i mi smo na audi forumu presli na ovaj vbulletin .. ista pizdarija je i kod nas..
ova tema bljesti previse..
Printable View
i mi smo na audi forumu presli na ovaj vbulletin .. ista pizdarija je i kod nas..
ova tema bljesti previse..
uvijek se vodstvo foruma trudilo da forum bude sto pregledniji, i jednostavniji/ozbiljniji, pa se nisu dozvoljavali veliki avatari, slika u sigu, i slicne gluposti (sto je fakat bio pametan potez).
prelaskom na ovu verziju foruma godine tog truda da forum bude uredan kompaktan i ozbiljan su sada pale u vodu jer se ni meni kao ni mnogim drugim ozbiljnijim i starijim forumasima ne dolazi vise na forum. forum vise ovim skinom nije baziran na kompaktnost funkcionalnost i jednostavnost nego na izgled/design/visual style... te je postao poprilicno nepristupacan.
dobro ljudi ja stvarno ne kuzim u cemu je TOLKI problem, kakva nepreglednost, kakva nepristupacnost(ako se misli sa vizualne strane)?
mislim, ok, i meni je bilo sve cudno kad sam prvi put vidio, i tesko mi je bilo snaci se. al evo nakon dan dva, ko da se nista nije promjenilo..
@X-FusIOn: IMHO glup razlog ne dolaska na forum SAMO zbog izgleda...
jedino u cem te podrzavam je ovo ;)
iskreno, trebala je promjena, jer se ona tema vukla vec hrpu godina.
EDIT: eventualno, bi mozda stavio veci font na "kazalo" "Forum-> Mobil-> Mobil -> Forum -> Obavijesti Što Biste Promjenili Na Forumu?!?"
i mozda malko manji header
kako ovaj davor500 opet otvara glupe teme iako je sinoc dobio ban??
još ga nitko nije sproveo, čeka se s.mod ili admin
Evo još nekih nedostataka:
1. iz pregleda novih postova se ne može vidjeti na kojoj temi je uključena pretplata/praćenje, nema nikakve ikone kao što je prije bilo
2. duži naslovi su odrezani i ne vide se do kraja
3. linkove "akcije na forumu" i "brze linkove" bi trebalo kopirati i u grupu "što je novo na forumu"
nemoj me pogresno shvatiti, necu se ja tako lako odreci ovoga foruma, pogledaj koliko sam dugo tu, potreban mi je ovaj forum jer je koristan, i jer sam se navikao na ekipu i sve ostalo, nego treba jos dosta toga usavrsiti na ovim promjenama ;)
ok, nisam na forumu naletim tu i tamo ali nemozes stavit logo koji sada totalno ispada ruzan i jos banner vel 728x90 koji se uklapa katastrofa...
ostalo se rijesava u hodu i sretno vam ali ove dvije stvari me bodu u oci totalno a 5min je za napraviti da to bude bolje poslozeno
lp.
sve najbolje
logo je novi napravljen i biti ce stavljen. strpljenja malo
naravno trebat ce jos puno rada i truda da bi se dovelo do malo reda ali polako ...
Jel postoji mogućnost da se u text editor stavi shortcut za strikethrough font?
strike
Mislim da je to stvarno korisna funkcija za npr. ispraviti post kada ne želimo bespotrebno postati novi...
za to imas opciju edit (uredi post)
Zar zbilja? A kako misliš da ću ispraviti post nego pritiskom na tipku edit (uredi post)?
Strikethrough je korisna funkcija i ne vidim razlog zašto se nebi implementirao shortcut u editor. :thumbup:
Jos jednom hvala na konstruktivnim prijedlozima (pogotovo domy).
Uvrsteni su u "To do" listu.
Tocan rok implementacije ne mogu navesti, ali potruditi cemo se da to bude sto ranije (za stvari koje su izvedive).
Kad temu otvaram preko one ikonice koja odmah baca na prvi nepročitani post, nekad se dogodi da mi taj novi post bude na dnu prozora, a prije je uvijek bio na vrhu. Ako nekome nije jasno o čemu pričam, stavit ću slike...
