mislim da je bilo do 30.06. besplatno od sada se plaća
http://tv.iskon.hr/player
Printable View
mislim da je bilo do 30.06. besplatno od sada se plaća
http://tv.iskon.hr/player
Jel ima ko problema sa hardwerskim tipkama?
U temu o Reflex S ROM-u dosta ljudi se žali da im neke tipke slabo reagiraju (većinom su to back i tipke za vol + i -), pa su mislili da je do softwera, no autor softwera je potvrdio da to nema nikakve veze sa softwerom nego da je to do hardwerskih tipki.
Ja već mjesec-dva imam problem sa tipkom vol -, ona funkcionira, no neće svaki put reagirati na stisak.
Nije propala, osjeti se onaj "klik", ali tipka ne smanjuje glasnoću.
Jučer sam uzeo od frenda mob (isto Desire) da vidim na šta liči nakon pola godine korištenja (jer je noob i slabo čuva mob), i na moje iznenađenje nema puno ogrebotina, ali tipke vol + i - su skoro 100% krepale, uopće ne reagira mob, i kad jako stisneš slabo reagiraju. Ima stock Froyo pa dok ima garanciju probat ću ga nagovoriti da odnese mob na servis da oni to srede, meni se neda vraćati na stock Froyo.
Imate sličnih problema?
ja imam problema s tipkom back... ali mislio sam da je do roma... baš ću staviti originalni pa da vidim... ako ne radi, pravac servis :)
Frend ima problema sa home i menu tipkama (na stocku i custom romu). Jednostavno ne prihvati svaki put. Ima jednako star mob kao i ja (10ak mj.) ali kod mene i dalje sve šljaka kao i prvog dana.
GT-R, budem ti sad provjerio ono za Iskon TV, danas mi je zadnji dan triala. Zaboravio sam prije..
edit: Preko bonbon signala (3G) šljaka. Ako prebacim na wifi onda ne radi.
Sa tele2 karticom (3G) radi, preko wifija također radi - što me malo čudi. Još davnih dana su mi iz bonbona rekli kako mobilno gledanje tva radi samo preko njihovog signala, a sjećam se kako mi ništa od toga nije šljakalo preko tele2 kartice.
Godinu i 2 mj star desire, jedino imam filing da Home tipka nekad ne primi od prve (ali mislim da ovisi o tome gdje i kako jako stisnem). Sve ostale tipke rade savrseno
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Znači ne "krepavaju" određene tipke, nego sve mogu kad tad prestati funkcionirati.
Sad sam provjerio i proradio mi je Iskon.TV na mobitelu.
Jel znaš kako provjeriti dokad mogu koristiti uslugu?
Dobio sam username i šifru još negdje prije pola godine od bonbona na facebooku.
Vrijedi ti još..danas :D https://www.facebook.com/mojbonbon/p...80907848637932
Evo, i ja vec jedno tri mjeseca imam problema s tipkom za smanjivanje glasnoce. Moram bas jako stisnuti da bi radilo. Ova druga za pojacavanje radi.
Mob star cca 11 mj i sve sljaka iako je jednom zaronio u vodu i par puta sa maskom pao na kamen :D
Meni tipke za zvuk ne rade vec pola godine. U međuvremenu je prestala raditi i tipka search. Home i back isto ponekad ne rade.
mali off, ovo mogu samo komentirati kako je HTC pao u kvaliteti, bravo komercijalizacija.
jel tko zna zasto nemogu share na picasu, svaki put me pita da napravim novi google acc/spojim se accom ako ga imam, iako sam vec sinkroniziran sa jednim?
i onda normalno ako stavim da se spojim sa accom koji imam, ukucam podatke i veli mi da je vec spojen sa tim accom (logički)
Nisam još doživio ni na jednom mobitelu da su tipke počele iz čista mira otkazivati.. Ajd da sam konjski stisko tipke iz sve snage, al uvjek sam nježno postupao s mobitelom i iz čista razloga da tipka počinje otkazivat.. :/
Odlučio sam do Božića najkasnije se rješiti Desire-a, a kasnije šta će bit, neznam.. Nekako bih najradije se vratio na Nokiu 3310.
dali mi tko može reći dali se na htc desire može nariktati da se javljam na poziv preko tipke a ne da trebam povlačiti crtu preko ekrana.
fora je kada nisam na poslu ali kada radim brže mi je stisnuti botun
Kod mene je slučaj od prvog dana da mi je lijevom kutu ekrana trag prašine kao da ga je netko bio nestručno otvarao što su mi potvrdili i u jednom servisu no kad sam otišao u vip naravno da su rekli da je to nemoguće. S obzirom da je fon rootan ne da mi se vraćati na stock pa se eto pravim da mi to ne smeta a u principu prvom prilikom kad ga budem unrootao ide u servis zbog toga :-)
A šta niko nije nosio mob na servis nakon tih problema s tipkama?
