Agenti imaju vece ovlasti od operatera u T centrima, sve zavisi koji status kao korisnik imas kod njih, pa prema tome ovisi i sto ce ti ponuditi
Printable View
Agenti imaju vece ovlasti od operatera u T centrima, sve zavisi koji status kao korisnik imas kod njih, pa prema tome ovisi i sto ce ti ponuditi
kad dobiješ mob dobit ćeš i ugovor.
tada ćeš saznati jesu li ti stvarno prodali za 698 kn u L tarifi.
tada javi
A imaju ovlasti ali ni to mi nije pomoglo da mi srede xperiu L bar pošteno za đabe ili xperia Z za kojih stotinjak kuna što sam tražio. 10 godina sam bio pretplatnik, u početku nerijetko računi oko 500-600 kn, zadnjih godina sve 150-250. Kad sam vidio da ništa ne popuštaju, prešao sam na simpa i sad držim limit po 60 kn mjesečno i puno sam mirniji.
Imam extra obitelj +L na kojoj nositelj ima još 5 mjeseci ugovora, a planiram uzeti na drugi broj plan za obitelj xxl. Mogu li i kako najbezbolnije prebaciti brojeve iz obitelji +L u ovu drugu obitelj? Molim pomoć ako netko zna.
Ugovorio sam uređaj 3.9. da mi pošalju i još ga nema. Koliko im je rok dostave. U službi za korisnike vele prvo pet dana pa dva-tri tjedna.
Javljam se s malo drugačijim zahtjevom za pomoći - naime pravim novi ugovor za mobilni internet na 2 godine te uzimam tarifu
http://dl.dropboxusercontent.com/u/3...bileponuda.png
Mene zanima što je uz tu tarifu moguće uzeti povoljno do max. 300-400kn (ulaze li mobilni uređaji u tu ponudu) te ukoliko ne - kakvo je stanje sa stickovima (konkretno onaj LTE Alcatel One Touch L100) i može li se otključati.
Nda, netko je vjerojatno dobio po nosu što je to odobrio pa se nalog usput zagubio.
Isprintaj dokument sa https://www.hrvatskitelekom.hr/Resou...Id=791&rType=2 i reci im da obrate pažnju na točku 9
Također klinkuo naruči novi mob.na web shopu i novi ugovor, stari nositelj (još 13 mjeseci ugovora) i član (još 15mjeseci ugovora) bi trebali biti članovi plan tarife za obitelj i kažu NE, to nije moguće, nositelj može postati član nove obitelji tek kada istekne ugovorna obveza.
Svaki ugovor kad produžujem je nočna mora i napravim barem 200km (15km do najbližeg centra u jednom smjeru) i 50 poziva prema szk, a živce i vrijeme da neračunam! U SZK kažu može, u t centru kažu može i sad idem odradit to preko neta i zovu me i kažu ne, nemože to tako. Pa tko tu koga i tko tu radi kod njih, čitam im pravilnik i naglašavam točku 9, ali ne, nije moguće!!! Sustav to jednostavno kao ne dopušta, kaže čovjek da je probo to isklikati i "naručiti" ali "nije moguće".
Kompjuterski sustav im nije usklađen sa specifikacijama, a znanje djelatnika HT-a o tim specifikacijama je ograničeno koliko kompjuter bez softwarea. Zato, moja preporuka, koristite se instrumentom pisanog prigovora (meilom kojeg cete vi poslati i faxom putem t-centra) i tako će problem biti rješen - mana ovog postupka: moze trajati i do 2 mjeseca, pa i vise, dok se ne postigne cilj.
Da sam ja na mjestu vwgolfa3:
1. U t-centru formirao bi novu obitelj XL s novim brojem koji bi izabrao u t-centru te zatražio učlanjenje člana iz postojeće obiteljske tarife.
2. U tu novu obiteljsku tarifu zatražio učlanjenje nositelja postojeće obiteljske tarife (web posom ili prigovorom), min 1h nakon što bude prenesen član (napomena: ovaj postupak moze trajati i do 2 mjeseca, pa i vise)
3. kupio uredjaj putem web shopa po nositelju. Cijena pretplate = 265 kn + r.f. (napomena: ovaj postupak moze trajati i do mjesec dana, pa i vise)
Cilj: dobiti uredjaj 1800 kn jeftiniji nego na njuskalu (Galaxy S4 mini ili Xperia Z) te smanjenje cijene pretplate s 300 na 265 kn.
Rezultat:
13mj x 265kn = 3445kn
-1800kn (zarada na preprodaji mobitela)
= 1645kn / 13mj
= 126,54 kn/mj / 2 člana (vw golf3 i supruga)
= 63,27 kn/mj po članu, od kojih svatko ima 2 gb + neograničeno min prema t-mobu i t-comu + zajedno djele 500 SMS i 500 min prema ostalima. Nema uspostave poziva.
Za jednu obitelj plus sam uspio prije pola godine i sad za drugu opet kenjaju.
Da, moze potrajati i onda tih 2 mjeseca placam i 300kn za postojecu obiteljni 265 za novu.
