Dosta launchera ti ima swipe down i up opciju. Npr u ADW i LP samo odaberes open/close notifications, i kad pomaknes prst od gore prema dolje na ekranu(na desktopu) i otvore ti se.
Printable View
Hvala, iskusano i radi!
Sent from my Milestone using Tapatalk
Danas mi se vec dva puta rebootao mob tijekom igranja angry birds. Najprije su pocele trzati a onda se mob rebootao. Samo sto se tu ne radi o kompletnom rebootu vec se samo izvrti onaj cm 7 logo, unos pina i to je to.
Inace cm 7 rc4 u ostalim stvarima cijeli dan radi ok...
Ima neko rjesenje?
Ja sam podigao najnizu frekvenciju na 250 mhz, ali nije pomoglo.
Hoce li se baterija brze trositi zbog podizanja donje frekv.?
Nece jako. U svim prijasnjim je bio 250. Ja sam isto dignuo na 250. Takodjer sam imao par rebootova. Nije mi jasno zasto ih imas kad je po defaultu DSI fix ukljucen. Ja sam ga iskljucio pa zato imam rebootove (2 danas, 1 u gps 1 u browseru)... probaj iskljucit pa restart pa probaj. CM settings>display>dsi hack...ako bude gore, opet ukljuci pa restart.
Osobno na Cronosu nisam imao ovako puno rebootova. Mozda se mob treba priviknuti na novi ROM xD(optimizam)
Ok, izdrzao dan bez reboota.
Spominju na xda mogucnost instalacije i kreiranja ext4 particije?
U cemu je poanta toga?
ext3 is ext2 with a journal added. You can mount ext3 file-systems as ext2 just fine. Having a journal makes for better/faster recoveries.
ext4 is a new generation journaling filesystem. the most important part is what is write before, ext3 and ext4 almost impossible to broken, not even an unwanted reboot while you copying files or anything. fsck run a much much more faster than the ext2. while ext2 can be broken easy and not even the fsck repaired, always get bad superblock when trying to mount, ext3 and ext4 do not do this :)
i try to broke an ext4 filesystem, not even broke when i shrink the partition size below the filesystem size. the fsck can repair and i lose only that file what is contained the shrinked area. im a linux administrator so i tested all filesystem. before ext4 come out the most stable and faster filesystem for me was the XFS. now i say ext4 is the answer :)
Ukratko, kod ext2 postoji opasnost da se dogodi greska, pa se aplikacije izgube, kod ext3 i ext ne postoji ta opasnost zbog bolje konstrukcije. I ext4 se najbrze loada, tj.mounta.
takodjer, danas ni jedan reboot. Rekao sam ti ja da se mob treba malo priviknuti hehe.
Hvala na brzom odgovoru.
A jel moram formatirati karticu prije toga?
Jel istina da je izasao sluzbeni FroYo? Jel probao iko?
izašao, ali nitko ne komentira. meni je mobitel došao konačno sa servisa, pa ću konačno od ponedjeljka moći mjerodavne rezultate ovdje podjeliti. prvo mislim staviti stock froyo. pa onda dalje. mislim da radi dobro, iako ima DSI error, mislim da neće raditi probleme.
Do tada, ugodno čitanje :)
Sta je DSI error?
Hvala na pojasnjenju. A jel mogu nekako da napravim backup ovog trenutnog sistema(kao na kompu)prije nego probam tog FroYo-a?
Strasna stvar se dogodila sa rc4 na mom mobu!
Angry birds rio mi prestali raditi. Jednostavno se sruse kod startanja. Cak se ni rovio ekran ne pojavi...
Molim pomoc! :-)
Jel se mogu preko AOR vratiti na rc3 bez posljedica?
pa probao sam ja, imam ga dan danas
danas mi je uptime bio 90h i nešto sitno minuta (neznam na koju foru) i nie mi htio otvarati youtube i onda sam ga morao resetirati, mob je što se mene tiče sporiji neg s 2.1, baš se vidi da mu fali memorije, puno više moram čekati kad izlazim iz nekih aplikacija, iako ima dosta zanimljivih sitnica na Froy-i, 3G mobilni hotspot, nova tipkovnica preko koje dosta više griješim nego kod stare (2.1), task manager je tu, čini mi se da mi je u početku dok sam tek dobio Froyo baterija nešta duže trajala neg kod 2.1, mobitel ima sad mogučnost prikaza onog sata kao kad se savi u dock tako da ga sad koristim preko noči kao sat s prigušenim osvjetljenjem (oprez zbog baterije), otključavanje ekrana ide mnogo ljepše, ima neka opcija koju bas i ne razumiem tamo pod location & security settings piše Select device administrators ???, neznam što bi to bilo, namjeravam ostaviti gore sad ovaj stock 2.2 i uskoro planiram napraviti factory reset pa ću vidit kako će se onda ponašati...isto tako sam skužio da postoji mogućnost app2SD kod 2.2 koje to podržavaju
Angry birds rio ponovno rade. Jednostavan uninstal i install su rijesili problem. Sad samo moram ponovno sve nivoe rijesiti... :D
Btw, miui kamera je ok, brzo okida i fotke su fakat ciste i jasne.
