kada pogledam, još uvijek svi operatori štede na internet tarifama. a guraju u prvi plan minute i sms poruke..
Printable View
kada pogledam, još uvijek svi operatori štede na internet tarifama. a guraju u prvi plan minute i sms poruke..
Uh vapim da neko stavi konacno 10 ili 20GB tarife ili ne daj boze flat :o
Pa bonbon je stavio ako se ne varam...5gb, kad potrošiš onda možeš još 5gb...poslije toga još 5gb...20GB je 200kn. Čini mi se razumno.
Od prošlog ljeta imate flat tjednu opciju = Flat Surf. Košta 320 kn/mj ili 80 kn/tjedno za 4g.
Vec par godina imate i 3G dnevni flat za 10 kn (~300 kn/mj) ili 4g dnevni flat za 15 kn/dnevno.
Idite u postu ili kiosk i pitajte za t-mobile sim karticu za turiste = unlimited surfing in Croatia.
85 kn košta, po aktivaciji naplatiti ce vam se 80 kn za jednu aktivaciju flat surfa.
Ma idu mi na živce - meni ne trebaju ni pozivi ni sms, sve obavljam preko interneta, i još bitnije 4G-a, kojeg u normalnom svijetu svugdje ima besplatno. Ali ne, kod nas je to luksuz koji se skupo plaća. Ja uzimam najveći paket samo zbog 4G opcije, gige nikad ne potrošim koliko god se trudim i ne zanima me prenošenje u idući mjesec jer mi jednostavno nije potrebno. Eto i Simpa je uspjela zasrati sa ukidanjem besplatnog 4G-a u zmajskim opcijama...po meni dno dna. Čak me ni to poskupljenje nije toliko pogodilo koliko me živcira to s 4G-om. Poskupite, ali opravdajte to.
Ali nije ni čudo, profit na prvom mjestu, sve ostalo na zadnjem...
Sve me zanima tko će kupiti Ht u skorijoj budućnosti kad ostane 1500 zaposlenika a sve ostalo budu stuoši - čim se ovako ponašaju već duže vrijeme - što je slijedeće - Carlos Slim? Pa ćemo imati "jednog operatera" i bok.
A pa da, nisam skužio što bi htjeli: flat i da je bespla. E to nema još kod nas.
Meni je simpa internet dan taj fora, 10kn i 24h flat.
Meni ne treba flat. Realno treba mi 3GB ali na 4G platformi. Simple as that -.-
Pa koristi 3 GB na 4G mreži. Nije valjda da ti baš treba brzina od 75 Mbps. Veliki paket omogućuje korištenje 4G mreže uz max brzinu od 21 Mbps, dok je brzina u jako velikom 75 Mbps.
1. treba mi zbog posla
2. koji će mi 4G mobitel ako ga ne mogu koristiti....
Haha, broj 2. Ima se može se, al nema se da se plati... Pa postoji 4G na raznim mrežama u raznim tarifama, odaberi si neku - i plati sukladno svojim potrebama/poslu!
Ja mogu ali ne želim koristiti 4G na mobitelu - jer se više grije, troši više bateriju, a ne treba mi veća brzina - dovoljno brzo potrošim 10gb i preko 3G. 4G koristim preko mifi uređaja, ajd tu se isplati, iako nekada dual carrier 3G bude brži od 4G jer ograničavaju taj 4G na tipa 7Mbps. Dualcarrier sam znao imati 15-20Mbps što je odlično. Govorim o HTu uglavnom. Na vipu mi 4G radi max brzinom od 45-50Mbps.
U bonbon mjesečnom paketu dobiješ i 4Gbrzinu, imaš 3 i 5gb pakete - pa što ne štima onda, zašto se ne bi mogao koristiti zbog posla??
Govoriš da je svuda u svijetu ovako onako, a jesi li videla brzine 4G mreže npr. u SADu? Tamo 4G mreže imaju brzine ko naš 3G, nekih 20 Mbps u proseku.
21 Mbps u paketu od 3GB je i više nego dovoljno za bilo kakav posao. Veća brzina bi ti trebala jedino ako non stop visiš na torrentima, uploaduješ muziku na neke servise i slično.
Ovdje ide opaska za @mlesic i ostale koji možda ne znaju - HT je povećao brzine 4G u simpi i bonbonu bez 4G opcije sa 7 Mbps na 21 Mbps prije par mjeseci. Ta informacija stoji na simpa stranicama, dok kod bonbona nema informacija, ali sam osobno testirao brzine.
Na njuškalu bon od 100 kn kupi za 70 kn pa ces opciju od 10 kn efektivno platiti 7 kn
Simpa Internet dan preko LTE signala (bez 4G aktivacije) ide mi upravo oko 2,7 - 3MB/s. Meni je to OK. Kao što sam rekao, na vipu imam 5 MB/s preko LTE.
Taj 4G znaju ograničavati, tako mi je 3G ispadao brži (ako je modem dual carrier). Bude duplo i još malo brže. Tako sam jednom aktivirao Internet Dan 4G i platio 15kn, reko ajde neka mi bude brže - dobio 7Mbps...a DualCarrier mi 15ak Mbps...Tako da sam platio više da bih dobio manju brzinu! Ali ako tko pita, ja sam na 4G!!! ;)
Da li se prenose nepotrošeni podatkovni promet u velikoj tarifi (5GB) ako nema novaca na računu da se tarifa sama obnovi za slijedeći mjesec?
Ne, prenose se samo kod automatske reaktivacije.
Da li su nekima vec prenesene iz proslog paketa min/sms, meni su jucer i sad krivo prikazuje u Moj bonbon (web na PCu).
Sad pise 0/1000.
Ima li tko isti problem?
Bonbon je zakon.
Jedino oni nemaju famoznu deračinu od uspostave poziva na bonovima.
Sada su uveli da se može sve prenjet.
Gdje ćete bolje ako slabo koristite net a pretežno ste starija generacija koja koristi pozive i SMS.
Planiram na odmor u HR. Koju sim karticu kupiti za 5 GB interneta. ja cu tamo biti 7 dana i da ne čačkam svaki dan i ne mislim o tome, nego da aktiviram za mjesec... Da li bon bon kartica saka ista samo razlika na koji način akttivirati ili ima zasebna za net... meni treba samo za net minute i sms ne, jer nemam koga da zovem po HR
Pogledaj ovdje : BonBon internet SIM kartica
ili ovdje : Složi svoju kombinaciju - BonBon na bonove
Za pomoć kod kupnje bona , ako trebaš (ne šalju za inozemstvo) , javi se na PP
Gdje mogu kupiti bonbon sim karticu?
- Bonbon sim kartica može se kupiti na svim kioscima Tiska i Slobodne Dalmacije,
Shoe Be Doo trgovine, Tisak media centri, preko bonbon web shopa, pošta , itd . itd . :)
- Dali se može kupiti na kiosku ili pošti Bonbon internet kartica neznam !? :(
Možda ti je bolje da kupiš od t-coma karticu, internet za strance. Flat internet 7 dana 11€.
Ultimate surfing in croatia
U kiosku Tiska, mozda ima i u drugim :)