Da, cilj je s4 mini na novi broj za tablet zbog neta i supruga i ja postojeci.
Ja sam to riješila lakše nego što sam se nadala. Uzela sam novi broj, formirala novu obitelji i na moje pitanje trebam li reći koji od mojih brojeva idu u tu obitelj telefonska agentica mi je sama predložila da brojevi iz dosadašnje obitelji idu u novu. Očigledno ovisi s kim razgovaraš kao i u T centrima.
Evo i ja djelomicno uspio.
Takoder novi broj, stari brojevi kojima traje otpo ukljuceni ali je zahtjev trenutno u fazi mirovanja posto nema vise s4 mini, tako da su sve ispunili i sredili ali zahtjev ce poslati i aktivirati novu obitelj tek kad dode mob (navodno dan-dva do max tjedan)
Zvao me drugi agent i sve preko weba odradeno. :)
I ja ih mogu pohvaliti. Članu obitelji mi sredili obitelj XL za 225 kn/mj + r.f. uz mobitel po cijeni iz web shopa.
No, to islo preko službe za savjetovanje korisnika kojoj se pristupa podnošenjem zahtjeva za trajno isključenje u t-centru.
Dakle, krenuo ja u pregovaranje za produljenje pretplate. Malo T centar, malo telefon korisničke službe, malo fejs. Pitanje je bilo: Možete li mi ponuditi nešto ekstra za produljenje pretplatničkog odnosa na 2 godine?
T centar ( Split ) ima ovlasti tarifu Plan za zabavu XL umanjiti za 75 kn ( dakle, ne 225 kn nego 150 kn ), ali ne daju popust na uređaj. Osim onog umanjenja za zamjenu bodova. Niti jedan od 3 tražena modela ( S3, S4 i Xperia Z ) nemaju na stanju. Hoćete li dobijati? Ne znamo, kažu.
Webshop ima nešto nižu cijenu uređaja, ali ne daju popust na tarifu. Uređaja malo ima na stanju,malo nema ( unutar 1 dana se situacija promijeni nekoliko puta ).
Služba za savjetovanje korisnika mi daje popust na uređaj, ali samo ako idem na tarifu XXL ( koja bi mi bila prvu godinu 300 kn umjesto 425 ). Ne treba mi XXL i neću je uzimati jer nisam veliki potrošač ni minuta ni SMS-ova.
Kako su mi rekli u T centru, izgleda da od 01.10. kreće nešto slično opciji "Uređaj " u TELE-2, dakle, moći će se otplaćivati uređaj skupa sa tarifom kroz mjesečni račun, bez korištenja kreditne kartice. Kad sam isto htio provjeriti sa korisničkom službom preko fejsa, kažu da nemaju takvih informacija.
Uglavnom, komunikacija spora, nikakva, sa kontradiktornim podacima, po ničemu nisam uspio zaključiti da sam im ja "bitan", a ostavio bih cca 5000 kn u iduće 2 godine.
Čekam 12.mjesec i nadam se malo većim popustima, do tada ostajem na Planu L, bez ugovorne obveze tako da mogu otić negdje drugdje ako situacija pred Božić ne bude nešto povoljnija.
Koje sve promocije ističu 18.11.?
Vidi:
https://www.hrvatskitelekom.hr/Resou...Id=807&rType=2
Str: 84-86
Ja sam isto cuo da pocetkom 10. mjeseca dolazi kupnja uredjaja na rate, ocigledno da se nesto "kuha"...
Ma da mi daju i badava uređaj, šta to vrijedi kad je prava flat tarifa za pozive i internet (XXL) kod njih 425,00 kuna mjesecno. Prenio sam tri broja kod konkurencije i imam sve flat osim sms(to ni nije bitno) za 125,00 kuna mjesecno. Uz to dobio i tri Iphone 4, svaki po 199 kuna. Sve sam kombinacije kalkulirao, da se nezezam s prijenosom broja, ali su jednostavno daleko najskuplji.
Ja stvarno neznam tko više koristi njihove tarife glede isplativosti.(osim Simpe)
Opcija flat je 40kn
dakle, 125x3 = 375 kn/mj.
u t-mobileu za te novce dobiješ obitelj XXL sa četiri broja (300 kn/mj do 20.3., odnosno 400 kn/mj od 21.3.).
do 20.3. mogao si kombiniranjem dobiti četiri top modela galaxy za 8 do 298 kn/kom (svakih 6 mj x 4 mobitela = 24 mj)
ili
2x iphone 4s 32 gb za 8 kn/kom (svakih 12 mj x 2 = 24 mj) + 2 mobitela niže klase.
od 21.3. možeš kombiniranjem dobiti dva top modela galaxy za max 700 kn/kom (svakih 12 mj x 2 mobitela = 24 mj) + 2 mobitela niže klase (npr. lumia 520 za 438 kn ili galaxy y za 199 kn)
ili
2x najjeftinija iphonea za nekoliko stotina kn/kom (svakih 12 mj x 2 = 24 mj) + 2 mobitela niže klase (npr. lumia 520 za 438 kn ili galaxy y za 199 kn)
p.s.
u t-mobileu možeš nepotrošene minute pretvoriti u kune na tomato računu, a u tvojim vip tarifama to ne možeš
A ti pričaš šta se moglo do 3. mjeseca, pogledaj unazad dva mjeseca? Šta mi to vrijedi kad su mi ugovori isticali u 8.mjesecu...
kome se žuri ubosti 3x iPhonea odjednom... u tom slučaju je tvoja kombinacija bolja.
meni je bolja moja - ako izmjenjuješ nositelje obiteljskih tarifa dobivaš top mobitele svakih 6 mjeseci (do 21.3.), odnosno svakih 12 mjeseci (od 21.3.)