Zanima me jesu li uspjeli rješiti taj problem na servisu.
problem! :)
sinkronizacija fcb kontakata sa kontaktima na telefonu
znači imao sam ime "pero perić" u telefonu (bez slike) i dodalo mi je još "pero perić" kontakt sa fcb (sa slikom)
i umjesto da sam join kontakte, ja sam ovog sa fcb stavio na hide, tako da mi je ostao samo ovaj iz telefona
a sad ih više nemogu join da bih imao sliku jer je ovaj hide
jel tko zna kako da unhide kontakt sa fcb?
Otvori People - Menu - View - označi facebook kontakte da ti se prikazuju u imeniku...
mene muci jedna tj 2 stvari. upravo sam promjenio operatera i pokusavam kopirat kontakte sa moba na sim karticu. ali nema te opcije. pokuzuje mi samo import export sd i phone. nema from phone to sim. i zaboravio sam di se postavlja da se novi kontakti defaultno spremaju na sim. dobio sam nekakvu usim karticu za koju me nakon paljennja moba pita usim ili ne... koja je razlika?
imas na marketu aplikaciju pod nazivom contacts2sim i preko nje možeš prebaciti kontakte s telefona na SIM karticu
nema opcije za defaultno spremanje na sim, automatski ide na telefon
nasa sam 2 apliakcije za to i niti jedan mi nece radit. kao da nema kartice ili da zakljucana. mozda zato jer je usim ,a ne obicna sim?
poz ljudi, totalno sam nov i nis ne kuzim u vezi htc-a i androida pa bih zamolio samo malo pomoc oko neceg. stari mi je kupio htc desire preko burze i sad bi ja trebao sve sa njega maknut. i logicno mi je bilo da samo odem na restore i na tvornicke postavke vratim samo. ali kad odem nes mi zasteka i pojavi se neki crni ekran sa zelenim slovima i nes sere. i onda odem reboot jer nis drugo nemogu i upali se i opet sve po starom. imali neka kvaka i kako da ja sve sa njega pobrisem??? hvala unaprijed
Nisi prakticki nista rekao. Sto bi tocno trebalo znaciti "nes sere"?
Shvacam da si totalno neiskusan sa android uredjajima, ali ako ovdje ocekujes dobiti bilo kakvu pomoc, morat ces biti puno precizniji.
Inace, nakon vracanja tvornickih postavki, normalno je da se telefon prvi put pali znatno duze nego inace.
Isto tako, ne znam sto bi ti tocno znacilo "sve sa njega maknut", ako mislis na HTC Sense i/ili preinstalirane aplikacije, nista od toga neces maknuti vracanjem na tvornicke postavke. Ako mislis korisnicke podatke (imenik, poruke, home screen ikone, google account itd.), onda da, toga ces se rijesiti.
a mislim maknut to da, korisnicke podatke, account za google jer mi stalno dolazi da se nemoze spojit, aplikacije njegove i tako to... a ovo mi se pojavi evo kad ja odem resetirat uredaj
http://img703.imageshack.us/img703/6002/img0777w.jpg
Mobitel je rootan i ima custom rom. Prvo probaj iz Settings->SD & phone storage izabrati Factory data reset. Ako to ne upali, prvo napravi backup iz ClockworkMod recovery-a te onda probaj izabrati sa volume tipkama wipe data/facotry reset, wipe cache partition i u advanced wipe dalcik cache.
evo to napravim sve i opet nece... odem na reboot i sve po starom. stalno nes pise da nemoze nac MISC
http://img684.imageshack.us/img684/4296/img0778m.jpg
Vjerojatno imaš ext particiju koju CWM ne može mountati (događa se). Flashaj neki stock rom dok ne skužiš kako particionirati karticu. Imaš tutorijal na ovom forumu.
GB rootan stock rom: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1200261
Froyo rootan stock rom: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=773997
Kad malo skužiš što i kako napravi particiju na kartici i flashaj a2sd.
ovaj /sd-ext problem imam i ja, poceo sam sumnjati da kartica ne valja
jer na 4gb napravim ext i app2sd radi normalno, a na 32gb nemogu nikako napraviti ext pa samim tim ni app2sd ne radi :\
Prema ovim slikama, tebi su data i cache uredno formatirani i ne razumijem kako ti je na mobu sve ostalo, a sd-ext particiju moguće da niti nemaš (isti error imam i ja jer ne koristim ext, ali to u principu niti nije error).
