OK OK, u pravu si. :)
E sad, to sve ovisi o launcheru koji koristi, tako da da, treba navesti mobitel i firmware.
Printable View
OK OK, u pravu si. :)
E sad, to sve ovisi o launcheru koji koristi, tako da da, treba navesti mobitel i firmware.
radi se o samsung galaxy s II...radi se o osnovnoj ikoni poruke...koverta na dnu i te ikone ne mogu premjestati ni brisati. ne razumijem se bas u ovo...ali uzasno me nervira to da kad god mi dode poruke na handcent i na toj ikoni koverte (osnovnoj od poruka) se pojavi to 1 kao nova poruka...i moram i to otvarati da obrisem...znaci obe aplikacije moram otvarati a ne znam kako to maknuti
Hm, pretpostavit cemo da je to neki defaultni samsungov launcher onda. Nazalost ne znam skoro nista o samsungu, tako da ces morati pricekati nekog drugog da ti objasni.
Sad sam isprobao, radi. Mozda ce ti biti lakse razumjeti na eng :D
1. Click on Applications (bottom right).
2. Click on Menu then on Edit.
3. Now from the list of applications you have on your phone drag an icon down to whichever of the icons you want to replace.
4. Click Save... job done.
Zasto igrica andgry birds kada igram na ovom telefonu kao da stopa,koci jednostavno nije to to kada blokira igrica?
Zna li iko u cemu je problem?
Slab mobitel, malo rama, spor procesor...evo, to mi prvo pada na pamet - objedinjeno bih rekao koliko para toliko muzike! I meni na x10 mini zna na nekim levelima malo zagrcati...
@Alen21sa,
A bas je bilo potrebno otvarati novu temu za ovo? :jehon:
A izvini prijatelju ako sam pogrijesio,al nisam znao sta cu???
Da li ce bolje biti ako galaxy 3 zamjenim za Samsung galaxy ace
Da li je Ace bolji???
Jao...
Ovo nije tema za rasprave koji je model bolji, za to postoji cijeli odvojeni podforum.
Ovo je strogo tematski forum, zato molim drzati se teme jasno naznacene u naslovu.
EDIT:
OBAVIJEST: Upravo sam skuzio da vec postoji tema o Skype na Androidu, pa sam sve postove odavde koji se ticu Skypea prebacio tamo.
da li neko ima teme ili link za teme gde se mogu skidati za desire S???Hvala
koji custom lockscreen koristite?
agile lockscreen
Ja sam probao agile lockscreen ali mi se nešto čudno ponašao, javljao greške kad odem na poruke shortcut, nisam mogao ugasiti notification bar i tako par sitnica...widgetlocker mi radi besprijekorno, sakrije notification bar, dodam shortcute, neznam jel mi se kada zablokirao ili FC... Treba isprobati njih par pa vidjeti koji paše najbolje. Moja preporuka je widgetlocker! Jedino mi se ruši adw notifier - neznam jel možda trebam staviti i adw (iako u widgetlockeru kaže da netreba)...
Da li postoji aplikacija da mozes napraviti folder u meni kad udes???Znaci da neke ikone smjestim u folder i da stoje tu???
Vec se pricalo o ovome, mogao si prvo potraziti. Aplikacija ne postoji, ta funkcionalnost ovisi o launcheru koji koristis. Neki launcheri imaju tu mogucnost, ako tvoj nema, jedino rjesenje je koristiti neki drugi.
Aplikacija da mi nakon propustenog poziva ostane notifikacija na displeyu???Da li postoji tako nesto?????
Widgetlocker i ADWnotifier. Ili adw launcher + adwdotifier...
Ja koristim prvu opciju, bude na slajderu crveni kružić i broj crveni propuštenog poziva/poruke. Znači dva su odvojena slajdera - lijevo propušteni poziv, desno sms...i kada kliznem slajder uđem u pozive tj. drugim slajderom u poruke...Mail nisam stavio iako može i njega brojati...Zgodno je jer se ne mora otključavati mob nego se samo upali svjetlo i provjeri letimičnim pogledom, a ako ima sms - onda se lako i brzo uđe u poruke! Fora stvar! Jedino bih volio da je veći taj broj i kružić...ali eto!