Imam extra obitelj+ L tarifu(3 broja) koju plačam 150 kn + r.f.,pa me zanima kombinacija zamjene nositelja obiteljske tarife i kupovina recimo sony xperia z.
Zanima me kako to izvesti.
Sadašnji nositelj ima jos 9mj ugovorne obveze,a članovi imaju jedan 8mj,a jedan 9mj. ugovorne obveze(taj sam broj prenio u t-mobile,i zato imam 50%popusta na tarifu)
što bi ti - da na svakoj stranici ponavljamo isto?
vidi:
http://cafe.mobil.hr/threads/73313-P...=1#post1055647
Ne treba na svakoj stranici ponavljati isto.
Mene je samo zanimalo koja bi mi kombinacija bila najjeftinija.Pošto vi imate iskustva u vezi toga.
Recimo ako uzmem sony xperiu z 1u tarifi plan za obitelj xxl ugovor na 24 mjeseca,a ova tri broja koja imam ubacim u grupnu tarifu.
Onda me ta tarifa košta 450 + r.f.,mobitel me dođe 598 kn u web shopu,a sada plačam 150 kn + r.f
Nakon 6mj. valjda mogu smanjiti tarifu i onda bi mi to bilo nesto jeftinije.(kakve vec budu onda tarife)
Pa mene sada zanima dali je to najjeftinija kombinacija za kupiti novi mob. ili postoji koja bolja od ove moje.
Netočno:
Točno: 12. plaćenih računa
Ovdje na forumu ne znamo tvoje telekomunikacijske navike i ne znamo predvidjeti kakve će one biti naredna 24 mj. Ako ti je dosta 100 SMS/mj razmisli o Planu za razgovore S, ako ti treba vise svih usluga - nadji si najbolji omjer usluga-cijene-popusta na mobitel odabirim tebi najbolje tarife
Moj stari je prije tri mjeseca promjenio staru obiteljsku tarifu na plan za obitelj xl. Prije promjene nije imao ugovornu obvezu na nosiocu.
Produljenje je napravio bez uzimanja mobitela jer mu je djelatnik rekao da pričeka 12 mjesec kada će biti bolje ponude mobitela.
Sad kad je otišao izabrati neki od mobitela , oni su mu rekli da ne može dok ne istekne još 9 mjeseci koliko mu traje ugovorna obveza.
On je neznajući umjesto samo promjene tarife potpisao i ugovornu obvezu na 12 mjeseci. (iskoristili su neznanje penzionera)
To znaći , ako ne uzmeš mobitel prilikom potpisivanja ugovorne obveze više nemaš na njega pravo sve dok ne istekne ugovorna obveza.
Uglavnom sad moram (prema savjetu korisničke službe) pisati prigovor , ako uopće ima smisla.
Tako su mojoj staroj pred plodinama prodali t-mobile pretplatu (extra tarife jos) i rekli kak je to super, to nek joj bude rezerva ako ostane bez love na bonu, ona karticu stavila u torbu i zaboravila na nju, 3, 4 racuna platila dok sam skonto i probo ih i zvat i zalbe, al dabe, tad je navodno rok bio 3 mjeseca za podizanje uredaja. Nisam uspio nego sam broj ubacio kao clana obitelji da neplaca pretplatu bezveze a ja imo jedno mjesto.
---------- Post added at 11:13 ---------- Previous post was at 10:58 ----------
Ubacio u plan za obitelj dva broja sa otpo (13 i 15 mjeseci bilo u trenutku prebacivanja) i sad gledam na racunu dodatno 98 kn za promjenu tarife. Po cemu se to obracunava i kako po samo jednom broju?
Od 15.10.2012. se to naplaćuje za svaku promjenu tarife na niže. Ponekad to zaborave naplatiti
Ja sam isao sa extra obitelj + L clana na plan za obitelj XL clana... zato mi cudno jer je na vecu tarifu...
Imas mozda clanak u kojem stoji da se placa naknada samo za prijelaz u nizu tarifu?
I zaliti se putem maila ili kako i kome?
U szk kazu da se naknada placa i za tarife iste vrijednosti. A bivsa L+ tarifa je bila 300kn i sadasnja plan xl je 300kn pa time racunaju da je ista tarifa i obracunavaju naknadu.
