kvari dojam.. Mogli su to bolje izvesti. A joystick na sve i jednom symbianu je katastrofa; preferiram navipad kao kod n70 npr.. Gledam, i na e61 i na 3250, joystick izgleda užasno labavo..
ok,ima i losih primjera za n73,ali koliko citam na forumima najmanje se ljudi zale na n73.kad bi takva bila i n95...:confused:
Ma N95 bi trebao biti odličan. Baš gledam na YouTubeu,slide ima onaj čujan "klik" koji znači da je mehanizam malo tvrđi i robusniji,to mi je drago. Jedino da još ne upada prašina ispod ekrana,bilo bi super (neki dan sam u rukama imao N-Gage na kojem jedva vidiš display od prašine). Al ova baterija me još uvijek kopka... :(
barem je na n-gage je jako lako očistiti prašinu, fino ga otvoriš i pobrišeš...
a na n95 nemože biti prašina jer se nema pod šta zavući. ekran nema zaštitu... sad, kolko će to biti dobro, budemo vidjeli.
Kako to misliš,nema zaštitu? Mora imati barem nekakvu mehaničku zaštitu,jer bi golu matricu ekrana razvalio u prvih 5 minuta u džepu
ma mora imati nekakvu zaštitu na displey_u... mislim da će to biti ko na svim dosadašnjim nokijama (i ostalim mobovima) - plastika...
navodno je ista fora kao na 6131!!!
Bwuahahahahahahahahahahahah :klap: :klap: :klap:
Upravo saznah da se N95 ne puni (mini USB) dok je spojena na PC :creep: ( ne koristi struju kompa :creep:
Šta sam vam rekao??? :bunny: :bunny: :bunny: :bunny:
E sad, Dosadašnje Nokije su imale mogućnost punjenja s punjačem dok je mob preko pop-porta bio spojena na komp. Tako da se moglo relativno pristojno surfat (preko UMTS-a) s mobom spojenim na komp, ako se ima izvor energije u blizini.
Ova nova, neprikosnovena N95 se spaja na komp preko mini-usb-a i ne ostaje mjesto za punjač :creep:.
Tako da će onaj tko bude želio surfati s HSDPA brzinama, morati prihvatiti činjenicu da će mu baterija pri recimo 3 mbps, potrajati cijelih 5 minuta, ako i toliko. :retard:
Ljudi, žalim, ali čelni ljudi u Nokiji svakom danom postaju sve veći idoti :kiss:
I sad nek se javi netko sa idejom da se u finalnoj verziji firmwarea možda ipak opamete. Daj bože, ali teško.
Možda se može nekako to podesit..
Znam da se može kod motorola :)
Stvar je u tome da za USB charging treba softverska podrška. Nokia očito tu podršku nije stavila u mob. Kao što sam već prije rekao, ništa čudno kad je Nokia u pitanju. To sam neki dan pretpostavio, da bi to mogli zasrat, a sad sam dobio potvrdu.
E sad, "ako su lagali mene i ja lažem vas" ;) ali s obzirom na jaaako vjerodostojan izvor, teško da čovjek laže, a i iskustva ima na pretek.
Pa i motorole i SE i vario/compact to mogu..
Da, možda se bude i moglo puniti... recimo i na SE modelima u servisnom meniju možeš isključiti da ti puni mob dok je spojen na USB...
A morali su negdje sfušat... onda neka bar stave jaču bateriju, ako već nema mogućnost punjenja dok je spojena na komp... :( :)
Ko zna, možda isprave tu grešku...
nokia uvijek nesto zasere pa me i ovo ne cudi ako je Mile u pravu.
niste racunali da ce jedan software update rijesit taj problem(i druge ako ih bude bilo)???