Browser: Mozilla Firefox 3.6
jel glupo da kazem da ja tu opciju vise i nemam ( ili je ja ne vidim :S ) imam samo "idi na posljednji post"
nigdje nemam prvi neprocitani
edit, ima ali tek kad se udje u temu, prije se mogla odabrati prije ulaska u temu, ili haluciniram?
@dummy da desava se da je nekada na vrhu nekada na dnu, pokusavam shvatiti u cemu je stos
Imaš i sad u obliku ikone, tako je i prije bilo...
http://www.imagesforme.com/upload/2d43dbdc.png
sve je to super dummy ali ja te opcije NEMAM :)
http://slike.hr/slike/u/untitled_79875.jpg
a sada obracanje bimbiju :) zelimo natrag opciju hvala i po mogucnosti brojac zahvala prema useru :)
LoL
Pa naravno da je nemas kada si tu temu vec procitao, tj procitao si zadnji post :)
Pogledaj recimo pod bilo koju sekciju di imas nove ne procitane postove i imat ces tu opciju da te prebaci na 1. ne procitani post ;)
EDIT: Na ovoj slici ti je ikona za taj thread zatvoreno pismo, dok odi na neki thread di imas ikonicu otvorenog pisma sa vise listova unutra ;)
EDIT2: Bimbi, ako bi mogao ikako promjenit da se kod opcije "Uredi svoj post" nekako povecaju ikonice tj emotikoni.
Jel ja to jedva nekaj vidim xD
Eto ovako to kod mene izgleda:
http://img255.imageshack.us/img255/2135/dado.jpg
khm, znam ja to cion, ali ubijedjen sam da te opcije nemam nekad i kad ima novih postova... nevermind, jos cu provjeriti, a to za emotikone je i kod mene tako.
Navedena ikona mora biti prikazana kada ima novih postova u temi, sve ostalo je anomalija...koliko sam ja uspio primjetiti, a pripazio sam na ovo od kada sam vidio da se o tome raspravlja u temi...sve radi uredno.
Sto se Emoticona tice...ja sam da ostane ovako...vise ih je prikazano i vide se koliko toliko (uvijek se moze otvoriti dodatan prozor za one koji to rabe cesce ili za odabir nekoga od emoticona kojemu vec ne znas kod na pamet http://cafe.mobil.hr/misc.php?do=get...=vB_Editor_001).
Sto se tipke hvala tice...rekao sam da ce biti vracena, prvom prilikom...
...stvari vezane uz pristup serveru moze odraditi samo joker, tako da je vecina stvari na njegovim "plecima".
Našao sam folder sa ikonama, među njima je i strike ikona ali su ikonice drugačije od ovih na cafe-mobil forumu. :/
Jel rebuild završen? Pitam jer u kalendaru nema podataka za 2010. godinu uopće.
Nije gotov, imamo još toga na TO DO listi....
Imam pitanje, dali se moze napravitit da kada se citira netko ko je citirao nekog drugog, da taj citat pise u 1 citatu, a ne da mi je svaki citat odvojen, evo slika:
To je osoba koju zelim citirat, dakle zelio bi da mi cijela njegova poruka pise u 1 citatu, sa svim stvarima i citatima koje je on napisao.
I ovako izgleda kada ga ja citiram :/
Mislim da bi tako bilo to puno preglednije, nego ovako sada.
EDIT:
Neznam zakaj mi nece stavit slike :/
http://img121.imageshack.us/gal.php?g=citat1.jpg
Ugl, yagerov post je 1., a moj je 2.
Slika ti ne radi.
Eto, dodao sam slike, a ovako bi bilo bolje da izgleda:
http://img9.imageshack.us/i/50832822.jpg/
@Cionn,
Slike ti ne rade jer koristis imageshack, za koji je vec odavno poznato da je sr*nje koje nikad ne radi. :(
Ne, ne salim se.
Imagesforme ftw! ;D
Kak ne rade?