Ako želiš sve vratiti na početak, stavi gore RUU ROM i vozi:
http://cafe.mobil.hr/threads/68822-D...l=1#post944038
Nemoj mu sugerirati RUU jer već im rootan mobitel. Kasnije će nas gnjavit kako da roota i s-offa :)
Imas SLCD verziju moba sa PVT4 edicijom matične ploče. Isto tako, erasesize ti je 40 000. Raspitaj se malo o tome ovdje : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=853583
Ukratko, verzija recoverya koju si dobio po defaultu uz root ne podržava ediciju tvog mobitela, te ćeš morati nabaviti custom verziju 2.5.1.3 koju je sklepao Alpharev, ili potraži neku noviju koja nema frke sa novim NANDom.
Imam htc desire i uočio sam neke probleme s njim recimo kad tipkam sms nekad mi vibracija zna zaštekat jednostavno prestane vibrirat i kad ga malo prodrmam opet proradi i to se dešava samo kad pišem sms kad zvoni i drugo je sve ok. Drugo, kad snimam video u 720p video mi zašteka na minutu kad ga reproduciram, nekad zna samo jednom nekad više puta. Na njemu je stavljen oficijalni gingerbread 2.3.3 i nedavno sam stavio unutra 16Gb class 10 adata memorijsku karticu, nije nikad pao niti ništa slično.Uređaj je još pod garancijom pa neznam sad dal ga trebam radi toga odnijet na servis il ne, može neka pomoć jel netko možda imao sličnih problema ?
Mogu li ikako napravit da mi po defaultu sve aplikacije budu instalirane na SD?
Krenio sam neku navigaciju instalirat i ne mogu nikako jer ostajem bez interne memorije.
Hvala ekipa!
Rootani ROM + apps2sd, plus jos u postavkama oznacis da ide sve na internu memoriju (koja nakon apps2sd vise nije interna).
Ima sve o tome u drugim temama.
Da mi odmah po defaultu instalira na sd...
To ti je to, sa custom romom i a2sd(+) skriptom po defaultu se sve sprema na sd. Stavi LeeDroid sa a2sd, napravi sdext i miran si.
Sdext? Particiju moram slozit?e to me zanima.Imam insertcoin+a2sd.
Hvala frende
Trebao si prije postavljanja silnih pitanja malo pročitati sticky temu
http://cafe.mobil.hr/threads/68822-D...flash-nandroid...
tamo je sve fino objašnjeno sa tutorialima...
Što se tiče particije, imaš u gornjoj temi:
http://cafe.mobil.hr/threads/68822-D...l=1#post944047
[HTC Desire] - Par brzih pitanja!
Pozdrav!
1) na Desireu imam rootan Oxygen / GOLauncher - i naravno, sve aplikacije koje skinem mi se spreme na unutrašnju memoriju, mene sada zanima kako/šta da napravim da se aplikacije odmah, direktno automatski memoriraju i instaliraju na SD karticu? Usput, koristio sam MOD INSTALL sa androd marketa pomoću kojeg biram hoću 0 automatski, 1 phone ili 2 external saveanje fajlova - ali izgleda da ne služi svrsi. Koristim i onaj app2SD program pomoću kojeg prebacujem već instalirane fajlove na SD karticu (mada mislim da jedan dio ostane u memoriji telefona!)
2) kako očistiti unutarnju memoriju mobitela, popunjeno mi je 109MB a ostalo prazno oko 45MB - bar tako piše, kako što više osloboditi tog mjesta?
3) GoogleMaps je nemoguće instalirati na rootanom Desireu na Oxygenu - instalirao sam BlackMart, tamo pronašao karte i pokušao instalirati, ali kad se instalacija završi piše da nije uspjelo. Isto tako, na android marketu ih nisam uspio pronaći dok nisam instalirao MarketEnabler, onda sam pronašao GoogleMaps ali ih također ne mogu instalirati? Zašto?
4) nakon svakog reboota mobitela, mobitel mi ostane u defaultnom launcheru od Oxygena, pa onda ja moram manualno pokretati GOLauncher, kako da ga stavim u startup nakon svakog reboota? Ili još bolje, da ostavim ovako kako je?
5) Kada sam u meniju GOLaunchera (tamo gdje su ikonice svih programa i izlistavam sve moguće instalirane programe, odaberem neki program (nevažno bilo skype, market, gps,...) i prilikom tipke return vraća me na HOME DESKTOP početni, a nikako na onaj meni? Kako urediti funkcije tipki? Napominjem da nemam nijednu ikonu na dekstopu, on mi je prazan, već listam programe iz menija (tako da je vrlo vjerovatno normalno da me baca van na home page)?
