evo jedan stabilan,brz CFW sa defaultnim fontom i HR jezikom. Nije orginal nego se temelji na No crap CFW-u sa dailymobile.
http://www.bug.hr/forum/topic/mobite...=asc&view=flat
evo jedan stabilan,brz CFW sa defaultnim fontom i HR jezikom. Nije orginal nego se temelji na No crap CFW-u sa dailymobile.
http://www.bug.hr/forum/topic/mobite...=asc&view=flat
ej goc zz
gle napravio sam svoj neki cfw.. i flesam ljepo i kad zavrsi idem maknut bateriju i onda kada palim mob, dode mi ono nokia i sve bjelo i nakon par sec mob se ugasi!! pls jel znas sta krivo radim?
Prije svega, svaka čast na trudu, tek sad vidim koliko se toga može napraviti s ovim mobom...
A zašto ne staviš samo Pomoc?
Što se mene tiče, volio bih da ostaviš ovo:
Pomoć - zatreba ponekad, a i može stvarati probleme ukoliko je nema
Upravitelj datoteka - ostavi ukoliko Nokia File Manager nema mogućnost backupa na karticu
Rječnik - solidan je, ali makni ako kažeš da imaš bolji
Obrišeš još ovo:
Instant Messenger
My Space
Podcasting
Share Online
Ako ti nije problem, dodaj i ovo:
Y-Browser
BrightLight
Gmail
Google Maps
Best Birthday
SymRDP
Python
nekakvu music ID aplikaciju
nekakvu aplikaciju tipa Offscreen Notebook
Kako se onda original Nokia favoriti nikako ne mogu obrisati? Opera Mobile je OK, ali sa svakim firmwareom mi se rušila što god napravio dok se integrirani browser rijetko sruši.
Reprodukcija videa radi bez Videocentra? Ako radi, briši... Nemoj brisati Search jer je stvar prekorisna kad na mobu imaš hrpetinu podataka kao ja... :)
Također podržavam ovu lite verziju... :)
Pitanja:
1. Može li se nekako ugurati podrška za SIP zajedno s potrebnim codecima?
2. Kako isključiti fadeanje tijekom kretanja u izborniku?
3. Možeš li ugurati neku drugu navigaciju osim Nokia Mapsa ili je to neizvedivo zbog veličine?
4. Bilo bi super kad bi mogao nekako riješiti da se folder napravljen u galeriji pojavi i na kartici.
Ako trebaš crackani QuickOffice i Adobe PDF, javi pa ti uploadam.
Kod instalacije JAF-a dobivam ove dvije poruke:
http://www.imagesforme.com/upload/3bd4b5da.png http://www.imagesforme.com/upload/b63b9f9a.png
Probao sam compatibility mod, pokrenuti kao admin, staviti novije USB drivere i onda one koje mi JAF ponudi, ali ništa ne pomaže. Budem malo progooglao...
Ukoliko trebaš bilo kakvu pomoć oko prijevoda aplikacija, javi...
Hvala još jednom.
Prekoračio si veličinu rofs2 ili rofs3 fajla!
Osim 5800 skuhati možeš N97, N97mini, 5530, 5230 i sve buduće Nokia s60v5 mobitele.
Ne možeš staviti samo Pomoc jer ima 5 slova, Help ima 4slova, a količina slova u prijevodu je ograničena ENG prijevodom developera aplikacije.
Upravitelj datoteka ću ostaviti. Obrisat ću videocentar jer ne vidim zašto ga imati. To je galerija videa i ne utječe na RealPlayer. Neću više ništa brisati jer ne utječe na brzinu Nokie ili boota.
Neću dodavati više aplikacija jer nemam vremena, a meni ne trebaju. Napravit ću vam lite verziju pa stavljajte što hoćete. A ako ste čitali specifikacije CFW 3.5 vidjeli ste da ima autoinstaler nakon 2. boota pa možete instalirate sve bez ikakve vaše intervencije.
SIP je isključen od strane Nokie zbog operatera. Ne može se uključiti dok to Nokia ne učini.
Fade se može isključiti ako za nju postoji opcija. Mislim da sam na nju naišao u Rules folderu, ali nemam vremena testirati.
Navigaciju nema smisla staviti u Z:\ jer programi koji ubacuju mape iovako moraju staviti mapu na mem.karticu, a programi se instalirati na mem. karticu. Koristi autoinstaler da ti instalira navigaciju nakon 2.boota pa ju sam pokreneš i navigiraš jer su ti postavke i mape ostale od prije na mem.kartici.