Popodne cu probati pisati prigovor kad se kompa domognem...
prigovor napisan, čekam sad opet neku njihovu pametnu...
Evo dobio odgovor sinoc, isprika zbog krivo naplacenog iznosa od 98kn i da ce mi se umanjiti od racuna.
Danas novi problem. Dobio racun za novu obitelj 280kn (trebao 265kn) 250+ 3×5kn
I dobio racun za staru obitelj u kojoj vise nema brojeva, sve pogaseno. 300kn racun.
Poludit cu vise s njima stvarno. Sad mi vec dode zao sto sam uopce ista iso produzavat, pa jel pokusavaju UKRASTI na svakom koraku??? Jesu li na to spali???
Žali se. Iako za ovih 300 kn nemaš pravo. Vidi zašto:
http://cafe.mobil.hr/threads/77482-u...roblemi-ostali
Da. To je HT. "Živjeti zajedno" ...i pokrasti maksimalno naše korisnike.
Sorry, prezivcan sam bio pa nisam sve naveo, prijenosi su odradeni jos u listopadu (9.10.) Te sam od onda u plan tarifi i novoj obitelji.
Za listopad sam dobio 2 racuna te sam oba platio (cca 600kn oba), s tim se pomirio, ali danas dobio opet dva racuna za studeni!!!
Za staru tarifu (extra L+) prazan racun bez korisnickih brojeva (svi prebaceni mjesec ranije), 300kn samo uplatnica koja je otisla na trajni nalog.
I od 1.10.bi plan za obitelj xl trebala imati popust 50kn (79.i 80.str.cjenika) znaci 265kn, a ja dobijem 280kn po starom popustu do 1.10., a potpiso 9.10.
Razumijem skupe uredaje i tarife (nerazumijem, al na to sam sam pristo), ali ovo su vec 3 pokusaja krade/pljacke te ako se uskoro nerjesi obratit cu se hakomu, novinarima, kome god al da ih barem malo pokusa urazumiti.
U szk mi obecavaju sve vratiti, obecanih 98kn za prijenos broja, 300kn racun za staru tarifu od studenog i razliku vise uplacenog iznosa za listopad takoder od stare tarife. Navodno ce me netko kontaktirati...
Poslao sam za svaki slucaj jos jedan prigovor putem maila.
Ako ovo rade svima svaka im cast!!!
Bok ljudi, molio bih pomoć :)
Situacija je ovakva:
Imam Extra obitelj + XL sa 50% popusta koji traju još 4 mj. - tj. nositelj mi ima ugovor još 4 mjeseca, a obojici članova mi je istekla ugovorna obveza. Sad me zanima koja mi je najbolja kombinacija da uzmem novi mobitel (recimo galaxy s4) po prihvatljivoj cijeni (do 1000 kn) i zadržim račune do 300 kn. Imam uz sve to 12 000 bodova pa ljudi pomozite sa idejama... na njihovim stranicama ne mogu ništa pronaći a da nisu preskupi :)
U tarifi od 300 kn (obitelj XL) mobitel košta 2900 kn (-400 kn zamjenom 12.000 b)
Na njuskalu mobitel košta 3300 kn.
Jesi ti pao s turskog bazara kada pišeš da bi taj mobitel platio 1000 kn?
Krivo si shvatio. Ukupno je 300 kn. 250 kn te košta tarifa, a 50 kn otplata mobitela.
Vidi:
http://cafe.mobil.hr/threads/78929-D...to-funkcionira
Tvoj je problem sto otpo nisi napravio u retentionu pa bi plaćao 225 kn/mj (175+50).
Svima, koji mijenjaju grupne tarife
Nije li to tek od 1.11.? Ja nemam nikakav otplatni plan niti ista spominjano za otplatu moba. Mobitel s4 mini platio 900kn.
Ali nije problem u tome vec to sto sam dobio racun za studeni a ugovor raskinut jos u listopadu te je za listopad zadnji racun placen.
problem u našoj komunikaciji je taj što ti ne daješ pune odgovore.
činjenice:
p.za o. XL =
a) 300 kn = normalna cijena
b) 250+50 kn = otplata uređaja
c) 225 kn = retention cijena
d) 175+50 kn = retention cijena+otplata uređaja
koju si ti od ovih opcija uzeo kad kažeš da bi trebao dobiti popust od 50 kn?
79.i 80.str.cjenika = od 1.10.2013.