-> Ako zatreba, koristim - Desire, Oxygen, GOLauncher i Tomato 092
Hvala Vam puno! Lijep pozdrav!
Jedan dio uvijek ostaje na mobu i to je jednostavno tako.
Uninstall aplikacija, čišćenje cachea aplikacija (traži Cache cleaner NG), s-off i promjenom particijske tablice (kad već koristiš Oxygen, zašto ne)...
Stisni home tipku i ako te pita kojii launcher želiš, označi kvačicu i odaberi Go launcher.
Ako te niš ne pita odi u settings - apps - manage apps - all - nađi defaultni launcher i odaberi clear defaults te ponovi gornji korak.
Jel mi moze netko pomoc napraviti bootanim i splash?
Na XDA sam nasao samo flasher, ali ne i tutorial
bootanim je jako jednostavno napraviti. Otvori bootanimation.zip, u njemu ćeš naći dva foldera, part0 i part1 te desc.txt. Može biti i samo jedan folder. U folderima su png-ovi koje editiraš ili sam napraviš kakve želiš, samo paziš na rezoluciju.
desc.txt uzgleda ovako:
480 800 5 -> rezolucija, zadnji broj je fps
p 1 10 part0 -> 1 da će se vrtiti ta animacija jednom, 10 označava pauzu nakon zadnjeg frame u trajanju od 10/fps
p 0 0 part1
Ja sam si napravio sam svoju animaciju od par png-ova da mi zauzima što manje mjesta.
Zavisno od roma bootanimation.zip zna biti na različitom mjestu. Sve ovo si mogao zgooglati ili samo da si otvorio bootanimation.zip.
Edit: Zaboravio sam napomenuti ovo da se zipa bez kompresije, thanks xlr.
Splash mora biti u 24bitnom bmp formatu, a Android Flasher ga kasnije konvertira u img i fleša preko fastboota (potreban s-off).
Boot animacija mora imati bootanimation.zip ime, to je zip bez kompresije (samo store). Najboje skini neku boot animaciju i pogledaj kako izgleda njen sadržaj. Baci oko i na http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1096068
Kaže mi jedan prijatelj da je našao neki custom ROM koji u totalu instalira aplikacije na SD karticu? Isto tako, kaže da se ROM instalira na particiju ali da kartica mora biti class 4 ili 6? Usput, kako određujem i saznam koje je klase moja SD kartica? Imam originalnu koja je dolazila sa nokiom 5800 od 8gb?
koja je razlika ukratko između app2sd i app2sd+ romova? koliko sam skužio ovi sa plusom još više guraju aplikacije na sd karticu i više memorije ostane interne slobodno?
Cesto puta zna pisati na memorijskoj koja je klasa, onako zaokruzeno, malo bolje pogledaj. Sto se tice rootanja i slicnih dtvari, to ce ti netko drugi reci.
Za pocetak isprike ako sam fulao temu, mozda sam trebao ovo stavit u temu o Agramservisu. Kupio sam desirea na pocetku 2. mjeseca, nakon vec par dana sam primjetio kako se napravilo „lufta“ na straznjoj masci, a koja se tesko stavljala i skidala. Odnio sam ga na servis i dobio sam novu masku, koja je dobro stajala ali se i ona tesko stavljala i skidala. Kada je stavljam moram ukoso pritiskat. Zakljucio sam da je vjerojatno „leziste“ (utori za straznju masku) mobitela malo ukrivo, al ajd sto sad, prezivit cu s tim „problemom“. Ubrzo sam uocio da kada smanjim brightness ekran pocne treperit (vec sam pisao o tome na forumu), ali se nisam usudio slati ga opet na servis. Prije nekog vremena sam uocio da mi se mob gasi iako mu je ostalo 5 i vise % baterije. I onda za kraj otpalo mi je „C“ na straznjoj masci gdje pise „HTC“ i tada sam se odlucio odnijeti ga na servis. Prijavio sam da mi je otpalo „C“, da ekran treperi, i da se gasi iako je ostalo jos baterije. Za 2 tjedna sam ga dobio, u „rjesenju“ sa servisa su napisali: zamjena displeya i pokrova baterije, promjena softwera, testiranje rada uredjaja. Za bateriju nisu nista napisali, osim ako tu misle na promjenu softwera. I sad, maska opet ne stoji najbolje, sad sam apsolutno siguran da „leziste“ ne stoji dobro (vec treca maska ne stoji dobro). Baterija se i dalje gasi ranije nego sto bi trebala. Ekran vise ne treperi, sto je super, ali sad mi baterija traje dosta krace nego prije. Prije sam mogao s njom imati prosjecno oko 4 i pol sata „rada“, a sada je to oko 3 – 3 i pol sata. Takodjer, uslo je malo prasine pod ekran dok su ga mijenjali. I sad vise ne znam sto da radim, da ga saljem opet na servis, da zahtjevam od vipa novi uredjaj? Molim savjete po tim pitanjima. Sorry zbog dugog posta i hvala!