samo glup covjek bi napravio savrsen mobitel, razmislite si malo o tome
uvijek treba ostavit mjesta za poboljsanja, s tim si osiguras prodaju u buducnosti
Slažem se. Kao što sam već rekao,................ kapitalizam. Say no more :spin:
Ali ja ne mislim čekat njihov update, jer je to najobičnije vrijeđanje inteligencije :fried:
Ja sam bio Nokijin fan još od 1999. i modela 6110. Tek s modelom 7650 postajem freak i napaljujem se na Symbian i Nokiju općenito. Međutim, u međuvremenu nakon ogromne love potrošene na polovične i nepotpune mobitele, proradio mi je glas razuma i postigao asm prosvjetljenje ;D i teško da će me nokia privući nekim modelom ako ovako nastavi. Nažalost, još uvijek postoji ogroman broj ljudi koji ne vide dalje od nosa, i budućnost firmi kao što je Nokia je zagarntirana. :klap:
Mape za Hrvatsku bi trebale biti spremne do poajvljivanja modela u dućanima, ali od navigacije ništa, barem za sada.
zna li itko kada mob dolazi na naše tržište(u mobisa)
Pa koliko sam vidio na www.symbian-freak.com, Austrija je prilično detaljno prikazana. Mislim da ne bi trebale odstupati od npr. iGo ili ViaGPS.
Ne kužim te to u vezi kupovanja za 900 kuna. Daj neki detalj. Jel to za Nokiju ili neki drugi GPS, jer nisu međusobno kompatibilni.
Negdje u 3. mjesecu
Koliko sam uspio vidjeti, nema 3D prikaz sto se meni osobno nesvidja..
Jesi vidio onaj iGO sa 3D zgradama uz cestu ? :freakout:
Dobra navigacija za nokiu je Garmin Mobile v10 i AdriaROUTE v1.51.. Ima recenzija u bug-u od proslog mjeseca.. broj 170, tamo gdje je recenzija od ViaGPS 2 Cardinale
Dosta dobro izgleda, samo neznam dal postoji za uredjaje trece generacije i N95.. Treba kontaktirat Navigo sistem pa provjerit ;)
Bolesno.. Nema informacija za komercijalizaciju, a na karti hrvatske nece nikad biti, zaboravi lol.. nemogu posteno ceste napravit, a di ce zgrade.. :thumbdown
Sto se tice navigacije na N95, kontam da ce biti malo nezgodno unosit destinacije, unosit ulice kao sms kad pises, to mi je jedini bed kod navigacije na mobitelu..
Hehe... Da.. a N95 je bas takav.. ;D i jos se klize u svim smjerovima..
ubiti kom je potreban gps na mobitelu
da se orjentira dok hoda:spin: :spin: :spin: :spin: :spin:
Možeš to pojmiti ovako:
Kome je potrebna kamera na mobiteu?
Kome je potreban ekran u boji?
Kome je potreban mp3 na mobitelu?
I tako u nedogled.
Suština kapitalizma je stvaranje potrebe. Oni će ti stvoriti potrebu za nečim što ti je potpuno nepotrebno i nakon navikavanja, više nećeš moći bez toga.
je, je...
ne trebaš ga dok se npr. digitalna televizija na mobitelima ne udomaći...
kuiš, trebati će ti....
Evo ipak postoji rješenje. Thanks God.
Ne puni se preko data kabela nego ima poseban konektor http://europe.nokia.com/A4317011 za punjenje koji se preko adaptera spoji na USB kompa.
Ajde ipak su se izvukli.
Izgleda da je to nova stvarčica, nema još u prodaji koliko sam vidio.
EDIT, da trebalo bi radit i na starim Nokijama, valjda....
druže što ti je to informacionalizam
O tome se radi. Zašto bi omogućili punjenje preko USB data kabela, kad to mogu zakomplicirat i naplatit.
Nebi bilo lose kad bi to dali kao standardnu opremu u kutiji.. onda bi se izvukli ;)
evo i jedan dobar review:
http://www.allaboutsymbian.com/featu...mpressions.php
Dobar review, ali prekratak. Taman se ufurao kad ono-kraj.
Čitam ona pitanja-jedan se zanimao za vijek baterije. Nažalost izgleda da smo dobro na ovome forumu prorekli-jedva JEDAN DAN.
Besides all, fakat mobitel za koji bi trebalo naći lovu za kupiti ga! IMO
Evo, na kupiprodaj netko prodaje N95.