čitaš li cjenik ili pišeš napamet?
značih da ni nemaš popust od 50 kn, već da si ugovorio tarifu od 300 kn/mj
sve napokon jučer rješeno.
dobiti ću natrag 300kn što su mi naplatili po staroj tarifi za 11.mj. a u kojem nisam koristio niti jedan broj po toj tarifi.
dobiti ću povrat polovine iznosa za 10.mjesec jer sam naglasio da želim da mi se ta stara tarifa ugasi sa datumom otprilike u polovini mjeseca.
dobiti ću povrat od 98kn što su mi naplatili promjenu tarife sa stare na novu
napokon sam ušao u retention program, tako da do isteka (još 21mj.) plačam 225kn mjesečno za plan za obitelj xl.
račune sam dobivao 280kn sa R.F. ali evo uspio se ubaciti u retention (njihova isprika zbog grešaka) pa spustio na 225
ugovor sam znači potpisao dok je bilo na snazi ovo:
(kopirano sa stranice br.79.i 80. cjenika)
Od 1. listopada 2013. godine, privatni i poslovni korisnici koji potpišu ugovor uz obvezno trajanje pretplatničkog odnosa na 12 ili 24 mjeseca na nekom od sljedećih tarifnih modela: Plan za surfanje M/L, Plan za zabavu XL/XXL, Plan za mlade, Plan za posao M/L/XL/XXL, Mobile Net M, L, XL, Ultra Mobile Net L/XL, Plan za obitelj L/XL/XXL ili Plan za tim L/XL/XXL, uz uvjet kupnje uređaja s obročnom otplatom cijene mogu ostvariti 12, odnosno 24 mjeseci popusta na mjesečnu naknadu tarife, na način kako slijedi:
Tarifa* mjeSečna naKnada KOlIčIna pOpuSta u kunama mjeSečna naKnada S uKljučenIm pOpuStOm
Plan za obitelj XL 300,00 kn (240,00 kn) 50,00 kn (40,00 kn) 250,00 kn (200,00 kn)
Nemoj stati na tome. Kad platis 12. Racun formiraj novu obitelj i uzmi mob s velikim popustom na nositelja, a onda sve članove stare ubaci u novu obiteljsku tarifu
Naravno, to sam sada napravio za dvije obitelji (stara tarifa pa sam mogao nakon 6)
Sad cekam 12.racun pa cu ih opet zivkati i mjenjati nositelja. Uglavnom, preko 500kn su mi "krivo", previse naplatili kad sam sad ovu zadnju obitelj "okreto nositelja" tako da treba doooobro pripaziti i neodustati, pustiti sta kazu u szk koja uvijek tvrdi da su oni (t-mobile) u pravu.
3 prigovora sam pisao dok nisam dosao "na svoje", 3 mjeseca i 10 dana je proslo od kako sam na netu kliknio "kupi uredaj". Mogli su kao nagradu dati i koji mjesec besplatno koliko su me zajeb., ali i 225kn/mjesecno je ok.
Zaboravio sam jedino u svemu tome na bodove, cca 7000 mi ostalo u staroj tarifi. Traziti prebacivanje na novu ili da ih zaboravim (na moj telekom portalu mi ih vise neda iskoristiti posto ta obitelj vise nije aktivna.
Prijenosnom zadnjeg broja iz stare u novu obiteljsku tarifu - tada su preneseni i bodovi. Ako to nije tako - novi prigovor!
I nauči se da češće pišeš prigovore - u suprotnom ili placaj ono sto ne bi trebao ili se vrati na bonove. Nemam iskustva sa VIP i tele2 poslovnim grupnim pretplatama pa ne znam je li tamo bolje.
@ispravljach: dal još uvijek postoji ona caka sa produljenjem ugovora/sklapanjem nove tarife/ulaz u obiteljsku zadnji dan u mjesecu, pa se izbjegne zadnji racun ? :D
Jesi mislio na ovo:
A) ako se napravis novu obiteljsku tarifu i otpo 1. u mjeseci - platit ćeš 24 računa
B) ako se napravi novu obiteljsku tarifu i otpo 15. u mjeseci - platit ćeš 23,5 računa
C) ako se napravi novu obiteljsku tarifu i otpo 30./31. u mjeseci - platit ćeš 23 računa
tak nekak recimo...
ja sad imam pravo na produzenje ugovora na obiteljskoj tarifi
u planu mi je uzeti s4 mini na XLu ;)
kad da napravim produzenje, 30./31. ?
ili mi je svejedno..
nisam vise u toku, pa zato pitam ;)
a) ako imas obiteljsku tarifu = platit ćeš puni iznos računa bez obzira kada napraviš otpo
b) ako nemas obiteljsku tarifu, već su ti brojevi na pojedinačnim tarifama = formiraj obitelj krajem mjeseca i napravi OTPO po retention programu
obrati pozornost na dostupnost uređaja - to je najveći problem u ovom djelu godine.
ono što je dostupno danas ne znači da će biti i sutra, a kamoli krajem mjeseca. jesi li pratio dostupnost 31.12.? tada si mogao kupiti samo najjeftinije uređaje
Uvijek je dostupnost problem! Promjene iz dana u dan tokom cjele godine.
Ali vrijedi pokusati cak i ako na webu stoji da ga nema... ;)
a ako razdvojim obitelj na single 30., formiram novu obitelj 31. u mjesecu ? ;)
Pozdrav svima!
Evo da i ja zamolim za savjet. Imamo Extra obitelj+ L s uključenim brojem po kojem smo ostvarili popust na pretplatu i koji još ima 5 mjeseci obavezu. Nositelj ima još 12 mjeseci a zadnjem članu je istekla. Ima li trenunto kakva opcija za produžiti pretplatu i novi uređaj po (naj)povoljnijoj cijeni?