Androidu treba malo vremena da "kalibrira" bateriju, odnosno da shvati kad je 100% puna a kad prazna. Ako dugo vremena dopunjavaš mobitel onda mu se ta kalibracija poremeti i događa se da gasi na nekom postotku. Kod rootanih uređaja se to rješava brisanjem statistike baterije, pražnjenjem i punjenjem do kraja.
Otkad sam primjetio da mi se gasi ranije, najcesce ga ispraznim do kraja, ali se nije to bas popravilo. Tu i tamo dodje do 0% ali jako rijetko. No, to mi nije toliki problem kod baterije koliko to sto sad nakon servisa traje puno krace. Mob nije rootan.
Li-ion nije ni preporučivo prazniti do kraja, skraćuje se vijek. Možda ti neki proces jede bateriju, možda su ti dali staru...
zanima me postoji li aplikacija koja omogucava pretvaranje desirea u fm transmiter?
dakle da po uzoru na samostojece uredjaje te vrste mogu spojiti (namjestiti stanicu) na autoradiju i streamat muziku s mobitela.
jucer sam pricao s prijateljem koji posjeduje nokiu n8, koja "out of the box" dolazi s tom mogucnoscu, pa mi je bacio bubu u uho :)
Bilo je vec rijeci o tome.
Nije moguce izvesti.
Ako se nevaram, za to bi trebala biti i hw podrska, koju desire nema
A N8 vjerojatno ima ugradjen fm transmiter
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Bila je priča o tome da Desire ima FM transmiter ali je zamrla. Bez njega ili ako postoji, bez drivera za njega od svega toga nema ništa.
jep n8 ima hardwerski ugradjen transmiter, googlao sam na tu temu vezano uz desire, ali sam kao sto i sami kazete naisao na sve i svasta te odlucih kod mudrih ljudi s cafe mobilea potraziti tocan odgovor :)
Evo problema. Rootao bi telefon, imam Official update Ging. 2.3.3 i ne zeli mi uci u HBOOT menu, kak se vec to zove. Ugasim telefon, drzim vol down i power tipku i ne zeli. Ak drzim vol down tipku i duze drzim power tipku, telefon se upali, ide onaj htcov logo, i trazi me pin, ko da sam ga normalno upalio.
EDIT: Malo tražio po internetu i našao problem. Naime, u Settings-Applications mi je bio uključen Fastboot. To sam isključio i sad sam normalno ušao u HBOOT menu.
Evo: forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1016084
Zaista mislim da detaljnije i jednostavnije ne ide od toga. Lijepo pratis tekst i uz tekst je covjek napravio i video kako instalirati drivere, rootati, napraviti particije, flesati ROM, zaista prefenomenalno. Ja jos nisam rootao jer sam par dana sve to proucavao, ali rootati cu bas po ovim uputama ovaj tjedan i staviti cu MIUI-XJ ROM. Ak ti je kaj nejasno, samo pitaj. Slijedi upute, polako citaj, gledaj i radi. I da, obavezno javi kak je proslo.
Jel može pomoč oko ovoga?
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1039004
Izašao je novi kernel i sad,jel to samo flasham "v05_to_v06-img_plus_mods-upd-flash.zip" ili treba još nešto?
Jer vidim da ispod tog linka od kernela 7-8 stvari,što s njima?
Nema roota za stock gingerbread, ali ima s-off:
http://revolutionary.io/
hvala xlr, imam jos pitanje:)
nakon updatea na stock 2.3.3. GB neke aplikacije koje su prije bile uredno instalirane mi se vise ne pokazuju na marketu. citao sam po netu da je to izgleda poznat bug ali nisam uspio pronaci da li ima rjesenja za to?
aplikacije uredno mogu skinuti sa neta i instalirati direktno preko moba ali ih ne mogu updateati jer ih uopce nema u marketu pod my apps.
i druga stvar vezana uz to, nasao sam da je jedno od rjesenja da se u market settingsima pod content filtering ukljuci "show all aps" ali ja kad to napravim i izadjem iz settingsa on jednostavno iskljuci kvacicu pod "show all apps" kao da nisam nista napravio.