Pogledajte koja je cijena.
http://www.kupiprodaj.net/index.php?a=2&b=80236
ma kak lik prodaje mob koji je najavljen za 9. mjesec?!ima štelu u tvornici? i 1200 eura u oglsniku??? :loco: :loco: :loco: past ce to.
Koliko mogu zaključiti "između redaka" na Nokijinim stranicama, N95 je pred samim lansiranjem, što bi trebalo značiti u sljedećih mjesec dana bi trebala biti na policama dućana.
Tip lovi u mutnome. Može staviti i 2k eura samo je pitanje tko će mu kupiti.
Dobar rewiew...
Samo jedna stvar koju je Drug Mile napomenuo, i što ga neće razveseliti...
here is also a microSD card slot, which takes card up to 2GB in size.
A ovo sa oglasom mislim da je neka "zafrkancija"...
Možda stvarno i prodaje, ali 1200 eura!? Malo ipak previše! Jedan Mobis nam je i previše.
E, ne vjerujem da će biti ovako apokaliptično kako ste naveli u prijašnjim postovima, par fotki, par GPS karti i bye-bye MMC od 2GB.
Ali i da bude onda bi trebalo sve prebacivati na PC. Ne znam toliko sam se zapalio za ovu Nokiju tako da sve mane gledam skoro pa zatvorenih očiju. :)
Ajde to sam karticom od 2GB po meni i nije baš presudno... Ko što sam navo kupiš 2 kartice, jedu za navigaciju a drugu za aplikacije i pokoju mp3_cu...
Jedino što nekako ne mogu progledat kroz prsti je baterija... :-/
A još kolika će biti cijena u mobisu... :-/ Ja čekam N76 ili E65 ili da padne cijena Nokiji N80 ili N73ki (mislim u T-mobile_u da padne cijena)
Pa mogla bi N73, osobito nakon pojave N73 ME.
Pričao sam malo s ljudima na forumu, ali i po gradu, kad sam si mislio kupiti N80 black. Puno njih je zadovoljno funkcijama mobitela, a na bateriju su se kao navikli puniti je svaku večer.
Malo glupo da mob od 7k kn puniš svaka 24h, ali, ponavljam-izgled me je oduševio. Još kaže na ovom rivjuvu da stereo zvučnici trenutno nemaju konkurenciju...
Ma ja se nadam da će cijena N73ke past do 7-8mj jer mi tad ističe ugovor (malo viša tarifa)...
No back on topic...
Jedino što mi nije jasno zašto nisu stavili jaču bateriju (1100mAh ko na N73), možda bi držala i malo duže od 24h... :spin:
A osim dizajna na ovom mobu mene oduševljava displey... :)
Tako je. I displej (16 milijuna boja), jako dobro riješene numeričke tipke (vjerujem da na onome neće biti pogrešnog stiskanja tipki), kamera od 5Mpix... Ostale perverzije za koje i ne znam za što služe-TV-out i onaj "privjesak" (vjerujem da ima veze s GPS-om). Jednostavno-sve je savršeno, a za početak su morali ubiti nas u pojam s baterijom.
Strah me da ne bude problema sa slide mehanizmom ili da se ne bude klimati kao na 6280/N80.
Ma ovaj oglas je fake 100%
Nemosh imat mobitel prije nego sto izadje da ga grebes, a pogotovo u Hrvatskoj.. :hrv:
Al recimo da je oglas nije fake, mislim da je cijena sasvim OK, ako uzmemo u obzir da ga nitko jos nemoze nabavit u svijetu ( ukljucujuci i tog koji prodaje )..
Mislim ja da ju imam sad, nebi ju ispod 1500 eura dao :deal:
Pa tko oce imat mobitel prije njegovog izlaska, neka plati :D
Vidim Moby bit ce prodaja bubrega da bi se uzela N95ica ;D
TV-out je da mozes spojit mobitel na TV i gledas video, igras igre, itd.. ili na projektor za neku prezentaciju..
A, čuj, ionako mi baš ne rade (bubrezi) kako treba, pa nek si ih uzmu! :D
Kužim čemu TV-out, ali malo tko to koristi (poznat još sa Samsunga d600).
Prva Nokia nakon 6630 koja mi se baš sviđa!