Ispričavam se ako ste već dijelili savjete za ovu situaciju, ja ih nisam uspio pronaći.
dobit ćeš račun za rasformiranu obiteljsku (puni), za single (puni) i za novu obiteljsku (1/31). uz to, neće ti dozvoliti toliko promjena u jednom mjesecu
1.
član bez ugovora > nositelj nove obitelji - ugovor na 24 mj po retention programu
član s ugovorom > član nove obitelji
2.
priključiti nositelja stare kao člana u novu
Ja sam stvarno svakako pokusavao u retention, jednu obitelj oformio po redovnoj cijeni na kraju, u drugoj isao na gasenje broja, nije ni to uspjelo, uzeo novi broj, pa sam i tu obitelj oformio po redovnoj cijeni pa im onda trazio greske u prijenosu te nakon 2 mjeseca usao u retention.
Nekom daju odmah nekom nikad.
Pozdrav,
trenutno sam na tarifi Extra total L, ugovor mi ističe u 2.mjesecu, pa me zanima da li ikako mogu prijeći na Plan za obitelj XXL i dobiti retention popust?
ps. da li netko ima neku informaciju kada bi tmobile opet mogao staviti 5s u ponudu?
probaj
- u webshopu imaš veću ponudu uređaja po nižim cjenama.
- u retentionu (pozivom službi za savjetovanje korisnika) imaš tek nekoliko uređaja po cijenama koje su najčešće više nego u webshopu. nisam čuo da su tu imali "petice", već samo 4s, s3 mini i jednom jedan Z1. možda koji s4 mini.
- u t-centrima imaš slabu ponudu uređaja po višim cijenama. 5s djele po redoslijedu upisa na listu čekanja. Prvi dan prodaje u Hrvatskoj (25.10.2013.) imali su nekoliko stotina upisanih na listi čekanja i do danas nisu svima isporučili, niti su oni s liste odustali (dogodilo se jučer kada su zvali nekolicinu s liste nakon 2,5 mjeseca čekanja).
- evenulano ako radiš kod bandića ne bi trebao imati problema s retentionom i 5s, jer je ovog tjedna obznanjeno kako je isti naručio od HT-a više od 2.000 iPhone5/5s i Galaxy S4
Pozdrav, čitam i nikako da sklopim kombinaciju pa bi molila za pomoć... Situacija je slijedeća, suprugu i meni mobiteli štekaju i već smo ludi, meni pretplata izlazi za 3 3 mj, suprugu 2 mj poslije... mislili smo nekako kombinirati paket obitelj - skupa sa mojim starcima (stari nema ugovor i uzeo bi novi broj i stara koja ima ugovor do negdje 6 mj.) i uključiti brojeve no ne znam kako :/ pogubila sam se...
znači, trebala bi nam 2 mobitela povoljnije, recimo samsung galaxy s4 mini i iphone 4s, kako da to iskombiniram? hvala unaprijed :D
s pretplatama je zaguljeno i komplicirano. jesi li razmišljala o njuškalu (s4 mini = 2000 kn, a iPhone4 od 2000 kn na više) i tarife na bonovima (simpa prejaka npr.)?
na pretplatama imaš 3 različite obiteljske tarife, odaberi onu koja ti najviše odgovara (ja ne znam komunikacijske navike članova tvoje obitelji). ako ti ništa nije jasno nazovi 0800 9000 i tamo započni tvoje istraživanje
imamo pretplate već dugo vremena samo nemamo/nismo nikada imali tarifu obitelj...meni i suprugu treba neograničeni net i razgovori,poruke baš ne tipkamo, starcima nije baš bitno, ne pričaju toliko... mislila sam da uzmemo obitelj xl, al nikako da skužim kako možemo najpovoljnije proći + da dobijemo uređaj koji želimo/želim
sorry ako gnjavim :D
u obitelj XL (225 kn/mj) stanu tri pretplatnička broja koji zajedno djele 2 gb, a popust na jedan uređaj je ~1000kn. i to je to. sve ostale uređaje plaćaš po cijeni kao da uzimaš na njuškalu (gdje nema ugovorne obveze).
ili da uzmeš 2x Plan za zabavu XL (2x 150 kn/mj). dobiješ 2 x 2gb i 2x 1000kn popusta na mob, a nakon 12 mjeseci možeš ih spojiti u obitelj L (200 kn/mj).
kako dobijem tarifu po 225 u t-centru? recimo da suprug otpada iz plana, ja sa starcima uzmem tarifu obitelj gdje stari koji nema ugovor bude nositelj i uzmem galaxy s4 mini... zatim priključim mamu i sebe.. sta sa mojim i maminim ugovorom koji traje još 2/5 mjeseci? kad istekne?
po retention programu.
vidi:
http://cafe.mobil.hr/threads/72652-Z...omer-retention)
postojeće promocije će produžiti ili zamjeniti potpuno novima 1.2.2014.