Iliti Launcher Pro koji takodjer podrzava obavijesti na pocetnom zaslonu.
Kako launcher pro podržava obavijesti na početnom zaslonu? To kada se otključa svakako, dolje bude...ali na zaključanom!? Mislim da nema...
Za obavijesti na zaključanom ekranu treba vam neki alternativni lockscreen (npr widgetlocker) na kojeg ćete nakačiti widget s notifikacijama (missed it, minimalistic text, sms unread count i sl.).
Na stock lockscreenu najviše što možete je dobiti notifikaciju u status baru.
ima li koji FM radio koji može raditi bez uštekanih slušalica ?
znam da su slušalice antena, ali signal zna biti dovoljno jak da može i bez antene ... :)
Kako da se logiram na youtube aplikaciju sa yahoo acc ? Samo mi ponudi da se generalno logiram na telefon sa drugim gmail acc.
Mislim da se može rastaviti mobitel i nešto prelemiti vamo-tamo pa da mobitel misli da su uštekane slušalice...ili tako neka fora...pa zapravo onda ima antenu, samo jako-jako kratku...Bilo je nešto tako oko k850i...Uglavnom, moja je preporuka koristiti internet radio, npr. TuneIn Radio - odlična stvar, pogotovo preko wlan-a, ali i 3G...postoje i radio programi koji troše jako jako malo prometa, baš za edge konekciju...Inače, ja nebih komplicirao stvari - uštekat slušalice i slušat radio... :D
Je, prelemis da misli da su ustekane slusalice, i onda vise ne radi interni zvucnik jer mobitel sav zvuk salje na te imaginarne slusalice. :rolleyes:
<offtopic>
Za K850 i slicne je postojao patch za firmware, to je nesto sasvim drugo.
</offtopic>
Okanite se corava posla ako niste 102% sigurni sta radite. :belj:
kako se zove ona aplikacija koja ti pokaze kisobran na ekranu ako ce padati kisa taj dan?
jedino sto sam nasao je rain alarm ali to je za usa i to nije to sto trazim.
a mozda je to za symbian, ne sjecam se vise...
ok ok ... ne treba me odmah razapeti ako sam pitao za app ... :P
Htio bi preko Marketa na Desireu instalirati Google Maps/Earth, ali piše da to nije podržano za VipNet, pretpostavljam da moram pronaći crackanu signed verziju?
Odi na 4shared.com, u trazilicu upisi Blackmart, skini ga, instaliraj, otvori i u trazilicu Blackmarta upisi Google Earth, skini, instaliraj i to je to.
postoji li app za mjerenje buke ?!?!
u tražilicu ukucam phonometer ... al ne daje mi nikakve rezultate koje bih mogao iskoristiti
Ja sam znao koristiti ovaj: https://market.android.com/details?i...=search_result
Ako želiš neki drugi samo u tražilicu upiši sound meter
btw. ne očekuj baš neku preciznost
Odi onda na Market i tam skini mape. Ako ne zeli, onda koristi ove koje su ti instalirane na telefonu. Ne znam zasto ne zeli, a ja sam na vipu i bez brige koristim mape. To ti nema veze s mrezom
Jesi rootao mob? Ako jesi, instaliraj Market enabler i "emuliraj" T-mobile US preko njega. Onda udji u market i skini si Maps (i sve ostale Google aplikacije koje nemozes vidjeti).
Ako nisi rootan, na ipmartu / mobilismu (forumi)nadji neku verziju i probaj instalirati...
otiđi u stanicu za tehnički pregled i reci nek ti izmjere :)
ja bi trebala neku aplikaciju ili nešto kada snimim neki video da ga mogu resizeat..
Jel ima kakva aplikacija da radi na PowerAMP-u kad protreseš mobitel da prebaci pjesmu na sljedeću?
ljudovi pošto sam nov u android svjetu treba mi mala pomoč, dakle treba mi neka aplikacija preko koje bi mogao čitat stripove i knjige koje su u CBR CBZ i PDF formatima
hvala unaprid ;)
droid comic viewer---> cbr, cbz
adobe reader--->pdf
ovaj adob sam uspio nači na netu i skinit ga a ovaj drugi nemogu nikako jer bi navodno preko tableta se spoit na android market i kad to napravim svejedno neče da smine jer mi napiše da se nisam spoio preko android platforme :S
inače imam neki kineski tablet koji je na androidu....