Ma ja sam se isto bio zakacio za ovu nokiu davno prije, ali kasne sa izdavanjem..TyTN je izasao prije.. ;)
cijena će joj biti oko 4400kn, ali tu je i novi samung touchscreen F700.
TV-Out je zakon jer mozes stavit divx ice i gledat ih na telki.To cekam cijelo vrijeme da naprave, na smartphone-u tv-out:thumbup:
Ima vec na smartphone-u TV-out..
N93 ima TV-out
U svezi glede i unatoč ;D trajanja baterije, evo kako Apocalypso (www.symbian-freak.com) temeljito bilježi svaki događaj, na svom testnom uređaju. Baterija ne daje previše nade. :(
Here is the final and complete log:
* 20 minutes of the surfing over the SF forum from the bed, EDGE connection and not so active transmission, you know how it looks like, open page, read it out, than open another and.. . .
* 08:10 I made first coffee, music player active, some quiet music, 15 minutes, level 50%
* 2 missed calls
* Got a call short call, 7 seconds.
* 08:40 2nd coffee in my favorite café with my favorite waiters, nSys says that battery is still on the 100%
* Trying Video Centre, downloading one N series video over the EDGE, 7 MB watch it, and I’ve tried to subscribe on Rocketboom feed and I got the another shorter video from the Rocketboom.. .. .
* Took two photos to show my friends how good camera is .. . .
* Of course, my friend is impressed and he want to play with it a little, nothing especially, few minutes, he tried player, camera, sent one image to his N73 over the BT.
* Got few SMS message in meantime and sent one as well.
* Driving home, got a call, accept it over the BH-800, duration
* 10:40 surfing over the forum phone is on the table in idle state last half hour, nSys say 85% now.. .. .
* 11:10 o‘clock; SystemRush, looks amazing, but I’ve played it just 4 minutes, not my type of game Hm!?
* 11:20 o‘clock nSys again; 71%
* Going to install sky force demo, wana try how good d-pad is for action games.
* Mass storage mode, uploading SF demo, done in a moment.. . .
* Installing.. .. .
* 11:30 o’clock; lets try it; graphic is nice, game play is great, music impressive, 6 accidental press on multimedia key at first, after some time I get to used it but I made few mistakes anyway.. . .
* 11:47 o’clock, 2nd level passed, but its enough, I’m to sleepy for this game .. . .
* 11:48 o’clock nSys is pretty busy today Wink 56%, RAM is around 13.98 mB
* 11:49 Going to check few feed that I’m subscribed on.. . .
o First feed; refresh (EDGE active); nothing new
o 2nd feed; refresh (EDGE active); nothing new
o 3rd feed; refresh (EDGE active); Oh my God, nothing new, its Sunday Razz
o 4th feed; refresh (EDGE active); finally yellow icon Razz getting news, nothing especially.
* Options exit.. . .
* 11:55 o’clock, one short SMS, I’m to lazy to go to kitchen and check is the lunch ready or not, got respond, will be ready son Razz
* NOON; a little bit more than 4 hours later => nSys again => still 56%
* 12:35 Little imaging; 4 shorter videos, altogether 3 minutes, two images as well, camera was active for about 10 minutes
* 12:37, accepting incoming call, the short one 5 sec
* 12:40 short SMS on 5 numbers at once, I had t arrange meeting with friends in café after lunch… .
* 12:40 nSys again => battery 42%; RAM 13.79 MB
* 12:45 outgoing call, 18 sec
* 12:48 o’clock café;
* 12:48 got message
* 12:49 answer composed and sent, just a few letters.. . .
* 12:56 phone is in the friends hands again, few minutes of playing with it, some music, one song actually, 2 photos.. . .
* 13:01 got it back in my possession.. . .
* 13:05 In the pocket, Schweppes Bitter Lemon and coup of coffee is on the table in front of me Razz
* 13:10 got a photo over BT
* 13:12 Incoming call, 08 sec
* 13:13 nSys 37%
* 13:13 going back to home, some guests waiting for me.
* 13:34 outgoing call 17 minutes 14 sec (GSM)
* 13:55 nSys RAM 13.89 MB; battery 14%; first low battery warning.