Nisam Nokiin developer Galerije da mogu mjenjati način kako ona upravlja folderima. Ja mogu mjenjati već određene postavke u symbianu ako za njih postoje zakoni, to se zove moding. Mogu ubaciti Resco Viewer koji je bolja galerija i to može u FW.
Probat ću office i adobe danas staviti, imam krek, samo nemam vremena.
Zašto ti ne radi JAF, ne znam, može biti do USB drivera ako ih nisi instalirao, ili si instalirao 86bitne a trebaš 64bitne USB drajvere, zato što nisi stavio FW u folder, ili tko zna zašto... Znam samo da ljudima radi na 64bitnoj i 86bitnoj verziji svih Windowsa.
Cilj CFW je da imate slobodu mjenjanja postavki mobitela, da skratite vrijeme prckanja po njemu, da ubrzate iovako sporu 5800 da bude manje spora i da otkljucate postavke koje prije niste mogli.
ZABORAVIH REĆI Nokia favorite je jednostavno makniti i maknio sam ih u mojem CFW, isto tako ih je jednostavno staviti u default browser. Ako nekog zanima napišem.
Damn it, prvi flash nije prošao dobro, mob je ultra spor i stalno se resetira kad ga spajam s kompom uz nekakva razljevanja boja na ekranu... Ne mogu nikako vratiti podatke. Idem opet, ali s formatiranom karticom.
Od onoga što si napisao u readmeu, nije mi jasno ovo:
- Od programa maknuti OVi Music Store, My Nokia, Postavke Telefona, Ovi Kontakti (nema više 3 extra procesa koji zauzimaju RAM kad pokrenete Kontakte, nema više OVI Prijatelji taba u Kontaktima, Kontakti se zbog toga brže otvaraju), ostalo nije dirano da svima udovoljim.
Gdje se ovo mijenja:
- Pojačan zvučnik nakon prvog boota (prilikom poziva), sa zadane glasnoće 4/10 na 9/10, isto tako handsfree glasnoća sa 4/10 na 9/10 dok sami ne promijenite.
- Povećao sam kvalitetu 3.2MP fotografija, ali time i njihovu veličinu, koje napravite smanjivši kompresiju JPEG fajla za 15%.
- Izmjenio sam General/Općenito profil nakon prvog boota prema mojim postavkama (glasnoća poziva 9/10, vibracija zaslona 1/3, izgovori ime pozivača, zvuk tipaka isključen, vibracije isključene, tonovi upozorenja uključeni), vi ga možete izmjeniti uvijek.
- Smanjio sam osvjetljenje ekrana prilikom boota sa 75% na 35% da štedi bateriju, a prije prvog mijenjanja opcija zaslona, neće vam biti ekran na 75% osvjetljenja već na 15%, a isključenje zaslona ne na 45sec već na 10sec.
- Promijenio sam početni naziv moba prilikom bluetooth korištenja sa "Nokia 5800 XpressMusic" u "~*5800*~".
- Smanjeno osvjetljelje zaslona prije zatamnjenja kad istekne vrijemesvjetla ekrana, sa 7% na 1%, osvjetljenje prilikom boota smanjeno sa 75% na 40%. Osvjetljenje u meniju smanjeno sa 75% na 15% i skraćeno vrijeme sa 45sec na 15sec dok ne promjenite u Postavkama.
- Glasnoća zvučnika i handsfreea pojačana sa 4 na 9/10 glasnoću.
Drugi flash je prošao kako treba, očito su smetali neki folderi na kartici...
Primjetio sam da je tema Azzered koruptirana, a home screen Orange uopće ne mogu odabrati, ništa se ne dogodi. Je li to samo meni ili...?
EDIT:
Evo sad se isto događa i s Contacts Barom. Kad ga uključim, sve se makne i ostanu samo one dole tipke, bez ikakvih drugih stvari na ekranu.
Azzered je koruptirana, da sad vidim i ja, prckao sam po njoj da obrišem onaj ružni wallpaper, čini se da sam obrisao ali nisam stavio crni wallpaper u nju. Orange ne radi, kao ni Vodafone, jer je Nokia nešto smrdala sa v50, a Vodafone i Orange su iz v40 FW-a. Ne znam da li ste primjetili kad idem iz vodoravnog u vertikalni položaj polako, ima gap od nekih 10stupnjeva gdje ekran ne zna u koji bi položaj išao, to isto moram popraviti.
Šta sam 2x napisao pojačan zvučnik? Ups. Ovo drugo je bila glasnoća za startup i shutdown animaciju glasnoća pojačana na 9/10.
Gdje se to sve mjenja? I kad ti kažem gdje, bolje da ne diraš, jer nemaš iskustva kao ja pa ćeš pokvariti. Ne možeš učiniti bolje od toga. Ako hoćeš neku vrijednost po svojoj želji promjeniti, pošaljem ti gotov fajl.