ako netko zna vise o ovome bio bih zahvalan:)
i jos jedna stvar, da li s-off dopusta spremanje aplikacija na SD i mijenjanje ROM-ova? u biti me najvise zanima novi sense, nista vise:)
Napravis S-off, flesas Recovery, particioniras karticu pitem Gparteda, napravis nandroid, i na kraju flesas rom koji zelis. Sto se tice razlike izmedju d2sd, ext2sd itd, cuo sam da se na romovima sa d2sd prije popuni memorija, a ovaj sa extom je vise stedljiviji. Ispravite me ako sam fulao tutorial sto se tice rootanja i ovih d2sd i ext romova. Ali mislim da bi trebalo ici ovako po redu. Ja mislim za koji dan rootati i staviti MIUI-XJ. Jesi i ti na official Gingeru pa ides rootati?
Da, postoje apps2sd, apps2ext, data2sd itd, no ext2sd bas i ne. ;D
Gdje ce drugdje ext particija biti nego na SD?
Pa apps2sd je za apps, a d2ext je za data.
Ako ti jos nije jasno - a2sd prebacuje same aplikacije, a d2ext prebacuje i onaj mali dio sto inace ostaje u telefonu (korisnicki podaci).
Ne vidim zasto bi morao birati, zasto ne bi imao oba ako ROM to podrzava?
Eh, sad opet brkas ono sto (cisto slucajno) dodje sa ROM-om sa onim sto mozes u svakom slucaju.
To sto neki ROM ne dodje sa necime ne znaci nuzno da ne mozes to kasnije i sam staviti.
No obzirom da si ocigledno pocetnik u tome, kreni od a2sd, tako su i svi ostali krenuli.
app2sd i data2sd nisu romovi, to su skripte napisane da bi nam olaksale suzivot sa ovom mizernom internom memorijom, znaci shvati to kao neki dodatak rom-u. naravno da ne mozes flashat jedan rom na drugi i dobit neki mix izmedu ta 2, to nazalost tak ne funkcionira :D vidio sam da si pitao za MIUI rom, ja bi ti preporucio da pustis sad to i flashaj neki sense rom , bit ce ti lakse se snac ak prvi put rootas i flashas...a ako bas inzistiras na MIUI onda probaj sa a2sd pa ako ti to nece dati dovoljno interne memorije onda probaj sa d2sd,razlika je -kako je receno vec prije- u tome da d2sd ti salje cijeli app na ext (citaj na karticu) jer prepoznaje tu particiju kao internu memoriju,dok a2sd salje dio na karticu a jedan dio ti ostane na /data na mobu.. ext particiju napravis u gparted-u
Imam pitanje, skinuo sam onaj službeni 2.3.3 za Desire i sve oke ali se javljaju neki problemi pa bi htio downgradeat nazad na 2.2 Froyo, jel to moguće?
Ako se javljaju problemi onda nije ok baš...
Mogo si nabrojati koji su to problemi da ljudi znaju I budu informirani!?
Ja ti neznam točno dogovoriti max tvoje pitanje ali mislim da bi trebalo biti moguče...
Rootani rom neće moći staviti bez prethodnog s-offa, ali mu froyo ruu rom možda prođe. Kažem možda jer:
a) gingerbread mjenja hboot kojeg nije moguće "unazaditi" na ovaj način,
b) pitanje je može li se pokrenuti froyo ruu update, a da ostane taj novi hboot. Mislim da sam pročitao kako to nije moguće.
Neka me netko ispravi...
Otpalo mi slovo h sa poledjine samo od sebe. Imam garanciju. Hoce mi dati novi poklopac u ag. servisu?
pozdrav ljudi!
ispričavam se što ovako upadam, al nisan uspija nać ništa što bi mi moglo nekako pomoć... evo ovako, imam HTC Desire, kupljen 31.12.2010. sve radilo super, bez problema... ukljućena je šifra, pattern, za otključavanje tipkovnice, i susjed se ode igrat malo, i promaši šifru, potez više puta, te mi mob izbaci prozor za otključavanje na način da upišem korisničko ime i lozinku google accounta.. a ja hvala bogu lozinku zaboravija.. i ne mogu ga otključat.. postoji li način da ga otključam, i kako? :S
Zatraži recovery google passworda preko gmail-a. Možda čak imaš i zapamćeno u browseru pa možeš tamo pogledati.
u browseru na g mailu ili? nisan baš od tehnike nešto, pa... :S
Da u browseru otvoriš www.gmail.com i probaj se ulogirati. Meni se čini da si ti kreirao gmail s mobitela, jel? :) Možda je google bio dovoljno big brother i povezao broj telefona sa google accountom. Ako je možeš zatražiti recovery preko tel. broja. Nisam to nikad radio, pretpostavljam da će ti poslati sms. Naravno stavi privremeno karticu u drugi mobitel.