Tražio sam aplikaciju za šaltanje pjesama na shake (protresanje mobitela) i najbolje mi paše just shake, radi sa poweramp, ali problem je što nemogu naći full verziju. Jedina verzija koju sam uspio naći je 3.8 ali ima grešku sa licencom i nemože se koristiti. Rado bih kupio aplikaciju (oko 4 kn košta) ali pošto nemam nikakav račun nemogu.
Probao sam i PowerAMP Shaker Demo i radi, ali meni nije potrebno da je ulijevo za prethodnu pjesmu, udesno za sljedeću itd., nego samo da ga protresem dok mi je u džepu u bilo kojem smjeru i da ide uvjek next song. Živcira me kad moram uvijek vaditi mobitel iz džepa da bih prebacio pjesmu.
Shake2PlayNext neradi sa PowerAMP-om. Ako ima tko full verziju Just Shake (ili nekog drugog sličnog programa) da provjereno radi, bio bih stvarno zahvalan za link :)
meni radi sa poweramp-om
Neznam na koju foru, probao sam i tvoju verziju s linka ali ista greška, čim pokrenem izbaci error license failed i nemogu uopće koristiti program...
Ne znam gdje bih smjestio post, pa eto ako neki programeri čitaju i misle koju aplikaciju napraviti za android (valjda nije napravljena) a to je, aplikacija koja pokazuje red vožnje vlakova, upišeš odredište od točke a do točke b i vidiš kada imaš vlak..
Da vas pitam; imam instaliran Mobo player međutim, naša slova (znakovi) tipa Š Č Ž Đ... se uvijek prikazuju kao nekakvi kineski simboli. Ima li načina da se to nekako popravi? Hvala
kako se "gase" aplikacije na antroidu (konkretno LG GP540 optimus) ? .. da ne rade u backgroundu .. ?
Raznoraznim task killerima, no prije toga dvaput razmisli je li to stvarno ono sto zelis, te procitaj par tekstova na tu temu (ima i ovdje tema o tome).
Task killeri na androidu uglavnom rade vise stete nego koristi.
koje je onda "najpametnije" rješenje ?
zar ne "srču" ram i cpu ... ili to nije kao na compovima ?
skužim da ako sam se puno "igrao" sa raznim aplikacijama (a pošto mi je to sve još dosta zanimljivo) da mi neke stvari počne raditi poprilično usporeno ... a najviše se to primjeti na "kontaktima" .... ponekad mu treba i 10ak sekundi (što je jako puno) da otvori imenik ako sam se puno igrao ... i onda dužim pritiskom na "home button" vidim da imam "otvoreno" 10ak tabova....
Ovo je za rubriku 'mitovi i legende' :)
Procesi u backgroundu su u "hibernaciji" i nisu aktivni. Kao što su već rekli, potrebno je upoznati kako radi Android memory management.
Mob ti šteka vjerojatno zato jer je hardverski prespor za taj neoptimizirani stock rom koji se gore vrti, a tu ne možeš puno toga napraviti.
Miro, ti i taj tvoj Kremenko zaista nemate pojma o tim task killerima. Ravilov vam je sve rekao. Evo ti i link pa si citajte: mobil.hr/clanak_android_task_manageri . Kad prisilno ugasis neku aplikaciju, ti ju zapravo gasis trenutno i ona se ponovno upali nakon nekog vremena. To ti je prakticki isto kao kad upalis racunalo i stisnes restart. Sto radi onda racunalo? Ugasi se i ponovno upali. Zato, nemoj pricati notorne gluposti kad se ne kuzis ni ti ni tvoj frend niti malo u to!
jurice, ajmo malo stati na loptu ... ;)
ja ovdje nisam došao pametovati, već pitati ... i očekujem odgovor od ljudi koji nešto znaju, a ne vrijeđanaj i omalovažavanja... :loco: jer na sreću nismo svi isti nit svi posjedujemo ista znanja i potrebe .. zar nebi bilo žalosno kad bih ti rekao da si glup jer neznaš napraviti generalku na Suzukiju GSXR-u ... ;)
(sorry na OFF-u, ali nisma prvi počeo)
strašilo ajd ti malo stani na loptu. U off topicu si od početka zbog svoje lijenosti da malo samostalno proučiš nakon što smo ti dali odgovor i smjernice pa čak i link na članak http://mobil.hr/clanak_android_task_manageri.