kada bih imao staklenu kuglu koja otkriva što imaju na pameti oni iz HT-a koji sklapaju promocije - znao bih odgovor na tvoje pitanje.
nisam očito dobro postavila pitanje, jel nama onda ako uđemo u tarifu obitelj ugovor traje naredne 2 godine ili?
to nisi ni pitala. ugovor traje onoliko dugo koliko se obvežeš ugovorom. ako se ne obvežeš - traje ti mjesec dana.
dakle, ti imaš problem razumjevanja osnovnih stvari u funkcioniranju tarifa u HT-u. ja ću tu stati. mislim da ti je moj raniji odgovor i dalje najbolji savjet:
He, he, Ispravljač je kuhan i pečen kada se radi o tarifama, ali neobaviještenost potencijalnih korisnika katkada zapanjuje i najveće majstore. No zato HT trlja ruke, takve su ovce dušu dale za šišanje!
Kada su 21.3. Uveli plan tarife pitao sam ih putem meila to sto me ti sada pitas. Odgovorili su mi da svaki član ima 2gb po max brzini. Kada sam ugovorio plan tarifu (obitelj XL) i kada je član potrošio 2gb svim ostalim brojevima u tarifi su smanjili brzinu. Žalio se i prvostupanjskom i u drugostupanjskom postupku te Hakomu (još samo njihovo očitovanje nisam dobio). HT se ispričao za krivu info koju sam dobio putem meila i tvrde da članovi dijele taj promet (npr 2gb u XL), a da to nije slučaj u plan za tim tarifama gdje svaki član ima 2gb po max brzini.
U cjeniku je pisalo i na webu takoder 2gb po clanu kada sam potpisivo.
Nisam jos primjetio smanjenje.
Prosli mjesec po brojevim:
1. 1300mb
2. 1600mb
3. 1700mb
I bas sam pred kraj mj.nesto usporedivo brzine 4g vs h+ i stalno mi je brzina bila 12-18 mbps na mobu.
Znaci skoro 5gb ukupno potroseno...
ja to pratim i nisam primjetiio da je ikad pisalo kao što ne piše ni sada
znači da HT primjenjuje dvostruka mjerila za iste stvari - meni jedno, tebi drugo
brzina veća od 7,5 Mbps je omogućena samo u XXL tarifi gdje je po punoj brzini dodjeljeno 5 GB. da nisi ti ugovorio XXL tarifu?
jer kako je onda moguće da u XL imaš 5 GB po punoj brzini (u XL je 2 gb)?
i kako je moguće da postižeš 12-18 Mbps ako ti je dozvoljeno 7,5 Mbps (u XL)?
Nemam pojma za brzinu!
XL imam, da.
---------- Post added at 16:26 ---------- Previous post was at 16:24 ----------
http://img.tapatalk.com/d/14/01/17/by9aqe9a.jpg
Evo par mjerenja od ove god...
Vidi se dva mjerenja preko 11, jedno 17,9...
I stalno mi tako, ovisno o lokaciji, ovisno jel 3g, h+ ili 4g.
I ja se jutros igrao s 3G i 4G u Plan XXL i XL. U slučaju XL postizao vise od 10 Mbps bez obzira bio u 3G ili 4G. Zašto onda HT oglašava da je 7,5 Mbps max brzina XL ni meni nije jasno.
Nije jasno ni meni to za brzinu ali se nebunim. Rjetko kad sam ispod 10 mbps i brzina za mob je stvarno odlicna!
i gledam na stranici kako sad pise samo 2gb pri punoj brzini, a dao bi se kladit da je prije (u 10.mj.) pisalo 2gb po broju.
Upravo dobio poruku i samo na jedan broj (clan) ostali (nositelj i drugi clan) znaci imaju jos interneta jer bi dosla i na njih...
http://img.tapatalk.com/d/14/01/28/qehubary.jpg
nije mi jasno s tim paketima ... sta je s tim na kraju,ko kolko gb ima?
ja imam obiteljsku XL i nositelj i oba člana imaju svaki po 2gb od početka ugovora
---------- Post added at 16:44 ---------- Previous post was at 16:42 ----------
i jos jedno pitanje, nevezano uz ovo ... da li se moze sta napraviti ako su oni meni krivo iskomunicirali informaciju preko fejsa... imam sliku razgovora, oni su mi se na zalbu samo javili da su me krivo informirali na fejsu i da to nije tako... ja se dalje nisam žalio..niti se želim žaliti jer je bilo nesto skroz nebitno,ali me zanima kakav je postupak u takvim slučajevima?
Ovisi kakva je kriva informacija, ako ti je zbog te krive informacije pričinjena šteta imaš osnova za žalbu.
Za primjer, mene su preko Facea sa krivim informacijama prošetali do T-centra (koji mi baš nije ni blizu), pa nakon što sam se pobunio odmah su mi u komunikaciji na Faceu (bez pisanja prigovora) "oprostili" 50% pretplate za idući mjesec.
delete
Dal netko zna za max tv to go iz multimedijskog paketa jel se moze gledati sa user/lozinkom od mojtelekom portala ?