Ja kad kliknem na link otvori mi fotku :/
EDIT: Dodane fotke sa Imagesforme-a :D
Dakle post od osobe koju zelim citirat:
http://www.imagesforme.com/show.php/1074187_Citat1.jpg
Kada taj post citiram, on izgleda ovako:
http://www.imagesforme.com/show.php/1074188_Citat2.jpg
A mislim da bi preglednije izgledalo ako to ovako izgleda na forumu:
http://www.imagesforme.com/show.php/1074189_aa.jpg
EDIT2 : BB code [ img ] mi ne radi :/
Kako maknut zauvijek one "vruće teme" na početnoj stranici foruma?
Minimiziram ih i kad sljedeći put otvorim naslovnicu opet isto.
Neznam kako minimiziraš? Imaš one obrnute citroen srtrelice i tako ga ugasiš (minimiziraš) i nebi se trebalo poslije više pojavljivati, barem se meni neda.
Bio sam i klikao te strelice, ali nakon refresha se vraćalo. Evo, sad se ne pojavljuje više.
...kod mene minimiziranje uredno radi...
dva pitanja, hoce li se broj tema koji stane na jednu stranicu povecavat sa 20 na 40 kao sto je bilo (meni je draze bilo onako, mada nije nesto prijeko potrebno), drugo, u ovom proorcicu ''jos vrucih tema'' se dosta ponavlja iz prozora iznad ''vruće teme'', meni to nije toliko bitno, ali mi je malo glupo da postoje dva prozorcica sa 70% istih tema..
Imaš u postavkama načina prikazivanja teme opciju "Number of Posts to Show Per Page" gdje možeš birati da ti se prokazuje 5, 10, 15, 20, 25, 40 ili 100 postova po stranici teme.
Edit: sad sam skužio da je u pitanju bilo prikazivanje broja tema po stranici, ne odgovora u temi. :p
Što se tiće vrućih tema, trebao bi se napraviti neki precizniji algoritam za određivanje istih, da ne određuje samo po broju pregleda u nekom roku nego i po broju odgovora, ako je to moguće naravno :)
Vidim da ste uspjeli riješiti pretraživanje foruma bez ponovnog renderiranja cijele stranice, sad mi konačno gornji dio stranice miruje. :D Isto tako sam primjetio da quick post samo zalijepi post na kraj teme što se prije također radilo sa ponovnim renderiranjem. Ako je moguće, možete li maknuti ovaj okvir oko bannera širine 2 pixela? :D Toga prije nije bilo. :)
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_5971cad3.png
pa ja tu nemam okvir, imam banner??
tutlek- da, ali oko bannera je okvir. :)
Ali, ja mislim da je bolje sa okvirom (za one koji ne blokiraju banner :D)...
Kako putem tražilice pronaći mobitel koji ima samo dva slova? Recimo Nokia C3. Upišem C3 i nema ništa.
Ne znam jel to problem na vBulettinu ili? Ima neko ideju kako to riješiti?
Ljudi neznam da li je do mene ili nešto drugo, ali kad otvorim neke teme s ovog foruma avast mi izbaci Suspicious Files Found!
Konkretno nađe cxorhiek.sys i vmjex.sys locirane u System32.
Već sam par puta ih brisao i restartao ali ih stalno ponovo locira kad otvorim neku (ali ne bilo koju) temu. :S
Jel moguće da je forum hackiran? :S
P.S google izbacuje nula rezultata za ove fajlove :S
False alarm :)
Upravo sam doznao da se napast širi skype-om
Možeš dati link na neku "problematičnu"?
Imam avast (5) i ništa mi do sada nije javljao za forum...
Sto se tice bordera oko bannera... Takodjer koristim softver za blokiranje bannera, te takodjer glasam za uklanjanje bordera. :)
Nije moguce za sada posredstvom forumske trazilice (mozda koristeci onu varijantu "google forum" trazilice.
Trenutno je postavljeno tako (sto se forumske trazilice tice) da kroz bazu moze traziti samo izraze sa tri ili vise znakova.
Limit se moze smanjiti na dva znaka, ali neznam koliko bi to produktivno bilo (trebali bi oko ovoga konzultirati jokera...osobno nisam za smanjenje limita, isti je nekada bio 4 znaka pa smo ga smanjili na tri).