Zapravo tako radi moderni OS, na primjer Windows 7. Obratiti pažnju na cached i koliko je zapravo free. Free RAM je uludo neiskorišteni RAM, troši jednako struje (baterije) bio pun ili ne. Kad je u njemu nešto prekeširano i ako se pogodi da baš to korisnik treba onda je to puno bolje nego da se učitava sa diska ili u slučaju mobitela s flash memorije.
http://img840.imageshack.us/img840/5205/win7mem.jpg
Screenshot je uzet neposredno prije editiranja ovog posta. I ovo je debeli off topic ali ajde valjda će neki naučiti nešto iz toga :)
Okay dečki, sad nazad na :ontopic: ili si otvorite novu temu,odnosno potražiti od prije postojeću?
Gle, ovak. Nakon što popalim n aplikacija, piše mi da je slobodno 100MB RAM-a. Kad taski killerom "pobijem" većinu tih aplikacija, odjednom je slobodno 250 MB. Neke se ponovo startaju, a neke ne. Dakle, neke aplikacije su se trajno ugasile. I to mi ne može nitko osporit jer je jednostavno tako. Uopće me ne zanima što tu netko piše o tome jer sam vidim kako "rade" ti task killeri. Neke aplikacije se ponovo startaju, neke ne. U svakom slučaju, na taj način će osloboditi bar nešto RAM-a.
Koji moj frend?? Kremenko? Ja ga ne poznajem
Nemoj koristiti task killere. Androidu nista ne znaci imao ti 250 MB ili 50 MB free RAMa, to samo tebi oku izgleda ugodnije kad vidis puno free RAMa, Android sam upravlja memorijom kako spada a koristenjem task killera samo mu se uplices u njegovo pravilo funkcioniranje (ovo sto kazes da se neki procesi opet sami startaju). Bez pametovanja i prepucavanja stari.
OK, da prekinemo ovu raspravu vise (te odgovor za strasilo i miro29): mobiteli i racunala nemaju nikakve veze jedno s drugim i treba se oduciti od primjenjivanja istog nacina razmisljanja na oba. Slobodan RAM na mobitelu nista ne znaci i zapravo je gubitak a ne dobitak (vjerovali ili ne).
A sad dosta o tome ovdje, ima cijela posebna tema o task killerima i memory/application managementu na Androidu.
ZADNJE UPOZORENJE!
Ovo nije tema za raspravu o Android memory i application managementu, za to postoje druge teme.
Molim drzati se tematike ili cu biti prisiljen privremeno zatvoriti temu.
Koristim Widget Locker i napkon sam uspio sve podesiti kako sam htio, no muci me jedna stvar.
Kada pritisnem power button (za unlock), na kratko mi se pojavi onaj defaultni lock screen od androida (unlock i sound), pa se zatim pojavi WL.
Jel se moze nekako postaviti da se ignorira taj defaultni lock screen?
Može u WL postavkama ali onda ti se neće isključivati tipke...Meni se ponekad pojavi nakon poziva ili kada je airplane mode onda moram otključati oba lockera - i stock i wl...
Pročačkaj malo postavke WL-a, imaju dvije komponente: home helper i (možda) easy unlock koje trebaš upaliti. Pročitaj i help u postavkama WL-a, tamo je objašnjenjo zašto ti se to događa. Ako i dalje koristiš Oxygen i Desire provjereno ti mogu reći da stock lockscreen nisam nijednom vidio. Znači, može se podesiti.
Meni je bio samo Home Helper ukljucen pa je mozda zato.
Sada sve sljaka.