Zaboravio sam ti reći za Operu. Ona ti se gasila jer si imao ranu beta verziju koja je jela puno RAMa, sad možeš otvoriti 5 tabova s mojim CFW jer sam promjenio min količinu RAMa da symbian ugasi aplikaciju. Koja je prije bila na 17Mb slobodnih, sad je 9Mb. Tako da slobodno instaliraj 10.0.500 verziju i ubaci u nju adblocker OVDJE.
A što je s Contacts Barom? Više nema teorije uključiti ga, sve nestane s ekrana... I kako se u Full Page i Navigation Bar home screen temama aktivira onaj telephone dialer da mogu ručno pozvati neki broj koji nemam u imeniku?
Gle, ne moraš mi reći, budem čačkao i prije ili kasnije otkrio gdje se to sve mijenja, ali bih više volio da mi kažeš jer sam kratak s vremenom isto kao i ti... :D Jedino vikendom se stignem igrati jer preko tjedna radim.
OK, budem probao Operu. I gdje se podiže taj limit da probam skuhati neki svoj firmware?
Ovdje imaš dosta modova http://forum.dailymobile.se/index.ph...c,18498.0.html, raspakiraj i vidi. Ako su neke instalacije, otvori SISContentsom.
Contacts bar meni radi, to je Nokiin bug. Vezan za v50 FW ne za moj FW. U Full pageu i Navigation bar dajler shortcut možeš pokrenuti jedino da odeš u meni i stisneš Green key. Ako stavim u one 3 ikone dajler, onda ćete u Traki prečaca, traki kontakata, te Osnovno imati 2 dajlera na ekranu što je isto bezveze.
Većina svih ovih modova što želiš znati su ti *.txt fajlovi u private\10202be9 folderu.
Da, prekopao sam već taj link, hvala, idem se igrati... :)
Znači, ako sam dobro skužio, u ROFS2 su jezici, u ROFS3 je ono što ide na Z, a ono u UDA ide na C, je li tako?
Zanemari, nije tako kako sam mislio, ima tu svega i svačega, i ROFS2 i ROFS3 su vezani za Z, ali 2 ima prioritet...
EDIT:
Kad pomoću MagicISO-a obrišem sve iz fat16 datoteke koju sam dobio iz UDA, ona je i dalje 7 MB. U čemu griješim? :D Probao sam i preko save i preko save as, ali i dalje ostaje 7 MB, čak i kad prepakiram UDA file. Imaš li ideju zašto? Vidim da je tvoj nekih 200-300 kB... Htio sam probati pomoću PowerISO-a, ali se crasha čim obrišem nešto.
Nije mi sad jasno je li za instalaciju nepotpisanih aplikacija dovoljno staviti samo Application Policy Mod ili mi je potreban i ROMPatcher?
Nemam pojma, uda od v40 se smanjivao kako sam izbacivao fajlove dok ovaj iz v50 ostaje iste veličine, nisi jedini koji je to primjetio. Ja sam onda uzeo onaj od v40, promjenio ime, ima 345kb i sve sljaka, C:\ prazan.
A tako znači... Što s instalacijom nepotpisanih aplikacija? Ti si u svom FW sve aplikacije smjestio na Z, je li?
Evo da i ja budem malo koristan... :D Na linku je Gallery Mod koji sakriva ikone Sygica. Kopirati u pripadajući folder i onda obrisati cache iz E:\Private foldera.
http://www.mediafire.com/download.php?mjlwwqtmoyz
EDIT:
Može li se ikako izbjeći onaj Local Mode screen koji se pojavi nakon flashanja, ali bez vađenja baterije jer ću si razvaliti poklopac?
EDIT:
Skužio, kod flashanja treba odabrati Normal Mode.
I meni se jučer tijekom čačkanja javila ova greška. Problem je bio u tome što je patch BezUpozorenjaProfila bio aktivan bez prethodno uključenog GlobalniZaBlokiranje.
GOC, ako ti nije problem, napiši gdje se brišu oni tvornički favoriti i shortcuti po galeriji. Nisam pratio stanje prije restorea pa ne znam jesu li bili prije, ali sad ih ima.
hej gopacic mogao bi ubaciti sledece Homescreens:
-Finger use (Omnia - 8 icons)
-Basic (Omnia - 4 icons) ovaj po mom misljenu najljepsi
-Full Page (6 icons)
-Navigation (Satio)
-Contacts bar.
Bas dobro izgledaju! Pogledaj na ovoj stranici http://www.dotsis.com/mobile_phone/s...stalled-3.html sta je lik napravio!