Ali, danas sam izgubio dvije fotke. Otfotkao tri a u galeriji vidim samo jednu. Vrlo nezgodan bug...
Titanium Backup pa nece biti ponovnog prelazenja :).
Ja koristim stock kameru jer nemam problema s njom, radi brzo, okidam koliko hocu slika...
Trenutno sam na Cronos Ginger 1.2.0, i ostajem na njemu, fenomenalan mi je.
Na FroyoMOD s prozora 7/12 satelita na GPSu, na Cronosu 11/12 iz sredine stana :P. U benchmarkovima Cronos uvijek bolji za 100 bodova (Quadrant,Smartbench). Baterija zacudo bolja na Cronosu(bolja nego na CM7 RC4 i FroyoMODu) iako je Gingerbread...
Clockao sam na 1000@60vsel, governor ONDEMAND, JIT je ukljucen, Surface Dithering i Allow Purging of assets iskljuceni, Lock home i messaging ukljuceni. VM heap 32mb.
DSI fix sam iskljucio preko CM Extra> Display > DSI Kernel bug workaround (da slika ne trza, radije freeze nego fps drop i trzanje -.-, freezea se lako rjesim)
Bez tweakanja (minfree) 45mb±, sa Gaming superchargeom 65± :D.
Btw MIUI camera i music su stock u ovom ROMu, ali ima .zip sa normalnom Camera.apk i Music.apk
Stavit cu link, pa @kolibri i ostali, ako zelite, probajte.
http://www.cronosproject.org/forum/viewtopic.php?t=910
Ne treba registracija, DL linkovi na dnu prvog posta. Eto kolibri, Nandroid Backup CM7 pa probaj :).
Da li na ovom cronosu radi vol + kad je screen lockan za mjenjanje pjesmi? Na 2.2. verziji (1.8.1) mi nije radilo...
Koliko rebootova imaš? Prvi put kad sam imao cronos sam mogao do tjedan i pol bez reboota a drugi put kad sam stavio imao sam 2 na sat :/
Radi i + i -, long-press i short-press, isprobano samo za tebe :) inace ne koristim tu mogucnost bas previse. Radi i camera button za pause-play.
Jucer sam napravio totalni reflash, znaci sbf i odmah na njega AOR i Cronos 1.2.0. I format SD kartice. Tek toliko da ga malo osvjezim i ubrzam :D.
Zasad nijedan reboot, ali 4-5 freezeva(u 2 dana, ali lako ih se rjesim, samo lock button par puta stisnem), koji mi se pojavljuju kad baterija dodje do 40C (to se dogadja kad su wifi i igra ukljuceni istodobno, a mob je na punjacu). Nije mi jasno zasto kernel poludi kod povisene temperature :/.
Nisam ni pokusavao 1.8.1, a nisam ni znao da ima tu mogucnost. Na svim 2.3 ROMovima mi je to radilo otkad se pojavilo(mislim da je bio RC2 ili RC3...)
Haha, hvala :)
Ja koristim samo za mjenjanje pjesmi jer mi se neda vadit mob i otključavat kad slušam muziku pa mi uleti neka glupost koju ni sam neznam zašto imam na mobu haha :)
Mislim da ću i ja napraviti skroz na novo sve, jer mi i froyomod počeo radit sranja... Pogotovo ovaj 2.6.1b koji se nemože underclockat nazad na 550mhz
1.8.1. je CM6 koji je modificiran na cronosov način i taj mi je najdulje radio dobro, no dosada me navela da probam MIUI i onda sam sve smrdao :/
Ma, to je muzika, nikad neznaš kad će mi doć baš slušat lošu haha
Evo instalirao sam ovaj cronos i užasno je spor... FroyoMOD je bio brži... Nadam se da kad se prilagodi sve, da će bit brži, nebi bilo prvi put
ne sjećam se koliko sam ovdje puta već napisao da je froyoMOD najbolji froyo koji je izašao. od brzine, do stabilnosti i svega.
@lujo A jesi izgasio dsi fix i napravio ostale tweakove?
Snimit cu ja video vidjet ces kako je brz, problem je sto nemam kameru, najbolje sto imam je k850 :/
@GoGs FroyoMOD je brz ali s vremenom postaje laggy. Trenutno ni gps ne radi mnogima kako treba.