* 13:59 2nd low battery warring
* 14:00 phone is left on the table, going to check what happens on the forum.. ..
* 14:17 o’clock; incoming call; 50 sec; low battery warring.
* 14:24, nSys still shows 14%
* 14:45 I have to go to café again.. ..
* 14:52 incoming call 25 sec; low battery warring.
* 15:30 two photos, phone is mostly in the pocket I want to keep it alive untill I come back to home Razz
* 15:51 nSys; RAM 15.3; Battery 14% again, constantly getting low battery warning.. .
* 16:09 => Battery empty recharge
That’s it
All that without Wlan, GPS and in forced GSM environment.. . .
Cijeli "hands-on" preview možete pročitati tu:
http://www.symbian-freak.com/forum/v...er=asc&start=0
ajoj....
kritično...........
Ufff... prelosa baterija... stvarno steta.. :thumbdown
buuu samo 8 sati:thumbdown
Sudeći poovom gore, to je stvarno loša baterija...
Samo 8h i onda na punjenje... a bez korištenja W-Lana i GPS_a... :thumbdown
Sumnjam da bi meni trajala i toliko... :(
ovo je stvarno loše, niti jedan dan :thumbdown
ovo kaj je ovaj testirao to je testni uređaj ?
još uvijek mogu staviti jaču bateriju....
ajoj, katastrofa
to onda znaci dva punjenja dnevno. vallda ce biti u pakiranju brzi punjac.:confused:
Ma prije bi rekao 3 baterije dnevno + punjači za njih... ;D
Tako da uvijek imaš bar jednu bateriju u mobu, a drugu rezervnu... ;D
osim ako ne stave malo jaču bateriju koja će trajati bar 12h... ;D
pa ne treba bas akumulator:spin: ali baterija od bar 1200mAh bi bila ok.
Ili nedajbože 1500 mAh iz E61..? Stvarno bi ih ubilo.. :bljak:
iz vechine mutavih mobova su baterije super,al iz njihove n serije katastrofa(npr.n90)
EDIT:ja imam za svoju nokiu 3 baterije,za svaki sluchaj,napunio sam ih,al stalno koristim jednu koja traje uz slushanje mp3 cijeli dan...-predobro
Zbilja koma sto se tice baterije. Meni na N80 baterija traje po 2,3 dana.
A ovo me podsjeca na 8800. Taj mobitel ne moze izdrzat cijeli jedan dan.
Zato sam ga i likvidirala.
Fakat loše... :(
da da da.Svakakva sranja citam o bateriji ali opravdano.Naravno nokia nikako nemoze napraviti neki mob a da je savrsen.Ali ova ideja mi se svidja.Kada vec dajes 7000 kn za mob valjda ti nije tesko dati za jos jednu bateriju .Ali meni je krizma u 5 mjesecu i ja se nadam da ce do tada izac jer ja mislim 100 posto kupiti taj mob jer taj mob cini cuda makar nije toliko savrsen.Ali nokia ce u medjuvremenu napraviti bolju bateriju za njega.
Pozdrav i vidimo se sa mojom novom nokiom.:spin:
Sumnjam da mob ima solarne ćelije... Malo mi to djeluje nerealno...
al opet kakva korist od toga kad ti se mob izgasi recimo navečer kad si negdje vani (u prirodi), opet kako ga napuniti sa tim solarnim ćelijama... :notooth:
No back on topick...
Postoje ti solarni punjaći za mobitele.
U stvari bilo bi idealno ugradit to u mob, jer onda to više nije punjač, nego je sve skupa "perpetuum mobile" :notooth:
Heh.. ima punjac i na vodik, koliko sam cuo.. to su ludi japanci smislili... punis mobitel na vodu.. :spin:
Nego.. ja mislim da bolje ne ocekujete jacu bateriju, jel ce te se razocarati, ak neocekujete, necete se razocarat.. lol.. jel nema sanse da stave jacu bateriju..