Sto se bannera tice, mislim da je vizualno zgodnije uz okvir, naravno za one koji ga ne blokiraju. ;)
Da, ali koliko nas zapravo nema blokirane bannere? :) Mislim da je to manjina...
Bug: kad pročitam neke teme, nekad se dogodi da i dalje stoji ona ikona kao da su nepročitane.
Meni je novi dizajn foruma katastrofa i neugodno sam se iznenadio jer vise ne dolazim cesto ali eto morao sam izrazit svoje misljenje :)
A sad mi se pokazao samo dvije nepročitane teme kao da na forumu nisam bio jedan sat, a ne jedan dan...
Bed je što forum sam markira postove kao pročitane nakon xy vremena. Recimo nakon jedan dan neaktivnosti dođem samo čekirati PM i odem... Navečer kad se spojim neće mi pokazivati teme od jutros kad sam samo PM čekirao već ih je on označio kao pročitane.
Neznam zeza li te to možda, al ovako je bilo oduvijek. Možda si "slučajno" svratio na forum u međuvremenu :)
Bilo bi dobro da je kao na pc ekspertu sređeno - postovi su nepročitani dokle god ih ne pročitaš ili markiraš kao pročitane
Pa o tome trubim cijelo vrijeme, još od stare verzije, ali nitko ne sluša... :)
Evo sad mi je opet pokazao tek nekoliko tema u zadnjih pola sata, a forum nisam otvarao nekoliko sati.
Kao sto vec rekoh, i meni se dogadja isto, jos odavno (nema veze sa ovim zadnjim upgradeom).
Takodjer glasam za logiku kao na PCekspertu, jer se cini... pa, logicna. :)
Evo, sad smo trojica, a ovo što trubimo se može već okarakterizirati kao buka. Valjda će nas čuti :)
Osobno nemam ovaj problem s manjkom prikazanih nepročitanih postova pa ne mogu pomoći..
Jel ima kakvih planova opet omoguciti uvid u mobitele i operatere u profilu korisnika lijevo od posta?
jel moguce promjeniti font za teme i podforume? Da bude bold crni, kao sto je prije bilo?
Mislim da je ovo vezano uz ploginove (koje moramo pronaci, a da su kompatibilni sa ovom verzijom foruma), tako da cim pronadjemo, vratiti ce se svi podaci koji su se i nekada ispisivali u svakome posti ispod avatara clana.
Sto se tice nacina "pamcenja" procitanih tema...biti ce promjenjeno (vjerujem vrlo skoro).
Nacin pamcenja procitanih tema je izmjenjen.
Sada je postavljeno na nacin da su teme markirane kao neprocitane sve dok ih korisnik ne procita ili dok ne klikne na "Oznaci sve forume procitanima".
Teme su automatski oznacene kao procitane i ako su starije od 7 dana (ova opcija mora biti postavljena jer bi evidencija procitanih/neprocitanih tema za svakoga korisnia u protivnome rasla do u nedogled).
Način "pamćenja" pročitanih tema je konačno promijenjen ili mi se čini? :)
EDIT: Hehe, u isto vrijeme... :D Hvala!
hm, jel se moze malo smanjiti ovaj okvir gdje su zahvale?:tomato: :D
p.s. pohvale na promjenu: Novi nacin pamcenja procitanih tema
Kod novih postova bi bilo dobro i ovo staviti...
Ta traka se inače uglavi na mjestu kad odemo s foruma i onda odvoji stare nepročitane teme od novih.= Citat =:
Sljedeće teme nisu mijenjane od tvoj zadnjeg posjeta, ali sadrže nepročitane poruke.
Opa, vidim dobili smo nazad polja Lokacija, Mobitel i Operater lijevo u profilu... :)
@domy_os,
Mislim da bi to ipak bio malo prekomplicirano.
Koliko znam, to forum ne podrzava sam po sebi, znaci trebalo bi cackat i nadopunjivat, ili eventualno naci neki plugin...
To sam vidio na PCE-u i na još dosta drugih foruma, većina je na staroj verziji vBulletina pa ne vjerujem baš da svi imaju plug-inove... :)
Ne znam koliko je bitno, ali onaj gore banner opet smeta, ovaj puta je u pitanju prikaz na nižim rezolucijama ekrana, tipa 1024 x 768 pixela. Jednostavno se cijeli gornji dio ekrana razleti zbog tog bannera, a tekst ikona prelazi u novi red i onda se podvuče pod drugi element.