Da li je itko od vas uspio instalirati pcsx4 emulator za android , i pokrenuti neku psone igricu ??
inače imam xperiu arc
i instalirao sam to , ali nemogu pokrenuti
pozdrav...moze li link za dobra cro- eng rijecnik ? Hvala !
Čime gledati, analizirati exportirani zapis programa callmeter3g beta? Vidim podatke word preglednikom, ali može li ih se prikazati kao što su prikazani u mobitelu? Možda kakav emulator za windowse pa da pokrenem aplikaciju call meter pa onda gledati log datoteku!?
Jel postoji kakav widget da pokazuje trenutnu IP adresu routera na koji sam spojen?
Treba mi kada gledam filmove preko BS Playera, pošto se IP adresa mjenja, da negledam uvjek u kompjuteru po postavkama trenutnu IP adresu.
Preciznije treba mi widget koji će pokazivati IPv4.
Probao sam neki program ali mi uvjek prikaže krivu adresu, tj. zadnji broj je uvjek krivi.
Probaj se na komp spojiti preko domain namea umjesto preko IP-a. To ti je ime kompa u lokalnoj mreži i uvijek je stalno (npr. \\HOME-PC).
Edit: Evo poigrao sam se malo BS playerom, podržava SMB protokol što je u redu, ali ne želi mi se spojiti na komp ako upišem ime kompa i user/pass.
Sta nije jednostavnije sloziti router da ti uvijek daje istu adresu? Naravno ako router to podrzava...
BTW mislim da to bolje pase u ovu temu, buduci da je ona kao za preporuke i linkove, a ne za zahtjeve.
Pozz! Skinio sam program "Horvat Andro", pošto preko njega mogu "gledati i slušati Hrt, traži me da skine Adobe Flash, e sad ovo sve što sam našao, radi na 2,2 androidu, a ja imam 2,1. Dali se opće i može gledati i slušati hrt ako se i nađe odgovarajući flash?
Najvjerojatnije ne. Nisam jos vidio da Flash (cak i hacknuti) radi imalo upotrebljivo na 2.1.
Imam par upita:
1. Nemogu ništa kupiti od aplikacija u A marketu; vidim samo free aplikacije.
2. Dok sam imao na HTC Desire Froyo 2.2 (rotan) mogao sam instalirati PAYPAL mobile aplikaciju.
3. Sad je na mobu Gingerbread 2.3.3 i više mi neda instalirati ni PAYPAL NI LOOKOUT MOBILE SECURITY.
(This item cannot be installed in your devices country)
Ima li netko slična iskustva.
Preko moba ne ide, a neznam gdje mogu downloadati app. na komp.
Vjerojatno si na VIP-u ili tele2 pa zato ne možeš kupovati aplikacije na marketu. za sada je kupovanje omogućeno samo za t-mobile korisnike (zašto, pitaj google, ali nećeš dobiti smislen odgovor kao što ga nisam ni ja dobio).
Budući da ti je prije mob bio rootan, vjerojatno si imao instaliran i market enabler pa si zato mogao imati i te aplikacije. Inače, bez obzira da li se aplikacija plaća ili ne, developer aplikacije može zabraniti instalaciju aplikacija u nekim državama, pretpostavljam da je tako i s ovom. A rootanim mobitelom si mogao lažirati državu u kojoj se nalaziš pa si zato mogao instalirati te aplikacije. morat ćeš potražiti instalacije tih programa preko interneta, skinuti ih na komp i prebaciti na telefon pa instalirati.
Meni nije htio instalirati lookout mobile security - a prije je mogao...nešto mi spominjalo razlog da u hrvatskoj se ne može više skinuti ta aplikacija...a mogla se prije...Tako da sam skinuo sa getjar - imaju upute na lookout službenoj stranici i onda napravim update preko marketa normalno kao i uvijek...Evo i danas baš skinuo update za lookout preko marketa!
Zadnja verzija: http://www.freewarelovers.com/android/app/paypal
dali ima kakav program ili nesto slicno da bi se na mobitelu mogao igrati playtoy (bela)?
Napokon je izašla beta(private) VLC playera
Zadnja dostupna verzija
Android 2.2+ potreban
Na nekim uređajima neće ni radit, no eto, možda netko ima volju isprobat