Ako je ovaj zalockani mobitel rootan, možeš otići u recovery (power+volume down) i napraviti factory reset. No to ne rješava problem passworda za google account :)
mislim da je kreiran s mobitela, al po mom mišljenju nekom, inaće se ne razumijem baš u ovakve stvari, al ćini mi se kad ukucavam mail i lozinku na mobitelu, on nije spojen na internet, ne prikazuje ikonu niti wi-fi mreže niti network-a.. tako da mislim da mi svejedno ako i dobijem novu lozinku za gmail, nebi ta ista pomogla da ga otkljućam.. ??
ja mob nisam rootao, jednostavno, kakav je došao u paketu, takvog ga koristim, jedino sa marketa skinem koju aplikaciju i to je to... dal factory reset, riješava problem otključavanja da se mob može koristiti, jer ovako ga mogu upaliti, upisati pin, i javiti se na pozive, i to je to
@marin00,
Dobrodosao na forum, no ubuduce pazi u koju temu postas, ovo nema veze sa rootanjem i custom ROM-ovima.
Sto se tice tvog problema... Iskreno, nemam pojma kako napraviti factory reset na zakljucanom mobitelu koji cak nije ni rootan. Probaj ipak sto ti kazu gore, mozda imas srece pa imas instaliran neki upotrebljivi recovery. Ali da, kad napravis factory reset, pri prvom paljenju ce te naravno pitati da se ulogiras u svoj google account, pa si opet skoro na pocetku. Iskreno, ja osobno ovakav pristup bas i ne shvacam, cim te telefon odmah na samom pocetku trazio da se ulogiras u nekakav google, ocigledno je to bitna stavka za funkcioniranje telefona, pa ako bas nisi mogao zapamtiti password, mogao si ga bar zapisati negdje...
traži da se ulogiram sa svojim google accountom zbog provjere vlasništva, jer je fulana šifra, tj potez, i sad treba potvrdit da je mob moje vlasništvo, zato traži šifru.. što je najbolje, svi podtci koji mi trbaju bili su zapisani, al nema im traga, a u samom mob u bilješkama također je zapisano.. :3
Koliko je meni poznato, kad fulaš pattern nekoliko puta, dovoljno je sačekati minutu i onda možeš opet pokušati. Google account se koristi samo ako se nikako ne možeš sjetiti poteza. A ima i treća opcija, ali se ne sjećam koja je. :)
da, inaće kad bi fulao par puta, onda bi prikazalo da mogu pokušat nakon 30 sekundi.. al moj susjed je pokušavao to malo duže, i stalno se smijao, al odjedanput se uozbilji i samo vrati mob na stol.. :D
Ne znam, ocigledno ti telefon i nije bas bitna stavka u zivotu kad ga tako dajes ljudima da se igraju s njim.
Isto sorry na offtopic, ali ovo postaje malo smijesno...
Reci susjedu da ti je s*ebo sve podatke i da ti sad mora kupit novi mobitel.
Jesi li uopce probao uci u recovery?
Ako neće milom, uvijek može silom. Kao što ti je Željko rekao odi u recovery prateći postupak:
http://cafe.mobil.hr/threads/68822-D...l=1#post944031
Kada si u bootloaderu, s tipkama vol+/- dođi do opcije recovery i potvrdi power tipkom. Pričekaj 10 sek i biti ćeš u recovery konzoli. Tipkama vol+/- odi na opciju wipe data/factory reset i potvrdi. Ovime mob vraćaš na početne postavke, gubiš sve aplikacije, sve poruke, bookmarkse, postavke, kontakte (ukoliko nisu spremljeni na gmail accountu) i tko zna što sve ne, ali ti ostaje sve na sd kartici.
Pattern lock je u cijeloj priči napravio ono što se od njega očekivalo - spriječio je tuđinca da dođe do tvojih podataka :)
Pattern, tj. Android mobitel je ispao jedini pametan u cijeloj priči :D
btw, uređaj mu nije rootan. Imali recovery onda wipe opciju?
trenutno mi je bitno da vratin mob da ga mogu koristit, ako je moguće, što se tiće kontakata i svih ostalih podataka, programa poruka, nisu bitne, kontakti su mi na sim kartici, iman ih na drugom mobu, a programe mogu skinut sa marketa.. samo da ga vratin da ga mogu koristit normalno.. :/
otvara mi sve, i dolazim do factory reset opcije.. s ovime garanciju gubim ili ne?