Jel se moze staviti "Označi forume pročitanima" pod "Brzi linkovi" ili tak negdje da nemoram svaki put stiskat "Sto je novo na forumu" i onda Oznaci..?
Imaš pod "Akcije na forumu". ;)
jel se ovo samo meni dogadja ili?
http://cafe.mobil.hr/threads/50762-S...l=1#post928325
Pretpostavljam,- zato da se uklopi.
Ovako izgleda kao neki bolesni :D
Nije da nismo vec i prije imali mijesanih zutih i zelenih (i rozih i plavih i svakakvih)... Ali ajd. :p
--> http://i41.tinypic.com/358bhbl.gif <--
Šta ne možemo "ukrasti" neki phpbb smiley pack ili nešto slično, jel takvo što uopće postoji kao ponuđeno gotovo rješenje? Pitao sam jednu adminicu (da, to bi bila žena admin u jednome ...kao deterdžent) da mi pošalje smajlije s njenog foruma pa možda nađemo kakav štosan rolleyes ili nešto više.
: posipam se pepelom:
koji cirkus zbog moje brzoplete opaske.. ja uopce nisam skuzila da taj "ruzni smjalic" okrece ocima. meni se nije prikazivao animiran i bas je izgledao kao da fucka.
animirani fakat ima smisla..
a joj :( ne, fakat, ne morate ga mijenjati, a uostalom, i zakaj ga bi ga mijenjali jer nekome ne pase :dunno: sto zena, dvjesta sisa :D
OK...uglavno nadam se da je sada rolleyes smajlic svima OK i da nema daljnjih zamjerki...
...ako xlr nesto isporuci prouciti cu ponudu pa dodati neke smajlice ili zamijeniti pojedine postojece nekim eventualno kvalitetnijim rijesenjem.
Vecinom da...osim ako su iz Pripyata.
Jedno pitanje...
Dali je moguce staviti na teme starije od xy mjeseci/godina lock, jel mislim da je glupo da neki ljudi koji se tek regaju na forum iskopaju temu staru 3 god i odgovaraju na tam neka pitanja...
Onaj tko hoce nesto pametno postat u to, nek trazi admina da mu tu temu otkljuca.
Ja sam protiv toga, mislim da je mjesec dana premalo, i prekomplicirano je onda tražit ko je moderator u tom podforumu da ju otključa, IMHO.. A i ne događa se baš toliko često da se iskopaju tako stare teme, možda jedonm tjedno, ako i toliko, a mislim da to nije strašno :)
EDIT: sorry, ne znam ni sam kako se meni ovo xy mjeseci/godina pretvorilo u mjesec dana O.o (disleksija? :notooth:)
Moguce je...
...ali nismo pribjegavali tome rijesenju do sada jer dizanje prastarih tema doista nje cesto, a pogotovo bez razloga.
Ankete koje su trajale do u beskonacnost su znale biti razlog dizanju tema, ali od kada smo na sve ankete uveli "rok trajanja" to se desava jako rijetko.
Stoga mislim da nije potrebno lockati stare teme.
Ja ne volim kad se otvaraju teme koje ne govore o čemu se radi -netko otvori temu s nazivom Najbolje aplikacije, i onda se ja moram pitati za koji je to OS.
Ili kad netko otvori temu Nove tarife, a ne zna se za kojeg operatera.
Ima još takvih primjera, ja uvijek gledam nove teme od zadnjeg puta i ne gledam iz kojeg su podforuma, jer to piše skroz desno, dok je naziv teme skroz lijevo.
Ova se tema zove Što biste promijenili na forumu, i to su moje sugestije. A prijedlog da se teme ne otvaraju sigurno nije pravi prijedlog. :-)
Čuo sam da postoje pravila otvaranja tema na ovom forumu.
A i postoje ljudi koji bi i preko Googlea trebali pronaći neku temu.
Zato postoje ona tri slova - SEO.