Ak pogledate specifikacije, pa N95 ima sve moguce ugradjeno.. Da je bilo mjesta za jacu bateriju, mislim da bi stavili, ali vjerujem da jednostavno nije bilo mjesta za stavit, a da su stavili jacu, mobitel bi bio predebel..
a kaj da velim.Mislim nprave mobac od 1000eura i onda maznu bateriju ko u C35i. Svasta...
Ili jednostavno uzeti E90 Communicator... Ima sve što i N95,jedino što je kamera manje rezolucije i mob je malo veći. Baš ga gledam u susjednom threadu i rajca me više od N95 ;D
A što se tiče baterije,prihvatite stanje kakvo jest. Nokia vjerojatno nikad neće napraviti savršen telefon i to je činjenično stanje. Ako i stave bolju bateriju,vjerojatno će nešto sfušat sa karticama,slideom ili nećim trećim
Evo demo kako radi navigacija (user)
http://www.youtube.com/watch?v=xm0LV55mt9A
Ne znam da li ste primjetili, ali u komentarima ispod joubito filma piše da će se glasovna navigacija naplaćivati...
Kad će doć taj mobitel???
jos da bude navigacija i na hrvatskom?!:rolleyes:
Ja sam pito u Nokii kada dolazi jer me veoma zanima i rekli su krajem 4. mjeseca a cjena ništa službeno se ne zna ali se nagađa oko 8000kn. To su informacije koje su mi dali. Ali slažem se s kolegom koji kaže da očito Nokia nikad neče napraviti savršen mobitel jer uvjek neš sfušaju a cjene su im visoke.
Mene je baš neugodno iznenadio onaj test Apocalipsa. Baterija mu je izdržala ČAK OSAM SATI!!!!!
8000 kuna za mob kojem baterija traje-za svaku tisuću po sat vremena!?
LOL jaooo...Zašto Nokia mora sa svakim mobitelom pokvariti stvar.
Zasad mi se E90 čini savršenim, ali vjerujem i da će on pokazati svoje mane, kako se bude približavala finalizacija proizvoda.
Ali sad barem znamo odgovor na pitanje:
Trebate li savršeni smartphone (dakle ne ručno računalo, PDA, komunikator i tome slično), za njega ćete izdvojiti...
9000 kuna ;D LOL
za 9000kn izbor je prilicno velik i treba dobro razmisliti.
HAHAHA... ma cijena je smiješna... Ako želiš proć najbolje cijenom i funcijama po meni je najbolje uzet ovo:
1.) SonyEricsson K750i - dummy phone sa dobrim fotićem, uslugama kojima svatko zna baratat, jednostavan i dosta dobar
2.) FujitsuSiemens PocketCP - VGA display, 624 MHz, Windows 5.0 premium, GPS ...bla bla bla
znači K750 ( 1500kn (ima u oglasniku nov i za 1300kn al nek bude ovo skuplje) + PocketPC (najbolji taj recimo 3700 kn) = ~5200 kn
Znači, ako idete samo u dućan ili do frenda ili bavit se sportom uzmete samo K750, praktičan, malen nije tako skupocjen da ćete plakat ako ga strgate ili izgubite.
Ako idete na posao, fakultet, u auto ili bilo gdje gdje vam treba neka bolja tehnika ponesete i K750 i pocket PC
Po meni je to najbolji izbor i najbolja cijena....
@Symbian FAN: ma o takvim kombinacijama se već pričalo (samo neznam dal u ovoj temi)... A i ja bi vjerojatno tako postupio, jer je cijena od 9k Kn stvarno previsoka...
Ali dobro... zasigurno ima i onih koji bi sve to htjeli u jednom uređaju, pa će onda masno i platiti za to...
Samo, ajde, sve bi to bilo u redu da baterija uz neko prosječno korištenje traje dan ipo, a ne po onom testu jedva 8 sati... :thumbdown
n95 ce nadamo se to sve povezati i valjda ce opravdati ocekivanja,ali baterija.....:argue:
N95 NEĆE to sve povezati i opravdati očekivanja. Baterija je naprosto uvredljiva...
I cijenu od 9000 kuna sam fiktivno navodio, ne znam ni ja koliko će zapravo biti, ali sigurno je da će biti paprenija od N95, jer je ipak mobitel za poslovnjake.