Ako bi imao vremena da prevedes na hrvatski ovaj fw sto je ovaj lik napravio, fw bi bio vrhhhhhh!!!!!
Misliš na No Crap? Taj već imaš s hrvatskim prijevodom, pogledaj na Bugovom forumu. Ne prevodi se tu ništa, samo se vrate datoteke s hrvatskim, ali moraš negdje imati već exportirane datoteke...
GOC, nešto za tebe, ako još nisi vidio... :)
http://forum.dailymobile.se/index.ph...c,22445.0.html
Ja ga još nisam ubacio jer nemam vremena, ali budem probao do kraja tjedna.
Imam problem kod FLASH-anja....
Da li da FLASH-am ili ne ako imam ovu grešku...
Promjenio sam product code u balkan blue, zadnji firmware stavljen i htio sam stavit ovaj moded CFW ali mi javi grešku da nemože čitat IMEI....= Citat =:
Searching for default location of ini...
Checking path: \Products\RM-356\
Searching for JAF saved location of ini...
Checking path: C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\
Scanning ini files...
Searching for default location of ini...
Checking path: \Products\RM-356\
Checking path: C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\
FILES SET FOR FLASHING:
MCU Flash file: C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_50.0.005_prd.core.C00
PPM Flash file: C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_50.0.005_prd.rofs2.V07
CNT Flash file: C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_50.0.005_C02_prd.rofs3.fpsx
APE Variant file: C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_50.0.005_026_000_U01.uda.fpsx
Languages in ppm: English,German,Croatian,Serbian,Greek
Backing up CRT...
Detected P-KEY: 90009699
P-key nokia module version 01.02
Init usb communication...
Reading IMEI...
Failed! Aborting!
Failed to backup CRT...
Downloadao fileove preko navifirm-a i spremio ih u
C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix\Products\RM-356
modirane fileove prebacio sam preko postojećih na istoj putanji.... jel to Ok?
Molim savjet....
P.S. da li ovaj moded CWF radi sa svime predinstaliranim i na ENG jeziku ili samo na HR?
Koristim samo ENG jezik jer se lakše snalazim a ovdje su samo screenshotovi na HR...
zanima me može li se staiti onaj početni zaslon sa onim prećacima dolje kao na ovom forumu http://www.dotsis.com/mobile_phone/s...installed.html
u ovom drugom postu prva slika....
probaj opet flesati, cudno, mozda si krivo nes napravio..
flešo jedno deset puta danas razne firmwere i nisam imao problema radio svaki puta isto... sta mogu napraviti, mozda treba ukljućiti neki patch, ali ja neznam kako se to radi... ajd pomozi!
a sta sam mogao krivo napraiti uvijek sam sve isto radio i valjalo je a firmware radi
GOC, čemu služi ona MoreIcons aplikacija? Što god radio, ne pokreće se...
Zašto si stavio LFile pored Nokia FileBrowsera? Čini mi se dosta bugovita aplikacija...
Štoperica je stvarno crap... :D Budem ti poslao bolju, samo da je iskopam.
I za EggClock sam imao alternativu, mislim da je od Offscreena, moram naći.
Možda će modderima biti od koristi ovi linkovi...
http://sites.google.com/site/i8910wi...tory-structure
http://wiki.forum.nokia.com/index.ph..._its_UID_in_Qt
Preciziraj malo na što misliš.
Preciziraj malo na što misliš.[/QUOTE]
Pa mislim na to da nemam u home screen opciju finger use za odabrati.
Finger use vam je isto Contacts HS, samo promjenjenog imena, ja mogu nazvati svaki HS kako hoću ako želite. Ako nađete stopericu koja se brže otvara i odbrojač, a da nisu java već sis, slobodno recite, jer ja takve nisam sreo.
More icons radi uredu, makne i stavi 3ikone na HSove, samo što je to prva verzija. Kao što Autoinstaler je 6ver, a ne sedma. Kao što Orange ne radi, jer nikome nije radio na DM do tada.
Još jedna stvar, piše na 3.5FW beta!!!
Znači za testiranje i moje učenje, te s nekim greškama. Ne znam kad ću napraviti sljedeći FW, nije me bilo na netu cijeli tjedan.
Daj mi reci što si sve napravio po pitanju štednje energije? Koji god firmware napravio ili skinuo, tvoj uvijek troši 0.03 W manje... :D
Zasad sam napravio jednu modifikaciju No Crap firmwarea i vrlo sam zadovoljan. Jedini firmware s najbolje napravljenim kinetic scrollom koji se ne aktivira u manjim listama. Izbacit ću još neke stvari koje mi ne trebaju, dodati one koje mi trebaju, staviti modove za RP+ i to je to. :)