Ili se samo moze gledati na internet vezi nositelja ?
Hvala
Ja koristim od portala
Moze i na drugom broju s lozinkom. Provjereno! :)
Mislis da skinem max tv vodic, upisem podatke sa portala i mogu na drugom uredaju gledati ? ;)
Bas tako!
Imam na nositelju free max tv kao i svi, a nositelj mi u fiskalnoj blagajni i sluzi samo za data promet, na clanovima bez problema gledam tv sadrzaj preko lozinke nositelja. ;)
Jedino me ponekad zafrkava pa moram 2, 3 puta unositi lozinku da se spoji, nekad neucita programe iz prve, ali ista stvar i kad stavim "nositelja" u mob., tako da to pripisujem losoj aplikaciji.
Deezer takoder radi! Nekoristim ali probao i ostao aktiviran.
Molim Vas za malu pomoć, imam tarifu plan za obitelj L potpisanu prošle godine u 5 mjesecu. I kupljen je bio mobitel. E sad ja bi promijenila nositelja te tarife pa mi kažu da mora proći još jedan mjesec. Ok ali sad moje pitanje ovaj drugi broj koji je član ima još 2 mjeseca do isteka ugovorne obveze i da li ja mogu sad otplatiti ta 2 mjeseca do kraja i uzeti novi broj i da taj novi broj bude nositelj ili ne mogu? Ili imam još jedan broj koji bi pridružila toj obitelji i onda bi to bila xl tarifa i taj novi broj bi onda bio nositelj da li je to moguće???? I kako. Trebam hitno novi mobitel
Broj bez otpo = napraviti otpo na nositelja nove plan za obitelj XL tarife i pridružiti kao člana onaj broj koji je član L tarife
Potom po placenom 12. računu učlaniti u XL nositelja L tarife
Znači s novim brojem i članom dosadašnje L tarife napravim novu XL, a što će onda sadašnji nositelj biti tj koju će on imati tarifu? I sadašnji član može izaći iz te tarife ?Hvala na pomoći
Pozdrav,molim majstora ispravljacha za pomoc (ili nekog drugog). Trenutno sam u VIPu, ugovor mi istice za 3 mjeseca i htio bi se prebacit u T-com. Zeni mi sad istice ugovor u Tcomu i kroz 2-3 mjeseca bi htjeli iskombinirati neku obiteljsku tarifu naravno uz kupnju mobitela (po mogucnosti i meni i njoj) pa me zanima koja je najbolja kombinacija. Unaprijed hvala
Jel jasno?
Ona da se javis u mjesecu kada to planiras sprovesti. Nemam staklenu kuglu da čitam buduće promocije po tarifama i cijenama mobitela
Situacija:
Zhvaljujući Ispravljaču u lipnju 2012. sam uzeo Extra obitelj L+ sa tri broja, Flat opcija na svima za 315 kn mjesečno plus SGS3. U igri je bila kombinacija prelaska na mrežu, uređaj na single tarifi, pa popust preko 2. broja, pa silazak za stepenicu niže.
Još jednom koristim priliku za zahvalu.
Sad imam za platiti još 2 računa na nositelja, 4 na člana i jedan broj je bez ugovora.
Preporučujete li čekati istek ili sada nešto napraviti? Kupio bi novi uređaj.
Ja sam u lipnju 2012. ugovorio nekoliko Extra total+ XXL i kupio nekoliko sgs3, svaki za 8 kn.
U srpnju 2012. sam total+ XXL postavio za nositelje obitelji+ XXL te putem retentiona osigurao 50% popusta na tarife (600kn-50%=300kn).
U studenome 2012. sam ugovorio nekoliko Extra total+ XXL i kupio nekoliko sgn2, svaki za 298 kn.
U prosincu 2012. sam total+ XXL postavio za nositelje obitelji+ XXL te putem retentiona osigurao 50% popusta na tarife (600kn-50%=300kn), a kao članove obacio brojeve po kojima sam kupio sgs3 u lipnju.
Na proljeće 2013. ugasio sam gotovo sve brojeve po kojima sam kupio sgs3 jer su penali bili sicusnih 298 kn po broju (oko 20 kn/mj do kraja ugovora za brojeve po kojima su ugovorene tarife od 600 kn). pretplate po kojima sam kupio sgn2 u tarifi od 600 kn uspio postaviti na tarifu od 25kn/mj. tako da mi one predstavljaju minimalan trošak u odnosu na dobitak koji su mi omogućile.
Čemu sve ovo?
Da easysurfer.zg shvati koliko je prilika izgubio to sto nije rasfirmirao postojece i sklapao nove obiteljske tarife.
I sto sada takvom forumasu savjetovati koji se nije pokrenuo gotovo 2 godine od sklapanja inicijalne pretplate?
Mislim da je tebi isplativije da budeš na bonovima.
nisu svi ista segmentacija i ne mogu svi ostvariti isti popust, kao ni penale od 20kn
tako je.
stoga, najbolje je njima odabrati neku prepaid tarifu/opciju do 50kn/mj i mobitel putem njuškala.