Zasto bi izgubio garanciju?
Ima, to je zapravo jedina akcija koju iz nje može napraviti na nerootanom mobu :) Garancija ostaje, jasno.
http://www.webmv.info/wp-content/upl...011/06/N1R.jpg
Ima pitanje u vezi CM7 r2 HBoota,odnosno totalno istu situaciju kao ovaj tip http://androidforums.com/desire-all-...-r2-hboot.html
Znači sa instaliranjem CM7 r2 Hboota i CM7 r2 verzije roma sam imao isto memorije kao i sa stock verzijom istom roma.Pomaknuo sam dalvik cache na SD-ext sa "Dalvik.Cache To SD-EXT" i sad imam 224mb free.
Znači cijela poanta sa CM7 r2 je micanje dalvick cache-a na SD-ext?Jer sam probao i na stock romu prebacit dalvik i nije mi se oslobodilo toliko mjesta nego par MB-a.
opa, moze, bas prije par dana primjetih da je "h" isceznuo
nego imam drugi problem, nisam siguran jel ovo pravo mjesto, ali en znam gdje drugdje pitati.
uzeo sam na ebayu dva data/charge kabla, konkretno ove:
http://www.ebay.com/itm/390347254533...84.m1439.l2649
mobitel se preko tih kablova ne zeli puniti, niti preko usb-a, niti kada kabel ukopcam u strujni punjac (situacija je ista s oba kabla).
U data modu se racunalo vidi, mogu prebacivati podatke i sve je ok, ali ne zeli puniti.
ledica svjetli narandjasto, ikona baterije je animirana i pokazuje da se puni, ali baterija stoji i lagano pada...
znam da pricam o kinezima i znam da se nemam cemu cuditi, ali to je komad zice, koliko retardiran trebas biti da to ne napravis kako spada (ili sam mozda ja retardiran i nesto ne razumijem).
Nevjerojatno ali su uspjeli napraviti neispravan kabel iako je to kao što kažeš komad žice. Imam i ja par komada. Ni jednom ne radi data a punjenje je očajno sporo. Jedino objašnjenje je da imaju preveliki otpor, odnosno da nisu kvalitetno zalemljeni konektori.
u biti me zanimalo jel netko naletio na slican problem, znaci nista novo.
kod mene data radi, a za punjenje nemam rijeci, odnosno u 40 min se punjenje pomaklo za 1% nagore (i to u strujnom punjacu :))
koliko para, toliko muzike :)
Bok, evo imam problem sa Desire-om..
da krenem izpočetka, mobitel sam jučer kupio, sve je radilo normalno, neko prije mene je napravio factory reset, napunim bateriju, spojim se na wi-fi i mobitel se restarta. Ne želi se više upaliti, tj samo stoji htc logo. Probao sam ulazit u meni sa power + volume - brisao sve, i brisao cashe, mobitel se upali, opet stoji logo. Pokušavam i dalje petljati po meniju, i kad se iz 15 pokušaja upali, riješim one postavke, nakon nekog vremena od minutu dvije mobitel se ugasi i samo svijetli logo.
Čitam po forumima, al ne shvačam šta mu je. Očito je neko prije mene radio root ili nešto i ja bi sad htio to vratiti sve na stock pa bi zamolio ako mi neko može detaljnije reci kako,. ili da mi da link šta točno moram napraviti. Mobitel je bio očito bio brendiran na orange mrežu jer ima znak odiza na maski.
Hvala na pomoći
EDIT: mobitel je trenutno bio deset min u funkciji, sam od sebe, sve pet i onda se sam od sebe restarta i samo svijetli htc logo..
Po ovom i meni izgleda na neki polovični/neuspjeli root i custom rom?
imaš Sticky linkove pa probaj sam iz početka:
[DESIRE] Root/unroot, ROM/radio flash, nandroid...
HTC Desire custom ROM-ovi
pozz drustvo!
imam nekoliko pitanja.. ovako.. kad pricam sa nekim imam osjecaj da brzina prenosenja glasa nije trenutna nekako... tesko mi je malo za objasnit.. imam osjecaj da si uvijek upadamo u rijec jedan drugome.. jel to do verzije radia ili? trenutno imam gore novi MIUI AU i radio 5.09.05.30. ovo sa upadanjem u rijec se događalo i na proslim romovima pa nekako mislim da je do radia.. sta vi mislite?
i jos nesto; citao sam onaj post o rootanju i to ponovo.. nije mi previse jasan onaj dio sa MOZETE ubiti svoj mobitel. nema poratka ako se nesto zezne ili sta?
hvala